WWW.POPKUNGEN.BLOGG.SE

DET FÖRSTA ÅRET


Har ni funderat något på att det snart är det första året utan Michael sedan 1958? Jag tycker det är... väldigt sorgligt, och tråkigt. Och sedan kommer det ett nytt år, sedan ett nytt år, sedan ett nytt år — hela tiden far vi längre ifrån tiden då Michael fanns här... Då det fanns en punkt på jorden som hade ett så stort hjärta som han hade, och spred kärlek. Själv vet jag att Michael finns bland oss. Han är inte död, inte för mig. Jag vet att han är bland oss. För en människa som honom kan bara inte försvinna! Det går inte. Det är snart det första året utan honom och jag kan inte hjälpa att känna att det är som att ge sig ut i det okända. Även fast jag vet att han fortfarande finns här...

"HADE HEMLIG FLICKVÄN"


I en exklusiv intervju med Sky News avslöjar Michael Jacksons tidigare livvakt Matt Fiddes att stjärnan hade en hemlig relation med en kvinna.
- Jag tänker inte namnge henne, men jag tror att Jacksons familj kände till att det fanns någon särskild i Michaels liv som han älskade. Det är upp till henne om hon vill att det här ska komma ut eller om familjen vill tala ut om detta. Det är privat information, säger Matt Fiddes.
Matt Fiddes vet inte hur länge relationen pågick, men hävdar att den mystiska kvinnan var med sångaren under vissa perioder.

Kampsporttränaren Matt Fiddes jobbade som Michael Jacksons livvakt under tio år.
Han lärde känna popartisten genom den kontroversiella illusionisten och Jacksons nära vän Uri Geller.
Matt Fiddes berättar att han jobbade gratis eftersom Jackson klagade på den kostsamma säkerheten runt honom.
Matt Fiddes kom nära den mytomspunna stjärnan. När Jackson var på turné i Storbritannien umgicks de ofta med varandra och illusionisten Uri Geller.

Fiddes minns ett flertal tillfällen hur han och Uri Geller försökte hålla Jackson borta från mediciner. Problemet var att Jackson fick alltid nya doser från läkarna.
- Jag har aldrig sett honom ta mediciner, men jag visste att de fanns och jag konfiskerade ett paket, säger han.
- Jag minns att Uri tog en sprututrustning från Michaels rum och skrek åt honom att sluta inta läkemedel. Men läkarna hade ett enormt inflytande på Michael och våra försök var förgäves.

Matt Fiddes riktar hård kritik mot läkarna som han menar har blod på sina händer för vad de gjorde med Michael Jackson.
- De vet vad de har gjort och det fanns människor som kunde hjälpt Michael, men ingen gjorde det.

Los Angeles-polisen har bett narkotikapolisen att hjälpa dem i sin utredning av flera läkare som ordinerade Michael Jacksons medicinering.
Detta efter att en farlig narkosmedicin vid namn Propofol hittades i Jacksons hus. Los Angeles-polisen vill veta hur den medicinen kom dit och vem det var som ordinerade den, skriver TMZ.

Källa: Nyhetskanalen.

THE TRUE KING OF POP


"Michael Jackson is, indeed, an international favourite for all ages, an incredible force of incredible energy. In the art of music, he is a pacesetter for quality of production, in the vanguard for high standards of entertainment.
What makes Michael more unique may be fact that all of his accomplishments, his rewards, have not altered his sensitivity and concern for the welfare of others, or his intense caring and love for his family and friends, and especially all the children of the world over. He is filled with deep emotions that create an unearthly, special, innocent, childlike, wise man that is Michael Jackson. He is so giving of himself that, at times, he leaves very little to protect that beautiful inner core that is the essence of him. I think Michael appeals to the child in all of us. He has the quality of innocence that we would all like to obtain or have kept.
I think Michael is like litmus paper. He is always trying to learn. He has one of the sharpest wits, he is intelligent, and he is cunning - that is a strange word to use about him, because it implies deviousness and he is one of the least devious people I have ever met in my life.
Michael is highly intelligent, shrewd, intuitive, understanding, sympathetic, and generous to almost a fault of himself. He is honesty personified - painfully honest - and vulnerable to the point of pain. He is also very curious and wants to draw from people who have survived. People who have lasted. He is not really of this planet. If he is eccentric it's because he is larger than life.
What is a genius? What is a living legend? What is a megastar? Michael Jackson - that's all. And just when you think you know him, he gives you more...
There is no one that can come near him, no one can dance like that, write the lyrics, or cause the kind of excitement that he does. When I hear the name Michael Jackson, I think of brilliance, of dazzling stars, lasers and deep emotions. I think he is one of the world's biggest and greatest stars, and it just so happens that he is one of the most gifted music makers the world has ever known.
I think he is one of the finest people to hit this planet, and, in my estimation, he is the true King of Pop, Rock and Soul. I love you Michael."

~ Elizabeth Taylor

THRILLER

 

"Thriller" är en låt från 1982 med Michael Jackson från musikalbumet Thriller som är världens mest sålda album. Det var den mest dyraste videon hittils. Och det påstås att videon har finansierats med en miljon dollar av Michaels egna pengar. Enligt Guinness Rekordbok från 2006 är det världens mest framgångsrika musikvideo. Och det sägs att Michael lärde sig stegen på en enda dag, medan de professionella dansarna hade övat i en hel månad.

"Thriller" är inte bara en låt med en video. Thriller är ett mästerverk! Jag ber er att inte släppa blicken, och se alla detaljer i videon. Det är detaljerna som gör något fantastiskt, och det är säkerligen denna video! "You close your eyes and hope that this is just imagination". Enjoy!

FIONA RITARFiona skickade till bloggens hotmail dessa bilder som hon själv har ritat. Och jag kan se direkt vilka bilder hon har ritat efter - här och här, eftersom det blev mycket likt. Jag tycker det blev väldigt snyggt! Bra jobbat. Jag lägger ut bilderna med glädje. :)

INSKICKAD TEXTHejsan!
Jag heter Susanne, år 42 år och bor i Karlstad. För det första vill jag skänka dej en stor kram och lyckönskningar med ditt fortsatta jobb med din minnesblogg över Michael. Jag är kikar varje dag och du gör ett fantastiskt jobb och det märks att du lägger ner hela din själ och hjärta i bloggen! Dina föräldrar måste vara bra stolta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Så KEEP UP THE GOOD WORK! Jag är säker på att Michael är i himlen och ler :)..........
När jag är in på din minnesblogg verkar det vara mestadels yngre som skriver och många som upptäckt Michael för några år sedan och många efter han dött. Det tycker jag är helt magiskt.....att han fortfarande berör så många. En otrolig gåva som han skänkt till er unga .....Jag har en dotter som är 15 och hon älskar också Michael och min son, som är 20, älskar låtar som Beat it. Fast han är inbiten hårdrockare! Och min pappa som är 75 älskar Thriller. Det är ju bara så otroligt magiskt och jag hoppas Michael känner all den kärlek som finns för honom där han är nu. Fast han skulle ha behövt känt mer kärlek innan han dog....Jag tar mej friheten att skriva till dej för att berätta min historia och mina tankar kring Michael, jag som är "äldre" och varit honom trogen i så många år. Hoppas du har tålamod att läsa.....:)
Oj, jagvet inte var jag ska börja.....Jag har alltid haft en försmak för "disco" som tex Bee Gess ( du vet "Staying Alive"), som var en av Michaels inspirationskällor samt James Brown. Jag har också  alltid gillat artister som kan dansa och jag älskar att dansa själv. Jag fastnade rejält för Jacksons när låtar som Dancing Machine kom ( 1974 ) även om jag också gillade "ABC" och "I want you back" men just Dancing Machine är funk/R&B.....sen var det ändå mer "kört" när "Can you feel it" ( 1981 )och "Blame it on the Boogie" ( 1978 ) och "Shake your body"  (1979 ) kom......verkligen disco med R&B och funk! Min period åren 1977 och framåt bestod bara av The Jacksons, och jag var inte bara kär i Michael utan även Jermaine. Men man såg tydligt redan då att Michael hade något extra....Jaha, min kärlek och beundran för Michael höll fullständigt på att svämma över när Off the wall kom -79.....Don´t stop til you get enough och Rock with you fick mina ben att skaka och jag kan erkänna nu att jag hade många "heta" drömmar om Michael :). I just videon till Rock with you är han ung, "oförstörd" och så jäkla sexig! Jag var 15 år och musiken var det viktigaste i mitt liv. I Michaels musik kunde jag fly undan och jag är fortfarande en drömmare...........Och vi ska inte ens prata om när Beat it och Thriller kom.............HERREGUD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Hemma hade vi inte MTV utan videon till Thriller visades på SVT av Kaj Kindwall och det var STORT! Att ha varit med om något så stort fast då insåg man inte själv hur stort det var och vilken trend som Michael satte. Inte tala på att han var den första svarta artisten som visades på MTV! Jag skulle precis börja gymnasiet då och vi hade MTV på skolan i cafeterian.
Under alla år har Michael och hans musik funnits men min syn på Michael och min beundran har växt och ändrats genom åren. När jag var tonåring och inte hade någon aning om hur tufft livet kan vara såg jag mer med beundran på Michael och hans talang utan att kanske förstå till 100% innebörden på hans texter och hans liv. Nu när jag har livserfarenhet och lärt mej den hårda vägen hur illa man kan bli behandlad så har jag en annan beundran för Michael eftersom jag VET hur mycket det krävs att  resa sej ur askan och fortsätta vara så målmedveten som han var!!! Jag har själv varit med om misshandel, riktigt illa, i ett väldigt destruktivt förhållande och levt nära barnmisshandel. När "Dangerous" kom var jag mitt i ett helvete och när "History" kom var jag ur och skulle själv göra upp med mitt förflutna som Michael gör själv i texterna på History. De 2 skivorna är därför väldigt betydelsefulla och viktiga för mej. Jag fick Moonwalk i present sommaren 1989 då jag väntade mitt första barn och jag kommer ihåg tydligt att det var jäkligt varmt den sommaren och att jag tyckte det var hemskt när jag läste "mellan raderna" vad Joseph Jackson gjorde mot Michael och sina söner.....men hur kan man förstå innebörden av barnmisshandel när man inte varit med om det själv....min son blev utsatt 3 år senare...och det dröjde tills 1996 innan jag orkade läsa i boken igen.....
Många skriver attMichael är svår att förstå. Det tycker inte jag.....Tyvärr fick han inte "lära" sej det social samspelet med andra barn under sin uppväxt utan på ett sätt levde väldigt skyddat. Att leva med rädsla för sin far ( och jag vet precis vilken sorts rädsla han pratar om....jag är fortfarande rädd ) tar på krafterna. Han har ju pratat sååååå mycket om detta själv och jag blir så trött på media ( håller du inte med ? ) när de ljuger och förvränger allt och har gjort hela tiden. Michael var också tyvärr naiv och godtrogen och blev på grund av detta så illa utnyttjad. Detta är mina egna funderingar men han hade nog svårt att se att andra ville göra honom illa....ett klassiskt exempel intervjun Living with Michael Jackson.....det är ju så det vänder sej i magen.....Bashir är bara ute efter en sak och det hörs tydligt på hans röstläge i slutet på intervjun. Han är riktigt otrevlig mot Michael. Jag har själv blivit anklagad för saker jag inte gjort och vi kan inte komma i närheten av att förstå hur hemskt det måste varit för Michael med anklagelserna 93 och 2003. Hans önskan att hjälpa utsatta barn härstammar helt klart från att han själv varit utsatt! Hade jag ekonomisk möjlighet skulle jag själv öppna ett center för att hjälpa utsatta kvinnor. Men det är ju också något som media förvridit......
Att jag blev chockad av hans bortgång är ingen underdrift. Han har funnits i mitt liv så länge och varit en källa för glädje, passion, sorg, kärlek, lust, ömhet, närhet i över 33 år. Han har varit den jag sökt tröst hos när ingen lyssnat på mej och när jag haft ett behov av att fly till en annan värld. Michael är fortfarande min skyddsängel och någon jag fortfarande känner samhörighet med när vi båda har liknande livserfarenheter och har liknande drag i våra personligheter. Min biologiska mamma gick bort under liknande omständigheter och det är inte roligt att se en människa falla isär. För det är ju faktiskt så med Michael.....efter rättegången var avslutad har det gått neråt. Jag tror det tog sååå hårt på honom och förvärrade hans behov av medicin. Det är därför jag inte orkar se hela This is it. Ok, visst han sjunger och dansar men det är ändå en skugga och mitt hjärta vrids runt flera varv. Han var en gammal man i en ung kropp...Jag blir så förbannad på alla hyllningar som är i media och på TV. Det är ett jäkla hyckleri......speciellt minneshögtiden.....det enda som var äkta var när Brooke Shields pratade, Paris och när Jermaine sjöng.....men var fanns alla kändisar de sista åren för Michael? USA är iallfall hyckleriernas förlovade land.....det var ingen som ville ta i honom med en tång efter rättegången....det skrevs bara en massa skit och inte fasen var det "kändis" som ställde upp för honom. Svensk media är inget bättre.
Michaels jubileumkonsert från New York ( har själv varit där 2 ggr. Senast hölls det en aktion av Michaels kläder vid Times Square ) på SVT i går var på ett sätt en fröjd att se och favorit var absolut Jacksons tillsammans igen. Och de börjar ju med Can you feel it.....oj oj så mycket minnen....discon och killar och dans...men jag blir så lessen....gråt blandas med glädje över allt Michael gav med kärlek till sina bröder, oss fans och alla barn...en bitterljuv upplevelse.
Men din blogg är ett välkommet inslag och jag älskar den!!!!!!Om du vill publisera något ( eller allt ) av det jag skev så blir jag jätteglad! Jag ville berätta min historia och när jag får tid över ska jag själv göra en hemsida med mina tankar kring Michael och länkar gärna till din blogg.
Jag har flera böcker om Michael men det är speciellt 2 jag vill rekomendera som är jättebra med mycket fina bilder. Det är:
"Unseen Archives - Michael Jackson - The King Of Pop - 1958 - 2008" av Tim Hill  ( ISBN 978-1-4075-8792-9 )
och
"Michael Jackson - 1958-2009 - En legends liv" av Michael Heatley ( ISBN 978 - 82 - 482 - 0886 - 0 )
Jag antar att du har alla DVD´s men en av mina favoriter är "The Short Films - Dangerous".....jag är vääääldigt svag för "Give In To Me"!
När jag är ensam hemma brukar jag vrida på stereon i bott och spela Michael.....vilken låt beror på vilket humör jag är på....det är först nu som jag klarar av balladerna utan att bryta ihop. Men att sätta på "Dangerous" och dansa så man blir tokig....vet du vad.....jag önskar att Michael kunde känna den kärlek och glädje han gett mej och ger mej....det är mitt bästa sätt att hedra honom....och jag hoppas han är i himlen och ler....Eller varför inte P.Y.T.....
Oj, nu får jag ge mej. Jag kan skriva hur mycket som helst...
Ha det så gott!
Många hälsningar från Susanne
 
Det sägs att den Gud älskar dör ung och Michael hämtades hem för tidigt. Hans inflytande på vår musikkultur kommer att fortsätta stråla från ovan och han kommer alltid att fortsätta koreografera från sin himmel.
Tryck på play, Se rytmen, Smaka på texterna, Känn kärleken!

POPULÄRASTE BLOGGEN?


Hanna skickade:
"Grattis du har kommit med i tävlingen på min blogg "mest populära Michael Jackson bloggen" Ett tips är att lägga in ett inlägg om det. Enu en gång, Grattis! :)"

Tack så mycket, Hanna! Vem som blir den mest populära återstår att se, men det är ingen annan än ni som bestämmer det. Gå in här och rösta vem ni vill att det ska bli. Det finns många underbara bloggar som hyllar Michael i tävlingen så det blir nog tufft att rösta.

PRIVACY


"Privacy" är en låt från Michaels senaste soloalbum Invincible som släpptes 2001.

Det är uppenbart vilka denna låt går till - paparazzifotograferna. Michael kunde aldrig vara ifred när han ville gå ut, det var alltid minst 15 fotografer på honom och tog bilder varje sekund. Man borde kunna säga att denna låt inte spelar någon roll nu, eftersom han inte finns bland oss längre. Men den har en stor betydelse även idag för ni hör vad han sjunger - "You try to get me to lose the man I really am" och paparazzifotograferna och även media har verkligen skadat Michaels karriär samt honom själv så otroligt mycket. Maybe now, Michael, they will leave you alone.

MINA MJ-JULKLAPPAR


Jag fick en stor, svart munktröja av mina älskade syster. På framsidan står det Michaels namn i vita bokstäver.


Och på baksidan är det en stor bild på honom. Och det står hans namn och även en liten text.


Närbild.


Och av min älskade pappa fick jag albumet Bad på vinyl. Jag hade önskat mig det jättemycket och sedan fick jag det! Jag blev så glad att jag började gråta när jag väl såg vad det var i paketet.


En bild på albumet och skivan.


Det stora ögonblicket då jag lyssnade på skivan för första gången för två dagar sedan hos min mormor. Jag har ingen grammofon men jag har fått låna hem min morbrors (den som är på bilden) så nu kan jag spela den när jag vill!


Jag fick även "stickers" av min syster med Michael Jackson som var väldigt häftiga!


Och till sist en bild på alla de grejer som jag fick om Michael. ♥

SPEED DEMON


En låt från Michaels sjunde soloalbum Bad som släpptes 1987. Jackson skrev låten för han fick en trafikböter och kom försenad till studion. Efter att Michael hade berättat för Quincy Jones om det bad Quincy Michael att skriva ner hur han kände och senare blev det en låt.

MICHAEL JACKTASS IS THE MAN!

Jag läste denna Kalle Anka-tidning och när jag läste denna sida hittade jag mitt i allt namnet "Michael Jacktass". Jag tyckte det var väldigt roligt, speciellt namnet! Jag var tvungen att visa er också så här är några bilder jag har tagit (ovan). Då vet ni att Svinesson uppskattar texter med knorr som Michael Jacktass musik har! ;)

6 MÅNADERJag kan inte beskriva den kärlek som jag känner för Michael, det är något man själv måste ha. Men det jag ska börja skriva nu kommer rakt ifrån mitt hjärta och min själ.

Bland det bästa och underbaraste jag har gjort är att jag har låtit Michael Jackson komma in i mitt liv. Han visade mig Kärleken och vad den innehåller. Och den innehåller bland annat magi, hopp, förundran, tro och skönhet. Och mycket av det Kärleken innehåller är Michael. Han har gett mig viljan att bli en bättre människa, han har förvandlat mig och miljoner andra runt världen av just det; kärlek.
Han är en människa med så mycket kärlek och värme att man inte kan låta bli att se honom som någonting mer. Men han är inget mer än människa och det visar att vi också kan förändra världen! Och det är något Michael har kämpat för hela livet — att ge oss kärlek, hopp och självförtroende så vi kan heal the world. Michael sprängde gränserna för nationalitet, färg och religion med sin inspirerande musik som levt vidare genom decennierna där han uppmanar oss att vara bad för we are the world, det spelar ingen roll om vi är black or white, vi måste beat it från det dåliga, vi cry tillsammans, vi måste se oss själva in the mirror och vi måste keep the faith. Hans låtar är inte bara låtar. Hans låtar betyder så mycket för världen, för oss. Hans budskap i hans musik har lämnat outplånliga spår i vår kultur och den berörde och kommer fortsätta att beröra miljontals människor djupt. Men hans liv var inte alltid vackert.
En man gjorde så mycket men ändå fick han så otroligt mycket skit tillbaka. Lögner, anklagelser, rykten, lögner, lögner och framför allt lögner. "The media write weird stuff about me all the time. The distortion of the truth bothers me. I don't understand why they feel the need to make up things about me. I suppose if there's nothing scandalous to report, it's necessary to make things interesting." Många saker skadade honom verkligen. Och jag, som så många andra fans runt världen, har en instinkt att skydda honom från allt som skadar honom det minsta lilla. Och det tycker jag att vi ska fortsätta med tills sanningen om Michael träder fram i alla människors hjärtan. Men slutet bör vara lyckligt. Låt oss glömma allt det negativa under hans sista år, och istället koncentrera oss på det positiva. Han är inte hos oss fysiskt, men han finns kvar i sin musik. I de melodier och texter som berört så många människor världen runt och de musikvideor som fängslade oss i så många år.
Hans bortgång för 6 månader sedan idag kom som en stor chock för oss alla. Han lämnade en hel värld i sorg och det har verkligen varit en jobbig tid de senaste månaderna. Jag kan inte smile, though my heart is aching. Men jag måste smile, though my heart is aching. För vet ni vad? That's the time I must keep on trying.

Tack, Michael. Tack för allt.

VAD FICK NI?


Jag är 100% säker på att många av er fick någon Michael Jackson-grej i julklapp! Och min fråga är: Vad fick ni?! Jag är jättenyfiken så ni får gärna berätta vad ni fick här!

MICHAEL JACKSON SPECIAL!


Idag visar TV4+ Dangerous Tour från Bukarest! Turnén var Michaels andra världsturné som soloartist, och den startade 27 juni 1992 och avslutades 11 november 1993. Han gav tillsammans 67 konserter inför 3,9 miljoner människor. Och som den generösa man han var gav han all vinst från konserterna till välgörenhet. Klockan 16.50 börjar en av världens bästa konserter någonsin.

Och senare ikväll bjuder SVT2 konserten när Michael firar 30 år som artist från 2001. Jubileumet hölls i den berömda Madison Square Garden i New York, och en mängd nyare stjärnor gjorde Michael sällskap på scenen för att fira, bland annat Whitney Houston, Slash, Usher, 'N Sync och Britney Spears. En helt underbar konsert! Och den börjar klockan 21.05 ikväll.


Missa inte!

JULSÅNGER
Seasons greetings from Michael Jackson


Rudolph the red nosed reindeer


Little christmas tree


I saw mommy kissing Santa Claus


Santa Claus is coming to town

Jackson 5 har många bra julsånger. Jag har valt ut fyra av de bland mest kända sångerna som ni kan lyssna på ovan. Men den översta "spelningen" är en jul-och-nyår-hälsning från Michael själv som jag ville att ni skulle få höra. Jag önskar er en riktigt god jul!

LÄNK TILL BLOGGEN


"Hej ! jag älskar verkligen din blogg! och undrar om vi skulle kunna länka? Jag har en privat blogg och en fanblogg till michael;

www.minneavmichael.blogg.se
www.privata-xea.blogg.se

skulle vara kul om du ville länka=) jag har redan länkat dig på båda mina =) Ha det bra ! :D"

Victoria ville att jag skulle länka till hennes blogg. Och det kan jag gärna göra eftersom hon också har en blogg om Michael, som är jättefin! Keep up the good work!

SNOWBALL'S TRIBUTE


Hittade videon hos kingofpopmj.

Haha! I den här videon kan ni se ett djur som heter Snowball dansa till Michael Jacksons låtar! Djuren älskar självklart Kungen av Pop också. Det ser ut som om Snowball verkligen har tränat på Michaels kick väldigt mycket. ;)

THIS IS IT OMSLAGEN

Blu Ray:Steelbook:


DVD:


Special Collectors Edition:


This Is It omslagen - så ser dom ut.

Sony har släppt dom officiella omslagen för This is it på DVD/Blu Ray och Special Collectors Edition.
Officiellt datum för släppen är: 26 januari 2010.

Källa: Jacksonthrill och KingOfPopMJ.

IN OUR SMALL WAY

 


"In our small way" är en låt från Michaels första soloalbum Got to be there, 1972.

Jag tycker den här låten är så vacker, och speciellt nu då det är snart julafton. Texten är väldigt fin också, det han säger i början till exempel: "Maybe you and I can't do great things. We may not change the world in one day. But we still can change some things today... In our small way."

TRY HARD TO LOVEBefore you judge me, try hard to love me. Look within your heart, then ask;
have you seen my childhood?

MICHAEL JACKSON MINNESMYNT


Bevara minnet av The King of Pop. Minnesmynt förgyllat med 24-karat guld!
Priserna varierar beroende på myntens upplaga och tillgången på marknaden. Du samlar självklart bara så länge du själv vill och kan när som helst (efter att jag mottagit ditt första mynt med Michael Jackson) avsluta ditt samlande genom att lämna besked per brev eller telefon.

 • Präglad på äkta John F. Kennedy half dollar
 • Förgylld med 24-karat guld
 • Bevara minnet av the King of Pop - Michael Jackson
 • Levereras tillsammans med äkthetscertifikat
 • Förtur till andra Amerikanska minnesmynt i äkta silver
 • Din för endast 99 kr (inkl porto & exp.)

  Du kan beställa här endast för 99 kronor!
 • FRÅGOR TILL ER

  Postad Bild  Förra gången hade jag frågor om Michael Jackson. Och nu tänkte jag ha frågor om er! Jag blir ju klart nyfiken på andra som också gillar Michael. Här kommer de:
   
  ♥ Kan du moonwalka?
  ♥ Vilken är din favoritlåt av Michael? Och varför?
  ♥ Vilka album av Michael äger du?
  ♥ Vilket "dancemove" av Michael gillar du bäst?
  ♥ Hur började du gilla Michael?
  ♥ Hur skulle du reagera om du faktiskt såg Michael på riktigt, till exempel på stan?
  ♥ Har du något favoritcitat av Michael, i så fall vilket?
  ♥ Vad är din största dröm inom Michael Jackson-område?

  Ska bli kul att få se era svar!

  WITH A CHILD'S HEART

   

  "With a child's heart" är med på albumet Music and me som släpptes 1973.

  Michael har många låtar som är vackra och underbara, och när man säger att en av hans låtar är en av de vackraste talar man en av väldigt många låtar. Och den här låten, "With a child's heart", hör definitivt till en av de vackraste. Håller ni inte med? Och dessutom var videon (ovan) helt underbar, den var jättefin tillsammans med låten.

  KONSERT I FAROZONEN


  Planerna på en stor hyllningskonsert tillägnad Michael Jackson i London är i farozonen, uppger BBC. Arrangörerna har har förlorat sin huvudsponsor och gått i konkurs.
  Konserten skulle först ha givits i Wien i höstas med stjärnor som Mary J Blige, Chris Brown och Natalie Cole.
  Men Jermaine Jackson, Michael Jacksons bror och en av dem som arbetar med evenemanget, hade svårt att få ihop tillräckligt många artister i tid varpå konserten flyttades fram till i sommar i stället. Den skulle ges på Wembley i London. Huruvida Jermaine Jackson väljer att gå vidare med arrangemanget ensam eller inte är oklart.

  Källa: Msn.

  MADONNAS TRIBUTE


  Under Madonnas turné det här året har hon hyllat Michael på scen. Här är ett framträdande då hon hyllar honom på 02 Arena i London, där han skulle ha hållit sina sista konserter. Jag tycker dansaren som försöker dansa som Michael är grym! Han var väldigt duktig, och jag vill ha likadana kläder som honom! :D

  "EARTH SONG" FLICKAN


  Hittade videon hos KingOfPopMJ.

  Här är en liten intervju med Jasmine. Många av er kanske känner igen henne från filmen This is it? I filmen var hon i en regnskog medan Michael sade dikten "Planet Earth". Och efter dikten börjar låten "Earth song" och därför kallas hon Earth Song-flickan. I intervjun sa hon om Michael: "He is the best. He is a very nice person."

  RADIOPROGRAM


  Cybéle tipsade om att idag klockan 16.00 på SVT2 (Musikhjälpen) visas ett radioprogram och det kommer stå Michael Jackson-fans utanför glasburen och då kan man rösta vilken man tycker är den bästa låten med Michael är och varför. Låter kul!

  THOUSANDS OF SECRETS  Jag hittade en väldigt frestande sida. Det är en sida där man kan få se privata foton, dokument från domstolen, privata brev, teckningar, handskrivna texter och MER! Man får veta hemligheter om Michael, hemligheter om familjen Jackson och se foton som aldrig har visats förut. Och när jag säger "frestande" är för att få se allt detta måste man vara medlem och tyvärr kostar det att vara medlem... Ni kan gå in på sidan här.

  Om någon av er registrerar er på sidan får ni gärna berätta om vad det står och vilka bilder det finns. Det är bara att meddela till bloggens hotmail popkungen.blogg@hotmail.com så sätter jag ut det här på bloggen!

  Uppdatering:
  Jag hittade en sida där det finns några bilder från hemsidan. Ni kan kolla in bilderna här.

