WWW.POPKUNGEN.BLOGG.SE

EN AWARD


Jag fick en award av underbara MJackson. Med denna award följer lite måsten:
- Lägga in den på sin blogg.
- Länka till den jag fått den av.
- Berätta sju saker om mig själv.
- Välj sju bloggar att skicka den till.
- Länka till dessa bloggare.

Jag är mycket envis, mitt favoritämne i skolan är Historia, jag gråter i alla Disney-filmer, jag älskar att läsa böcker, jag tror på liv på andra platser, jag har inte sett New Moon ännu (ska dock se den på onsdag), jag tror starkt på Kärleken.

De nominerade är:
1. Twilightforyou.
2. Oakiz.
3. Kuak.
4. CLIP.
5. CarolineJohnson.
6. MJthisisit.
7. Cybéle.

LIFETIME ACHIEVEMENT GRAMMY


Inatt visas en Grammy-gala som kallas Lifetime Achievement Grammy. Och där kommer det visas en hyllning till Michael Jackson. Han kommer hyllas med en tribute av en 3D minifilm som skulle ha visats på hans This is it-turné tillsammans med hans låt "Earth song". Michael skulle ha haft ett starkt tema under konserterna om planetens framtid, och han såg det som en unik möjlighet att leverera ett budskap till miljontals människor som skulle ha sett honom på turnén. Minifilmen har aldrig tidigare visats så det är för första gången den kommer göra det inatt. Ken Ehrlich (co-producent för galan och tidigare kompanjon med Michael) som var på hans sista repitition för turnén säger: "Det var en av de viktigaste delarna av den konsertturné Michael skulle genomföra och när han såg filmen för första gången vid sin sista repetition, hade han tårar i ögonen." Galan är dessutom i Staples Center i Los Angeles som Michael repeterade i inför sin sista turné. Galan sänds klockan 2.00 inattKanal 9, och avslutas klockan 5.00.

THE TICKET
Jag har Biljetten...

Jag låg och såg film med mina vänner, filmen som vi såg heter The secret life of bees. Plötsligt tänder min mamma taklampan och ber mig pausa filmen, i hennes högra hand håller hon i en telefon och i sin vänstra ett brev. Hon säger att min syster vill tala med mig. Hon ger mig telefonen och jag svarar, min syster säger att jag ska öppna brevet. Jag förstår direkt vad innehållet är. "Ojojojoj...". Tårarna började rinna. Först vågade jag inte börja öppna brevet men samtidigt ville jag verkligen göra det. Jag började öppna sakta, mycket sakta. Mina händer skakade... Först kom boken ur kuvertet sedan... den vackra, betydelsefulla biljetten.
Jag är väldigt glad att mina vänner, och mamma och min syster(i alla fall i telefonen) var med mig under detta stora ögonblick. Jag kände (och känner) mig väldigt glad när jag såg Biljetten, det var inte alls så sorgligt jag trodde det skulle vara. Det var ungefär känslan under filmen This is it, jag kände mig varm inombords och ... lycklig. Det var i stort sett glädjetårar som kom.

Många av er vet nog att jag och mina systrar skulle se Michael Jackson i London den 8 september 2009, på hans storslagna turné This is it. Min stora dröm. Jag minns fortfarande dagen jag fick reda på det... Den 11 mars 2009 ringde min syster till mig, först trodde jag det var en telefonförsäljare på grund av hur hon började, något liknande: "Hej, detta är *namn* *efternamn* och jag vill meddela att du ska få se Michael Jackson i sommar." Luften for ur mig. Jag kunde inte tänka klart, jag lyckades få fram: "Va...?" Jag var halft närvarande när min syster fortsatte tala, bland annat om att hon hade suttit vid datorn omkring 5-6 timmar för en chans till förköp. Jag kunde inte ens minnas vilket datum jag tänkte få se honom efter vi hade lagt på! Jag kunde inte tro det. När jag senare fick reda på att miljontals fans i sammanlagt 202(!) länder hade suttit vid datorn som min syster för en chans till förköp kändes det som om Gud hade uppmärksammat min kärlek till Michael och gett mig en chans att få se hjälten i mitt liv. Det gjorde det verkligen.
Tack, älskade syster för du gjorde det möjligt, och Gud.

Ovan kan ni se bilder på biljetten, som är designad av MJ själv... Ena sidan av biljetten är i 3D, när man vinklar på den visar den Michael och en robot. Man fick även en kopia av minnesboken som alla fick som var på hans minnesceremoni som hölls 7 juli 2009 i Staples Center, Los Angeles.


GIRLFRIEND

 

"Girlfriend" är en låt från albumet Off the wall som släpptes 1979.

DAGENS BILDVackra Michael. Hur fin bild som helst. ♥

STARK RAVING DAD


The Simpsons 301 Stark Raving Dad
(Klicka ovan för att se avsnittet)


Do the Bartman


Happy birthday Lisa


Happy birthday Lisa
(M. Jackson sjunger)

Michael Jackson gästspelade en roll i The Simpsons år 1991. Han har rollen Leon Kompowsky, men i eftertexterna är det Michael som har namnet John Jay Smith. Han är ett fan av showen så han ringde Matt Groening (skaparen av Simpsons) och erbjöd sig att få göra en gästroll. Michael gillade speciellt Bart och ville ge honom en sång att sjunga, "Do the Bartman", men Michael tog inte äran över att ha skrivit den. Michael skrev också sången "Happy birthday Lisa" för avsnittet, som blev en av de låtarna i albumet Songs in the key of Springfield.
Michaels roll i The Simpsons var hans egen röst, förutom när hans roll sjunger. Det var en man som heter Kipp Lennon som sjunger bland annat "Happy birthday Lisa" i avsnittet, därför att Michael ville spela sina bröder ett spratt och få de att tro att det var hans röst som sjöng. Michael tyckte Kipp Lennons imitation av honom var hur roliga som helst under inspelningen av sången.

Efter Michael Jacksons bortgång 25 juni 2009 är avsnittet Stark raving dad tillägnad honom.

