WWW.POPKUNGEN.BLOGG.SE

FRÅGESTUND!


Hejhej! Nu tänkte jag dra igång en frågestund här på Popkungen! Och nu önskar jag många roliga frågor, så FRÅGA PÅ! Svaren kommer upp på bloggen inom en vecka. Och kom ihåg - It's all for love. L.O.V.E.


DANCING MACHINE

 

Här uppträder Jackson 5 med deras stora hit "Dancing machine". Och här är första gången Michael Jackson gör movet Robot! På Soul Train år 1974. Så här skriver Michael i sin självbiografi:

"When it came out in 1974, I was determined to find a dance move that would enhance the song and make it more exciting to perform - and, I hoped, more exciting to watch. So when we sang "Dancing Machine" on Soul Train, I did a street-style dance move called Robot. That performance was a lesson to me in the power of television. Overnight, "Dancing Machine" rose to the top of the charts, and within a few days it seemed that every kid in the United States was doing the Robot. I had never seen anything like it."

DAGENS BILDWe love you endlessly, Michael Joseph Jackson!

"JAG VILL INTE TRO PÅ DET"


Anton Glanzelius var 13 år när det ringde i telefonen från USA.
Michael Jackson hade sett honom i filmen "Mitt liv som hund" – och ville träffa honom.
- Han var en väldigt vanlig man, med väldigt ovanliga förhållanden.
Året var 1987, Anton Glanzelius var 13 år och hade precis gjort rollen som Ingemar i Lasse Hallströms "Mitt liv som hund".
En dag ringer det – och Anton blir hembjuden till popstjärnan Michael Jackson och hans ranch Neverland i USA.
- Jag minns att jag sprang in till grannen och frågade om de hade någon skiva med Michael Jackson.

Det visade sig att Michael Jackson hade sett Mitt liv som hund två gånger – och älskat den.
Så Anton och hans mamma packade väskorna och åkte till Los Angeles.
- Han var väldigt, väldigt blyg och jag tafflade ju runt på min dåliga engelska. Det var tur att det fanns skivbolagsfolk där som höll samtalet levande.
Situationen vände när Glanzelius försynt undrade var chipansen Bubbles var.
- Då gick han och väckte Bubbles. Jag kommer ihåg hur han var klädd i blöja och kortärmad röd tröja.

Dagen efter släpptes skivan Bad - och Michael Jackson gick från superstjärna till megastjärna.
Året efter träffade Anton och Michael för andra gången. Michael var i Göteborg för att spela på Eriksbergsvarvet.
- Han ringde och frågade om jag ville gå på Liseberg.
Anton berättar hur han köpte en fotboll och skrev "To Michael from Anton" på. Sedan slängde han ner den i en ica-kasse och knallade in på Sheraton.
- Jag ska träffa Michael sa jag. En 14-åring i jeans och t-shirt. "Eller hur?", sa vakterna.
Sedan följde en fantastisk dag på Lisebergs nöjesfält.
Han Han garvade hela tiden. Han var överlycklig över att driva runt på nöjesfältet i 5-6 timmar. När vi åkte berg- och-dalbana skrek han "One more time?!". Och jag – 14 år med ett nöjesfält helt för mig själv, vilket guldläge – "Oh yeah, one more time!".

- Väldigt sympatisk och väldigt, väldigt blyg. När vi mötte andra gången var jag ju medveten om vad folk pratade om: syrgastält, att han åt krita för att få ljus röst, och att han blekte huden. Men jag kan ärligt säga att jag aldrig märkte någonting av det.
Kvällen tillbringade de med vidofilmer och godis på Jacksons hotellrum.
- Han var så blygsam! Jag försökte få honom att visa några danssteg – men han vägrade. Han tyckte det var för pinsamt och vågade inte. Han sa att det var en annan sak att uppträda framför 50 000 personer.

Anton Glanzelius säger att Michael Jackson var "en väldigt vanlig person, med väldigt ovanliga förhållanden."
- Med den uppväxten och den omgivningen, klart att han var jättespeciell. Men superödmjuk och sympatisk och lättsnackad.

- Vi pratade om allt från kärlek till fotboll till berömmelse. Det var omöjligt för mig att förstå, som 14-åring, hur det var att vara superstjärna i USA. Jag ställde en hel del naiva frågor.
Sista gången de sågs var när Michael Jackson spelade på Stockholms Stadion 1992. Då träffades de lite kort innan en konsert.
Efter den höll de kontakten via brev, och ibland skickade Michael något paket med en video eller något de pratat om.
- Vi höll kontakt länge, men sedan ebbade den ut, av ingen anledning.
Glanzelius skrattar när han berättar om sina minnen, men är chockad över dödsbeskedet.
- Det är otroligt tragiskt, jag vill inte tro på det. Det är inte okej, han blev bara 50 år, det är alldeles för tidigt.

Källa: Aftonbladet.

LET'S DANCE 2010


Om ni såg finalen i Let's Dance i fredags så vet ni också att Mattias Andréasson och Cecilia Erlin vann. Och de uppträdde tillsammans till Michael Jacksons låt "Beat it". Dock är det inte Michael som sjunger. Jag tycker i alla fall de dansar sjukt bra. Och moonwalken Mattias gjorde, garnsnyggt! Vad tänker ni? ♥

"JAG GJORDE INGET FEL"


Doktor Condrad Murray, som står åtalad för att ha injicerat Michael Jackson med den dos smärtstillande medel, som tros ha lett till stjärnans död, har inte gjort några försök att be om ursäkt till Jacksons familj, skriver Tmz.
Han tycker sig helt enkelt inte ha gjort något fel, skriver sajten och referar till en källa närstående till läkaren.
Enligt Tmz tror inte Murray att hans spruta propofol dödade Jackson, trots att obduktionen visar att stjärnan avlidit av en överdos smärtstillande. Det ska vara anledningen till att Murray, enligt uppgift inte sade något om injektionen till ambulanssjukvårdarna på plats vid Jacksons hjärtstillestånd.

Källa: Aftonbladet.

FARAO MICHAEL JACKSON


Vi vet att Michael Jackson var kungen av pop, men kunde han ha varit farao Pop också?
En spektakulär liknad av sångaren, som avled i juni av en misstänkt drogöverdos, har hittats - huggen i sten på en 3000-årig egyptisk skulptur av en kvinna.
Den kusliga likheten sträcker sig så långt som de mandelformade ögonen och näsan.
Stenens pjäs, som är finnns hos Chicago's Field Museum, höggs under det Nya rikets tid, eller runt tidpunkten för Ramses och Tutankhamun, någon gång mellan 1550BC och 1050BC.

Märkligt nog, Jacksons video "Remember the time" från 1992, utspelar sig i forntida Egypten under regeringstiden av Ramses.
En talesman för museet berättade för Sun Times i Chicago: "Jag har ingen aning om Jackson någonsin besökt museet, men likheten mellan kalkstens statyn av en kvinna - som är ungefär 3000 år gammal - och Jackson är häpnadsväckande."

Källa: Jacksonthrill - forum.

FALL AGAIN


Jag är med min vän just nu, och jag ville att hon skulle få välja låt till bloggen idag. Och hon valde en favorit som hon tycker är jättefin - "Fall again". Det är en osläppt låt, en demo, som släpptes 2004 på en samlingsskiva - The Ultimate Collection. Det är en låt av många som var tänkt att hamna på albumet Invincible (2001). Lyssna till Michaels vackra stämma, rena rama magin!

ALEXANDRA GÄSTBLOGGARNär kungen dog var jag cirka 10 km ifrån. Vi satt i en taxi påväg hem från Hollywood på kvällen då chauffören sa att han dött. Just då var jag inte lika stort fan som jag är nu, men såklart kände jag chocken och blev ledsen inombords men sa inte något mer om det. Nästa dag for vi in till Hollywood för att åka på en såndär Star Tour då man far runt i Beverly Hills och ställen där stjärnor bor. Om man betalar extra fick man en egen limousine och chaufför som berättade allt, istället för att åka på en öppen buss med andra människor. Vi tog limousinen och våran chaufför var en paparazzi, som visste allt. (ett jobb som jag tycker är idiotiskt)

Vi körde runt bland lyxvillorna och sen kom vi till Michaels dåvarande hus, man såg inte till gården eller så för det var så höga murar och buskar. Utanför huset fanns det blommor, bild av honom där det stog : Our prayers are with you Michael. Det var inte så mycket annat där för det stog vakter där och visade alla att bara köra förbi och då var det avspärrat.