  INTERVJU MED BRÖDERNA  Här kan ni se en lång intervju med Michaels bröder. De talar bland annat om gamla minnen från Jackson 5-tiden, This is it-filmen, Michaels barn, läkaren Murray, deras nya program The Jacksons: A family dynasty, om Michael såklart och mycket, mycket mer! Enjoy!

  "WHERE'S DADDY GONE?"


  Michael Jacksons yngsta son Prince Michael II (också kallad Blanket) är fortfarande förvirrad om var superstjärnan är - den lilla pojken tror att hans far är på semester.
  Kungen av Pop avled efter ett hjärtstillestånd förra månaden, men hans sjuåriga son är för liten för att förstå att hans far har gått bort.
  Jacksons goda vän, Mark Lester, var med Blanket under stjärnans minneshögtid i Los Angeles Staples Center tidigare den här månaden när han var tvungen att svara på den hjärtekrossande frågan.
  Lester säger, "Det är uppenbart för mig att Blanket fortfarande är osäker om vad som exakt har hänt hans far. Han sa 'Var är pappa? På semester?' Det var en retorisk fråga och det krossad mitt hjärta."

  Källa: Starpulse. (Denna nyhet är från 21 juli.) och mjackson.

  SÖTA MIKE

  SANTA CLAUS IS COMING TO TOWN


  Idag är det exakt en vecka kvar till julafton! Och det firar vi med låten "Santa Claus is coming to town" av Jackson 5, från 1970. Längtar ni till jul? :)

  WORKIN' DAY AND NIGHT


  "Workin' day and night" är en låt från Michaels album Off the wall. Och låten är skriven av Michael Jackson. Den här låten är så bra! Speciellt precis i början.

  ÄLSKADE ATT KLÄ UT SIG


  Michael Jackson gick långt för att försäkra sig om att ingen kände igen honom när han vistades ute bland allmänheten. Enligt den nära vännen Kenny Ortega klädde han till och med ut sig till en gammal man.
  Musikmogulen berättar att han trodde att Jackson hade struntat i att möta honom på en biograf vid ett tillfälle – ända fram till att en äldre herre i rullstol började prata med honom.
  - Han älskade att att gå ut men han kunde inte röra sig bland folk om han inte var förklädd, säger Ortega till femalefirst.co.uk.

  Källa: Aftonbladet.

  EN LEGENDS LIV - DEL 4  Detta var decenniet då Michael tog steget från barnstjärna till vuxen megastjärna. Samtidigt som han behöll de starka banden till familjen och The Jacksons utvecklades han som underhållare, byggde upp ett legendariskt samarbete med Quincy Jones och skrev några av 1900-talets allra bästa poplåtar. Michael inledde decenniet som prins, men avslutade det som den obestridda "Kungen av Pop".

  1978 spelade Michael tillsammans med Diana Ross och Richard Pryor i den mycket framgångsrika filmen The Wiz. Det var en musikalversion av den klassiska Trollkarlen från Oz, men i The Wiz utspelades berättelsen inte i Kansas utan i New York City, med en rollista som var helt och hållet afrikansk-amerikansk. Michaels rollprestation som Fågelskrämman togs väl emot av kritikerna, men det som kom att bli den mest avgörande följden av hans medverkan i filmen var mötet med musikproducenten Quincy Jones.
  Quincy blev god vän med Michael under filminspelningen, och efteråt bad Michael Quincy hjälpa till att producera hans femte soloalbum.

  Resultatet av deras samarbete blev albumet Off the wall. Det sålde i häpnadsväckande tjugo miljoner exemplar i världen över. Två av låtarna släpptes som singlar och for genast högst upp på listan, och ytterligare två lade sig bland de första tio. Även om Michael hade privilegiet att arbeta med några andra stora artister under skapandet av albumet, som Paul McCartney och Stevie Wonder, skrev han också en del av materialet själv, bland annat den första singeln som släpptes, "Don't stop 'til you get enough", och som också blev Michaels första listetta sedan "Ben". Låten rönte även uppskattning bland kritikerna och gav Michael en American Music Awards och dessutom en Grammy.  "Don't stop 'til you get enough" var på många sätt ett genombrott. Här tog Michael ett steg längre musikaliskt, med sin unika falsettbehandling av melodin som höjer sig över det drivande discodunket. Och med en nydanande video som visade Michael dansande i tredubbel upplaga tog den här låten honom högt över tonårens Motownrötter, mot en ny musikalisk sfär.

  Albumet släpptes på nytt år 2001, och har sedan dess blivit certifierat som sju gånger platina.

  Även om Michael hade nått stora framgångar med Off the wall hade det inte blivit det succéalbum han väntat sig. Michael tyckte att det var orättvist att han inte hade varit aktuell för priset "Årets bästa skiva", och han upptäckte också att hans hudfärg av många i branschen betraktades som en nackdel för honom. Michael var fast besluten att med hårt arbete ta sig över alla hinder i sin väg.
  Förutom besvikelsen över Off the wall kämpade Michael på ett mer privat plan för att ta sig ur sin fars järngrepp som manager. När Michael 1974 fyllde tjugoett satte han punkt för allt yrkesmässigt samarbete med sin far och ersatte honom med en ny manager, advokaten John Branca.
  Som Michael förklarar i sin självbiografi: "Det började kännas som om jag arbetade för honom och inte för mig själv. Och på det kreativa området går våra uppfattningar helt isär ... Jag ville bara ta kontrollen över mitt liv. Och det gjorde jag." Beslutet innebar en vändpunkt i Michaels karriär, och med den nyfunna kreativa friheten kom en enorm energi. Kanske var det därför Michaels nästa projekt blev en sådan milstolpe i musikhistorien: albumet Thriller.

  MITT MUSIKARBETE  För några veckor sedan gav min lärare en uppgift att jag och min klass skulle göra ett musikarbete, vi skulle skriva om en artist eller ett band. Jag valde självklart att arbeta om Michael Jackson. Jag var väldigt entusiastisk, jag visste att det här skulle bli den roligaste uppgiften jag någonsin har haft i skolan. Jag började skriva hemma samma kväll och det var så roligt! Jag skrev nästan varje dag, och sedan då texten var till slut klar började jag på planchen. Jag hade fantiserat om hur den skulle se ut i huvudet, och jag ville ha typ som en "bok" så man kunde öppna den. Och det gjorde jag. Den går i svart och rött som representerar Michaels favoritfärger, och dessutom är det väldigt snyggt ihop! Jag har lagt väldigt mycket tid på planchen, jag arbetade på den nästan varje rast och då det fanns fria luckor i schemat. Och i fredags (11 december) blev jag klar med den.

  Och bilderna ovan är några bilder på planchen. Som ni ser på bilderna har jag bilder på alla hans soloalbum och bilder med olika citat. Och på den översta bilden ser ni framsidan av planchen, och ni ser säkert fliken som sticker ut bredvid bilden? Där öppnar man ena "dörren" och sedan den andra. Och innanför "dörrarna" är det två stora, röda papper med många bilder på.

  Och den tionde bilden är texten jag har skrivit om Michael. Jag har häftat ihop papprena, och sedan klistrat baksidan av det sista pappret på planchen. Så man kan bläddra i papprena och läsa mycket om legendens liv.

  Jag redovisade den 2 december för nästan hela skolan (jag hade aldrig talat inför så många människor). Och jag var väldigt nervös! Eftersom jag älskar Michael ville jag att redovisningen skulle gå jättebra. Jag tränade högt för mig själv kvällen innan, och jag skrev bara ner punkter om det jag skulle tala om eftersom jag kan allt jag har skrivit om honom. Under redovisningen spelade jag dessutom upp två låtar, och jag valde "I want you back" och "Billie Jean".

  Jag har lagt ner så mycket tid på hela det här arbetet för mig själv.

  SERIETIDNINGEN UTE NU!


  Serietidningen som är en hyllning till Michael Jackson kan köpas nu! Biografin är en hyllning till Kungen av Pop och tar upp stjärnans liv från det han var barn genom hans fantastiska karriär, hans sagolika Neverland och tills han gått bort. Tidningen kommer också att innehålla en idolplansch i tjockt och glättat papper på mittuppslaget. Serietidningen har blivit en succé i USA med slutsåld förstaupplaga. Jag har skrivit om det tidigare att denna tidning skulle komma till jul, och nu är den ute! Klicka här och slå in ditt postnummer för att få reda var du kan köpa den, eller beställ den via internet.

  DON'T WALK AWAY


  En låt från Michaels album Invincible (2001). Låten är skriven av bland annat Michael.
  Jag tycker det här är en av Michaels vackraste låtar som han någonsin har gjort. Den är så underbar, men samtidigt så sorglig...

  VILL SLÄPPA LÅTAR

  redoneur5.jpg


  Michael Jackson och RedOne arbetade på nya pophits.
  Nu vill den svenska producenten släppa de outgivna låtarna.
  - Jag vill släppa dem för välgörenhet, säger han till TT Spektra.

  RedOne och Michael Jackson höll på och spela in nytt material.
  Mitt under pågående inspelningar kom chockbeskedet: Popkungen hade gått ur tiden.
  - Det var jättejobbigt. Jag lärde känna honom bra de sista månaderna innan han gick bort. Jag skulle träffa honom i London och vi skulle jobba ihop under tiden han gjorde sina konserter. Vi skulle göra nya låtar, nya singlar. Jag var i England då, med Lady Gaga, men jag avbröt turnén och åkte hem. Jag kunde inte jobba, jag var tvungen att ta en paus, säger svenska producenten Nadir "RedOne" Khayat.
  - Det hade blivit stort. Det lät jättebra.