I STUDION TILLSAMMANS MED MJ


Här kan ni se när Michael är i studion och sjunger "We are the world"! Man märker också att det är vid julafton eftersom det är en julgran i bakgrunden, lite kul att veta. Han är supergullig som alltid, man kan inte låta bli att älska honom. ;) Det skulle vara jätteroligt att få se fler videor med honom i studion, hur han verkligen arbetar med sina sånger och få se hur genialisk han verkligen är lite närmare. Jag skulle tycka att det vore jättekul att få se honom i studion när han spelar in "Billie Jean, eftersom han lade väldigt mycket tid på den låten. Det sägs att Michael remixade med "Billie Jean" över 70(!) gånger innan han blev nöjd (resultatet blev det ni känner igen idag). I alla fall, njut av att se Mike i studion! ♥

FÅNGAR FRAMFÖR DANS


OH MY GOD!
De är ju sjukt bra! Vad kan jag säga? Mäktigt! Det är fångar från Filippinerna som framför dans med Michaels musik. De har alltså tränat och tränat inne i detta fängelse för detta. Nu kan ni verkligen förstå hur mycket Michael Jackson har inflytande på människor! Några av fångarna blev så inspirerade av hans musik att de bytte ett liv i kriminalitet mot dans. MÄKTIGT!

Fiona och Elin tipsade om denna video, tack!

DIN FAVORIT?


Alice
har startat en tävling med fem olika bloggar om Michael Jackson. Tävlingen går ut på vilken blogg om Michael läsarna tycker mest om. Men innan någon vinnare kan alls bli vald måste alla läsare till dessa bloggar gå in på Alices sida och ge sin röst. Gå in här och rösta på Din favorit. Alla bloggar är underbara så det blir nog ett tufft val! It's all for love. L.O.V.E (älskar den texten så jag måste skriva den överallt, haha). ;) ♥

MARTIN BASHIR ERKÄNNER


Jag vet faktiskt inte vad jag ska säga om detta. Många av er har nog sett intervjun "Living with Michael Jackson", som blev en stor intervju med Michael år 2002. Michael hade ingen som helst kontroll över hur de gjorde intervjun, han ville bara svara på frågorna och visa vem han egentligen är. Han gav sitt förtroende till denna man, Martin Bashir, och öppnade sig för honom, men vad fick han tillbaka? Svek, han blev förrådd! De till exempel zoomade in när Michael höll ett barn i handen(!), det är så sinnessjukt. Men nu, när Michael har gått bort kan han minsann komma fram och erkänna att han gjorde fel. Enligt mig, patetiskt! Hans ord betyder absolut ingenting för mig.

Klicka HÄR och se två bilder när Michael bär en jacka där han visar hur han känner för detta.

Om ni inte har sett, tipsar jag att ni ser det här. Det är liksom sanningen om hela intervjun.

DAGENS BILDDiana Ross och Michael, och Bubbles och två urgulliga apbebisar! Så söta! xD

THE MITCHELL BROTHERS


Jag lyssnade på den här för första gången tre dagar sedan och jag tyckte den var lite udda, haha. Men väldigt häftig, och rolig! Det här är en tribute till Michael Jackson av The Mitchell Brothers och Calvin Harris. "I wish I could move like Michael Jackson", men den är omöjligt för no one can move like Michael Jackson. ;)

DOKUMENTÄR FRÅN 2009


I morgon kommer dokumentären Michael Jackson Mansion: Never Can Say Goodbye sändas på TV6 klockan 11.40. Det är en väldigt fin dokumentär från 2009. Filmen hyllar King of Pop och kastar ljus över Michael Jacksons liv, musik och arv genom att ta med oss på husesyn i det berömda Holmbly Hills Estate. Där tillbringade han sina sex sista månader, samt med personliga historier från personer som kände och älskade honom.

Memaa tipsade, tack!

THIS IS IT - FACES OF THE WORLDSony har lagt upp en chans för alla fans att delta i en unik video för Michael Jackson. This is it - faces of the world är fansens video för Michael Jackson. Videon fungerar precis som i Michael Jacksons minifilm för Black or white, där alla olika ansikten i slutet ändrar sig. Men denna gången är det fansens ansikten som kommer synas istället.

Se till att ladda upp ditt bidrag redan nu och delta i Michael Jacksons - This is it - faces of the world! Klicka här!

Källa: Jacksonthrill.

YOU ARE MAGICALVÅR ÄNGEL

Det finns ingen som du. Jag älskar dig. Du visade mig allt. Jag vet att du är på en underbar plats och att du mår bra. Du är en vacker ängel, du strålar från ovan och du kommer alltid fortsätta dansa från Himlen. Just nu moonwalkar du runt på molnen och skrattar ditt underbara skratt. Efter allt du har gjort för världen förtjänar du all kärlek vi kan ge dig. Du är också ett sann musikaliskt geni.Ingen kan skriva musik som du. Om musik kan förena länder ser vi beviset hos dig. Din musik är magisk. Du är helt enkelt Kungen av Pop och kommer alltid vara. Du kommer leva för all framtid i våra hjärtan. Love you more than words can say, I'll never let you part for you're always in my heart. ♥

HOPE YOU UNDERSTAND


Jag vill be om ursäkt om någon av er tycker jag har haft dålig uppdatering på sistone. Men det har bara varit mycket med skolan och nära och kära. Till exempel, till nästa vecka ska jag göra klart kring 60 frågor om buddhismen, så i helgen blir det att göra det (vilket jag tycker är väldigt roligt och intressant). Men jag försöker uppdatera varje dag, så gott jag kan. Jag hoppas ni förstår.. ♥

3D PÅ GRAMMYGALAN

 

Celine Dion, Carrie Underwood, Usher, Jennifer Hudson och Smokey Robinson. Alla sjunger de "tillsammans" med Michael Jackson på Grammygalan i Los Angeles den 30 januari.
Jackson får en postum Grammy för sin musikaliska livsgärning, men hedras även på flera sätt under galan. Bland annat visas för första gången en kortfilm som popstjärnan skapade till sin 90-talshit "Earth song" innan han avled i juni förra året. Filmen, som handlar om jordens framtid, var tänkt som ett huvudinslag under Jacksons 50 planerade "This is it"-konserter i London, skriver Reuters.
Nu visas alltså filmen på Grammygalan i stället, och de fem artisterna sjunger tillsammans med Michael Jacksons inspelade röst. Grammygalans publik kommer att förses med 3D-glasögon och tv-tittarna ska erbjudas detsamma via en butikskedja.

Källa: Msn.

IS IT SCARY


"Is it scary" är en låt från albumet Blood on the dancefloor som släpptes 1997. Låten är skriven och producerad av bland annat Michael Jackson.

Jag minns fortfarande när jag lyssnade på denna låt för första gången. Jag låg ner i ett alldeles mörkt rum för jag tror jag skulle sova. Jag lyssnade på Michael Jackson, och mitt i allt bläddrade jag till denna låt på min iPod. Och introt är ju lite läskigt, och ännu läskigare när man är i ett alldeles mörkt rum. Haha, jag blev i alla fall rädd! Denna låt är i alla fall grym! Eller vad tycker ni?

EN LEGENDS LIV - DEL 6


Under andra hälften av 1980-talet befäste Michael Jackson sin rätt till titeln "Kungen av Pop". Med utgivningen av det sjunde soloalbumet, Bad, år 1987 nådde han en stjärnstatus som bara kan jämföras med storheter som Elvis och The Beatles. Då han nu var obunden och fri att utveckla sig konstnärligt blev han en mycket individuell artist, som drog in ofantliga summor på försäljningen av sina album och konserter, och även på en självbiografi om problemen i sin barndom. På många sätt tillhörde 1980-talet Michael Jackson.

Michaels sjunde soloalbum och det tredje samarbetet med Quincy Jones kom fem år efter succégenombrottet med Thriller. Hans nya album, Bad, skulle inte nå samma svindlande höjder som sin föregångare, men har dock sålt i över 30 miljoner exemplar sedan det släpptes 1987! Dessutom gick så många som fem av de sju singellåtarna upp som ettor på den amerikanska Billboardlistan, fler än något annat album i historien. Bad var också det första av Michaels album som debuterade på förstaplatsen, där det sedan låg kvar i sex veckor.
I Storbritannien sålde albumet i över en halv miljon exemplar på bara fem dagar.
Michael hade större kreativt inflytande på det här albumet än på något av de förgående: nio av de elva låtarna är skrivna av honom själv. Bredden i ljud och stämningsläge är anmärkningsvärda, med ballader som "Man in the mirror" bredvid typiska pophittar som "Bad" och "Smooth criminal".


Liksom Thriller höjde Bad musikvideon till en ny nivå, så det är inte att undra på att videorna till "Bad" och "Smooth criminal" har blivit nästan lika berömda i sig själva som de fantastiska låtarna som framförs i dem. Under tiden slogs nya rekord i arenaturnén för albumet. Med 123 konserter inför sammanlagt 4,4 miljoner personer uppträdde Michael sju gånger för utsålda hus på Wembley Stadium i Storbritannien för 504 000 åskådare, och skaffade sig därmed en plats i Guinness rekordbok. Michael slog också ett nytt rekord med den 125 miljoner dollar han påstods ha tjänat på turnén. Som den omtänksamma man han var såg han dock till att barn som hade det sämre ställt bjöds in gratis till konserterna, och en stor del av förtjänsten gick till välgörenhet.

I samband med inspelningen Bad fick Michael tillfälle att producera en ny minifilm, Moonwalker, där han själv sjöng några av albumets hitlåtar. Den gav dessutom vind i seglen åt hans självbiografi, Moonwalk, som utkom 1988. För första gången tog Michael offentligt upp privata ting som redan hade ältats i media — i första hand plastikkirurgin. I stället för att dementera ryktena avslöjade Michael omfattningen av kirurgin han hade genomgått, närmare bestämt ingreppen på näsan och hakan. Med förbluffande uppriktighet tog han dessutom upp misshandeln han blivit utsatt för som barn.

Kanske som ett sätt att kompensera för sin förlorade barndom bosatte sig Michael året efter utgivningen av Bad på ranchen han hade köpt i närheten av Santa Ynez, Kalifornien. Här hade han börjat skapa en miljö som aldrig tidigare skådat, en drömlik plats han kallade för Neverland Ranch, komplett med bio, djurpark och temapark. Michael uppkallade sitt nya hem efter fantasiön Neverland i J.M. Barries Peter Pan. Ranchen skulle förbli Michaels hem de följande tjugo åren.

HERE THEY COME1.

Privacy

2.

Human nature

3.

Ghosts

4.

Dangerous


Den här gången var det många som vann tävlingen om att gissa vilken låt. Jag vill säga grattis till alla som vann i tävlingen, och de som hade rätt var; Caroline, Fiona, FRIDA, Karolina, Matilda, Blonda Fanskapet, Rebbie, My, Tina, Melina, My, "Love u more MJ"(Anonym), L, Chewielicious, Liscious, Elsa, Amanda, Anonym, Bella, CLIP, Gloriousloveely, Felicia, Hanna, Sabina, Emilia och "MJ♥"(Anonym)! Många grattis! Nu får ni ta och lyssna på låtarna som är de rätta låtarna ovan! Älskar de.

MÖBLER TILL SALU


Michael Jackson köpte soffor, stolar och bord till sitt engelska hus för mer än fem miljoner kronor.
Innan möblerna hann levereras dog stjärnan.
Nu kan kan de bli dina - om priset är rätt.

Michael Jackson beställde möbler från en italiensk möbeltillverkare för mer än 700 000 dollar, drygt fem miljoner kronor, innan han dog. Den extravaganta inredningen var till Foxbury Manor, det engelska gods där Michael Jackson tänkt bo under turnén "This Is It". Möbeltillverkaren säger nu till TMZ att de betalat tillbaka de fem miljonerna till Katherine Jackson och planerar att auktionera ut möblerna inom kort.
Den exklusiva inredningen består av handbroderade soffor, handbyggda bord och bord med leopardmönster. Bland annat  finns en soffa i guld och röd sammet som han tänkt skulle stå på scenen i London och en soffa med tillhörande kuddar i samma material som Michaels scenkostym. Han köpte också en stol särskilt för Elizabeth Taylor (Det är den stolen till höger ovan).

Källa: Expressen.

FÖDELSEDAGS-INTERVJU


Jag minns fortfarande dagen då Michael fyllde 50 år. Jag lyssnade på den här intervjun den dagen och for och köpte alla tidningar som det stod om honom, då var det faktiskt inte så ofta det stod om Michael för han höll sig mest borta från rampljuset. I alla fall, här kan ni lyssna på en liten intervju med Michael som är ifrån 29 augusti 2008, dagen då han fyllde 50 år!

KOSTYM FRÅN THIS IS IT


This is it, turnen som aldrig blev av hade blivit det största inom musikens historia. Under CES 2010, visade Sony upp Michael Jackson’s Thriller kostym (designad av Zaldy), förvarad i en glasmonter. Kostymen var meningen att bäras av Michael under turnen för This is it.

Källa: Jacksonthrill.

DU GISSAR"Ain’t the pictures enough? Why do you go through so much
To get the story you need, so you can bury me
You’ve got the people confused, you tell the stories you choose
You try to get me to lose the man I really am

You keep on stalking me, invading my privacy
Won’t you just let me be
‘Cause you cameras can’t control, the minds of those who know
That you’ll even sell your soul just to get a story sold"


"Looking out
across the nighttime
The city winks a sleepless eye

Hear her voice
shake my window
Sweet seducing sighs

Get me out
Into the nighttime
Four walls won't hold me tonight

If this town
Is just an apple
Then let me take a bite"


"There's a ghost out in the hall
There's a ghoul under the bed
There's something in the walls
There's blood up on the stairs
And it's floating through the room
And there's nothing I can see
And I know that that's the truth
Because now it's haunting me.