Senare mot dagen var det kaos i Hollywood, Farrah Fawcett hade ju också dött . Bussarna slutade gå, det var reportrar överallt, och trafiken stog still, den gick inte framåt. Tyvärr var vi inte till hans walk of fame stjärna, man kunde knappt gå på gatorna där , det var smockfullt. I alla souvenir butiker hade dom redan hunnit trycka 100 tals olika tröjor med MJ på.

Vi måste gå en ganska lång bit för att hitta någon buss som gick tillbaka till Santa Monica där vi bodde.
På kvällen tror jag inte att det fanns någon tv kanal som inte handlade om Michael . På husväggar var det stora planscher med bilder av honom på .

Michaels musik är som ingenting annat, den betyder jättemycket för mig och den har fått mej på bättre humör då jag är ledsen, då jag känner mej ensam tänker jag på honom och känner hans närvaro.
Och jag har lärt mej mycket av honom, han har inspirerat mej på alla sätt och vis. Han var och är perfektion. Jag kan inte förklara med ord hur mycket jag tycker om honom , både som person och artist, det känns som om jag har känt honom hela mitt liv bara genom att lyssna på hans musik, jag tror ni alla vet hur jag känner !

I love you Michael Jackson <3
Rest in peace .VILL DU GÄSTBLOGGA?

FREDSPRISET TILL MICHAEL?


SIGN THIS PETITION!


Dear Norwegian Nobel Committee,

We the undersigned, would like to nominate legendary performing artist and global humanitarian Michael Jackson for the 2010 Nobel Peace Prize. He was and will continue to be one of the most famous, and influential men on earth.

Michael’s message for humankind has always been rooted in compassion, and kindness. He has succeeded a lifelong dedication to the well being of humanity. Moving beyond all political, social, and economic borders Michael Jackson consistently spread a positive message of global unity, healing, and love.

Michael Jackson endlessly devoted his life to helping others in their darkest time of need. It would be nearly impossible to count the multiple hundreds of millions of dollars Michael has donated to charity from his own finances, charity organizations, and also through his organizing of major fund raising events.

In 1984, Michael Jackson was severely burned while filming a commercial for the Pepsi Cola Company. Michael was awarded $1.5 million in the court settlement, which he donated to the Michael Jackson Burn Center.

The 1985 charity fund raising song ‘We Are The World’ was co-written and organized by Michael Jackson. The song was recorded in an effort to help aid famine-relief in Ethiopia. To date the song has generated over $60 million in relief aid for the charity.

The most impressive global contribution Michael Jackson has made to humanity was his 1992 creation of the Heal The World Foundation. Michael’s foundation is responsible for educating children about the dangers of drug and alcohol abuse, donating millions of dollars to poverty stricken children in need, and airlifting 46 tons of supplies to war torn Sarajevo.

In 1994, Michael Jackson pledged $120,000 from the Heal The World Foundation to pay the cost of a liver transplant for an abandoned Hungarian child by the name of Bela Farkas. This is the type of giving that led to Michael being listed under the entry “Most Charities Supported By A Pop Star” in the year 2000 Guiness Book of World Records. Michael Jackson also continued to contribute to charities for the survivors of Hurricane Katrina, and the victims families of the attacks on 9/11/01.

We the Undersigned, believe Michael Jackson has given of himself completely and selflessly in a lifelong effort to help better global conditions for children, and all of humankind. Please consider Michael Jackson whole heartedly as the nominee, and recipient for the distinguished honor of this most prestigious award.

Michael Jackson has undoubtably earned the 2010 Nobel Peace Prize.

VILL DU RÖSTA PÅ DENNA BLOGG?


Hejhej, Popkungen har kommit till final i Veckans blogg hos Liexx. Och jag skulle verkligen bli jätteglad om ni skulle vilja rösta på denna minnesblogg till vår älskade Michael Jackson. Ha det bra. L.O.V.E.

UPDATE: jag vill säga tack till alla som har röstat på denna blogg hos Liexx, tack vare er blev Popkungen veckans blogg! Tack.

SNART SLÄCKER VI!


Nu är det inte länge kvar till Earth Hour! Jag har sett fram emot detta hela veckan, det är en sådan viktig händelse för jorden och vårt klimat. Jorden är vårt hem, och vi måste ta hand om den. Ni som deltar i Earth Hour får gärna komma och berätta här i detta inlägg om hur det var. Jag önskar er en mysig kväll! Lyssna på Michaels meddelande -


Earth song

MOONWALKER PÅ BLURAY

Bild


Michael Jacksons film Moonwalker kommer officiellt släppas den 3 juni 2010 - på Bluray! Man kan boka filmen redan nu på Amazon. Spännande?

A FAMILY DYNASTY - DEL 3


Igår visades det tredje avsnittet av The Jacksons: A family dynasty, och tre avsnitt återstår. Här ovan kan ni se om ni vill avsnittet som visades igår, från TV4 Play. Jag tycker Marlon är så rolig, som hans bröder säger - han är en riktig skämtare. Vad säger ni om avsnitt tre? :)

Handling:
Del 3 av 6. Trots sin förestående konsert beger sig bröderna till olika delar av världen. Marlon jobbar med sitt livsprojekt i Nigeria, Jermaine spelar in en låt tillsammans med en indisk musikalartist i Mumbai och Tito förbereder sig för sitt första soloframträdande i London. När Marlon och Jackie besöker till London går de på en musikal baserad på Michels musik som får minnen av deras bror att komma upp till ytan igen.

HAR TJÄNAT 750 MILJONER


I slutet av sitt liv hade Michael Jackson ekonomiska problem. På andra sidan graven går det bättre. "The King of pop" har sålt 3,7 miljoner skivor och blivit 750 miljoner kronor rikare sedan han dog den 25 juni i år.


Förutom skivframgångarna så har hans låtar spelats enormt mycket i radio och filmavtal har tecknats. Testamentsexekutorerna räknar med att han kan dra in lika mycket pengar nästa år. Bland annat väntas hans hus i Neverland bli en riktig kassako, skriver New York Times.

Källa: Nyheter24.

EARTH SONG


Sabina tipsade om denna video, tack så mycket! Michael uppträder med "Earth song" inför en publik som är väldigt glad att se honom. Hela uppträdandet och talet i slutet... det är kärlek!

LÄKARE GÖMDE LÄKEMEDEL


Mellan utförandet av hjärt- och lungräddning och att ringa nödcentralen, när popkungen Michael Jackson var döende, hade läkaren Conrad Murray fullt upp med annat. Enligt ett vittne gömde Murray undan både injektionsflaskor med olika typer av läkemedel och även narkosmedlet Propofol, i påsar. Propofolet har i efterhand pekats ut som orsaken till Michaels död.  

Nyhetsbyrån AP har ett antal vittnesutsagor som kan spela stor roll i åtalet mot Conrad Murray, 57, som anklagas för ofrivilligt vållande till annans död.  
Popkungens rådgivare Alberto Alvarez berättar hur han kom inspringandes till Michaels rum den 25 juni förra året och fann honom livlös. Han hade även ett dropp kopplat till sitt ena ben, rapporterar AP.  


Murray utförde mun mot mun-metoden medan Alvarez tog över hjärt-och lungräddningen som läkaren hade påbörjat. Vid ett tillfälle upphörde dock Murray återupplivningsförsöket för att kunna gömma undan alla läkemedel med dess tillbehör och samla dem i en plastpåse.  
Murray ska även ha sagt åt Alvarez att gömma undan droppet, som innehöll Propofol.  