  Han fortsätter och hylla Jackson:
  - Michael var underbar. Han är en av de snällaste människorna jag någonsin träffat. han var nyfiken på folk och fick alla i sin omgivning att må bra. Och musikaliskt; Han var överlägsen. Jag dirigerar mycket känslorna på sången och alla detaljer i inspelningarna. Men med Michael, allt han sa var absolut perfekt.
  Nu vill RedOne släppa de nyskrivna låtarna han har spelat in med Michael Jackson.
  - Jag vill helst inte tjäna pengar på det jag har gjort med honom. De låtarna vi gjorde ska sådana fall släppas för välgörenhet. För något som han skulle ha blivit glad över.

  Källa: Metro.

  OFFICIELLA MUSIKVIDEON!


  Nu har den officiella musikvideon till Michaels nya låt "This is it" kommit ut! Videon som är inspelad i Gary, Indiana tar oss tillbaka till kvarteren där allting en gång startade. Det är Spike Lee som ligger bakom produktionen och inspelningen. Spike är väldigt känd för att alltid ha stått på Michaels sida och är också mannen bakom inspelningen av videon till "They don't care about us". Så vacker musikvideo till låten, tycker jag! Håller ni med?

  Texten är tagen från KingOfPopMJ.

  FREDSPRISKONSERTEN


  I fredags kväll uppträdde många kändisar i Oslo tillsammans med "Man in the mirror" i slutet, på Nobels fredsprisgalan! En hyllning till MJ och så hans love-message ska gå ut till världen. Jag blev alldeles tårögd då hela publiken ställde sig upp och då började låten. Så vackert det var!

  PÅ VÄRLDSTURNÉ!


  Under onsdagen meddelade Michael Jacksons bröder att de nu planerar en världsturné - som Jackson 4.
  - I 40 år har vi haft stort stöd av våra fans runt om i världen. Och vi borde ge dem en jättebra turné, säger Jackie, 58 enligt The Sun.
  Tito, Jermanie, Jackie och Marlon hoppas nu att kunnaåterskapa soundet som gjorde dem till stjärnor med Jackson 5 - innan Michael blev soloartist
  - Vi vill ge oss ut på vägarna och bara köra, säger Jeramine, 54.

  Källa: Expressen och Viktor.

  Åh, vad underbart det skulle vara och få se de på turnéen!

  ERA UNDERBARA HÄLSNINGAR!

   

  För mig var/är Michael mer än en artist.
  Han var en idol, en hjälte och min bästa vän.
  Han var alltid där för mig, när jag var ledsen så kunde jag lyssna på hans musik och må bättre, när jag var glad så kunde jag lyssna på hans musik och må ännu bättre. Han var mitt allt, och det är han fortfarande.
  Han kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta och när han lämnade oss var det som att en del av mig försvann med honom. Mitt liv kommer alltid bli detsamma, men jag gör mitt bästa för att bevara hans minne och fortsätta sprida hans budskap och berätta vilken underbar person han var.

  Jag har alltid älskar Michael Jackson, och det är inte för hans musik. Det första som jag gillade var hur han var som person. Jag har lyssnat på hans musik hela livet och min största dröm var att få träffa honom.
  Fastän han inte lever på jorden så vet jag att han finns med mig och är med mig varje steg jag tar. Jag känner hans närvaro.

  Han var en ängel här på jorden, och änglar ska bo i himmelen, därför tog Gud honom ifrån oss till en bättre plats.

  När tiden är inne så kommer jag till dig Mike.
  Vi ses då
  MJ forever<333

  Anonym.  mina föräldrar sa att redan som liten dansjag bara och sjöng till MJ inget annat... och den första låten jag lyssna med honom tror jag var beat it. och nu i dansen håller vi på att dansa till hans låt SMOOTH CRIMINAL och vi ska börja med BEAT IT snart :D

  han betyder mycket för mig, och han har verkligen inspirerat mig,en riktig idol helt enkelt, han var alltid originell och körde alltid sin egna stil, det var det jag gillade med honom för sån är jag <3

  jag har aldrig sett honom i verkligen men jag drömde om honom en gång, det var efter att han gick bort drömde jag om honom och då drömde jag att han återuppstod och att han höll min hand och det var vi mot världen. när jag vakna börja jag gråta :'/

  jag älskar honom <3

  king of pop MJ love u'!

  Daniella.  För mig är historien och min egen åsikt om michael obeskrivlig och kortfattad! Jag tänker på honom och lyssnar på honom varje dag,jag blir galen jag tycker själv att det är nästan lite läskigt! Han är som en drog för mig, jag är beroende! Jag saknar honom obeskrivligt mycket! Båda mina föräldrar har sett han i verkligheten, själv så hann jag inte med det! Jag skulle kunna göra vad som helst nästa för att bara få en varm kram av honom! Jag hoppas gudarna tar väl hand om dig michael! GOD BLESS YOU, AND WE ALL LOVE YOU!

  Julia.


   


  if you wanna make the world
  a better place
  take a look at yourself,
  and then make a change!
  en favorit i alla lägen

  Carro.


   

  De personerna som ligger allra närmast mitt hjärta är personer som jag inte kan beskriva. Det är totalt omöjligt att beskriva Michael med ord. Det finns inga ord som är kraftfulla nog. Jag kan inte säga det jag vill säga.
  Michael är en stor förebild för mig, och jag önskar att jag en dag blir som han. Det är min dröm.
  Jag älskar hans musik, all hans musik, men det jag älskar allra mest med personen Michael Jackson, är hans underbara personlighet och hans rena, vackra hjärta. Hans stora önskan att förena hela världen i en enda stor kram.
  Det är en del av mig som saknas, en del som jag vet att jag aldrig kommer att få tillbaka, och det gör ont. Att veta det.
  Jag har fortfarande inte insett att han aldrig kommer att komma tillbaka, trots att ett halvår har gått. Jag kan säga det, skriva det, men jag tror inte själv på det, även om jag innerst inne vet att det är så. Jag kan bara inte förmå mig att inse det. Jag vill inte inse.
  Jag kan inte läsa Michaels namn utan att det känns som att jag får en kniv stucken genom hjärtat. Om jag läser hans namn i en bok, låt oss säga i skolan, så sitter jag kvar och tittar på namnet väldigt länge. När jag sedan vänder sida, måste jag gå tillbaka och titta på hans namn. När jag ser hans bild i tidningen rycker jag till. Det låter så otroligt överdrivet, men det är sanningen.
  Det finns ord jag inte kan höra utan att höra Michaels röst. Som orden "children" eller "humble". Om jag läser de orden så hör jag dem med Michaels röst. Som om han säger det.

  Jag kommer aldrig att kunna säga hejdå. Det är omöjligt att säga hejdå till någon som Michael. I den här exakta minuten, när jag skriver detta, lyssnar jag på Michaels musik och jag vet att nästa låt är hans och efter det, och efter det. Tittar jag upp mot väggen framför mig, ser jag hans ansikte. Tittar jag åt sidan ser jag hans skivor staplade i en hög på varandra. Tittar jag åt andra sidan ser jag "Moonwalk". Han finns överallt. Ett livsverk. Det går inte att säga hejdå.

  Jag kan inte titta på hans minnesstund utan att vara totalt övertygad om att han kommer att resa sig ur kistan. Jag sitter och väntar. "Vilken sekund som helst nu. Vilken sekund som helst". Och jag blir lika besviken varje gång. Jag kan inte sluta hoppas. Hoppas att min dröm en dag kommer att bli sann. Att han en dag kommer tillbaka.

  I´ll miss you til´ the day I die. Til´ the day I´ll see your beautiful face again. But until that day come I´m gonna live my life to the fullest, the way I know you would have wanted me to.

  Never can say goodbye. It´s all for love, L O V E. Michael, jag älskar dig.

  CLIP.


   


  michael, du har förändrat mitt liv. innan jag "fann" dig levde jag i ständig oro. jag varr rädd att jag skulle mista någon nära vän, rädd att min framtid inte skulle bli som jag ville, rädd att det inte fanns något hopp för världen. men sedan kom du och lyfte upp mig, jag var så lycklig. dock fanns en tung sten i mitt bröst, och den finns kvar än idag. jag är så ledsen för din skull, för allt du fått stå ut med. du är det godaste människan. du skapar underbar musik. jdu dansar som en gud. jag älskar dig. vi älskar dig. världen behöver fler som dig.

  Anonym.


   

  Jag har hört Michaels musik sendan jag var jätte liten men aldrig riktigt vetat vem det var som spelat dem bra låtarna! Men när han dog, då väcktes mitt intresse för honom! Jag älskar honom och jag kommer aldrig kunna beskriva hur mkt! En av dem sorgligaste sakerna i mitt liv var när det var minnes cermonin! Jag grinade så HIMLA mkt! Ingen kommer någonsin förstå när jag kollade på TV:n och insåg att min nyblivna IDOL var borta! Oho, ingen förstår! Jag saknar honom verkligen och jag kan inte beskriva med ord allt jag känner för ibland när jag kollar på interviuverna som jag kollat på om och om igen blir jag tom! Jag e besatt i han och hans musik! Någon gång när jag kommer till himlen ska jag hälsa på honom! Visa min uppskattning över allt han gjort!
  I love you MJ and I will always do! You are in my hurt and in my soul, and I will NEVER forget you!

  Leila.  michael. I love you. du kan alltid ta mig bort när jag är ledsen, och du får mig verkligen att känna mig bra, speciel på något sätt.. du finns alltid i mitt hjärta.. ibland kan jag börja gråta när jag kollar på bilder.. men du finns alltid runt omkring mig och det känns som om du hör mig. du betyder så mycket för mig och mitt liv, du är min vägledare, du hjälper mig att välja rätt. alltid kommer du att finnas i mig, alltid. du är den som alltid finns där att vända sig till. You are my life, and you make me speechless. With L O V E//Anna

  Anna.


