WWW.POPKUNGEN.BLOGG.SE

AEG FRIAS I ANSVAR

 
Nu har domen fallit i den uppmärksamma rättegången om Michael Jacksons död. Konserarrangören AEG frias från ansvar och ska inte betala skadestånd till popstjärnans familj.
 
Under onsdagsnatten lästes domen i målet om Michael Jacksons död. Michael Jacksons familj, som anklagat konsertarrangören AEG för att vara ytterst ansvarig för popstjärnans död, förlorade i rätten. Juryn besvarade två kärnfrågor: Anställdes läkaren Conrad Murray av AEG och var Conrad Murray inkompetent eller olämplig att utföra uppdraget?
 
Svaren på första frågan var ja men svaret på den andra frågan blev nej. Processen började för tre år sedan då Katherine Jackson, 83, lämnade in en stämningsansökan mot konsertarrangören AEG. Hon höll AEG ansvarig för Michael Jacksons död efter att arrangören hade anställt läkaren Conrad Murray under förberedelserna till Michael Jacksons planerade comebackspelningar 2009.
 
Katherine Jackson, som fört sina tre barnbarns talan i målet, menar att AEG drev popstjärnan mot sitt öde och att de varit vårdslösa genom att anställa Conrad Murray som läkare.
 
Michael Jackson dog den 25 juni 2009. Obduktionsrapporten visade att dödsorsaken var en överdos av propofol, ett starkt bedövningsmedel som bland annat används vid narkos. Conrad Murray var den som försåg Jackson med propofol och dömdes 2011 för vållande till annans död. Han väntas bli frisläppt senare i oktober.
 
Under en slutplädering förra veckan krävde Jackson-familjen ekonomiskt skadestånd på drygt 540 miljoner kronor var till barnen och cirka 225 miljoner kronor till Michael Jacksons mamma, enligt CBS.
 
Marvin Putnam, som företräder AEG i målet, menade att konsertarrangören inte kunde hållas ansvarig för Michael Jacksons död och att Conrad Murray varit anställd innan AEG kom in i bilden.
– Han gjorde en del dåliga val och det resulterade i en fruktansvärd tragedi, men det går inte att skylla på någon annan för Mr. Jacksons dåliga val, sa han i sin slutplädering, enligt LA Times.
 
Källa: Aftonbladet.
 
Snälla, var bara tyst, Marvin Putnam. Klart att det är läkarens ansvar vad patienten har fått injiecerat! Michaels bortgång är INTE Michaels fel.

Anonym | Datum: 2013-10-23 Tid: 19:42:00

Himla bullshit , illuminati/ folk som försökte kontrollera honom och därefter allt skitsnack i media var anledningen till hans bortgång ! Alla gör väl dåliga val men jag vet att det inte handlar om något val , det är så mycket större än så. [ Det visste du säkert redan , men idioterna som ville döda honom stängde av hans telefonlinje så att han aldrig skulle kunna prata med läkare osv. ] Lite flummig kommentar , finner inte ord för hur less jag blir! @!#%1 Kommentarer | Startsidan
Publicerat det: 2013-10-23 | Klockan: 11:29:00 | Kategori: Michael Jackson


KOMMENTERA INLÄGGET HÄR!

Namn:
...................... Bloggadress:

E-postadress: (publiceras ej)
Kom ihåg mig?

Kommentar: