WWW.POPKUNGEN.BLOGG.SE

LATOYA TRÄFFAR BUBBLES

 Bubbles lämnade Michael 2004 och placerades då på ett ställe som tar hand om Chimpanser. Nu i Juni iår bestämde sig Michaels syster Latoya att besöka Bubbles! Kolla på klippen.

Källa: Jacksonthrill.

CHRIS BROWN SJUNGER MAN IN THE MIRROR


Här hyllar Chris Brown sin idol Michael Jackson med att sjunga "The way you make me feel" och "Man in the mirror". När han sjunger "Man in the mirror" börjar han även gråta, att han knappt kan sjunga, so emotional! Han dansar även till "Billie Jean". Vad tycker ni om hans uppträdande på BET Awards?

WHY


Jag fick tips av Anna att lägga ut de låtar Michael sjunger tillsammans med sin brors Titos söner. "Why" är en låt som egentligen skulle vara en del av Michaels album HIStory, men Michael bestämde sig för att ge den till sina brorsöner. "Why" släpptes 1996 och finns på 3T's album Brotherhood.

FANSEN SAMLADES VID JACKSONS GRAV


De väntade sig tusentals sörjande fans och kravallscener vid Michael Jacksons mausoleum utanför Los Angeles.
Helt i onödan visade det sig.
På morgonen hade endast ett 30-tal samlats.

Stränga säkerhetsregler, vakter och polisavspärrningar. Inför årsdagen av Michael Jacksons död rustade man för kravallartade scener vid stjärnans grav på kyrkogården Forest Lawn i Glendale utanför Los Angeles.
Men när kyrkogården öppnade på fredagsmorgonen hade endast ett 30-tal fans samlats utanför portarna, skriver Los Angeles Times.

Hårt bevakade av både polis och media väntade den samlade skaran tålmodigt på att bli insläppta. Väl inne vallades de utmed flera avspärrningar och fick lämna över sina blommor, gåvor och hälsningar till personal innan de ombads lämna platsen.
Enligt Los Angeles Times var många besvikna på det begränsade tillträdet.

- Är det här allt? Det är hemskt, sa Kathe Sowisdra, ett Jackson-fan från Atlanta enligt tidningen.
Många av de samlade hade besökt gravplatsen förut och säger att avspärrningarna ligger långt ifrån platsen där Jackson faktiskt är begravd.
Vid elvatiden på förmiddagen, lokal tid, anlände familjemedlemmar och vänner till stjärnan för en privat minnesceremoni, uppger Los Angeles Times.

Något senare under dagen letade sig fler fans till kyrkogården och snart bildades en kö av beundrare som ville hylla sin idol, men långt ifrån så många som befarades.

Källa: Aftonbladet.

HÖJD SÄKERHET VID MAUSOLEUM


Polisen har rustat inför årsdagen av Michael Jacksons död.
Tusentals fans förväntas i dag anlända till graven för att hedra popstjärnans minne.
Det är i dag ett år sedan "King of pop" avled i sitt hem.
Nya säkerhetsregler ska skydda Michael Jacksons mausoleum på Forest Lawn-kyrkogården.

Fansen kommer få promenera till stjärnans mausoleum, de har möjlighet att lämna blommor, men därefter måste de lämna kyrkogården. Enligt norska NRK får säkerhetsvakterna föra bort alla som uppehåller sig vid popstjärnans grav.
Den lokala polisen har stängt av gatorna i närheten av kyrkogården. Försäljning av souvenirer är inte heller tillåtet, rapporterar LA Times.

Polisen i Los Angeles träffade familjen Jackson redan för två månader sedan för att göra upp en plan inför årsdagen.
Michael Jacksons familj medverkar på en minnesceremoni på hotellet Beverly Hills Hilton på lördag där flera stora stjärnor uppträder, uppger NRK.

Källa: Aftonbladet.

HAN HYLLAS I HELA VÄRLDEN


På årsdagen av sin död hyllades Michael Jackson över stora delar av världen.
Men i Los Angeles – där han levde och dog – stoppades fansen.
De släpptes inte fram till hans grav.
- Det är fruktansvärt, säger beundraren Kathe Sowisdral.
Redan klockan tre i går morse började de första fansen att köa utanför Forest Lawn-kyrkogården i Glendale.
I fem timmar väntade de på att portarna skulle öppnas. När de till slut släpptes in möttes de av kravallstaket. Många av dem såg aldrig platsen i mausoleet där Jackson vilar.
I stället fick de lämna över blommor och kort till kyrkogårdens personal.