I don't understand it
Hey!
I don't understand it!
Aaow!

There's a thumpin' in the floor
There's a creak behind the door
There's a rocking in the chair
But there's no-one sitting there
There's a ghostly smell around
But nobody to be found
And a coffin that lay open
Where a restless soul is going"


"The way she came into the place
I knew right then and there
There was something different
About this girl

The way she moved
Her hair, her face, her lines
Divinity in motion

As she stalked the room
I could feel the aura
Of her presence
Every head turned
Feeling passion and lust"

 

Här kommer en ny tävling om att gissa vilken låt det är! Tävlingen uppskattades mycket förra gången jag hade en likadan tävling så nu kör vi igen. Alltså, ni ska gissa vilken låt varje text är ifrån av Michael Jacksons låtar ovan. Och den som har rätt på alla fyra texter utser jag till vinnare i ett nytt inlägg. Så tänk, tänk, tänk vilken låt det kan vara. Okej? Lycka till!

Avslutad!

INTERVJU FRÅN 2005


Jag gillar verkligen denna intervju, det är nog en av de bästa som jag har någonsin sett med Michael! Och det är nog för han verkar så glad även fast det nog var en svår tid för honom under den tiden. Intervjun är inspelad 2005, under tiden som rättegången var om ni-vet-vad (som jag inte tänker nämna för det är bara skräp!) Han talar om sin kärlek till musik, sin familj och till Gud. I den här intervjun får man verkligen se vem han är! Han är naturlig, han är helt enkelt sig själv. Och mannen som intervjuar honom gillar jag, han var förstående och han gjorde så Michael började skratta. Jag tror väldigt starkt att Michaels barn räddade honom på många sätt, han verkar så lycklig och stolt inombords när han talar om dem. Och det är skönt att veta.

(P.S Intervjun är i 5 delar. så när del 1 är slut kommer det fram fler videor, och då klickar du på del 2, sedan del 3 osv...)

THEY DON'T CARE ABOUT US


"They don't care about us" är en stor hit av amerikanska sångaren Michael Jackson från albumet HIStory. Låten släpptes i april 1996 i Storbritannien, och i juni 1996 i USA.

"They don't care about" us mötte stort motstånd eftersom många ansåg att raden "Jew me sue me everybody do me kick me kike me don't you black or white me" var antisemitisk. Michael tillbakavisade anklagelserna och sa:

"The idea that these lyrics could be deemed objectionable is extremely hurtful to me, and misleading. The song in fact is about the pain of prejudice and hate and is a way to draw attention to social and political problems. I am the voice of the accused and the attacked. I am the voice of everyone. I am the skinhead, I am the Jew, I am the black man, I am the white man. I am not the one who was attacking. It is about the injustices to young people and how the system can wrongfully accuse them."

Musikvideon till "They don't care ubout us" spelades ursprungligen in i fängelsemiljö. De stora nyhetskanalerna ville inte visa videon eftersom den innehöll starka scener. Numera visas denna version sällan och ingen av de på DVD utgivna versionerna är fängelseversionen. Den andra versionen spelades in i Brasilien, där Jackson dansar på gatorna tillsammans med sina fans. I videon syns även den brasilianska gruppen Olodum.

NY TDCAU MUSIKVIDEO!


En ny musikvideo för They dont care about us ska premiärvisas på VH1 tisdagen den 19 Januari klockan 10:00. Videon är byggd på This is it filmen, hurvida det är nya klipp som kommer visas och om the drill är med, är i skrivande stund oklart.

Källa: Jacksonthrill.

FOREVER CAME TODAY


Här är ett väldigt underhållande och roligt framträdande med "Forever came today", Jackson 5. Det är år 1975 på en show som heter The Carol Burnett Show. Framträdandet är väldigt roligt, underhållande! Och sången älskar, älskar, älskar jag. Det är så roligt när kvinnan representerar alla bröderna med deras namn, och då sjunger Michael med sin underbara stämma "The skinniest Jackson!" Älskar honom!

"TACK, ALLA FANS!"


Runt midnatt svensk tid kom ett skriftligt uttalande från Michael Jacksons familj.
- Forsätt sprida hans budskap, för det hade han velat att ni skulle göra, var bland annat budskapet i det känslofyllda uttalandet.
Det publicerades på people.com och riktade sig till stjärnans fans.
- Vi vill tacka alla hans trogna supportrar och lojala fans världen över som Michael älskade så mycket, skriver pappa Joseph Jackson å sin familjs vägnar.
Han berättar om familjens sorg efter den oväntade förlusten.
- Vår älskade son, bror och trebarnsfar har gått bort så oväntat på ett tragiskt sätt och alldeles förtidigt.
Till fansen skriver han:
- Var inte förtvivlade, för att Michael kommer att fortsätta leva inom var och en av er. Forsätt sprida hans budskap, för det hade han velat att ni skulle göra. Fortsätt så att hans minne kan leva för evigt.
Han avslutar med en speciell hälsning från Michael Jacksons tre barn, Prince Michael, Paris och Prince Michael II:
- Mina barnbarn är djupt rörda av all kärlek och allt stöd som ni har visat dem och deras pappa, Michael Jackson.

Källa: Aftonbladet (Denna nyhet är från 28/6-09) och Mjackson.

OUT OVER THE STAGE

 

When you just look out over the stage, as far as the naked eye could see, you see people.
And it's a wonderful feeling, but it came with a lot of pain, a lot of pain.

JANET JACKSON INTERVJU

Här får ni se en lång intervju med Michaels lillasyster Janet som han stod väldigt nära med. Jag klarar inte att se hela intervjun just nu känner jag, men jag ska göra det någon gång denna vecka. Jag såg första delen, första videon, och då talade hon om vad som hände den 25 juni. Jag har alltid älskat Janet Jackson, hon är underbar. Och dessutom en grym artist! Fiona tipsade, tack! Enjoy.

SVAR PÅ TAL


Varför opererade han sig vit?

Vem? Vem opererade sig vit? Det kan ju inte vara möjligt att du menar Michael Jackson. Eller hur? För det har han ju inte. Okej, förlåt... Men jag blir upprörd, inte på den personen som frågade frågan. Men det har gått nästan 20 år(!), två decennier, sedan Michael trädde fram och sa att han har hudsjukdomen vitiligo. (Vilket gör att pigmenten i huden försvinner och på så sätt får man ljusare hud). Och jag måste säga att det är väldigt konstigt att de som tror så starkt att han har opererat sig vit eller blekt sin hud inte har läst tidningarna eller sett på TV. Har de suttit under en sten de senaste tjugo åren? Eller har media, som ljuger så otroligt mycket om honom, inte uppmärksammat att han har hudsjukdomen nog mycket? Eller vägrar de tro att Michael själv talar sanning om detta faktum? Michael förtjänar sanningen och värdighet så låt oss sprida detta så gott vi kan. Okej?

"I have a skin disorder that destroys the pigmentation of the skin. It's nothing I can not help. Okay? But when people make up stories that I don't wanna be who I am — it hurts me. It's a problem for me. Okay? I can't control it. ... I can't control it, I don't understand. I mean, it makes me very sad. ... That's the situation here, so please..."

"I'm here to speak for all injustice. You got to remember something — the minute I started breaking the all times records record sales, I broke Elvis's records, I broke Beatles's records, the minute it became the all time best selling albums in the history of Guinness World Records — overnight they called me a freak, they called me a homosexual, they called me a child molester, they said I tried to bleach my skin. They said everything to turn the public against me... This is all complete complete conspiracy, you have to know that. I know my race, I just look in the mirror — I know I'm black. ... It's time for a change and let's not leave this building and forget what has been said. Put it into your heart, put it in your subconscious mind and let's do something about it! You have to. We have to. It's been a long long time coming and a change is got to come! So let's hold our torches high and get the respect that we deserve. Please, don't put this in your heart today and forget it tomorrow. We will not have accomplished our purpose. We will not have accomplished our purpose. If that happens this has got to stop. It's got to stop! That's why I am here with the best to make sure it stops. I love you, folks. Thank you. And remember we are all brothers and sisters no matter what colour we are!" (Se hela talet Michael håller om rasism här).

PRIVATA TELEFONSAMTAL


Inspelningar av telefonsamtal mellan Michael Jackson och en kvinna vid namn "Glenda". I dessa ljudband, inspelade i början av Dangerous turnén 1992, talar Michael om sin barndom, hans brist på ett kärleksliv, Tatum O'Neal och hans ansträngda relation med hans dominerade far Joseph Jackson.

Källa: Liveleak. (Klicka på länken till vänster för att lyssna på inspelningarna, sedan klicka på Part 1/4 till höger på sidan)

MICHAEL'S MESSAGE


Michaels meddelande... Hans meddelande är en stor del av min tro. Jag vill sprida hans meddelande och ibland lyckas jag, ibland inte. Men det absolut viktiga är att vi försöker! Vi måste försöka. Ibland är det svårt att förstå hur man kan älska en människa så mycket som vi gör när man aldrig har träffat honom i verkligheten när han fanns här på jorden, men det är egentligen inte alls svårt. För den sanna, starka kärleken som Michael Jackson har kan man inte låta bli att släppa in, om man verkligen öppnar sitt hjärta för honom och låter honom och hans kärlek komma in förvandlas man.

Många människor kan inte förstå den kärlek många av oss har för honom, men när man väl har låtit honom komma in i hjärtat förblir han där. Hans kärlek är något underbart. Och den går ut till världen i hopp om att göra en förändring både på planeten och i oss, i människan. Mig har Michael lyckats förvandla, och många av er. Michaels kärlek och syn på olika saker är sannolik magisk, det kan man inte neka. Låt oss sprida hans meddelande, hans love-message. Det kommer vara svårt ibland, men det viktiga är att vi försöker. It's all for love. L.O.V.E.

Tack för videon, Cybéle.

DÖDSATTESTEN: MÖRDAD


Rättsläkaren fastslår stjärnans dödsorsak.
Michael Jackson blev mördad, alternativt utsattes för dråp. Enligt brittiska News of the world fastslås detta i en ny version av stjärnans dödsattest.  
Tidningen uppger att de har fått kännedom om attesten där rättsläkaren Christopher Rogers beskriver dödsorsaken som ”homicide”, det vill säga mord eller dråp.  
Rättsläkaren skriver även att Michael Jackson dog till följd av ”förgiftning” av narkosmedlet Propofol, genom en ”intravenös injektion utförd av en annan person”. Denna person har i flera medier pekats ut som den framlidne stjärnans läkare Conrad Murray.  
Dödsattesten är en uppdaterad version av den första upplagan som utfärdades i samband med dödsfallet i juni. I denna angavs ingen dödsorsak, men den senare versionen från den 31 augusti sägs alltså bekräfta misstankarna om att doktor Murray kommer att ställas till svars som ansvarig för Michaels bortgång.

Källa: Msn.

DAPPER DAN


"Dapper dan" är en låt från Michaels fjärde soloalbum Forever Michael som släpptes 1975.

Jag älskar, älskar, älskar denna låt! Man kan liksom inte låta bli att följa med rytmen med kroppen när man lyssnar på den. Man blir alltid glad av att lyssna på den, alltid! Och Michael sjunger sanning; han har rhythm and a whole lot of soul, han är king of the Disco, han är master of the rhythm beat, han got the fastest feet around, han är en dancin' man — hans namn är Dapper Dan! ;D

HE IS SO INFLUENTIAL


"I remember the first time he called two years ago and said, 'Roberto, I would like to speak with you. I would like you to help me to change my image.' So this is at dinner in Las Vegas. People can say what they want, but he is Michael Jackson! He is so influential. He was the first with the black moccasins and white socks!"

~ Roberto Cavalli (berömd modedesigner)

SPEL TILL IPHONE


MeowWalker är namnet på det nya Michael Jackson spelet som idag släpptes till Iphone. Du är en katt som med hjälp av Michaels moves tar dig fram genom kyrkogården i Thriller, till underjorden i Smooth Criminal. Det är ett enkelt och roligt spel som kommer med grymma Michael moves och tuff musik. Sugen? Har du en Iphone och vill spela? Ladda hem spelet här.

Ovan kan du titta på trailern för spelet.

Källa: Jacksonthrill.

EN LEGENDS LIV - DEL 5


Även om Michael Jackson släppte albumet Triumph tillsammans med The Jacksons år 1980, med den klassiska låten "Can you feel it", var det inget som kunde förbereda fansen på vad som skulle hända därnäst. Världen skulle nu få skörda frukterna av Michael Jacksons och Quincy Jones andra genemsamma projekt, det som för alltid kommer att framstå som det finaste exemplet på Michaels unika musikaliska begåvning: albumet Thriller.

