WWW.POPKUNGEN.BLOGG.SE

INGET GLEE OM MICHAEL?


Ryan Murphy som skapade den populära showen Glee har nekat ryktena om att han jobbar på ett avsnitt om Michael.
Spekulationerna var om att ett Michael-avsnitt skulle visas i februari 2011 direkt efter Superbowl.

Murphy berättade för Ryan Seacrest i sin show att han gärna skulle vilja göra ett Michael-avsnitt, men att han inte har rättigheterna att göra ett. "Just nu är det väldigt svårt att göra Michael Jackson musik", sade han.

Tidigare denna vecka, huvudstjärnan Mathew Morrison som spelar Will Schuester, tyckte att det "skulle vara rätt coolt". Morrison tillade att "Michael är nog den bästa och mest ikoniska artist i musikens historia". En annan Glee-stjärna, Jenna Ushkowitzas som spelar Tina Cohen-Chang, instämde det Morrison sa men sade att ett Michael-avsnitt skulle vara väldigt utmanande.

Källa: MJWorld.

MICHAEL IS THE WINNER


Förra månaden hade CNN konst och kultur program, ikon, de frågade tittare att gå online och rösta på deras topp 5 mest ikoniska artister genom tiderna. Rösterna har räknats och det är officiellt - vinnaren är Michael Jackson!

Nästan 100,000 röstade för att berätta för CNN att the one and only King of Pop är artisten genom tiderna.

Källa: Jacksonthrill.

JANNE LÅNGBEN: THE MOVIE

Det här är en film jag köpte till min lillebror i julklapp 2009. Och när jag själv såg den tyckte jag att den var superbra. For real. Och varför skriver jag om den här på Popkungen, undrar ni kanske? Jo, för jag tror de tänkte väldigt mycket på Michael Jackson när de skapade sångaren PowerLine, som i filmen de beskriver som "tidernas största stjärna".

Och dessutom är Michael med i filmen. I alla fall hans hand och vita handske. Och dessutom är moonwalken med. Janne Långben: The movie från 1995 rekommenderar jag!


(By the way, låtarna "Stand Out" och "121" från filmen med Tevin Campbell är riktigt bra).

NU KAN DU BOKA SPELET

 

Jag hittade en hemsida där man kan boka det splitternya spelet Michael Jackson: The Experience (se trailer till spelet här)! Spelet går endast till Nintendo Wii och finns att boka på Webhallen, och spelet kostar 379 kronor. Det verkar vara superroligt!

VIKTOR KARLSSONS TRIBUTE TILL POPKUNGEN

 

Avsändaren Viktor Karlsson från Mariehamn har laddat upp sin Michael Jackson-dans och är med i vår danstävling i samarbete med Kavli. Kolla in hans sköna tribute till låten Dangerous här.

Källa: TV4.

"JAG VAR TVUNGEN", SÄGER JOE JACKSON


Det har länge varit känt att superstjärnan Michael Jackson växte upp under tuffa förhållanden hemmavid.
Pappan, Joe Jackson, styrde Michael med järnhand och påstås ha misshandlat sonen både fysiskt och psykiskt.
Påståenden och anklagelser som alltmer verkar bära en viss relevans.

Det är TMZ.com som har kommit över ett inslag ur en kommande Michael Jackson-dokumentär, där pappa Joe talar ut om misshandeln.
När intervjuaren frågar hur pappan ställer sig till sonens anklagelser om misshandel, svarar han:
- Jag var tvungen att uppfostra honom så, för på den tiden fanns det så många gäng där ute som omgavs sig med problem och ofta hamnade i fängelse. De flesta av dem är döda nu. Men Michael behövde inte oroa sig för det.
På frågan om han ångrar sig - skjuter han genast ifrån sig eventuella samvetskval.
- Nej! De försökte göra en stor grej av det när jag smiskade Michael eller någon av de övriga barnen, du vet? Precis som om de själva aldrig smiskar sina barn när de är olydiga. Det är media som förvränger allt.

Den aktuella dokumentären produceras av Michael Jacksons mamma, Katherine Jackson, och inslagen uppges ha spelats in tidigare i sommar.

Källa: Expressen.

"KING OF TWITTER"


Michael har brutit så många rekord under sitt liv men nu kan vi lägga till ytterligare en global post till den imponerande listan. Inte mindre än 30% (!) av alla tweets som publicerades på Twitter på årsdagen av hans död var om Michael Jackson.

"Michael Jackson har alltid varit en pop legend men på årsdagen av hans död och hans födelsedag tankas den enorma Jackson febern ", säger musikvetaren Jeff Roberts till Mashable.com (en social media Webguide).

Källa: Jacksonthrill.

MICHAEL SPARKADE QUINCY


Quincy Jones har avslöjat att hans framgångsrika samarbete med Michael Jackson fick ett abrupt slut efter den legendariske producenten försökte styra sångaren till hip hop. De två spelade in tre album tillsammans, från 1979 "Off The Wall", 1982 "Thriller" och 1987's "Bad", några av de mest framgångsrika albumen genom tiderna. Men Jones blev sedan sparkad av Michael på grund av att Jackson tyckte att hip hopens tid var död och inget för honom.

Quincy berättar att Michael sa: "Quincy doesn't understand the business any more. He doesn't know that rap is dead"

Han tillade att de fortfarande höll kontakten, och mindes sista gången han talade med Jackson, kort före sin död: "Jag var i London när han sålde ut tio konserter, och sedan sålde ut 40 mer. Han ringde mig. Han ville ta med barnen över. Men jag var med Mohamed Al Fayed på sin plats. jag sa "jag får se dig i Los Angeles." Och det var sista gången jag pratade med honom berättar Q.

Källa: Jacksonthrill.

JACKSON SPELET TRAILER


Kolla in den nya trailern för dansspelet världen väntar med spänning på - Michael Jackson The Experience.

Källa: MichaelJackson.

NY KONSERTFILM PÅ GÅNG


Michael Jackson kanske har lämnat jorden, men knappast nöjesbranschen. Nu pratas det om en ny konsertfilm som ska baseras på ovisat repetitionsmaterial från hans ”Triumph Tour”.

Den turnén arrangerades 1981 och materialet ska även innehålla en hel del scener med Jackson och hans bröder.

Enligt TMZ kommer filmen att bli drygt en timma lång och planeras att visas på bio.

Det är oklart vad resten av familjen Jackson tycker om detta, men med tanke på vilken succé "This is it" blev är det antagligen inte helt omöjligt att filmen blir av.

Källa: Moviezine. Tack för tipset Denise! Fin blogg du har.

JAKUB RESSLER I TALANG


Här kommer en helt otrolig pojke som är 13 år och som tävlar i tjeckiska Talang. Jag förstår inte ett ord av vad dem säger men jag är helt säker att det är positiva saker. Kolla gärna. WOW, säger jag bara!
RSS 2.0