WWW.POPKUNGEN.BLOGG.SE

EN FÖRSMAK AV MUSIKVIDEON "BEHIND THE MASK"


Tusentals bidrag har skickats in till skapandet av videon till "Behind the mask". Nu släpps en trailer för att visa hur slutresultatet kommer se ut. Observera att det fortfarande inte är för sent att lämna ditt bidrag till denna historiska musikvideo.

"Behind the mask" är projektet som går ut på att samla så många musikälskare i en och samma musikvideo som det bara går. Alla som är intresserade har möjlighet att lämna sitt bidrag. Musikvideon regisseras av Dennis Liu och färdigställs av Radical Media, samma mediabyrå som gjorde Arcade Fire’s omtalade video till ”The wilderness downtown”. De som väljer att delta får själva välja om det vill spela rollen som stjärnan, musiker eller dansare. Det slutliga resultatet redovisas i början på april, lämna ditt bidrag nu och se till att de svenska MJ-fansen representeras.

Källa: MichaelJackson.

DAGENS BILD


Tycker den här bilden ser så kul ut – "Thriller-monstret" dricker läsk! ;)

"ALL IN YOUR NAME" SNIPPIdag släpptes ett snipp av låten "All in your name" på Barry Gibb's hemsida. Michael och Barry skrev låten år 2002. Hela versionen kommer finnas med på Barry Gibb's kommande album. Lyssna och njut!

Källa: Jacksonthrill.

VILL DU VARA MED I MUSIKVIDEON TILL "BEHIND THE MASK"?


→ Klicka här för att lämna ditt bidrag till musikvideon! ←

Nu kan alla som är intresserade vara med och lämna sitt bidrag till Michael Jacksons nya musikvideo till ”Behind the mask”. Musikvideon regisseras av Dennis Liu och färdigställs av Radical Media, samma mediabyrå som gjorde Arcade Fire’s omtalade video till ”The wilderness downtown”. Deltagarna kommer själva få välja om de vill spela rollen som stjärnan, publik eller bidra med bakgrundsbilder. Målet är att samla material från alla världens hörn och på ett kreativt och nytänkande sätt låta så många människor som möjligt vara med i en och samma musikvideo. För att få alla att jobba mot samma mål finns det riktlinjer för var och en av rollerna, men finns det egna idéer på hur videon skulle kunna bli bättre uppmanar skaparna att även skicka in dessa bidrag. När alla klipp är inskickade kommer de bästa vävas samman till ännu en historisk Michael Jackson-video där alla roller spelas av fans. Det slutgiltiga resultatet avslöjas i början på april.

“Behind the mask” finns med på albumet Michael – en unik samling låtar som släpptes i december förra året och såldes i över 3 miljoner exemplar världen över, vilket gör den till ett av de bäst säljande albumen under 2010. Något som bekräftar hur stor betydelse Michael Jackson har som förebild och global ikon.

Källa: MichaelJackson.

EARTH HOUR 2011!Eftersom jag tycker Earth Hour är en sådan viktig händelse för jorden vill jag informera er om det här på bloggen, och samtidigt är det ju en hyllning till många av Michaels handlingar i livet. 

Earth Hour är en internationell kampanj som ber hushåll och företag att under en timme släcka sina lampor och stänga av sina icke-nödvändiga elektriska apparater för att uppmärksamma frågan om att minska energiutnyttjandet för att minska utsläppet av växthusgaser. Miljontals människor världen över släcker ljuset under en timme i världens största manifestation för klimatet.

Genom en enkel handling – att släcka ljuset under en timme – visar du ditt stöd för klimatet och uppmanar samtidigt världens makthavare att agera i klimatfrågan. Lördagen den 26 mars 2011 klockan 20.30 släcker vi här i Sverige i hopp om en ljusare framtid för allt levande. Delta i Earth Hour, var en del av lösningen!