Det är omöjligt att överdriva framgångarna med Michaels sjätte soloalbum. Det är helt enkelt tidernas mest sålda album. När det nådde som högst sålde det i över en miljoner exemplar i veckan, och i dag beräknas försäljningen vara uppe i mellan 47 och 109 miljoner exemplar! I likhet med Off the wall visar Michael här sin musikaliska mångsidighet, med låtar som täcker ett flertal stilar och genrer, från disco och funk till mjuk rock och pop. Men till skillnad från glädjen och frihetskänslan i "Don't stop 'til you get enough" fanns i Thriller en skärpa som var något helt nytt. Förutom de stora publikframgångarna rosades albumet också av kritikerna, och Michael slog rekord med åtta Grammys för olika genrer inom rock, R & B och pop, ännu ett bevis på hans enorma bredd.
Men den mörka sidan av Thriller — teman som ensamhet och isolering — framträdde en ny, vuxen sida av Michaels personlighet. Efter att ha varit frontfigur i The Jacksons "bubbelgumssoul" vid Motown hade Michael nu äntligen fått en möjlighet att ge sin egen kreativitet fritt spelrum.

Videorna till albumets bästa låtar blev snabbt emormt populära: videon till "Billie Jean" var den första videon med en svart sångare som regelbundet visades på MTV, medan den fjorton minuter långa videon som kom ut när singeln "Thriller" släpptes av många anses vara den bästa musikvideon någonsin. Den här minifilmen, regisserad av John Landis, där Michael är omväxlande varkatt och zombie (i den mest berömda scenen dansar han med en grupp zombies) var vid den här tiden den dyraste musikvideon som någonsin producerats, med en budget på över en halv miljon dollar. Men höga insatser ger stor utdelning, och den har nu sålt i över nio miljoner exemplar och är av Guinness rekordbok rankad som tidernas mest populära musikvideo.


Om man ska välja ett specifikt ögonblick i Michael Jackons enastående karriär då han stog steget från superstjärna till levande legend, så var det kanske när han uppträdde med "Billie Jean" på Motowns 25-årsjubileum 1983, som sändes i tv.
På det storslagna jubileet uppträdde en hel rad stjärnartister ur Motowns historia — The Supremes, Stevie Wonder, The Temptations och Marvin Gaye. Under kvällens lopp fick Michael tillfälle att återförenas på scen med sina bröder för första gången på närmare sju år. De sjöng ett urval av sina största hitlåtar, och publiken blev alldeles vild. Men det var Michaels soloframträdande med den nya singeln "Billie Jean" som sände chockvågor genom tv-rutorna hemma hos alla miljoner tv-tittare.
Scenframträdandet som tittarna bevittnade verkade överträffa allt de någonsin hade sett förut. Michaels speciella dans, parad med sånginsatsen, var helt enkelt förtrollande. Och plötsligt rörde sig Michael på ett sätt som tycktes överskrida gränsen för det möjliga: Michael "månvandrade" över scenen så att det såg ut som om han gick framåt, fast han egentligen rörde sig bakåt. De som inte hade turen att vara bland de fyrtiosju miljoner tittare som såg det kan nog aldrig riktigt föreställa sig effekten, men lyckligtvis kom "moonwalk" snart att bli en av Michaels signaturer.


Med utgivningen av Thriller och framträdandet på Motown 25 tycktes Michael ha förverkligat många av sina mål. Att han vunnit åtta Grammys 1984 såg ut att ha gett honom den kritikerrespons som han hade saknat när Off the wall kom ut. Men Michael skulle också bli känd som en enastående person, och inte bara som underhållningsartist. 1984 inbjöds han till Vita huset, där han träffade president Ronald Reagan och ur hans hand fick motta ett pris för sitt stöd för alkohol- och drogbekämpning. Följande år gick Michael samman med en annan Motown-musiker, Lionel Ritchie, för att skriva välgörenhetssingeln "We are the world". All vinst donerades till stöd åt de svältande i Afrika (singeln sålde i nästan 20 miljoner exemplar och drog in oerhörda summor till hjälpbehövande).

ÄNNU INGET ÅTAL


Åklagarmyndigheten i Los Angeles, USA, har ännu inte beslutat om det blir något åtal mot popstjärnan Michael Jacksons privata läkare.
Nyhetsbyrån Reuters rapporterar att man kort och gott meddelar att inget åtal är på gång, och att inga vidare kommentarer kommer att ges.
Sedan amerikanska myndigheter i juli 2009 genomförde en razzia hos Michael Jacksons läkare har spekulationer om ett åtal florerat.
I juli rapporterade nyhetskanalen CNN att polisen misstänkte att läkaren gav Jackson en dödlig dos av narkosläkemedlet Diprivan, och sedan tidigare hade man klassat Jacksons död den 25 juni 2009 som dråp.
Läkaren befann sig hemma hos Michael Jackson när denne avled, men har tidigare förnekat brott via sin advokat.

Källa: Msn.

ALVIN AND THE CHIPMUNKSBillie Jean


Beat it


The way you make me feel


Smooth criminal


Black or white


Bad


Thriller

Jag är säker på att många av er har någon gång lyssnat på en cover av en låt med Alvin and the Chipmunks. Jag tycker covers av Michael Jackson är sjukt roliga! Jag älskar när introt till "Black or white" finns med på spelningen ovan. Och "Bad" är också riktigt bra, alla är bra! Lyssna på några av Michaels mest kända låtar ovan med Alvin and the Chipmunks, det är så bra! Enjoy!

NU ÅTALAS LÄKAREN


Michael Jacksons läkare Conrad Murray åtalas nu för världstjärnans död.
Målet kommer upp i domstol om några veckor, skriver sajten TMZ.

Popikonen Michael Jackson avled i sitt hem 25 juni 2009, 50 år gammal, bara dagar före premiären av sin stora comeback ”This is it”.
Obduktionsrapporten visade att stjärnan dog av en överdos av bedövningsmedlet propofol. Bedövningsmedlet hade ordinerats av hans läkare Conrad Murray, som var på plats i Michael Jacksons hem när stjärnan avled.
Conrad Murray har erkänt att han skrivit ut Propofol för att hjälpa Michael Jackson att sova. Sedan dess är han misstänkt i Los Angeles-polisens brottsutredning.

Enligt kändissajten TMZ kommer Conrad Murray att åtalas för vållande till annans död på grund av grov vårdslöshet. Målet kommer upp i domstol om några veckor. Murrays talesman Miranda Sevcik och hans advokat Edward Chernoff vill inte kommentera åtalet. Både insisterar dock på att läkaren inte skrivit ut något som kan ha dödat Michael Jackson, skriver Associated Press news agency.

Conrad Murray återvände till sitt arbete vid Armstrong Medical Clinic i Houston för en och en halv månad sedan. Läkaren har förföljts och hotats sedan han dök upp i brottsutredningen.

Källa: Aftonbladet.