   


  jag började lyssna på MJ efter att han dog, så att mitt första minne av honom va när jag hörde på radion hemma hos farmor och farfar Att "Michael Jackson är död" Jag tror att redan då så ville jag veta vem han va, vad han gjorde och varför det va som om någon slog mig i magen när jag hörde att han var död på radion.
  så när jag kom hen från farmor och farfar kände jag hur man blev mer och mer besat av att lyssna på musiken. Jag lyssnade inte på radion under hela sommaren. Det var bara MichaeL Jackson Thriller, Michael jackson Childhood, Michael Jackson Rock whit you, ja ni förstår. Och efter ett tag så började tårar komma när man hörde han namn. Det blev smärtsammt och otroligt jobbigt.
  Det var då som jag bekräftade mig själv som ett fan.
  Sen när skolan väl började så insåg jag hur otroligt mycket om honom jag visste. som ingen annan visst någonting om vitoligo. Dom visste inte ens om låten Childhood.
  det var bara så själv kart för mig stt tex veta låtarna på albumen innan man rns fått albumet. För dom var det självklart att veta att han hade dött.

  Hanna.


   

  Sen jag var liten har jag mest fått höra dåliga saker om honom. Men jag har alltid älskar "The way you make me feel", "Beat it" och "Will you be there", men jag hade aldrig riktigt frågat vem det var eftersom min familj lyssnar mest på hårdrock och annan musik inom rockkategorin. När Michael Jackson dog så började jag lyssna på honom, jag visste att vi hade en skiva med honom så jag letade upp den och satte på den. Jag var fast direkt. Eftersom jag inte lyssnade på honom innan kan jag inte påstå att jag saknar honom. Men självklart vill jag att han ska komma tillbaka för popkulturen och alla hans fans såklart ! Om han skulle fått göra en sista konsert så skulle den förmodligen sändas på tv och jag tror verkligen att jag skulle fastna om jag fått se den.
  Just nu betyder MJ väldigt mycket för mig. Det går inte en dag utan att jag lyssnar på honom eller ser bilder på honom. Som jag sa förut kan jag inte påstå att jag saknar honom eller att jag förlorat en del av mig själv. Men jag VET att världen förlorat den största av dom största.
  Om jag MJ skulle sjunga en låt för mig skulle jag vilja att han sjöng "Rock with you" den låten är underbar och en av mina absoluta favoriter.
  Sen han dog är mitt rum fullt av MJ prylar, 2 st affischer (stora), Thriller vinylskivan som jag satt upp på våggen, alla hans skivor förutom blood on the dancefloor. sedan har jag Michael Jackson ultimate collection med en massa konserter, dokumentärer m.m Hur bra som helst !
  Jag älskar det han vill få fram genom låten "Childhood" och börjar gråta när jag hör den. Men jag verkligen älskar när han pratar i slutet av "Will you be there" alla hans ord betyder så mycket.

  Michael Jackson Vila i frid.
  1958 - Förevigt
  Vi älskar dig och kommer aldrig att glömma dig.

  Anonym.

     Jag började lyssna på Michael genom mina föräldrar (som många andra) så han har funnit där sedan sen barnsben.
  Michael för mig har alltid varit en förebild. Precis som mig ville han hjälpa människor i nöd vilket han också gjorde. Mer omtänksam får man leta efter. Hans musik hade en mening. En ordentlig mening.
  Visst har jag också som många älskat och älskar Michael mer än ord kan beskriva, men jag har framför allt trott på honom. Jag minns när jag var 14 (skulle fylla 15) och kanal 5 visade "rättegångarna" på TV. Jag satt alltid framför TVn och bara grät, för jag visste att alla anklagelser var falska. Allt skit snack pressen sagt, jag vet att det varit rent skit.

  Jag hann aldrig uppleva Michael live. Då jag tog studenten i år fick jag som Studentpresent en check som skulle vara tänkt till London, men nu hann det aldrig bli så, tyvärr.

  Jag trodde såklart att det var ett skämt när jag natten till fredag fick höra om händelsen. Min mobil har nog aldrig fått så många samtal eller sms som den natten. Jag trodde inte på det men insåg snart att det var sant. Självklart kändes det som en liten bit av mitt hjärta försvann och tårarna bara rann, men när jag såg minnesstunden och Marlon höll sitt tal i slutet så insåg jag hur rätt han hade. "How much pain can one take? Maybe now Michael they'll leave you alone"
  Det går inte en dag utan att jag saknar honom och än kan jag falla ihop i gråt men jag vet att han vakar över oss där uppe och sin familj. Och att hade han varit kvar hade han inte velat att jag eller någon annan skulle gråta över hans bortgång utan bara ta vara på livet och tacka Gud för allt vi har här i livet.
  Han var en ängel sänd hit till oss, han gjorde allt han kunde och nu är det upp till oss att fortsätta sprida hans budskap. All you need is love. Vi måste lära oss ta vara på varandra innan det är försent.
  Jag tackar Michael varje dag för det fina han gett och lärt mig. För mig kommer du aldrig vara borta.

  Michael, I miss you so much and Im prayin' everyday for your family and remember, You are never alone.

  Giggi.


   

  Michael betyder så otroligt mycket för mig, så mkt att det int går att beskriva med ord, int med någonting faktisk , det är helt omöjligt!

  Jag började intressera mig för Michael efter han dog, och det är jag så otroligt arg för! Jag har ju gått miste óm så mkt känns det som!

  Jag har ju hört hans låtar förut såklart men inte riktigt kunna placera dom, du vet(?), och jag har liksom aldrig innan fått grepp om hur han ser ut.

  Jag skulle så gärna ha velat ''upptäcka'' honom innan han dog , men när jag tänker efter så tror jag inte att jag hade sett honom ur samma perspektiv om jag hade börjat gilla honom för 2-3 år sen, för det känns så länge sen och jag tror nog att jag hade varit för omogen då...

  Jag har aldrig varit en som blir ''beroende'' av t.e.x kändisar, så där så man sätter upp afficher på dem och vet allt om dem.

  Så Mj är den första '' kändisen'' Jag blir så här fäst vid och det betyder ju att han betyder något specielt för mig.<33
  ---------

  Michael saker jag har hemma:
  * number one's
  *number one's med musik videor
  *bad skivan.

  Det är int så mkt men jag ska sammla på mig ännu mer år 2010.<3
  -------------

  Michael betyder så himmla mkt för mig.
  Han är min idol, fast att säga det är för lite , han är mer som en slags gud, ett underbart fenomen på något sätt.
  Mina kompisar och familj vet att jag gillar Mj , men dom vet int hur mkt, int ens nära.

  Jag vill berätta hur mkt jag älskar honom , men det känns som om det lixom, skulle förstöra ''stämningen'' om man nu ska kalla det så.

  Jag har drömt om honom många gånger, och senast var i natt , fast då drömmde jag bara att jag sjöng hans sånger.
  ¨

  Älskar dig Michael, så himmla , himmla mkt!<3

  You're always in my heart.<3

  MichaelJacksonblogg.  Jag började väl lyssna på MJ när jag var 7 år gammal.. favorit låt är They don't care about us.. det intressanta är när man vet vilka han menar med "they" ;)

  Jenny.  Åh herregud, vart ska jag börja? Hur kan man ens beskriva Michael Jackson? Vilka ord jag än skulle använda så skulle de inte kunna beskriva hans otroligt stora hjärta och talang.
  Det går inte en dag utan att jag lyssnar på hans musik och bara drömmer mig tillbaka till 80-talet och önskar att jag fick vara med om det. Det går inte en dag utan att jag tänker på vilken otroligt godhjärtad person han var och hur många personer som har honom att tacka för sina liv. Jag är en av dem. Jag finner en trygghet i hans röst som inte är av denna värld. Så fort jag hör den, så vet jag att allt kommer bli bra. På något sätt.
  Jag älskar alla hans låtar, men favoriterna är You are not alone, Smile och Will you be there. När jag hör dem känns det som att han sjunger direkt till mig och jag vet att han är med mig i mina svåra stunder.
  Ett av mina favorit citat är från just you are not alone : " You are not alone, I am here with you, though you're fare away, I am here to stay. You are not alone"
  Jag kommer sakna honom resten av mitt liv, men jag tänker fortsätta leva för att göra honom stolt. Som någon skrev tidigare, Änglar bor i himlen, så Michael var en dag tvungen att åka hem. But we had him! It's al for love, L-O-V-E ! Love you forever Michael <3

  Anna.


   

  Första gången jag hörde någon låt från honom var när jag spelade Guitar Hero och spelade Beat It, men då tänkte jag inte så mycket på att det var Michael Jackson som sjöng... Men sen såg jag videon till Earth Song och jag tänkte: "Han var ju bra!" och så sprang jag upp till datorn och såg videon på Youtube en gång till.

  Michael betyder jättemycket, han är min absolut största idol, ingen kan någonsin mäta sig med honom, han hade ett gott hjärta och en len röst...

  Jag har drömt om honom 2 ggr, ena gången drömde jag att han inte alls var död, utan levde och gömde sig i mitt hus, tillsammans med någon som var ganska lik hans pappa, men det var inte han... Och så minns jag att Michael kunde svenska i den drömmen, eller helt plötsligt började han prata svenska, och jag tänkte: Det här ska jag spela in på mobilen, när han pratar svenska! Men jag hittade inte Spela In Ljud i hela mobilen. Sen tänkte jag: "Det här är en dröm. Jag försöker öppna ögonen så vaknar jag." Och då vaknade jag ju.
  Andra drömmen var att han helt plötsligt gick in i en affär. Alla började skrika, och ropa: "I love you!" och sådär. Och såklart en massa kamerablixtar.