Conrad Murrays advokat, Ed Chernoff, förnekar att hans klient gömt undan Propofol. Han säger även att Alvarez berättade om detta först i sitt andra polisförhör och undrar varför han helt plötsligt ändrade sitt vittnesmål.  
— Han sa ingenting om det, och sen helt plötsligt två månader senare så säger han att läkaren slängde bort läkemedlen. Hans uttalanden stämmer inte överrens med hans tidigare vittnesmål, säger Chernoff till AP.

Källa: Msn.

MICHAEL JACKSON HANDLAR


Det var väldigt svårt för Michael att gå ut offentligt som han gärna skulle vilja. En nära vän till Michael stängde därför en hel mataffär så Michael skulle kunna gå och handla mat. Och det händer många roliga saker under vistelsen, de andra som är och handlar försöker stjäla det han ska handla och i slutet blir han "Michael Jackson ice-cream", haha. Ta en titt ovan.

GICK BORT SOM KRISTEN


Michael Jackson växte upp i en familj som tillhör det religiösa samfundet Jehovas vittnen. I vuxen ålder konverterade han dock till islam. Nu kommer uppgifter som gör gällande att popikonen, precis i slutet av sitt liv, återfick sin kristna tro.
Det var gospelmusikern Andrae Crouch, som i helgen gästade Norge för en konsert, som kom med avslöjandena. Han berättade under konserten att han, tillsammans med sin syster, träffade Jackson tre veckor innan hans död.

Han menar att händelsen troligtvis ledde till att Jackson bestämde sig för att, återigen, bekänna sig till kristendomen.
– Då jag och min syster Sandra besökte Michael tre veckor före hans död frågade han om jag kunde be för honom. Jag tror att han blev kristen den dagen, sa Andrae Crouch som kände popstjärnan i många år, skriver den norska tidningen Vårt land.
Michael Jacksons anhöriga har ännu inte kommenterat uttalandet.

Källa: Nyheter24.

MURRAY VILSELEDDE AMBULANSMÄNNEN


Den officiella rapporten från ambulansen som körde popkungen Michael Jackson till sjukhuset bekräftar att doktor Conrad Murray vilseledde ambulanssjukvårdarna på plats. Detta enligt brittiska tidningen News of the World.
Rapporten har läckt ut med uppgifter som kan visa sig avgörande i åtalet i fråga.


Enligt rapporten så ska Murray ha låtit bli att berätta att han givit Jackson en dos av Propofol innan hans död och istället hävdat att han endast gett honom det lugnande läkemedlet Lorazepam samt vätska för att återupprätthålla Michaels vätskebalans.
Om ambulanspersonalen hade känt till alla detaljerna hade behandlingen av den döende stjärnan blivit annorlunda, och kanske hade hans liv också gått att rädda.


I förra månaden förklarade sig Murray icke skyldig till vållande av annans död. Han står dock fortfarande anklagad för att ha skrivit ut det starka narkosmedlet Propofol till Michael, som även resulterade i hans död i juni förra året. Murray ska tillbaka till domstolen den 5 april för vidare förhandlingar.

Källa: Msn. Fick tips av Thebiggestmjfan, tack!

MICHAELS HATT PÅ MUSEUM


Den 31 juli 1984 kastade Michael sin svarta fedora-hatt ut till publiken på en konsert av Victory Tour på Giants Stadium i östra Rutherford, New Jersey.

Hatten har svart filt, bredbrättad och har ett läderband i hatten som det står "By Maddest Hatter... Made expressly for Michael Jackson... 100 percent genuine fur." Hatten blev fångad av en i publiken som var på konserten, och den är nu vald som en av de artefakt som ska placeras i samlingen på National Museum of african-american History and Culture.

Om fem år kommer museumet öppnas på National Mall, strax under skuggan av Washington Monument. Det kommer bli det senaste Smithsonian museum och det första museum att fira arvet av amerikaner med afrikanskt ursprung.

Källa: MJWorld.

DANCING MACHINE


"Dancing machine" är en hit av Jackson 5 från deras album Get it together (1973), släpptes som singel 1974. Låten hamnade som nummer två på Billboard Pop Music Charts och som nummer ett på R&B Charts. Tack vare denna låt fick de en Grammy Award-nominering 1975 för Best R&B Performance by a duo or group with vocals. Låten har sålts över tre miljoner exemplar!

NIO NYA ALBUM


Skivbolaget Sony har gjort upp med Michael Jacksons dödsbo, som får minst 200 miljoner dollar för rättigheterna att ge ut nio nya album med Michael Jackson under de närmaste sju åren.
Detta uppger Wall Street Journal som beskriver kontraktet som det mest lukrativa någonsin i musikbranschen.
I överenskommelsen ingår det redan utgivna soundtracket till filmen "This Is It". Kommande album innehåller både tidigare outgivna inspelningar och ompaketerade kända låtar.
Sedan hans död i juni har Jacksons album sålts i 31 miljoner ex.

Källa: Sydsvenskan.

EARTH HOUREftersom jag tycker Earth Hour är en sådan viktig händelse för jorden vill jag informera er om det här på bloggen, och samtidigt är det ju en hyllning till många av Michaels handlingar i livet.

Earth Hour är en internationell kampanj som ber hushåll och företag att under en timme släcka sina lampor och stänga av sina icke-nödvändiga elektriska apparater för att uppmärksamma frågan om att minska energiutnyttjandet för att minska utsläppet av växthusgaser.

Genom en enkel handling - att släcka ljuset under en timme - visar du ditt stöd för klimatet och uppmanar samtidigt världens makthavare att agera i klimatfrågan. Lördagen den 27 mars 2010 klockan 20.30 släcker vi här i Sverige i hopp om en ljusare framtid för allt levande. Delta i Earth Hour, var en del av lösningen!

SAXOFON-HYLLNING TILL MJ


Jag var egentligen på väg att leta ett bra video till låten "Never can say goodbye" på YouTube och lägga ut den här, men då hittade jag denna video istället som är ovan och var tvungen att publicera den här direkt. Han spelar saxofon där Michael egentligen sjunger - alltså, istället för ord uttrycker han sången i musik! En underbar hyllning, jag tycker det var mycket bra jobbat. Han skriver: RIP Michael Jackson. 45 years of powerful, spirit-filled music. This is my tribute to the most influential person to Pop music of all time.

THRILLER KOMMER TILLBAKA


Under en inspelning med John Landis repotage "Slasher" och under Q&A, avslöjar Landis att The making of Thriller kommer släppas snart, och möjligtvis i 3D.
Landis dirigerade musikvideon och han berättade till publiken att rättegångar och kungliga problem var några av de orsaker varför The making of Thriller - en timmes lång dokumentär om hur de gjorde musikvideon - inte har släppts än. Landis avslöjade också att Michael Jacksons egendom vill göra dokumentären i 3D. Här är ett utdrag från sidan CHUD's artikel:

Men mer spännande nyheter om att Landis berättar för publiken att människorna bakom Jacksons egendom vill göra videon till 3D. Regissören är okej med idén, även fast han inte verkar vara så sugen på det, men det var inte klart om 3D-versionen av "Thriller" var avsedd för teatralisk utdelning. En förmodar att det är den grundläggande planen, att 3D TV inte har mättningen(saturation) på marknaden för att göra en 3D Blu-ray av videon som är värt att göra.

Som det verkar nu är det inte säkert om denna dokumentär kommer att komma på biografer eller på DVD/BD-marknaden, men vi kommer hålla er uppdaterade om detta så fort vi har mer information.

Källa: LegendaryMichaelJackson.

SONY MUSIC KÖPER SPRUTAN


Sony Music har köpt Michael Jacksons dödsbo för 250 miljoner dollar. Dödsboet innehåller förutom Jacksons låtkatalog även den spruta genom vilken han fick den dödliga dosen narkosmedel, skriver TMZ.
Sony Music betalade 250 miljoner dollar för Michael Jacksons dödsbo, vilket är den högsta summan som betalats i liknande sammanhang någonsin. Dödsboet innehåller bland annat Michael Jacksons låtkatalog, hittills outgivna låtar och konsertbilder.
Dessutom ingår den spruta genom vilken läkaren Conrad Murray sprutade in den dödliga dosen av narkosmedlet Propofol. Det är dock ännu oklart vad Sony Music ska göra med sprutan som dock verkar ha ett starkt symbolvärde och vars marknadsvärde uppskattas till fem miljoner dollar, skriver TMZ.