CAN YOU FEEL IT
"Can you feel it" är en låt av The Jacksons. Låten är inspelad i mars 1980 och den släpptes i september 1980 som det första spåret på deras album Triumph, och låten släpptes som singel 1981. Låten är skriven av bröderna Jackie och Michael.
Michael skapade konceptet till musikvideon. Och den är nominerad till en av de 100 bästa musikvideor i världen.

Det här är en av mina favoriter av The Jacksons. Jag älskar den, man blir glad av att höra den. Den handlar då om världen, att vi ska sprida kärlek. The whole world is coming together now, can you feel it?

DÖDSUTREDNING KLAR!


Polisutredningen om Michael Jacksons död är klar.
Enligt källor till TMZ är det nu helt säkert att läkaren Conrad Murray kommer att åtalas.
Sannoligt blir rubriceringen ofrivilligt dråp.

Polisen i Los Angeles har jobbat i mer än sex månader med utredningen rörande Michael Jacksons död.
Enligt TMZ blev utredningen klar i förra månaden och den ska presenteras för distriktsåklagaren så snart tillfälle ge.
Ett stort antal personer ska närvara under presentationen, och det hela har dragit ut eftersom det varit svårt att hitta ett datum där alla kan.

Enligt TMZ ska det ske under de närmaste veckorna.
Conrad Murray har hela tiden stått i centrum, och nu verkar det som att han kommer att åtalas.
En poliskälla uppger för TMZ är det är helt säkert att så kommer bli fallet. Åklagarkammaren har jobbat nära polisen med utredningen, men man har ännu inte bestämt någon brottsrubricering.

Enligt TMZ lutar det åt att Conrad Murray åtalas för ofrivilligt dråp.
Men fallet är komplicerat, delvis på grund av att det inte är olagligt att ge någon Propofol.
Åklagaren måste bevisa att Conrad Murray agerat grovt oaktsamt när han behandlade Michael Jackson.

Källa: Expressen.

MICHAEL'S HAIR


Här kan ni få lyssna på ett klipp när Michael är i studion och talar om sitt hår! Det är supergulligt. De håller på att spela in låten "Groove of midnight". Ljudet är inte det bästa men jag kan skriva en liten dialog:

MANNEN:Your hair has grown fast, ain't it? It wasn't that long when I saw you last time, October was it?
MJ: Pardon?
MANNEN: Your hair has grown.
MJ: I've rolled it up... 
MANNEN: Rolled it up, ah?
MJ: Besides I use ... uhmm what's it called ... Sebastian gel which tightens it up, I didn't put it in today. I do it every other day, then it gets too hard like a brick.

MIN UNDERBARA DRÖMJag har drömt drömmar om Michael. Men den här drömmen jag drömde för några dagar sedan var fantastisk. Drömmen var mycket kort och det hände inte mycket alls. Han stod där. Michael stod bara där. Han visste inte att jag var där, han tittade i alla fall inte på mig. Men han log och var så vacker. Jag måste ha halvsovt för jag kände att jag började le i verkligheten, jag såg honom framför mig och jag log. Han var lycklig. Och jag vet att han är lycklig nu på den platsen där han befinner sig. Jag kan inte hjälpa att känna att drömmen var ett slags meddelande att få veta att han mår bra, att han är lycklig. Kanske inte ett meddelande av honom, kanske av mig själv. Det är den mest underbara drömmen jag någonsin haft. Och jag kommer aldrig glömma den. Har ni någonsin drömt något om Michael? Berätta gärna om den!

SCARED OF THE MOON


"Scared of the moon" är en demo, en osläppt låt. Jag tycker den här låten är väldigt vacker. Den är liksom "trygg" eller hur man ska kunna förklara den. Vad tycker ni om denna låt?

10 ANSWERS


Vad hette Michaels mamma Katherine i efternamn innan hon gifte sig med Michaels pappa Joseph?
Svar: Scruse.
Hur många veckor låg albumet Thriller på Billboards försäljningslista?
Svar: 122 veckor.
Vilket år framförde Michael "moonwalk" för första gången?
Svar: 1983.
Vilket album var det första albumet producenten Quincy Jones arbetade med tillsammans med Michael?
Svar: Off the wall.
 Låten "We are the world" skrev Michael tillsammans med en annan person, vem?
Svar: Lionel Richie.
Hur gammal var Michael när han först kom med i sina bröders band?
Svar: 5 år.
Vem skrev låten "Thriller"?
Svar: Rod Temperton.
Vilken låt lutar sig Michael framåt i, mer än vad som egentligen är mänskligt?
Svar: "Smooth criminal".
♥ Vad heter Michaels tredje soloalbum?
Svar: Music and me.
I vilken film spelar Michael en fågelskrämma?
Svar: The wiz.

Ovan är de rätta svaren på frågorna från frågesporten. Denna gång var det två personer som hade rätt på alla frågorna och de är Rebbie och Frida, stort grattis! :) Och bra gjort alla som var med i tävlingen!

(Jag vill förklara två svar av frågorna så ingen attackerar mig och säger att jag har absolut fel ;) :

Det var en del som hade svarat att det var 37 veckor som Thriller låg på Billboards försäljningslista, vilket inte alls är fel. Men det låg som nummer 1 i 37 veckor. Annars låg albumet i 122 veckor på Billboards försäljningslista.
Och den nästsista frågan är inte Bad som många tror. Utan Michael började med soloalbum redan när han var 13 år gammal. Bad är Michaels sjunde soloalbum. Före Bad hade han redan släppt soloalbumena Got to be there, Ben, Music and me, Forever Michael, Off the wall, Thriller och sedan kom Bad. Det kanske var lite av en kuggfråga.)

30 ÅR SOM ARTISTIkväll bjuder SVT1 konserten när Michael firar 30 år som soloartist från 2001. Jubileumet hölls i den berömda Madison Square Garden i New York, och en mängd nyare stjärnor gjorde Michael sällskap på scenen för att fira, bland annat Whitney Houston, Slash, Usher, 'N Sync och Britney Spears. En helt underbar konsert! Och den börjar klockan 22.35 ikväll. Fiona tipsade, tack!

ALLA ÄR VINNARE

Postad Bild


Minns ni denna tävling? En tävling om vem som har den mest populära bloggen om Michael Jackson. Först och främst vill jag tacka alla som har röstat på den här minnesbloggen till den underbara ängeln, tack så mycket! Och jag vill också tacka Hanna som startade tävlingen, tack! Jag kom på delad förstaplats. Den andra bloggen som vann var Mjackson som har en fantastisk blogg, många grattis! Tack igen alla som har röstat.

Jag vill också tacka alla andra bloggar om Michael! Keep up the great work! De andra bloggarna som tävlade i tävlingen är också vinnare för mig, de är KingOfPopMJMichaelJacksonBlogg, MinneTillMichael och MemoryToKingOfPop. Andra bloggar som jag också gillar väldigt mycket är TheMoonwalker och MinneAvMichael. Älskar alla era bloggar, jag får mycket inspiration!

FALL OUT BOY


Under 2007 började Fall Out Boy spela "Beat it" på olika konserter och framförde låten under MTV Video Music Awards 2007. Bandet spelade också låten på 2008 års New Year's Party på TV-kanalen network FOX. I februari 2008 gav bandet ut en studioversion av "Beat it" tillsammans med John Mayer på gitarr, på deras livealbum ****: Live in Phoenix. Den gjorde sin debut som singel tidigt i april 2008.

Jag tycker låten är riktigt bra! Den är väldigt rockig och det gillar jag. Och musikvideon är ju helt klockren, den innehåller imitationer av Michael som jag tycker är väldigt bra. Vad tycker ni om Fall Out Boy's cover av "Beat it"?

10 QUESTIONS

Postad Bild


Nu tänkte jag dra igång en till tävling! Och denna gång blir det nya frågor om Michael Jackson. Och denna gång kanske lite svårare frågor än förra gången, det beror helt enkelt på hur mycket ni vet om honom. De personer som har rätt på alla frågor utser jag till vinnare i ett nytt inlägg. Här kommer de:

♥ Vad hette Michaels mamma Katherine i efternamn innan hon gifte sig med Michaels pappa Joseph?
♥ Hur många veckor låg albumet Thriller på Billboards försäljningslista?
♥ Vilket år framförde Michael "moonwalk" för första gången?
♥ Vilket album var det första albumet producenten Quincy Jones arbetade med tillsammans med Michael?
♥ Låten "We are the world" skrev Michael tillsammans med en annan person, vem?
♥ Hur gammal var Michael när han först kom med i sina bröders band?
♥ Vem skrev låten "Thriller"?
♥ Vilken låt lutar sig Michael framåt i, mer än vad som egentligen är mänskligt?
♥ Vad heter Michaels tredje soloalbum?
♥ I vilken film spelar Michael en fågelskrämma?

Lycka till!

Avslutad!

25 MILJONER SKIVOR!


Michael Jacksons död innebar ett rejält upplyft för försäljningen av hans skivor. När 2009 är slut kan Popkungens skivförsäljning under året summeras med inte mindre än 25 miljoner sålda skivor. Jackson blev därmed den artist som sålde mest skivor av alla i världen under året. Allra bäst sålde albumet Thriller, som befäste sin position som världens mest sålda album någonsin med ytterligare 4 miljoner sålda exemplar.

Källa: Filmnytt.

MICHAELS KOCK TALAR UTFiona tipsade om de här videorna; här kan ni se en intervju med Michaels privata kock, Kai Chase, där hon talar bland annat om dagen 25 juni och hon visar en av Michaels favoriträtter. Man får en bild på hur dagen ungefär såg ut hemma hos Michael. Osv.

DOKUMENTÄR OM THIS IS IT


Elin
berättade till mig att det ska komma en dokumentär om hur de gjorde filmen This is it! Jag vet att många av er har sett filmen - som innehåller när Michael repeterar till sina konserter som aldrig blev av - och tycker väldigt mycket om den, vilket jag också gör. Personer som kommer vara inblandade är bland annat Kenny Ortega som dessutom klippte ihop själva filmen This is it. Vad tycker ni om detta, är det spännande?

I SVERIGE OCKSÅ!


Rebbie har frågat Jodi Gomes (producent av Jacksons a family dynasty) om ifall showen sänds i Skandinavien (den sänds tydligen i Norge). Och hon svarade att Rebbie skulle skriva till A&E (kanalen den sänds på) och be de sända den här i Sverige också, och att showen kommer komma ut på DVD det här året. Rebbie ville att jag skulle sätta ut det här på bloggen så ni också får veta detta. Hoppas de kommer sända showen här i Sverige också! Eller hur? Men jag tror nog de kommer göra det eftersom tv4 redan har köpt rättigheterna till showen, läs mer här.

HUMAN NATURE

 

Det här är en av mina absoluta favoritlåtar av Michael, och jag verkligen älskar alla uppträdanden med den! När man ser han där på scenen; där han dansar och sjunger denna vackra låt kan man verkligen känna kärleken och den är så stark att man kan ta vid den känns det som ibland. Jag håller med Michael att sexighet kommer inifrån, och det är just vad han är, haha!

MICHAEL IS PLAYING THE PIANOHär är tre bilder när Michael spelar piano hemma på Neverland. Alla tre bilder är väldigt "starka", tycker jag. Man kan inte låta bli att undra vad han tänker på den första bilden på grund av att han ser så fundersam ut. Jag älskar när skorna är lämnade bakom honom i den där ställningen på sista bilden och annars är ju hela miljön fantastisk. Lägg märke till att han har olika färger på sina sockar, det är inte ofta man ser honom med "ovita" sockar. ;)

STRANGER IN MOSCOW

 

"Stranger in Moscow" är en låt av sångaren Michael Jackson. Låten finns med på hans musikalbum HIStory. Flera remixversioner av låten toppade dans och klubblistorna vilket gjorde låten till Michael Jacksons största klubbhit. Resultaten var också bättre i Europa där singeln släpptes nära ett år tidigare än i USA, i Europa släpptes singeln i november 1996 medan den i USA släpptes i augusti 1997.

Hur Michael skrev låten "Stranger in Moscow":

"Stranger in Moscow was written when I was in Moscow under Dangerous Tour. And it was just a strange eeri, lonley time for me. Outside my hotel was just a sea of faces of fans chanting and screaming but I was inside my room when I felt so all alone. Like I was like the last person on the planet. And in the song I say: "How does it feel when you're alone and you're cold inside?" I say it's like a stranger in Moscow, that's pretty much how I felt. The people were so lovely, they were some of the nicest people I've ever met and the concert was very successfull. But that day I just felt this different feeling and the song came to me, that's how it was written."

BÄSTA ALBUM


Michael's album Invincible valdes av Billboards läsare som världens bästa album under decenniet, dvs. sedan år 2000. Mer än 170.000 människor var med och röstade. Det som var intressant nog, var att albumet inte var bland röstnings alternativen. Alla som ville rösta på Invincible, var tvungna att manuellt skriva hela albumet och artistnamn.
Albumet This Is It ligger även det tvåa i Billboards kategori bästa album under år 2009.

Källa: Jacksonthrill.
RSS 2.0