Sowisdral, som för sjätte gången rest från hemmet i Atlanta för att besöka graven, var mycket upprörd.
- Jag hade hoppats att vi skulle få gå in och se Michael, sa hon till Los Angeles Times när hon släpptes igenom avspärrningarna.
- Men han vilar på andra sidan byggnaden.
Det klagades också över oresonliga vakter.
- De var för aggressiva. Vi borde ha fått mer tid, säger ett annat fan, Irene Childs, från södra Kalifornien.
Men det var inte bara amerikanska fans på plats. CNN intervjuade en kvinna som rest från Sibirien för att hylla sin idol.

Tallora Digirolami, 31, hade av samma skäl flugit från Adelaide i Australien.
- Jag kunde inte vara här i fjol. Därför var jag tvungen att komma hit i år, säger hon till LA Times.
Klockan elva på förmiddagen anlände Michael Jacksons syskon Janet, Jermaine, Randy och Tito Jackson för en planerad minnesstund.
- Michael var inte den som gav upp. Han var extremt stark, säger Randy Jackson.
Samtidigt fortsatte anklagelserna att hagla när det gällde ansvaret för Michael Jacksons död.
LaToya Jackson hävdade i går att popstjärnan mördades för den digra sångkatalog han var delägare i.
- De gjorde det, säger hon utan att specificera vilka hon syftade på.
Michael Jacksons pappa Joe, som tidigare har anklagat hustrun Katherine för att indirekt ha orsakat sonens död, stämde i går läkaren Conrad Murray för Michael Jacksons död.

Källa: Aftonbladet.

SVAR OM MIN SAMLING


Jag har fått in frågor vars jag har köpt vissa saker från min Michael Jackson-samling som jag tänkte skriva här ifall någon av er skulle vilja ha någon viss sak. Så -

De två halsbanden har jag köpt via internet på en sida som heter Colorez.se. Dock är jag inte säker på om dem har kvar halsbanden eftersom jag inte hittade dem nu när jag gick in för att kolla..

Boxen med innehåll av 32 diskar har jag köpt ny på Blocket. Det var en person som köpte in flera av dessa boxar utanför Sverige och sedan sålde de splitternya här i Sverige.

Tidigare har jag även fått en fråga var jag har köpt mina MJ-stickers. Och det kan jag tyvärr inte svara på eftersom det är min syster som har köpt dem som julklapp till mig. Men om min syster läser detta kanske hon kan svara här i kommentarsfältet var hon har köpt dem? Hihi!

Väskan (sportsbag) har jag köpt på CDON.se. Och där finns det faktiskt många olika väskor med Michael Jackson att välja på! Om ni klickar här så kan ni titta på de många olika sakerna de har!

Även den engelska versionen av hans självbiografi Moonwalk har jag köpt på CDON. Klicka här för att beställa.

Kram!

MICHAEL HYLLAS I GÖTEBORG

 

Det är ett år sedan Michael Jackson dog. På midsommaraftonen samlas fans i Göteborg för att hylla idolen med 1 000 rosor.

Den 25 juni förra året inträffade en händelse som slog ned som en bomb. Beskedet att Michael Jackson hade dött utlöste sorg och chock bland miljontals fans.


Dödsfallet har också fått ett dramatiskt rättsligt efterspel. Enligt obducentprotokollet var det en överdos som orsakade den plötsliga bortgången. Michael Jacksons läkare, Conrad Murray, är åtalad misstänkt för att ha gett artisten för mycket mediciner som ledde till hans död.

 

Inför ettårsdagen av popkungens bortgång har det världen runt planerats att hedra Michael Jackson på olika sätt. Diskussionerna har varit livliga i Facebook-grupper på nätet.

 

Det blir också en minnestund i Göteborg. Det är sajten Jacksonthrill som berättar att fansen ska samlas på midsommarafton för att sörja och minnas kungen.

 

Fansen har bestämt att mötas på eftermiddagen i Bältesspännarparken. Flera personer uppges ha sponsrat arrangemanget med vardera 100 kronor. Pengarna har gått till att köpa 1 000 rosor som är en hyllning till idolen.

 

GP har sökt ansvariga för sajten, men inte lyckats.

Källa: GP.

KÄNDISAR TALAR OM MJ


Jag hittade denna video på Youtube. Andra kända ansikten talar om Michael, och man får även lyssna på olika låtar och se clips från hans musikvideor. Titta gärna!

25 JUNI 2010Vi älskar dig Michael Jackson!

HUR LITAUEN SKA HYLLA POPKUNGEN


I den litauiska staden Kaunas planerar man att i helgen hedra årsdagen av Michael Jackson på flera sätt. Klockan sju på lördagskvällen tänds 3 650 ljus framför en drygt sex meter hög staty av "King of pop", gjord i sand. Hyllningen sker i samband med en festival där sandskulpturer av ett flertal kända personer och byggnader byggts upp - bland annat finns återgivningar av formel 1-föraren Michael Schumacher, Eiffeltornet, Frihetsgudinnan samt träsktrollet Shrek.

På fredagen, den 25 juni, var det ett år sedan Michael Jackson dog.

Källa: MSN.

IT'S ALL FOR LOVE. L.O.V.E.


Vi ska fira hans liv, i morgon. Många tårar runt hela världen kommer fällas, miljontals. Och de har redan börjat. Vi älskar dig, Michael! Och vi hoppas du kommer se all den kärlek vi fans kommer visa dig i morgon. L.O.V.E.

KATHERINE TACKAR FANSEN


Katherine tackar, dagarna innan MJs 1års dag, fansen för att ett hyllningsevent ska ske på platsen hon är i.

Källa: Jacksonthrill.

BLAME IT ON THE BOOGIE


Det här är en av de bästa uppträdanden jag har sett med The Jacksons. Vilken show! Och sjukt bra när Michael kommer ut med en police officer-hatt och gör ett "extra nummer" eller vad man ska kalla det. Han ropar "Blame it on what?" och publiken skriker "Boogie!". Grymt!

NY DOKUMENTÄR PÅ TV


Jag vill säga att det börjar en dokumentär om Michael Jackson nu på lördag den 26 juni. Dokumentären heter Gone too soon som en av hans låtar. Programmet är på kanal SVT1 och det börjar klockan 22.20, på lördag. Och är även som repris den 27 juni. Tack för tipset, Jen och Emilia!

Handling -
En personlig och subjektiv dokumentär om Michael Jacksons liv av journalisten Ian Halperin som ägnat fem år att följa Kungen av pop. Det som började som en jakt på att bevisa Michael Jackson som pedofil slutade i en övertygelse om artistens oskuld och framförallt stora talang. Dokumentären redogör för vad Halperin anser dödade Jackson, hur hans liv såg ut och vilka hans vänner och ovänner var.

JOE ANKLAGAR KONSERTARRANGÖREN


Det är snart ett år sedan Michael Jackson dog av hjärtstillestånd i sitt hem i Los Angeles. Och omständigheterna kring hans död är fortfarande omstridda.
Nu påstår popstjärnans pappa att företaget AEG Live ligger bakom sonens död.

Michael Jacksons läkare Conrad Murray har blivit åtalad för att ha orsakat popstjärnans död för snart ett år sedan.
Men Jacksons pappa, Joe Jackson nöjer sig inte med det. Nu skyller han Michaels död på företaget AEG Live – det företag som arrangerade Michaels aldrig genomförda come back-konserter i London, rapporterar CNN.

I en 169 sidor lång skrivelse till myndigheterna i Kalifornien anklagar han företaget för att ha hetsat Michael Jackson att ta ut sig. Han menar också att AEG Live pressat Conrad Murray att ge mer och mer lugnande och smärtstillande medel till Jackson då han inte orkade repetera så mycket som företaget ville.

Enligt Joe Jackson hade företaget lovat att tillhandahållia bland annat en sköterska och hjärt- och lungräddningsutrustning, utan att göra det i slutändan. Han menar att Michaels liv hade gått att rädda om företaget uppfyllt kraven. Han påstor också att AEG praktiserat medicin utan licens.
- Hade AEG inte brutit mot kalifornisk lag hade Michael Jackson inte dött den 25 juni, står det i skrivelsen, enligt CNN.
AEG Live har avböjt att kommentera anklagelserna.

Källa: Aftonbladet. Tack för tipset Daniella!

MICHAEL JACKSON - ROCK BJÖRNEN


Nu är det dags att nominera Michael Jackson till Aftonbladets Rock Björnen 2010. Michael Jackson fick en Rock Björn 1988. Nominera Michael Jackson i dessa kategorier:

Årets konsert: (skriv in) "This is it"
Årets utländska låt: This is it

Klicka här för att nominera Michael Jackson! Den 17 augusti kan du rösta på finalisterna.

Källa: Jacksonthrill.

SVAR TILL ANONYM


Jag fick några frågor från Anonym som jag tänkte svara på här -

Jag Har Några Frågor...

1. Hur kändes det att du hade en Michael Jackson Biljett i din hand?

2. Har du några saker med han? Typ Planscher eller nåt annat? I så fall vad?

3. Har du sett han live någon gång? Om ja... När och vilken turne?

4. Hur länge har du varit ett Michael fan?

Det va allt! (Själv e jag ett skit stort MJJ fan!!!!) <33331. Jag gick in på detta inlägg för att få lite inspiration till det svaret, och det kanske är texten eller "Childhood" som jag lyssnar på nu som är orsaken till att det kommer tårar i mina ögon nu. Det är väldigt svårt att svara på hur det kändes. Men det var mäktigt, så oerhört mäktigt. Det var liksom den här biljetten som ledde till honom! Jag vill tillbaka i tiden en stund ett år och bara få känna än en gång hur det kändes att veta att jag skulle se honom.. Jag minns att jag gjorde allt för att konserten skulle bli så bra som den bara kunde bli, så jag försökte att inte lyssna på hans musik faktiskt! Haha, jag minns att jag brukade säga till mina vänner "Nämen, nu lovar jag. Det här är sista låten tills konserten!"

2. Ja, jag har en del saker med Michael Jackson, affischer, böcker, filmer, skivor, vinyler, osv!

3. Nej, det har jag inte. Men skulle som sagt ha gjort det den 8 september klockan 19.00 i England, London, 02 Arena..

4. Jag firade faktiskt 2th anniversary den 3 maj i år! Vilket är underbart. Ända sedan den dagen jag började lyssna på honom har det inte passerat en enda dag utan att jag har tänkt på honom. Några veckor efter 3 maj 2008 står det i min dagbok "Alltså seriöst, han är så bra! Älskar MJ!" Haha.

MURRAY BEHÅLLER LICENSEN


Popsångaren Michael Jacksons läkare Conrad Murray får behålla sin läkarlegitimation tills vidare. Men i augusti inleds domstolsförhandlingarna om åtalet för vållande till annans död.
Sjukvårdsmyndigheterna i Kalifornien hade bett domaren Michael Pastor att dra in läkarlegitimationen tills åtalet mot Murray för vållande till Jacksons död har prövats. Men Pastor sade på måndagen att han inte har befogenhet att dra in legitimationen.

En annan domare har tidigare begränsat Murrays rätt att skriva ut lugnande medel i avvaktan på rättegång. Om myndigheterna vill att Murray helt ska förhindras att utöva läkaryrket så får de överklaga det beslutet, resonerade Pastor.

Han har satt 23 augusti som start för de förberedande förhandlingarna i målet mot Conrad Murray, som åtalats för vållande till annans död. Michael Jackson dog den 25 juni förra året och den rättsmedicinska utredningen kom fram till att huvudorsaken var injektioner med anestesiläkemedlet propofol som Murray medgett att han ordinerat popstjärnan som sömnmedel. Jackson kropp innehöll också rester av flera andra lugnande och smärtstillande läkemedel.

Källa: Aftonbladet.

DANSA SOM JACKSON


Snart kan du dansa med Michael Jackson. Sjunga som Michael Jackson.
Tidigt i morse presenterades popkungens nya tv-spel.
Strax före Michael Jackson dog i juni 2009 var han inblandad i utvecklingen av ett nytt spel.
Enligt en artikel i branschtidningen MCV hade hans utseende och röst förevigats och spelet skulle innehålla hans "mest ikoniska hits".
Var det samma spel som visades i morse? Då höll franska spelhuset Ubisoft sin presskonferens på spelmässan E3 i Los Angeles.
De hade sparat sitt största nummer till sist: på storbildsskärm dök en klassisk bild på en poserande Jackson upp. Bredvid stod det "Michael Jackson". Nedanför, på scenen, flera professionella dansare.

Ubisoft skickade senare ut ett pressmeddelande: "Det här är familjeunderhållning som kommer att erbjuda spelaren en möjlighet att kliva i Michael Jacksons skor och återuppleva hans mest ikoniska framträdanden genom att sjunga och dansa".
Spelet kommer till Xbox 360 (där man kan spela utan kontroller med hjälp av kameran Kinect), Playstation 3 och Wii. Det släpps också andra versioner i portabelt format till PSP och DS. När det kommer? Lagom till julen 2010.