Källa: Expressen.

NY DOKUMENTÄR OM JACKSON


Ian Halperin, författaren bakom den uppmärksammade boken "Unmasked: The final years of Michael Jackson", arbetar nu med en dokumentär om Jackson. "Gone too soon", som filmen ska heta, är 88 minuter lång och innehåller bland annat intervjuer med Jacksons manager, kock, frisör, tränare samt advokat, skriver Variety.
- Det här är filmen som Michael och hans fans förtjänar, säger Halperin.
Filmen kommer inledningsvis att gå upp på bio i Kanada och Frankrike den 25 juni, på årsdagen av Michael Jacksons död.

Källa: Msn.

BRANN FÖR YRKET


(Anjelica Houston har bland annat spelat The Supreme Leader i Captain EO.)


"Jag träffade Michael på första dagen under repititionerna och jag blev helt överväldigad trots att jag visste om hans image sedan tidigare - hur otroligt söt och hur anspråkslös och hur oskyldig han var. Men när han sedan började arbeta började mitt hjärta slå snabbare och håret på armarna och i nacken stack rakt upp och han tog bokstavligen andan ur mig. Michael är den mest elektrifierade artisten som jag någonsin har sett. Jag tror att det var väldigt svårt för Michael att uttrycka ilska. Han var - måste jag säga - en av de mest artiga människor jag någonsin mött i mitt liv. Jag har aldrig hört Michael säga ett svärord, även när han var upprörd. Och jag tror att musiken var egentligen det enda sätt som hans känslor kunde komma igenom. Han brann för yrket som artist och jag har aldrig sett någon annan med en sådan talang som Michael, och jag har sett många duktiga artister.

Han var mycket missförstådd. Jag trodde aldrig på någon av de anklagelser eller insinuationer mot honom. Jag kommer ihåg en gång då vi åt lunch tillsammans och då pratade han just om det. Han sa att han kände sig som han hade knappast fått någon hjälp. Han sa att de ville ha ett blodprov. Jag tyckte så synd om Michael och jag kände verkligen hur hans hjärta hade brustit och hur dåligt han mådde på grund av anklagelserna."

~ Anjelica Houston

A FAMILY DYNASTY - DEL 2


Här kommer del 2 av The Jacksons: A family dynasty, från TV4 Play. Och nu har tiden av programmet flyttats till 22.40, alltså är det inte längre 21.00. Detta avsnitt var mycket tungt att titta på... Vad säger ni?

Handling:
Del 2 av 6. Efter att ha tagit farväl av sin bror Michael får bröderna Jackson veta att de förväntas uppfylla sitt kontrakt om jubileumskonserten som de skrev på innan Michaels bortgång. Bröderna oroar sig för negativ publicitet om de uppträder så nära inpå Michaels bortgång, samtidigt som sprickan mellan Jermaine och hans bröder blir allt påtagligare.

NYTT JACKSONKONTRAKT - VÄRT 2 MILJARDER!


Michael Jacksons dödsbo har idag kammat hem historiens största musikkontrakt någonsin, värt otroliga ca 2 miljarder kronor!
Det är mycket större än affären Sony gjorde med Bruce Springsteen för ett par år sedan på 100 miljoner dollar och blir därför historiens största musikkontrakt någonsin.
Affären innebär endast släpp och inspelningar för de kommande sju åren. Dealen innehåller redan soundtracket till "This Is It."

I sommar eller november kommer de första planerade släppen med en samling outgivna spår, kanske också en duett med Paul Anka och en eller två låtar som inte kom med på albumet "Thriller".
Två andra nyheter kommer att vara årsdags upplagor av albumet "Bad" och "Off the Wall" som kommer att inkludera extra och remixade låtar a la 25-årsdags upplagan av "Thriller".
Det finns också spår nog till minst en eller två livealbum från olika Jackson turneer.

Källa: Jacksonthrill. Fick tips av Moonwalker och Thebiggestmjfan, tack!

FANS KISS AND HUG MJ


Matilda tipsade om denna underbara video, tusen tack! Jag har sagt någon gång att De som har sett Michael på riktigt, de är de mest lyckliga människorna i hela världen. Men sen tänker jag efter och säger Nej, de som har hållt Michael i sina egna armar måste vara de lyckligaste. Och här ovan i videon kan ni se några få människor av flera miljoner fans som har fått lyckan att göra det, det är så vackert att se!

SPRUTAN TILL SALU


Sprutan som doktor Conrad Murray använde för att ge den sista, dödliga dosen propofol till Michael Jackson, ska säljas på auktion, skriver brittiska The Mirror.
Tidningen uppger att Michaels syskon Janet och Tito fått reda på planerna av den anonyma säljarens advokat och den upprörda familjen gör nu allt för att stoppa den makabra affären.

Enligt uppgift försöker säljaren engagera olika auktionshus i Las vegas till försäljningen, som beräknas kunna dra in upp mot fem miljoner dollar.
- Det här är en av de sjukaste ägodelar som någonsin sålts. Sprutan behövs inte längre som bevismaterial eller vid Murrays kommande rättegång, men de moraliska konsekvenserna går knappt att greppa, säger en källa som The Mirror citerar.

Tidningen uppger att säljaren gör efterforskningar om det verkligen är lagligt att sälja kanylen i USA och skriver också att denne kan tänka sig att göra transaktionen i något annat land, som Brasilien eller Lybien.

Källa: Aftonbladet.

MOONWALKER TILL NINTENDO WII


Sony Music's representant, Mark Kozlov, försäger sig om ett kommande Michael Jackson-videospel: "Vi försökte få en nyutgåva av det gamla Moonwalker-spelet ut vid samma tidpunkt som This is it på DVD, men vi kunde inte göra en överenskommelse med [ursprungliga spel-skaparen] Sega i tid. [MJ's] egendom arbetar på [att släppa det nya spelet]. Du får vänta och se." Kozlov hade inga andra detaljer, han tillade: "Det är superhemligt."

Källa: MichaelJackson.

TRIBUTE BY JERMAINE


Michael kommer att firas på en minneskonsert när det är ett år anniverary av hans bortgång. Egentligen skulle hyllningen hållas i Wien, men ställdes in i förvirrande omständigheter. Brodern Jermaine har bokat Wembley Arena den 8 juni, vilka artister som ska vara med har ännu inte tillkännagivits.
Jermaine berättar för Australian outlet Undercover.com: "Det bästa sätt och det mest passande sätt är att göra världens största hyllning i historien som bara kan gå till den man som berörde hjärtan och själar i ett ofattbart värde." Showen sägs ska kallas Tribute By Jermaine, och kommer att filmas för en kommande DVD-utgåva. Han har ännu inte avslöjat vem som kommer att uppträda på London showen.

Källa: LegendaryMichaelJackson.

MATILDA GÄSTBLOGGAR


Jag skulle vilja dela min historia om hur jag upptäckte Michael Jackson. Det hela började nog när jag var runt 10 år, jag är 16 år nu. Jag hade önskat mig pengar av mina föräldrar i födelsedagspresent för att köpa en skiva, jag visste inte vilken eller så, det skulle jag bestämma när jag kom till skivaffären. Jag och mamma åkte iväg och jag kollade runt i affären och så av någon anledning valde jag MICHAEL JACKSON: THE ESSENTIAL.

Jag visste inget om Michael när jag köpte skivan, jag hade såklart hört talas om honom men inget mer. Min favoritlåt blev Beat it, fast det visste jag inte då, min engelska var inte så utvecklad än. Jag visste att den var Track 16 på CD1 och att låten började på B och att det var två ord, jag kunde inte uttala det heller. Varje dag efter skolan kom jag hem och satte på Beat it och dansade, dans har varit min stora passion ända sen dess. Jag hade aldrig sätt Michael live, eller reflekterat över vilken unik och fruktansvärt bra dansare han är när jag köpte skivan utan jag blev helt enkelt inspirerad att dansa och göra koreografier enbart av hans musik. Jag gjorde många olika koreografier som jag sedan visade för mina vänner. Jag älskade det! Hans musik var något helt annat än det jag hört innan, den var så powerful, och den fylld av så mycket känslor och kärlek. 

Jag lyssnade intesivt i ungefär ett halvår när det sedan blev en paus i många år för allt var så tabu med Michael, ingen i min klass lyssnade ju och då ville inte jag vara annorlunda vilket jag ångrar nu, jag ångrar att jag inte vågade stå upp för mig själv, jag ångrar att jag inte vågade vara mig själv. När Michael dog plockade jag fram min skiva igen och började lyssna, och nu förstod jag sångerna och meningen med dem. Jag började söka på youtube och upptäcker världens mest fantastiska man! En vacker människa utifrån och in! Genom att lyssna på hans musik och hans meddelande till världen har gjort mig till en bättre människa och har fått mig att vilja kämpa för vad han kämpade för! Och det kommer jag göra också! Michael har blivit en stor del av mitt liv, och han kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta, han betyder så mycket för mig och han kommer alltid att vara vid min sida genom hans musik och det är jag så tacksam för. 

Jag kommer alltid att kämpa för dig Michael! Du finna alltid i mitt hjärta och tack för allt du givit mig, JAG ÄLSKAR DIG , I'll see you in heaven sexy!<3


VILL DU GÄSTBLOGGA?

BUTTERFLIES


"Butterflies" är en låt från Michael Jacksons album Invincible som släpptes den 30 oktober 2001. Låten skrevs 1997 av Marsha Ambrosius och Andre Harris. Låten hamnade på andra plats på U.S Billboard Hot R&B/Hip-Hop Songs och på fjortonde plats på U.S Billboard Hot 100.

HEAL THE WORLD - MAKE IT A BETTER PLACE

Johanna  Elfwing


Michael Jackson är personen som inspirerat mig till att försöka hjälpa världen. Michael är mer än en artist han är även den personen som skänkt mest pengar till välgörenhet! Nu är det dags att göra en skilland och som Michael sa “There’s nothing that can’t be done if we raise our voice as one” :) Vissa nu att vi vill ha en förändring i världen! Till världen är du kanske bara en person men till en person kan du betyda mer än hela världen! När du skänker pengar hjälper du inte bara en person du hjälper även dig själv då vi alla får en bättre värld att leva i :)

På UNICEF's hemsida har Johanna Elfwing startat en egen insamling för att skänka pengar till bland annat Haiti. Och denna idé har hon inspirerats av Michael Jackson. Hittills har hon fått ihop 150 kronor. Om du vill ge pengar till denna insamling, klicka här. Varje öre räknas!

Elin tipsade om insamlingen, tusen tack!

A FAMILY DYNASTY - DEL 1


Missade du programmet The Jacksons: A family dynasty när det visades på tv eller vill du se det igen? TV4 Play visar hela programmet gratis på sin hemsida. Och här ovan i videon kan ni se det. Och jag vill passa på att fråga er om vad ni tycker hittills om brödernas program? Jag tycker det var väldigt rörande och sorgligt men samtidigt många glada stunder. Jag grät när Jermaine berättade varför han inte ville lämna Motown för CBS Records. Och det var speciellt kul att få se en liten tour ifrån familjens hus i Gary! Det är en plats jag verkligen vill besöka någon gång i livet - Michael Jacksons barndomshem.

MICHAEL JACKSON CAKE

El guante de Michael Jackson by Alícia.

Michael Jackson's Thriller25 Anniversary cake by amcharg.

Michael Jackson by lepetitmonstre2.

DSCF0058 by tina'scakes.Visst är de snygga! Jag kan nästan inte välja ut en favorit för alla är verkligen så fina, men den översta tycker jag var väldigt häftig. Vilken är din favorit? Inte hade man tackat nej till en Michael Jackson-tårta till sin födelsedag, hade ni? ;)

NYTT ALBUM + NY SINGEL TILL ÅRSDAGEN!


Som vi berättade tidigare så är ett nytt Michael Jackson album, med helt nya låtar, på ingång.

Vi kan nu avslöja med våra insider källor att albumet planeras att släppas i slutet av augusti i samband med Michaels födelsedag. Även en singel planeras att släppas och ska enligt våra källor se ljuset någon gång före 25 juni i samband med 1 års dagen.

Våran källa berättar att den första singeln som kommer att släppas är låten "Another Day" med Michael och Lenny Kravitz. Another Day "läckte ut" i form av ett kort snipp på ca 1 minut tidigare i vintras och det ser nu alltså ut som det är denna låt som blir albumets första singel!

Albumet ska innehålla låtar som Michael hunnit göra klart men våran källa berättar också att en del låtar på albumet kommer att vara halvfärdigt material som Sony låter producenter prodda färdigt.
Bra eller dåligt?...

Hur som helst så kommer albumet inte att innehålla några demos berättar våran källa. Det kommer vara minst 2 duetter på albumet, Lenny är den ena och den andra är i skrivande stund inte avslöjad. Albumet ska bara innehålla låtar från 00-talet, allt från Invincible tiden och fram till 2003-2005 (2005-2009).

Vi kan även avslöja att en möjlig presskonferens ang. albumet kan komma att dyka upp denna, eller nästa, månad!

Lenny Kravitz gick häromdagen själv ut med att låten Another Day kommer att släppas på Michaels kommande "projekt", så saker och ting ser ljust ut! Låten var inspelad under Invincible-tiden.
För att se vad Lenny har att säga om låten titta på videon ovan.

Källa: Jacksonthrill.

HIS SWEETEST SMILE


Det är så här jag bara vill minnas Michael Jackson. Glada, magiska, kärleksfulla, lyckliga stunder av hans liv. När man ser dessa vackra och magiska klipp av Michael sitter man bara och ler mot den underbara mannen, ingenting annat existerar än kärleken. Man får se många fantastiska klipp av Michaels leende i denna video, och i slutet av videon lyder en text: VIDEO DEDICATED TO ALL MICHAEL JACKSON'S FANS - ONE BIG FAMILY. Vi älskar dig Michael Jackson!

MICHAELS LIVVAKTER TALAR UTJag vill tipsa om en intervju med Michaels livvakter - Mike Garcia, Bill Whitfield och Javon "BJ" Beard. De säger bland annat att Michael älskade att spendera tid med sina barn, han gillade att åka runt i Vegas och även besälla mat från McDonalds etc. Men männen säger också att Michaels livsstil var isolerad och ensam och de beskrev det som "stress, paranoid och smärtsam." De säger också att de skulle vilja ge ut en bok om Jackson, som ska heta In defence of the King. Garcia säger: "We were with Michael Jackson the person, not the entertainer." Ta en titt ovan.

KAN DU LÅTA BLI ATT SKRATTA?


Klicka här för att se hela det roliga klippet.

Jag hittade denna video på YouTube, och på grund av videons namn blev jag nyfiken och var tvungen att se vad det var. Och från början till slut har jag suttit här och gapskrattat! It's hilarious! "Try to watch this without laughing or grinning". Klarade du det?

TILLBAKA TILL DOMSTOLEN


Den 5 april ska Murray tillbaka till rättsalen för att få datum för ev. rättegång. Vi här i LA ber er som KAN och har MÖLJLIGHET att komma hit och visa ert stöd till familjen utanför byggnaden. Vi samlas för att visa världen att Michael INTE kommer glömmas bort! Varför? kanske många undrar.. Well, varför åkte fansen hit för att stå utanför 2005? Även om inte Michael är här och kan se oss så ser familjen. Och dom är väldigt tacksamma. Så har du råd, tid och möjlighet? KOM!

Date: Monday, April 5, 2010
Time: 8:30am - 5:30pm
Location: Los Angeles Superior Court
Street: 210 West Temple Street, Dept. 100
City/Town: Los Angeles, CA

Källa: MJJ.

JAMES MORRISON COVER

"This is for Michael Jackson, man!"


Inspelat material -


Här uppträder James Morrison med Michael Jacksons stora hit "Man in the mirror". Det är en hyllning till Michael, och uppträdandet är före Michaels bortgång. Jag gillar James Morrison och jag tycker det låter så bra när han sjunger låten. Vad säger ni?

JACKSONS OBDUKTIONSRAPPORT


Michael's obduktionsrapport är officiellt släppt. Eftersom det pågår en utredning och snart kanske även en rättegång kring Michaels död så är det standard så brusa inte upp över detta. Jag personligen anser att detta är det lilla ljus man kan känna i allt mörker just nu.

1. Omständigheter tyder på att Propofol och bensodiazepiner administrerades av en annan. (INTE Michael)

2. Propofol gavs i ett icke-sjukhus utan någon lämplig medicinsk indikation.

3. Vårdstandard för förvaltningen Propofol var INTE uppfyllt. Rekommenderad utrustning för patientövervakning, precision dosering och återupplivning var INTE närvarande.

4. De omständigheter stöder inte egenbehandling med propofol.


Rapporten visar även att:

*Michael var INTE "BEROENDE" av medicin och hade då ingen medicin i sin kropp, förutom Propofol som Murray gav Michael kvällen då han dog!
Rapporten visar att Propofol är den främsta orsaken till Michaels död - experter säger även att lorezepam inte bör ges vid samma tidpunkt som propofol, ändå har detta skett med hjälp av "någon annan" (Murray).

*Michael bar INTE peruk (som en del skvallertidningar skrev om och som en del fans trodde på, utan Michael hade sitt riktiga hår, men tillsammans med "hår extensions").

*Michael var i överlag frisk. INTE alls sjuk (som det även där spridits falska nyheter om i pressen), förutom problem med sina lungor som indikerade på sjukdommen Lopus. Och problem med ryggen.

*En väldigt detaljerad beskrivning BEVISAR att Michael led av hudsjukdommen vitiligo, som gör att huden sakta men säkert blir vit. På en del ställen eller över hela kroppen. I Michaels fall, över hela kroppen. Även brännskadan finns dokumenterad.

*Det finns 61 obduktions bilder, 17 bilder tagna på sjukhuset och 30 bilder som visar scenen där allt utspelade sig.


Källa: Jacksonthrill - forum. (Ni kan läsa mer om ni klickar på länken och loggar in!)

MURRAY BESÖKTE MICHAELS GRAV


Här är bilderna som lär få Michael Jacksons fans att rasa. I förra veckan begav sig läkaren Conrad Murray till Forest Lawn-kyrkan i Glendale för att besöka den plats där hans före detta patient ligger begraven.
Doktor Murray finns dock inte på listan över de personer som tillåts komma in till Michael Jacksons minnesplats inne i gravkapellet. Han fick istället nöja sig med en stunds kontemplation på en bänk utanför entrén.
Conrad Murray har tidigare erkänt att han gett Michael Jackson starka smärtstillande preparat strax före stjärnans död och på måndagen åtalades han för ofrivilligt vållande av annans död.

Källa: Starlounge (+ fler bilder!)

MURRAY SKULLE BLI SPARKAD?


Michael Jackson och Dr. Conrad Murray hade ett stort gräl dagen innan Michael dog berättar en inside-källa till jacksonthrill.
Våran källa berättar att Murray ska ha väntat 45 minuter innan han ringde 911, detta för att vara helt säker på att Michael verkligen var död.
En person i familjen ska ha hört Michael säga till Murray att han skulle bli sparkad efter showerna i London, berättar våran källa.
Enligt våran källa som pratat med, Geraldine Hughes, stämmer det att det uppstod ett stort gräl, 24 Juni, natten innan Michael dog. Murray ska även ha lämnat huset i hela 4 timmar den morgonen.
Michaels död är ännu ett mysterium för många men man ska inte utesluta att det kan vara större fiskar i havet som dragit i trådarna.

Källa: Jacksonthrill.

AN INSTRUMENT OF MUSIC


"When I started to rehearse with Michael Jackson, if you look closely at what Michael Jackson is really doing and you listen to the music - he is an instrument of music. And if you were deaf, you could not hear music, you look at him - you will see the music play in his body.
And that just changed my whole view of dance. Changed my whole point of view on life. Like, I don't know, I learned so much. Like, I was like, reborn in dance again."

~ Timor Steffens (en av dansarna i This is it).

DAGENS BILDEn av de vackraste bilder som någonsin existerat.

STRANGER IN MOSCOW

 

Här uppträder Michael Jackson med sin egna skrivna låt "Stranger in Moscow" i München på HIStory turnén. Man kan inte låta bli att älska Michaels dans i detta uppträdande, när han gör lite robot-moves och "snurrar" på hela kroppen i lugna, stora rörelser. Och slutet är fantastiskt, Michael gör ett move och musiken slutar spela exakt då och ljuset släcks...

NY DESIGN!


Nu har jag fått en ny design! Det var visst på tiden, för jag hade haft den tidigare så länge att jag hade fått kommentarer om att skaffa en ny, haha. Men nu är den äntligen uppe här på bloggen och jag älskar den! Jag tycker den är superfin och det finns mycket att upptäcka på den och det gillar jag.

Det är inte jag som har gjort designen, utan det är denna tjej - Scarykids. Kolla gärna in hennes blogg, personligen tycker jag den är jättebra. Det är mycket musik och hon har sett en hel del artister och band live.

Jag hoppas ni också tycker Popkungen's nya design är fin. Kram!

THRILLER OCH BEAT IT-JACKOR

På den svenska hemsidan Sandsalt kan du köpa din egen "Thriller" och "Beat it"- jacka! Enligt hemsidan är det "samma sköna skinn, samma höga kvalitet". För 2195 kronor kan du äga din egna jacka som Michael Jackson bar i sin storslagna "Thriller"-video, och för 1995 kronor kan du äga din egna jacka som Michael Jackson bar i sin världsberömda "Beat it"-video.

(Dock vet jag inte om Michael Jacksons riktiga jacka som han bar i "Thriller" och "Beat it" var i äkta skinn, en del av mig är tveksam. För han älskade djur och var vegeterian. Vet någon av er?)

MISS CAST AWAYMaking of Miss cast away:


"Hej :D jag älskar din blogg! Du verkar veta en hel del om Michael Jackson. Så jag har en fråga. Vet du vad filmen heter, när Michael är med i den? Det är några ungdomar som är på en strand så dyker han upp i himlen och spelar typ gud i den filmen och så pratar han med ungdomarna? Han säger God bless you kommer ja ihåg. Och en säger: Can you teach me how to moonwalk nånting.. skulle bli glad om jag fick veta vad filmen heter :D Skulle vilja se den. kram!"

Givetvis, Daniella! Filmen heter Miss cast away och den filmen släpptes år 2005. I filmen spelar Michael  "Agent M.J". Ovan kan ni se Making of Miss cast away där ni får se mycket med Michael, jag tycker det var väldigt roligt när han skulle retas och sjunga: "She's out of your life", haha.
Michael Jackson är även med i en film som heter Men in black II och den släpptes år 2002. I den filmen spelar Michael sig själv, men han vill att Chief Zed ska göra honom till "Agent M". Det kan ni se ett kort klipp av om ni klickar här. Kram!

EXFRU GRÄT VID GRAVEN


Debbie Rowe, nära vän till Jackson i 20 år och senare hans hustru, närmade sig Forest lawn memorial park i Glendale, Kalifornien, försiktigt i onsdags. Hon vågade sig först inte fram av rädsla för de många fans som samlats.
- Vi såg henne köra fram och tillbaka. Vi tog kontakt och presenterade oss, skriver ett av fansen på MichaelJacksonHoaxDeath.net.
- Hon grät och kramade oss, uppenbarligen förkrossad över Jacksons död.

Källa: Expressen. TheMoonwalker tipsade, tack!

PROJEKT FÖR ATT ÖPPNA NEVERLAND


Michael Jackson är känd världen över som en superstjärna som sålt hundratals miljoner skivor, en innovatör inom musik, dans, uppträdande och låtskrivande. Men han var mycket mer än det - han var en även en fantastisk människa. Han inspirerande hundratusentals människor runt om i världen att hjälpa till att göra världen till en bättre plats och göra vad de kan för att hjälpa de mindre lyckligt lottade - i synnerhet barn.

Neverland var en plats där han inte bara kunde undgå skenet från allmänhetens ögon, utan också hjälpa sjuka och döende barn och deras familjer från hela världen. En plats där de kunde komma och ha en rolig dag och glömma sin sjukdom och bara vara barn på nytt. Han gjorde det som en gest från hans hjärta, med sina egna pengar, inte med hjälp av någon välgörenhets organisation och han krävde inget i gengäld mer än att se deras leende ansikten. Michael gav hundratals miljoner dollar och oräkneliga timmar av sin egen tid till välgörande ändamål och i synnerhet, sjuka och döende barn. Han fick många humanitära utmärkelser.

NU har det öppnats en sajt som kämpar för att öppna Neverland på nytt så att barn runt om i världen kan få uppleva lyckan och magin som många barn har fått uppleva på Neverland innan dom. Men man vill även genomföra detta för att rädda Neverland och för att fansen ska ha en plats att söka sig till och för att det var en plats som betydde mycket för Michael. Denna sajt är skapad av ett fan och hon skapade sajten för att fansen ska få säga sitt och för att försöka få igenom förslaget.

Om du vill stödja detta förslag om att öppna Neverland - klicka här.

Källa: Jacksonthrill - forum.

MY LITTLE PONY

Bild


Michael Jackson är en av de tjugonde kultur-talets popikoner som har förvandlats till 20th century pop culture icon - My Little Pony. Det enda som är inte är så litet är priset - varje ponny går för 400 dollar. Ponnysarna släpps snart i butik! Visst är den gullig?

JACKSONS DÖD FÅNGAD PÅ FILM?


LAPD letar efter försvunna övervaknings filmer som tagits från Michaels Hollywood hem som kan lösa mysteriet kring de sista ögonblicken i hans liv.
Enligt detektiver saknas CCTV filmer från morgonen, som LAPD hoppas kommer bli ett stort bevis för att räkna ut händelseförloppet som ledde till Michaels död.
En källa berättar för National Enquirer, "Det var en mycket avancerad och högteknologisk övervakning och säkerhetssystem. Det fanns inte bara kameror utanför huset, utan det fanns kameror även inne också, på privata platser." Kanske fångades mordet på Michael på film, men videomaterialet har ännu inte återfunnits.
Det finns även luckor i vissa av de videomaterial från kameraövervakningen som finns lagrat på datorns hårddisk. Polisen gör nu allt för att återfinna de stulna videobanden.

Källa: Jacksonthrill.

NY TIDNING UTE NU!

Bild


Jag vill tipsa om en ny tidning om Michael Jackson som är ute nu. Den heter Remember the King, och den hittar du på Pressbyrån etc. Den kostar cirka 145 kronor. Om någon av er vill köpa den - Skynda er, den går snart ut. Kramar.

MICHAEL JACKSONS SÅNGER


"Hej, jag har en liten fråga: Skulle du kunna skriva alla Michaels låtar? Jag vet att han har gjort över 200 stycken men om du orkade det... Snälla? PS du har världens bästa blogg ;-)"

Det skickade Wilma till mig, och det var väldigt kul att hon gjorde det! Jag är precis klar med den uppgiften, och jag måste säga att det har varit superkul! Det har tagit lång tid, men det har verkligen varit jätteroligt att göra detta. Självklart är inte detta alla Michaels låtar, det skulle verkligen vara jättesvårt att hitta alla de. Men det är alla album som The Jackson 5 har släppt från Motown och Epic Records, och alla soloalbum med Michael Jackson. Och även albumens låtar av The Jacksons, dock är jag inte säker på om jag fick med alla låtar med The Jacksons.

Varje sång här är sjungen av världens största underhållare i hela universum - Michael Jackson! Och alla är magiska. Jag hoppas ni har stor nytta av detta och är nöjda, här kommer de album med låtar jag har skrapat ihop. Kramar.

Diana Ross Presents The Jackson 5 (1969) - Zip-a-dee-doo-dah. Nobody. I want you back. Can you remember. Standing in the shadows of love. You've changed. My cherie amour. Who's lovin' you. Chained. (I know) I'm losing you. Stand!. Born to love you.
ABC (1970) - The love you save. ABC. 2-4-6-8. (Come 'round here) I'm the one you need. Don't know why I love you. Never had a dream come true. True love can be beautiful. La-la (Means I love you). I'll bet you. I found that girl. The young folks.
Third Album (1970) - I'll be there. Ready or not here I come (can't hide from love. Oh how happy. Bridge over troubled water. Can I see you in the morning. Goin' back to Indiana. How funky is your chicken. Mama's pearl. Reach in. The love I saw in you was just a mirage. Darling dear.
Christmas Album (1970) - Have yourself a merry little christmas. Santa Claus is comin' to town. Christmas song. Up on the house top. Frosty the snowman. Little drummer boy. Rudolph the red-nosed reindeer. Christmas won't be the same this year. Give love on christmas day. Someday at christmas. I saw mommy kissing Santa Claus. Little christmas tree.
Maybe Tomorrow (1971) - Maybe tomorrow. She's good. Never can say goodbye. The wall. Petals. Sixteen candles. (We've got) blues skies. My little baby. It's great to be here. Honey chile. I will find a way.
Goin' Back To Indiana (1971) - I want you back. Maybe tomorrow. The day basketball was saved. Stand!. I want to take you higher. Feelin' alright. Walk on/The love you save. Goin' back to Indiana.
Got To Be There (1972) - Ain't no sunshine. I wanna be where you are. Girl don't take your love from me. In our small way. Got to be there. Rockin' Robin. Wings of my love. Maria (you were the only one). Love is here and now you're gone. You've got a friend.
Lookin' Through The Windows (1972) - Ain't nothing like the real thing. Lookin' through the windows. Don't let your baby catch you. To know. Doctor my eyes. Little bitty pretty one. E-ne-me-ne-mi-ne-moe. If I have to move a mountain. Don't want to see tomorrow. Children of the light. I can only give you love.
Ben (1972) - Ben. The greatest show on earth. People make the world go round. We've got a good thing going. Everybody's somebody's fool. My girl. What goes around comes around. In our small way. Shoo-be-doo-be-doo-da-day. You can cry on my shoulder.
Skywriter (1973) - Skywriter. Hallelujah day. The boogie man. Touch. Corner of the sky. I can't quit your love. Uppermost. World of sunshine. Ooh, I'd love to be with you. You made me what I am.
Music And Me (1973) - With a child's heart. Up again. All the things you are. Happy. Too young. Doggin' around. Johnny raven. Euphoria. Morning glow. Music and me.
Get It Together (1973) - Get it together. Don't say goodbye again. Reflections. Hum along and dance. Mama I gotta brand new thing (don't say no). It's too late to change the time. You need love like I do (don't you?). Dancing machine.
Dancing Machine (1974) - I am love. Whatever you got, I want. She's a rhythm child. Dancing machine. The life of the party. What you don't know. If I don't love you this way. It all begins and ends with love. The mirrors of my mind.
Forever Michael (1975) - We're almost there. Take me back. One day in your life. Cinderella stay a while. We've got forever. Just a little bit of you. You are there. Dapper Dan. Dear Michael. I'll come home to you.
Moving Violation (1975) - Forever came today. Moving violation. (You were made) especially for me. Honey love. Body language (do the love dance). All I do is think of you. Breezy. Call of the wild. Time explosion.
The Jacksons (1976) - Enjoy yourself. Think happy. Good times. Keep on dancing. Blues away. Show you the way to go. Living together. Strength of one man. Dreamer. Style of life.
Goin' Places (1977) - Music's takin' over. Goin' places. Different kind of lady. Even though you're gone. Jump for joy. Heaven know I love you, girl. Man of war. Do what you wanna. Find me a girl.
Destiny (1978) - Blame it on the boogie. Push me away. Things I do for you. Shake your body (down to the ground). Destiny. Bless his soul. All night dancin'. That's what you get (for being polite).
Off The Wall (1979) - Don't stop 'til you get enough. Rock with you. Workin' day and night. Get on the floor. Off the wall. Girlfriend. She's out of my life. I can't help it. It's the falling in love. Burn this disco out.
Triumph (1980) - Can you feel it. Lovely one. Your ways. Everybody. This place hotel. Time waits for no one. Walk right now. Give it up. Wondering who.
Thriller (1982) - Wanna be startin' somethin'. Baby be mine. The girl is mine. Thriller. Beat it. Billie Jean. Human nature. P.Y.T (Pretty Young Thing). The lady in my life. (For all time).
Victory (1984) - Torture. Wait. One more chance. Be not always. State of shock. We can change the world. The hurt. Body.
Bad (1987) - Bad. The way you make me feel. Speed demon. Liberian girl. Just good friends. Another part of me. Man in the mirror. I just can't stop loving you. Dirty Diana. Smooth criminal. Leave me alone.
2300 Jackson Street (1989) - Art of madness. Nothin' (that compares 2 U). Maria. Private affair. 2300 Jackson Street. Harley. She. Alright with me. Play it up. Midnight rendezvous. If you'd only believe.
Dangerous (1991) - Jam. Why you wanna trip on me. In the closet. She drives me wild. Remember the time. Can't let her get away. Heal the world. Black or white. Who is it. Give in to me. Will you be there. Keep the faith. Gone too soon. Dangerous.
HIStory: Past, Present And Future, Book 1 (1995) - Billie Jean. The way you make me feel. Black or white. Rock with you. She's out of my life. Bad. I just can't stop loving you. Man in the mirror. Thriller. Beat it. The girl is mine. Remember the time. Don't stop 'til you get enough. Wanna be startin' somethin'. Heal the world.
Scream. They don't care about us. Stranger in Moscow. This time around. Earth song. D.S. Money. Come together. You are not alone. Childhood. Tabloid junkie. 2 bad. HIStory. Little Susie. Smile.
Blood on the dancefloor: HIStory in the mix (1997) - Blood on the dancefloor. Morphine. Superfly sister. Ghosts. Is it scary. Scream louder (flyte tyme remix). Money. 2 Bad (fire island readio edit). Stranger in Moscow (tee's in-house club mix). This time around (d.m radio mix). Earth song (hani's club experience). You are not alone (classic club mix). HIStory (tony moran's HIStory lesson).
Invincible (2001) - Unbreakable. Heartbreaker. Invincible. Break of dawn. Heaven can wait. You rock my world. Butterflies. Speechless. 2000 watts. You are my life. Privacy. Don't walk away. Cry. The lost children. Whatever happens. Threatened.
This Is It (2009) - Wanna be startin' somethin'. Jam. They don't care about us. Human nature. Smooth criminal. The way you make me feel. Shake your body (down to the ground). I just can't stop loving you. Thriller. Beat it. Black or white. Earth song. Billie Jean. Man in the mirror. This is it. This is it (orcestera version).
She's out of my life (demo). Wanna be startin' somethin' (demo). Beat it (demo). Planet earth (dikt).