  Michaels röst ger mig tårar i ögonen, för han pratar så fint... sjunger så fint... dansar bäst i hela världen...
  Jag gråter alltid när jag hör låtar som Heal The World och Childhood.

  Jag kommer aldrig glömma dig, Michael.
  Aldrig.
  R.I.P

  Anna.


   


  Michael har varit mitt allt sedan jag var ca. 8 år, alltså i halva mitt liv. Att säga att han är en "idol" känns så fel, för han betyder så mycket mer än så. Han har funnits där utan att han vetat om det, med sin musik och bara genom att vara sig själv. Jag började lyssna på honom när jag var runt 8 som sagt, och det var när jag rotade igenom min mammas skivor som jag hittade albumet "Dangerous". Jag började lyssna, och jag var fast. Jag har aldrig sett honom live, men skulle egentligen gjort det i sommras den 24 juli. Jag och min kompis åkte till London iallafall och besökte o2-arena. Min favoritlåt är "Will you be there". Michael kommer alltid finnas med oss i våra hjärtan <3

  Sabina.


   

  Kan bara nicka och hålla med då jag sitter och läser igenom alla kommentarer som har skrivits här. Ord kan inte beskriva hur mkt Michael faktiskt betyder för oss alla. Han var en förebild, en idol, en underbar far... Listan kan göras lång. Jag har lyssnat på Michael i princip hela mitt liv, sen jag var 3 år gammal. Idag är jag 16 år, och jag är fortfarande lika fäst vid Michael Jackson som för 13 år sen. Och den jag har att tacka är min egen far, som förövrigt dog samma år som han berättade om Michael Jackson för mig.. Just drf jag tog Michaels död riktigt hårt. Det finns inte en enda artist jag har såna här känslor för. Hans musik trollbinder mig varje gång jag lyssnar på hans låtar, hans mjuka, men samtidigt vackra röst.. En härlig kombination. Det finns ingen, och då menar jag verkligen ingen som kan ta Michaels plats. Han är kungen av pop, utan honom så skulle ingen kunna försörja sig på dansen, att ens kunna kalla det för yrke. För att inte tala om sången..
  För att göra en lång historia kort; Michael Betyder allting för mig, likaså min far. Det är dom jag lever för, och det är dom som får mig att stiga upp på morgongen och ta mig igenom alla svåra tider.
  Skulle jag skriva upp alla mina känslor, och alla mina tankar så skulle det ta flera veckor.
  Tack för att jag fick skriva av mig litegrann, kram!

  Sandra.


   

  För mig är Michael så mycket mer än en artist. Han är min stora idol och det kommer han alltid att vara.Han har berört mig på så otroligt många sätt, med sin musik, med hur han var som peron, med allt han gjorde för världen och så mycket mer. Han ville verkligen att världen skulle bli en bättre plats och gjorde allt han kunde för att göra världen bättre. Före Michel dog så var han en jätte bra artist i mina ögon men inte så mycket mer, ingen i min närhet har lyssnat på honom så jag har som aldrig riktigt fattat hur bra han var. Det är ju absolut inte så att jag blev ett "fan" av honom för att han dog utan jag visste bara ingen innan. Jag önskar att jag hade vetat mer om honom före hans död. Det har inte gått en dag sedan den 25 som jag inte har lyssnat på honom, man kan säga att jag är "michael beroende". Skulle typ inte klara mig en dag utan hans musik, den har verkligen hjälp mig genom de senaste månaderna.
  De Michael saker jag har är , alla hans album förutom blood on the dance floor. Hans konsert från dangerous, monnwalker, tavla, klocka,4 t-shirts, moonwalk, dancing the dream, Lp- thriller och bad, kalender. Tror att det där var allt.
  Jag har drömt om honom 2 gånger men jag minns bara en av dom. Vi var på gothia cup jag och en kompis och då var han där och vi pratade och han var jätte trevlig. Han såg ut som på thriler tiden.
  Michaelbetyder väldigt mycker för mig och för så många andra, han var one of a cind och det kommer aldrig komma någon som honom igen. Han kommer föralltid att finnas i mitt hjärta.
  Will you be there- I will be there

  Matilda.


   


  Han var en sån fantastisk person..
  Ett hjärta av guld. och satte alltid alla andra före sig själv:)
  Han älskade alla sina fans, på riktigt:)
  Han gjorde allt för att göra skillnad.
  Han skrev de mest mest fantastiska låtarna.
  Han är #1:)I allt..
  Hur kan man undgå att älska ''the true king of pop rock and soul''? <3
  R.I.P Du finns alltid i våra hjärtan..

  Frida.


   

  Jag kommer ihåg.. Sommaren 09 .. jag var nära Sarajevo.
  Jag hörde genom sms att MJ har dött. Jag trodde inte det, asså det var overkligt. Jag trodde aldrig han var pedofil heller. Jag hade drömt om han i Bosnien också.
  Jag har inte varit ett sånt fan som jag är nu för jag var så liten så jag visste inte någonting om vem han var. Så växte mitt intresse för Michael. Det går inte en dag utan hans musik och bilder. Och jag hatar folk som säger; Du är ett fake fan , bara för folk börjar gilla han efter han dött. WTF? Vi kunde ju inte rå för att han dog? Vi kunde inte lära oss när ingen lärde oss? Vad vill ni komma fram till?
  MICHAEL I LOVE YOU.§

  Arjana.


   


  Jag avgudar michael jackson!
  jag har älskat och varit hans fans sen när jag va liten och Han betyder väldigt mycket för mig. jag skiter i vad andra säger om han , jag avgudar honom ändå för han är bäst. jag tyckte mycket synd om michael jackson när alla har anklagat att han va pedofil och att han va bög, det är verkligen inte sant! nu har han det bättre i himlen!
  mitt favoritlåt av michael jackson är nästan allihopa. men om han hade sjungit för mig så skulle det nog kanske vara man in the mirror. jag har alltid drömt om att få träffa honom och allt. jag kommer aldrig att sluta älskar honom och han var mer än artist.
  jag älskar dig michael jackson!

  " I'm starting with the man in the mirror,
  I'm asking him to change his ways,
  And no message could have been any clearer,
  If you wanna make the world a better place,
  Take a look at yourself and then make a change. "

  KÄRLEK TILL HONOM! <3

  Ellinore.  DAGENS BILD  Världens underbaraste leende, säger jag bara! ♥

  ELIZABETH, I LOVE YOU

   

  Julia bad mig lägga upp denna video eftersom hon tycker den är så mäktig, och jag kan inget annat än att hålla med dig, Julia! Så himla mäktig. Michael sjunger sången "Elizabeth, I love you" som han skrev till sin nära vän Elizabeths 65:e födelsedag. Raden han sjunger; "Remember the time when I was alone, you stood by my side and said to be strong. You did all these things that only i true friend can do", får mig alltid att rysa och vilja typ börja gråta. ♥

  SKICKA HÄLSNINGAR!


  Jag kollade på ett uppträdande från HIStory-turnéen och kom plötsligt på en grej jag vill göra här på bloggen. Jag vill att ni, alla läsare, ska skriva hälsningar i kommentarerna. Och sedan publicerar jag alla era hälsningar i ett nytt inlägg! Skriv gärna hur och när Du började lyssna på honom och vad han betyder för Dig. Och du kan också till exempel berätta vilket ditt favorit-citat är, vilket ditt första minne är av Kungen av Pop, om du någon gång har sett honom i verkligheten, om du någon gång har drömt om honom, vilka grejer om honom du har, vilken låt du skulle vilja han skulle sjunga för dig, vilket ditt favorituppträdande är. Ja, det kan vara vad som helst! :D Skriv gärna mycket, mycket, mycket!

  JACKSON IN ACTION  Jag hittade tre G R Y M M A videor som innehåller när Michael dansar! Enligt mig, är Michael Jackson klart den bästa dansaren i hela världen. Jag kan inte hitta det rätta ordet för det, men det är säkerligen magiskt! Det är helt förtrollande när han dansar till "Billie Jean". Till exempel i den översta videon, jag sitter och skakar på huvudet och blir helt chockad varje gång jag ser han dansa till den låten. Ingen kommer någonsin kunna mäta sig med honom... Helt magiskt.

  Vad tycker ni? :)

  BÄSTA ARTIST PÅ 80-TALET


  Det har kommit en ny tävling om vem som är bästa artisten på 80-talet! Michael gjorde många, många stora händelser som har gått till historien under de åren, och jag tycker han är verkligen värd att hamna på plats nummer 1, självklart! Michael ligger på andra plats just nu, och om ni också tycker att han ska på nummer 1 som The Artist under hela det decenniet - RÖSTA HÄR!

  EVAN CHANDLER DÖD


  1993. Världen delas in i två läger. De som tror på anklagelserna och börjar avsky Michael Jackson och de som står kvar vid hans sida.
  Anledningen är de anklagelser om pedofili som tandläkaren Evan Chandler riktar mot kungen av pop - Michael Jackson.
  Enligt Evan har Michael sexuellt utnyttjat hans 13-årige son Jordan Chandler på Neverland, ranchen där Michael Jackson bodde.
  Nu har 65-årige Evan Chandler hittats död i sin lägenhet i New Jersey. Enligt polisen ska han ha skjutit sig själv i huvudet (den 5 november), skriver The Telegraph.
  Evan fick 140 miljoner kronor för att släppa anklagelserna. I överenskommelsen ingick att ingen av parterna någonsin fick nämna incidenten.

