WWW.POPKUNGEN.BLOGG.SE

EN LEGENDS LIV - DEL 8

 Medan åttiotal övergick i nittiotal fläckades Michaels enorma listsuccéer av en rad olika rykten om hans privatliv. Michael var mycket mån om sin privata sfär, och det var nästan oundvikligt att han skulle omges av mystik och fascination, precis som så många andra kändisar. Vissa aspekter av hans privatliv — som Neverland Ranch, chimpansen Bubbles, de ständiga ansiktsförändringarna och hans allt ljusare hudfärg — gjorde nyfikenheten ännu större. Men vad som skadade honom mer än något annat var anklagelsen han utsattes för 1993, om att han skulle ha uppträtt opassande mot en av de unga pojkar som besökte Neverland Ranch.

Även om utredningen och rättegången som följde på anklagelserna var över så fort en uppgörelse träffats hade Michaels karriär och hälsa tagit stor skada av det inträffade. En del av världsturnén för Dangerous ställdes in och effekterna av olika smärtstillande medel som Michael hade tagit för att klara stressen under rättegången tvingade honom till sist att lägga in sig på ett behandlingshem. Eftersom han utåt alltid hade varit  en våldsam motståndare mot droger ifrågasattes nu hans trovärdighet.
I maj 1994 gifte sig Michael med Lisa-Marie Presley, Elvis dotter, som hade stöttat honom under hela rättegången. Även om det fanns de som försökte utmåla äktenskapet som ett försök att bättre på Michaels image, var paret i själva verket mycket tillgivna mot varandra och förblev goda vänner efter skilsmässan nästan två år senare.1995 gjorde Michael rent hus med tvivlarna och kritikerna, när de trogna fansen kunde glädja sig åt ett nytt rekordprojekt: dubbelalbumet HIStory: past, present and future, Book 1. Med ett urval av 15 greatest hits och 15 nya låtar visade Michael här att han inte bara var kung och det förflutna, utan också över popens framtid. Albumet gick omedelbart upp på förstaplatsen och har sedan dess sålt i över 20 miljoner exemplar och därmed blivit tidernas mest sålda album med mer än en cd.
Nästa singel från albumet, "You are not alone", slog ett annat rekord, som första singel som gick direkt upp som etta på Billboards Hot 100-lista, medan "Earth song", Michaels underbara bön om medkänsla med de fattiga i världen och med vår miljö, slog an en sträng hos lyssnare i hela världen. I Storbritannien låg den överst på listorna i sex veckor, och blev hans mest framgångsrika singel där.
Turnén för HIStory slog sina egna rekord: Michael reste till världens alla hörn, uppträdde i 58 olika städer inför så många som 4,5 miljoner människor. Medan han var ute på dem årslånga turnén gav han ut ännu ett rekordalbum — denna gång några remixar från HIStory med titeln Blood on the dancefloor: HIStory in the mix. Albumet blev det mest köpta remixalbumet någonsin, med en försäljning  på sex miljoner exemplar världen över.

 Det var under HIStory-turnén som Michael gifte sig med sin andra fru, Deborah Rowe. Paret fick två barn tillsammans: Prince Michael Joseph Jr. Och Paris Michael Katherine Jackson. De skildes som vänner två år senare, år 1999, och Michael fick då vårdnaden om barnen.
Kanske som ett sätt att återhämta sig från de senaste årens känslomässiga upp- och nedgångar gick Michael upp i sitt välgörenhetsarbete och organiserade och genomförde en rad konserter tillsammans med andra toppartister. Vinsten gick till Röda Korset, UNESCO och Nelson Mandelas barnfond. Det är inte alls konstigt att han ett år senare fick ännu en plats i Guinness rekordbok. Han slog rekord som "den popstjärna som gjort flest insatser för välgörenhet", med donationer till så många som 39 organisationer.

c | Datum: 2010-02-25 Tid: 12:41:42

idag är det 8 månader sedan vår älskade Michael Jackson gick bort. Saknaden efter honom är lika stor nu som den var när han gick bort.

Kristina L | Datum: 2010-02-25 Tid: 15:32:00

Jag visste inte att han hade gjort så mycket välgörenhet eller hur jag ska uttrycka mig själv :)

kramar

Rita | Datum: 2010-02-25 Tid: 19:12:40

Ku med informationen om M.J!Rösta jättegärna på mig här så är du söt, nummer 4 :) -> http://lisaavasjos.blogg.se/2010/february/finalisterna.html#commentKRAM! ♥

Gabriella | Datum: 2010-02-26 Tid: 07:20:46

tack detsamma

Marcus Å | Datum: 2010-02-26 Tid: 07:20:50

Tackar! Allt bra idag?

Marcus Å | Datum: 2010-02-26 Tid: 07:33:48

Bara bra här också! Går du länge?6 Kommentarer | Startsidan
Publicerat det: 2010-02-25 | Klockan: 07:36:09 | Kategori: En legends liv


KOMMENTERA INLÄGGET HÄR!

Namn:
...................... Bloggadress:

E-postadress: (publiceras ej)
Kom ihåg mig?

Kommentar: