WWW.POPKUNGEN.BLOGG.SE

TV3 VISAR THIS IS IT I SOMMAR!


Nelli tipsade i Chatten att This is it kommer visas på Tv3 den 20 juni i sommar. Väldigt kul att de vill visa den då, det blir Tv3's sätt att hedra Kungen av Pop. Vi ska med säkerhet sitta och titta, eller hur?

Tack Nelli, för tipset!

DEN MEST INFLYTELSRIKA MUSIKVIDEON


Musikvideon för Michael Jacksons låt "Thriller" har valts till den inflytelserikaste musikvideon någonsin. "Thriller" fick över 15 procent av rösterna i en enkät som webbcommunityn Myspace har låtit göra.


På andra plats kommer OK Go:s video för låten "Here it goes again". På tredje plats kommer popstjärnan Britney Spears musikvideo "Baby one more time" från 1998.

Norska A-Ha blev fjärde med musikvideon för låten "Take on me" från 1985.

Över 1 000 musikfans intervjuades för undersökningen. De fick välja den video de ansåg vara den inflytelserikaste från en lista på 20 videor. Listan hade gjorts av musikkritiker.

Resultatet av omröstningen:
1. Thriller/Michael Jackson/1983/15.2 procent
2. Here It Goes Again/OK Go/2006/11.7 procent
3. Baby One More Time/Britney Spears/1998/11.2 procent
4. Take On Me/A-Ha/1985/8.6 procent
5. Johnny Cash/Hurt/2003/7.6 procent
6. Bohemian Rhapsody/Queen/1975/5.6 procent
7. Daft Punk/Around the World/1997/5.4 procent
8. Weapon of Choice/Fatboy Slim/1999/4 procent
9. Sledgehammer/Peter Gabriel/1986/3.7 procent
10. Beastie Boys/Sabotage/1994/3.5 procent

Källa: Här.

SAMLINGEN FAR TILL JAPAN


Tokyo Tower Museum står värd för utställningen av Michaels saker som nyligen visades på 02 Arena i London. Utställningen kommer att öppnas den 1 maj och kör igenom tills den 4 juni.

Livstid-utställningen kommer att omfatta mer än 280 föremål av Michaels personliga ägodelar, allt från kläder till smycken, kostymer, tavlor, möbler och till och med hans favorit 1967 Rolls Royce bil. De stora portarna från Neverland kommer välkomna fansen till museumet.

En del av intäkterna från evenegemanget kommer gå till Michaels egendom.

Källa: MJWorld.

SODA POP PORTRÄTT
Vi har hört från en amerikansk konstnär, Dan Brown, som vill dela med sig av sitt senaste verk, en tolv [amerikansk längd) foot lång porträtt av Michael som är han gjort helt och hållet av burkar med läsken Soda Pop, närmare bestämt 1,680 stycken!

Konstverket, som kallas för "Tribute To The King Of Pop", invigdes i Los Angeles i mars och har fått höga betyg både av media och konstvärlden.

Källa: MJWorld.

SCARED OF THE MOON


"Scared of the moon" är en jättevacker osläppt låt med Michael Jackson. Sången är skriven runt 1985 och var tänkt att hamna på hans album Bad som släpptes 1987. Demon av sången släpptes tillsammans med Michaels Ultimate Collection år 2004.

BOY - POJKEN SOM ÄLSKAR MICHAEL JACKSON

 

Ibland kommer det filmer som får oss att må bra. Boy är en må-bra-film helt utan tvekan!


Det är regissören Taika Waititi som i sin andra långfilm presenterar Boy. Det är delvis en självbiografisk titt på hans egen uppväxt i Waihau Bay i västra Bay of Plenty, Nya Zeeland. Filmen utspelar sig under 1980-talet  och handlar om två bröder, Boy och Rocky, som försöker hitta sin potential samtidigt som dom lever i skuggan av sina store far Alamein, spelad av Waititi själv. I filmen framgår det ganska snabbt att pojkens största hjälte i livet är Michael Jackson och filmen blir inte sämre av att det är massa inslag som handlar om popikonen. Ovan kan du se på trailern för filmen.

Källa: Jacksonthrill.

DRÖMBILAR
Kolla in de här drömbilarna som är målade med Michael Jackson-konst. Bilderna lades upp av Lindy och vi ville dela dem med alla andra Michael fans.

Källa: MichaelJackson.

POPKUNGEN IS BACK ON TRACK


Nu kom tårarna... När jag läser det ni har skrivit i chatten.. Det berör. Å Gud! Jag måste dra igång här igen. Det är mindre än en månad kvar tills det har gått ett år. men vi kommer att klara det. Vi ska visa honom vår kärlek till honom, alla fans runt världen.

Då kör vi!
RSS 2.0