MICHAEL JACKSON OCH ELIZABETH TAYLORPå grund av den tragiska händelsen igår, så varför inte lägga ut några fina videor med Michael Jackson och Elizabeth Taylor tillsammans i? I den första videon får ni se när Michael sjunger en helt fantastisk sång, som är skriven av honom från hjärtat till henne, som får en att rysa. I den andra videon får ni se när Elizabeth Taylor har ordnat Michaels allra första julafton i hans liv, där de får Supersoakers! Slutligen, I den tredje videon får ni se när Michaels titel (The King of Pop) kom till, och vem har vi att tacka det för? Jo, Elizabeth Taylor kallade honom det officiellt år 1989.

ELIZABETH TAYLOR HAR AVLIDIT IDAG


Skådespelerskan Elizabeth Taylor uppges ha avlidit tidigare idag. Beskedet kommer från den amerikanska tv-kanalen ABC. Hon blev 79 år gammal. Liz var en av Michael Jacksons allra närmsta vänner. Våra tankar går ut till hennes anhöriga, må du vila i frid.

THERE MUST BE MORE TO LIFE THAN THIS


Molly tipsade om att man kunde lyssna på "There must be more to life than this" (1983) på YouTube! Så jag lägger självklart ut den här. Den är underbar, och jag måste lägga ut den underbara låttexten också!

There must be more to life than this. There must be more to life than this. How do we cope in a world without love? Mending all those broken hearts and tending to those crying faces. There must be more to life than killing. There must be more than meets the eye. Why should it be in a world without children? There must be more to life than this. Why is this world so full of hate? People dying everywhere and we destroy what we create. People fighting for their human rights. But we just go on saying c'est la vie. So this is life? There must be more to life than killing. A better way for us to survive. What good is life, then in the end we all must die? There must be more to life than this. There must be more to life than this. There must be more to life than this. I live and hope for a world filled with love. Then we can all just live in peace. There must be more to life, much more to life. There must be more to life, more to life than this.

Inget mer hat.

JACKSONS OCH MERCURYS LÅTAR SLÄPPSDe spelades in för nästan 30 år sedan.
Nu får världen äntligen höra de tre låtar som blev resultatet av Freddie Mercurys och Michael Jacksons samarbete.

En av de tre låtarna var en demo inför Michael Jacksons samarbete med Rolling Stones-sångaren Mick Jagger – låten "State of Shock" som släpptes 1984.
De två andra låtarna heter "Victory" och "There must be more to life than this", rapporterar brittiska NME.
Det är ännu oklart exakt när låtarna kommer släppas – men att det kommer ske råder det ingen tvekan om.

– Vi jobbar just nu med några tidigare osläppta låtar som Freddie gjorde tillsammans med Michael under tidigt 80-tal. Jag får inte säga så mycket om saken, men låtarna är fantastiska, säger Queens-trummisen Roger Taylor.
"State of shock" (alltså versionen med Mercury och Jackson) och "Victory" skulle ha släppts redan 2002 men releasen stoppades, skriver NME.
Alla tre låtarna spelades in 1983.

Källa: Aftonbladet.

DAGENS BILDFin, va? :)

TILL RYAN FRÅN MICHAELRyan White, symbol of justice
Or child of innocence, messenger of love
Where are you now, where have you gone?

Ryan White, I miss your sunny days
We carelessly frolicked in extended plays

I miss you, Ryan White
I miss your smile, innocent and bright
I miss your glory, I miss your light

Ryan White, symbol of contradiction
Child of Irony, or child of fiction?

I think of your shattered life
Of your struggle, of your strife

While ladies dance in the moonlit light
Champagne parties on charted cruises
I see your wasted form, your ghostly sight
I feel your festering wounds, your battered bruises

Ryan White, symbol of agony and pain
Of ignorant fear gone insane
In a hysterical society
With free-floating anxiety
And feigned piety

I miss you, Ryan White
You showed us how to stand and fight
In the rain you were the cloudburst joy
The sparkle of hope in every girl and boy

In the depths of your anguished sorrow
Was the dream of another tomorrow

JERMAINE JACKSON SLÄPPER BOK


Michael Jackson's bror Jermaine Jackson ska släppa en bok om sin bror Michael, som ska kallas You are not alone: Michael: Through a Brother's eyes.