Källa: Aftonbladet.

WILL.I.AM TALAR OM THRILLER

 

Will.I.Am förklarar här varför Michael Jacksons video Thriller är viktig för honom.

Källa: MichaelJackson.

ROS MED MICHAEL PÅ


Jenny skickade in denna bild till bloggens hotmail (popkungen.blogg@hotmail.com). Det är en ros med Michael på, vilket var väldigt häftigt tycker jag! Tack för tipset, Jenny. Blir jätteglad när ni tipsar om allt möjligt. Kram!

LEON GÄSTBLOGGAR


Jag skulla villja dela min historia med er om hur jag upptäckte M.J.

Det var den 26:e Juni och jag gick till affären för att köpa muffins, vid kassan när jag skulle gå ut såg jag dagens tidning av Aftonbladet. Jag blev väldigt, väldigt chockad när jag läste: MICHAEL JACKSON DÖD I NATT, uppgifter i natt, superstjärnan fick hjärtstillestånd. Då var jag inte ett så stort M.J. fan än. Jag hade lyssnat lite på honom sen 2008. Men jag blev självklart ledsen, även fast jag inte visste så mycket om honom. Den närmsta tiden köpte jag tidningar nästan varje gång det stod något om Michael. I början av Juli köpte jag mitt första Michael Jackson album, BAD. Sedan dess har jag bara fortsatt att köpa M.J. saker.
R.I.P.

M.J. you will always be in my heart.
FÖRSTA LÅTEN JAG HÖRDE MED MICHAEL VAR WE ARE THE WORLD.


VILL DU GÄSTBLOGGA?

BREEZY

 

Jag fick en önskan av Julia - "Jag skulle vilja att du la in mer av Michaels outsläppta låtar, och mer "ovanliga låtar" om du förstår vad jag menar". Och det kan jag självklart göra! Det är svårt att veta vad "ovanliga låtar" av Mike är för alla er, men jag ska göra mitt bästa. Kram!

Här kommer en sång som heter "Breezy" som jag bland annat har fastnat sådär lite extra för från Jackson 5's skiva Moving Violation! Wonderful song. Lyssna och njut!

"MURRAY DÖDADE MICHAEL... MEN INTE ENSAM"


Michael’s bror Randy Jackson besökte CNN och öppnade upp om sin broders död… Ta en titt på videon ovan.

Källa: Jacksonthrill.

THEY DON'T CARE ABOUT US BEATBOX


Här kommer They don't care about us i Beatbox! Killen som framför detta heter DeStorm och är ju riktigt bra. Effekterna och hur han har gjort videon måste ha varit ett stort jobb, helt suveränt! Eller hur? PEACE!

Källa: MJJ.

MUSEUM I SIN HEMSTADI Michael Jacksons forna hemstad Gary i delstaten Indiana kommer man nästa år att börja bygga ett museum till popkungens ära, meddelar stadens myndigheter. Museet som kostar 300 miljoner dollar uppskattas samla 750 000 besökare årligen.

Michael Jacksons far Joe sade på onsdagen att museet är något som Michael och hans familj alltid har önskat sig. Jackson själv besökte sin hemstad sista gången år 2003, då han var där för att förhandla om museiprojektet. Projektet framskred dock inte förrän Jackson avled i fjol.

Enligt Garys borgmästare Rudy Clay kommer museet att inhämta staden 150 miljoner dollar per år.
- Det här museet drar till sig folk från alla håll av världen som en magnet, säger Clay.
På onsdagen meddelade staden att man donerar ett 120 hektar stort landområde för museibygget. Finansieringen av projektet sköts genom donationer och privata investerare.
Invånarna i Indiana förhåller sig skeptiska till museiprojektet. En del tror att det aldrig kommer att bli färdigt, eftersom stadens ekonomiska situation försämrats avsevärt under de senaste åren.

Källa: Här.

SINGSTAR MED MJ-LÅTAR KOMMER UT


Sony playstation ger ut "Singstar - Michael Jackson". Det finns inget releasedatum ännu, men spelet kostar i butik (CDON) ca 299 kronor. Kommer även till Playstation 3. Hittar inget fastställt datum.

Källa: Jacksonthrill.
RSS 2.0