I'M SO PRUOUD TO SAY I LOVE YOU


MAN IN THE MIRROR
. FOREVER CAME TODAY. WE ARE THE WORLD. THEY DON'T CARE ABOUT USWILL YOU BE THERE. SPEECHLESSYOU ARE NOT ALONE.


Var med och hedra Michael Jackson
, the king of pop, på din blogg. Är du ett fan? Gillar du hans musik eller tycker bara om honom? Var då med och hedra den avlidne popikonen! Allt du behöver göra är att lägga upp en bild på honom samt 7 av dina favoritlåtar med honom. Spelar ingen roll vilka låtar du väljer, bara du väljer de som är speciella för just dig. Använd gärna samma rubrik som vi.  Kopiera texten eller skriv egen, får fler bloggare att vilja hedra MJ >  This is our tribute

BEDÖVNINGSMEDEL?


Nya fakta kring bedövningsmedlet Propofol, som ledde till Michael Jacksons död, avslöjar att hans läkare Conrad Murray ljugit och försökt gömma undan bevis, skriver nyhetssajten TMZ.
Källor inom Los Angeles-polisen och narkosspecialisten John Dombrowski misstänker att läkaren gett stjärnan bedövningsmedlet intravenöst i ett blodkärl i benet.
Conrad Murray har i förhör sagt att han gett Jackson 2,5 milliliter Propofol.
- Den dosen somnar man inte av och den kan inte ha varit dödande, säger doktor Dombrowski.

Polisen har hittat ett hemligt skåp med massor av Propofol-flaskor, en av dem helt tom och med ett stort hål i gummiproppen. Den kan nu bli ett avgörande bevis.
Man tror att läkaren kan ha kopplat flaskan direkt till sin patient och arbetsgivare. Utan den infusionspump som normalt ska reglera dosen medicin. Ett dödande misstag, enligt doktor Dombrowski.
- Vårdslöst och det kan lätt leda till en överdos, säger han, enligt TMZ.
Om hela flaskans innehåll tömts, medan doktor Murray lämnade sovrummet, har Jackson fått 40 gånger mer Propofol än vad hans läkare uppgett.
Det finns, enligt polisen, ingen förklaring till den tomma medicinflaskan i skåpet.

Källa: Expressen.

INTERVJU FRÅN 1981


Hittade videon hos den underbara bloggen MJForever.


Här är en liten intervju med Michael och Sylvia Chase under turnén för Triumph (som var emellan 9 juli 1981 och 26 september 1981). Michael talar bland annat lite om sin barndom och hur underbart det är när många människor samlas och tillsammans lyssnar på hans musik.

NU KOMMER DEN!


Nu behöver vi inte vänta länge till. Nu kommer äntligen The Jacksons: A family Dynasty till Sverige! Den 11 mars TV4 drar det igång, längtar ni också? Tiden är 21.00 till 22.00, varje torsdag. Serien är i sex delar. Detta är liksom något man bara måste följa, håller ni med? "We're letting cameras into our life for the very first time."

Vad serien handlar om lite närmre:
Seriestart. Del 1 av 6. Bröderna Jackson meddelar omvärlden om sina planer att spela in ett jubileumsalbum men planerna hotas när Jackie raderar Jermaines sång vilket gör honom rasande. För att hitta tillbaka till sina rötter besöker bröderna staden Gary i Indiana. Men drömmen om en återförening för Jackson 5 blir uppskjuten på obestämd tid när deras bror Michael går bort.

MICHAEL JACKSON SIGHTINGS


Anonym tipsade om en hemsida där flera personer har skrivit att de har sett Michael Jackson (efter 25 juni). Jag tänkte först inte publicera och tala om detta för det känns lite som om jag säger att hela Michaels familj och alla hans vänner är lögnare, men sedan fick jag en likadan kommentar igen och då bestämde jag mig för att titta lite närmre och läsa lite av de texter som är skrivna på hemsidan. Och eftersom det säkert finns många, många människor runt jorden som tror starkt att Michael Jackson fortfarande finns här så bestämde jag mig för att publicera det på bloggen... Sidan heter MichaelJacksonsightings och där finns bilder och många texter där människor som säger att de har sett honom.

 

VAD TROR DU?

MJ VIP - SUPERSTORE


Jag vill tipsa om en ny Michael Jackson-shop. Det heter MichaelJacksonVIP och jag har kollat runt lite och alla grejer är verkligen grymma. Hela sidan är fullpackad med MJ-kläder, bland annat "Billie Jean"-jackan, hattar och solglasögon! Kolla in hemsidan, jag tror också ni vill köpa hela affären. ;)
RSS 2.0