I berättelsen av broderskap, skriver Jermaine om en trogen och kärleksfull bild, tar fansen närmare till det invecklade hjärtat, sinne och själ av The King of Pop. Det är en öppen men sofistikerad bok om människan, inte legenden, med avslöjande inblickar med inga begränsningar. Den är skriven som en komplett förståelse av Michael.

Jermaine Jackson sade "Vi vill inte ha Michael's liv - eller död - ska vara en evig gåta. Detta är så sant som vi vet att det är. Jag har läst så mycket om vad människor tror veta om Michael, men det här är om vad som verkligen hände. Jag hoppas att det blir lättare att förstå min brors värld. Genom att sitta ned och dela minnen, så hoppas jag att hans miljontals fans kommer se honom på nytt, och att de som inte har varit så godhjärtade kommer finna plats för mer medkänsla. Alla har sagt allt sitt om Michael och oss. De kan inte säga mera. Nu är det vår tur.  Ingen av oss önskar att rättegången med Dr. Murray om Michael's död kommer ha det sista ordet om hur vi minns honom. Vi kan inte hämta tillbaka vår bror, men vi kan garantera att hans liv aldrig blir glömt, i en bok som hyllar hans liv - och säga saker han aldrig fick chansen att säga."

Källa: HarperCollins.

MAN OF WAR"Man of war" är en sång av The Jacksons från deras album Goin' places (1977). Michaels bror Marlon får även chansen att sjunga solo i den här sången.

Och idag tillägnas den Libyen, till Gaddafi, där det pågår strider och FN har nu fått rycka in.

FOTOGRAF MINNS MICHAEL JACKSONHar du någonsin funderat över vem som tog den ikoniska bilden av Michael Jackson, när han lutar sig bakåt i den vita kostymen och bara väntar på att få dig att rysa? Jo, hans namn är Dick Zimmerman och han blev världsberömd för att ha introducerat en stil av kändisporträtt som såg mer ut som en målning.


Genom åren har Zimmerman fotat några av de största namnen i Hollywood och i över en 13-årsperiod har han haft tre fotosessioner med The King of Pop. Han talade nyligen med Popeater.com om hans tid med Jackson.


Berätta om den dagen du fotograferade Michael Jackson's omslag till Thriller.

Den dagen jag skulle fotografera honom kom han ensam. Utan vakter. Vi hade två räcken med kläder, handplockade av en av de bästa stylisterna i L.A. Michael brydde sig inte särskilt om det som fanns där. Han sa: "Jag skulle vilja ha något i stil med vad du har på dig." Jag hade min vita kostym den dagen. Jag sa: "Tja, vi är ungefär lika långa." Så Michael har faktiskt på sig min vita kostym på omslaget.


Vad hände med kostymen?
Jag auktionerade ut den för några år sedan. Jag var orolig över min säkerhet med min fru och mig själv just då, vi hade ett väldigt stort hus och jag var inte i stan så ofta. Jag visste inte om någon skulle inse att jag hade kostymen, och jag ville inte ta den risken. Så jag bestämde mig för att göra mig av med den.


Hur mycket sålde du den för?

Jag tror jag fick $27,000 för den, och jag gissar på att det var 10 år sedan. Idag, skulle jag nog få en miljon dollar för den.


Berätta om att fota det exklusiva bröllops-porträttet av Michael Jackson och Lisa-Marie Presley.

Vi fotograferade vid Trump Tower, och höll till i Trump's svit. De stängde faktiskt av 5th Avenue framför byggnaden för att de inte hade nog med plats på trottoaren för fotograferna. Hela gatan var fylld med fotografer.


Hur gjorde du för att komma igenom massan av fotografer?

De var tvungna att smyga in mig genom tjänsthissen. Efter vi hade gjort det, var jag oroad över mitt liv. Dessa bilder var värt mycket pengar. Vi stängde ned ett helt fotolabb så att vi kunde producera bilderna i hemlighet.