  Källa: Nyheter24.

  KOM IHÅG! Jordan Chandler har kommit fram och erkänt att det INTE var sant!

  HOT STREET


  Emilia ville att jag skulle sätta in låten "Hot street" av Michael Jackson här på bloggen. Och det gör jag gärna! Hon skrev:

  "Kan inte du lägga in låten med Michael "Hot Street" hittade den låten igår och den är sååååååå himla bra. Spelar flitigt redan. Det var en unreleased låt som egentligen skulle varit med på albumet Thriller."

  Det finns nog inget mer att tillägga, Emilia berättade att det är en osläppt låt som skulle ha varit med på albumet Thriller men kom inte med. Jag tycker låten är superbra! Det skulle verkligen vara jätteroligt om det skulle komma ut album med alla Michaels osläppta låtar, håller ni inte med? :) Hoppas, hoppas det händer!

  JACKSON SKREV MUSIKEN

  Kungen av pop hade inte bara sitt eget tv-spel, han gjorde också musiken till "Sonic the Hedgehog 3". Det hävdar kompositören Brad Buxer.
  När Brad Buxer arbetade med soundtracket till Sega-spelet "Sonic the Hedgehog 3" fick han hjälp av celebert slag. Michael Jackson deltog i arbetet, men han ville göra det anonymt eftersom ljudkvaliteten inte är av det bästa slaget.
  Det har spekulerats i spelvärlden om Michael Jacksons medverkan tidigare, skriver brittiska The Guardian. Han sägs bland annat ha varit hos Sega och diskuterat att få göra musik till deras Sonic-spel. Sega har dock aldrig bekräftat detta officiellt.
  Vilka spår som Michael Jackson varit med och skrivit är oklart då Brad Buxer själv inte spelat spelet och därför inte vet vilka låtar som är med i slutversionen.
  Sega har även gett ut spelet "Moonwalker" med Michael Jackson i huvudrollen.

  Källa: Metro.

  MICHAEL JACKSON MAKE-UP


  Jag hittade en väldigt häftig video på YouTube där du ser hur du kan sminka dig så du ser ut som Michael Jackson! En hade kommenterat till henne att den personen trodde först att det faktiskt var Michael i videon. Jag tycker det här här var väldigt roligt att se. Det skulle vara jätteroligt att klä ut sig som Michael och sminka sig som henne på Halloween, eller bara annars. :)

  INTE BARA KUNGEN AV POP


  Michael Jackson var inte bara kung av pop utan skapade också en helt egen stil. Och kanske var det han som inspirerade Balmain till årets hypade orkesterjacka? Nu är det du som kör en moonwalk i hans kläder!
  Michael Jackson hade flera signum, allt från solglasögonen till jackorna och paljetterna.
  Se exempel på hur andra stjärnor tagit efter kungen av pop och kolla in hur du själv kan hylla honom genom att sno hans stil på bilderna.  Både Justin Timberlakes dans och musik har jämförts med Jacksons. Han verkar även digga popikonens stil.


  Lindsay Lohan (t.v.) bar häromdagen en orkesterjacka likt den Jackson ofta bar under 80-talet, Rapparen och stilikonen Kaney West (t.h.) också iklädd orkester jacka.


  Här känns det återigen som om Kanye West inspirerats av kungen av pop.


  Att svenska popartisten Darin gillar Jackson märkte vi redan under tiden då han var med i "Idol", både musikaliskt och stilmässigt.
   

  Källa: Expressen - Mode.

  Här finns fler bilder där kändisar har inspirerats av Michaels stil.

  DE RÄTTA LÅTARNA


  I tävlingen "Vilken låt?" hade många rätt! De som hade rätt på alla fem låtar var CLIP, Matilda, Jenny, Elin, Gloriousloveely, Rebbie, Perla, Emilia, Karolina, Blondafanskapet, Arjana, Julia och Frida, GRATTIS till er! Ni var helt säkra på att det var dessa låtar, och ni hade rätt!


  1.

  Money - Michael Jackson

  2.

  Keep the faith - Michael Jackson

  3.

  Unbreakable - Michael Jackson

  4.

  Ben - Michael Jackson

  5.

  Cry - Michael Jackson

  I TOPP PÅ GOOGLE!

  Google har nu släppt en lista över de mest populära sökorden under 2009. Michael Jackson toppar listan över de ord som ökar snabbast, men i Sverige är det Spotify som är det mest populära sökordet. Andra populära sökord är bland annat Facebook, Twitter och Windows 7.

  Källa: Här.

  VILKEN LÅT?  "So you call it trust
  But I say it's just
  In the devil's game
  Of greed and lust

  They don't care
  They'd do me for the money
  They don't care
  They use me for the money

  So you go to church
  Read the holy word
  In the scheme of life
  It's all absurd"


  "If you call out loud
  will I get inside
  Through the heart of your surrender
  to your alibis
  And you can say the words
  like you understand
  But the power's in believing
  so give yourself a chance

  'Cause you can
  climb the highest mountain
  Swim the deepest sea, Hee
  All you need is the will to want it
  and Uhh, little self-esteem"


  "Now I'm just wondering why you think
  that you can get to me with anything
  seems like you'd know by now
  When and how I get down
  And with all that I've been through,
  I'm still around

  Don't you ever make no mistake
  Baby I've got what it takes
  And there's no way you'll ever get to me
  Why can't you see that you'll never ever hurt me
  'cause I wont let it be, see I'm too much for you baby"


  "you're always running here and there
  (Here and there)
  You feel you're not wanted anywhere
  (Anywhere)
  If you ever look behind
  And don't like what you find
  There's something you should know
  You've got a place to go
  (You've got a place to go)

  I used to say, "I" and "me"
  Now it's "us", now it's "we"
  (I used to say, "I" and "me")
  (Now it's "us", now it's "we")"


  "Somebody shakes when the wind blows
  Somebody's missing a friend, hold on
  Somebody's lacking a hero
  And they have not a clue
  When it's all gonna end

  Stories buried and untold
  Someone is hiding the truth, hold on
  When will this mystery unfold?
  And will the sun ever shine
  in the blind man's eyes when he cries?"


  Nu undrar ni kanske varför det är texter av några av Michael låtar? Jag drar igång en tävling där ni ska gissa vilken låt dessa fem texter är ifrån. Och de personer som har rätt på alla fem texter får en länkning till sin blogg! Så ta och läs igenom texterna och tänk, tänk, tänk! Tävlingen avslutas när ni ser vinnarna i ett nytt inlägg. Lycka till, allihopa! ♥

  Avslutad!

  "PAPPA, KOMMER DU?"  En exklusiv video har läckt ut där Michael Jackson åker vattenskoter tillsammans med sin påstådde son, den norske rapparen Omer Bhatti.
  I videon, som är inspelad 1997, kan man höra att Omer kallar Michael för pappa.
  Vid ett tillfälle vänder sig Omer om till Michael och säger: "Pappa, kommer du med mig?".
  Michael låter Omer, som då var 13 år, styra vattenskotern.
  Det märks att Omer såg upp till Michael då han har tejpat sin näsa precis som Michael brukade göra.
  På stranden står Michaels föräldrar, Joe och Katherine Jackson och tittar på.
  –Alla kan se hur nära han och Omer var. De beter sig som far och son, säger en källa till The Sun.
  Videon, som är inspelad i Sydafrika, har kommit ut efter det att Omer uppmärksammats i media som Michaels fjärde, hemliga barn.
  För en vecka sedan erkände Michaels pappa, Joe, att han visste att Michael hade en son till.
  – Han liknar Jackson, han beter sig som Jackson och han kan dansa som Jackson, sa Joe till The Sun.

  Här kan du se videon där Omer kallar Michael för pappa.

  Källa: Nyheter24.

  Jag vet inte vad jag ska tro eftersom Omer har sagt att Michael inte är hans pappa - läs här.

  MICHAEL JACKSON CARTOON
  Jag hittade några häftiga bilder på Google där Michael är cartoons (tecknade figurer). Och jag ville visa er också så jag satte in dem här på bloggen. Visst är de häftiga? Den nedersta bilden är min favorit av dessa, den var väldigt gullig. Jag tänker på låten "Ben" när jag ser den, och råttan är säkert Ben också.

  CHILDHOOD  Childhood är en låt från 1995 av Michael Jackson, och som handlar om hans barndom. Och låten är med i filmen Rädda Willy 2. I låten säger Michael att vi ska försöka älska honom innan man bestämmer sig för att hata honom och sedan ställa sig frågan om man har sett hans barndom (om vi kan förstå bland annat vad han har gått igenom som liten och vilka uppoffringar han har gjort.)

  Som svar på en fråga vad Michael vill säga till sina fans som har stöttat honom under hela rättegången 1993, svarade han:

  "I would tell them I love them very much. They've learned about me, and know about me from a distance. But if you really want to know about me, there's a song I wrote, which is the most honest song I've ever written. It's the most autobiographical song I've ever written. It's called "Childhood". They should listen to it. That's the one they really should listen to. And thank you for your support, the fans around the world. I love you with all my heart. I don't take any of it for granted. Any of it. And I love them dearly, all over the world."

  SAMARA VAR I LONDON!

  Samara var i London dagen efter Michael Jackson hade avlidit. Häftigt, va! Och hon frågade om det var något jag kunde använda här i bloggen, och självklart ville jag det! Så hon har nu skickat över bilderna till bloggens hotmail. Samara berättar att det var en stor folksamling och väldigt stämningsfullt. Hon har tagit alla bilderna själv ovan. Det värker i hjärtat att se på dessa bilder, de var väldigt fina. Tack Samara för att du ville dela med dig av den här stora händelsen! ♥
  RSS 2.0