Efter att du hade fotograferat parets bröllopsbilder gick du tillbaka till Trump's svit. Vad hände sedan?

Runt midnatt släppte städerskan in mig till Michael och Lisa-Marie's svit och sa till mig att Michael skulle komma inom några minuter. 30 minuter gick och ingen syn av Michael. Jag gick omkring i sviten - det var ganska mörkt där inne - och jag ser en grabb tvärs över rummet som har mustasch och skägg. Jag trodde att han var en säkerhetsvakt. Jag gick fram till honom och frågade om han hade någon aning om när Michael skulle vara här. Jag tittade på honom och plötsligt insåg jag att det var Michael. Vi båda skrattade och han tog av sig sin förklädnad. Han hade väntat där hela tiden och bara tittat på mig, väntat på att jag skulle lägga märke till honom.


Vad hände efter det?

Han öppnade en flaska vin och slog sig ned och tittade på fotografierna. Vi talade till runt 3.00 på morgonen. Han berättade för mig om alla sina frustrationer. Han hade nyligen gjort en intervju med Diane Sawyer där han tog henne på en tur runt Neverland. Han sa att han var så ärlig mot henne som någon någonsin kan vara, och att nästa dag hoppade media på honom. Han hade tårar i ögonen. Han sa: "Jag vet inte vad jag ska göra längre."


Tycker du att han var missförstådd?

Han var väldigt missförstådd. De talar om honom som en pedofil. Jag kan säga dig att det inte hände. Han var som ett barn. Jag tycker att han var som en vanlig fjäril. Allt han talade om var framtidens generation av barn, miljön, luftkvalitet. Hans problem var att han hade för många livvakter runt omkring honom, för många människor som drev honom i alla möjliga riktningar, och med bakomliggande motiv.

Källa: Jacksonthrill.

GIRL DON'T TAKE YOUR LOVE FROM ME

 

"Girl don't take your love from me" är en sång från Michael Jacksons första soloalbum - Got to be there (1972). Den är skriven av Willie Hutch som då var låtskrivare och producent för skivbolaget Motown. En underbar låt!

NYA DESIGNEN HÄR!Nu har den nya designen anlänt! Jag blev rätt orolig när den gamla designen började försvinna (mitt fel dock - jag lovar att aldrig försöka förändra något i den här designen!). Jag tycker i alla fall den är underbar, och jag har längtat att få visa den för er. Jag hoppas ni gillar den!

Som förra designen skapade denna tjej denna också. Och jag är jättetacksam för att hon gjorde en igen till mig, jag vill betala på något sätt! Längst ner på hela bloggen kan ni lätt gå och läsa hennes blogg - Scarykiids. Tack återigen! ♥

JANET TALAR MED PIERS MORGAN

 

Jag fick ett mejl från CNN:s svenska PR-team (tro det eller ej) och fick ett tips om denna Janet Jackson intervju! Här talar Janet bland annat om sin självkänsla under sitt liv och det är väldigt rörande. Janet talar också om minnen med sin bror Michael, hon berättar bland annat att de som unga brukade fara till en resturang och köpa en massa mat och sedan köra omkring och leta efter hemlösa människor och dela ut det till dem. Janet berättar också att Michael var hela tiden om kärlek, hur han var försiktig och vänlig. Ni får se själva!

Det finns fyra delar, så klicka bara upp nästa del när första är slut i skärmen!

OMSLAGEN TILL SINGLARNASom ni kanske vet så kommer "Hollywood tonight" och "Behind the mask" från albumet Michael bli singlar. Och så här ser omslagen ut! Rätt snygga, eller vad tycker ni?

MICHAEL PÅ WORLD MUSIC AWARDS 2006Okej, alla säger att det var 2001 på hans 30 års-jubileum som han sista gången uppträdde. Men på World Music Awards 2006 är det ju definitivt, när han fick priset Diamond Award för att ha sålt över 100 miljoner skivor (dock räknas det idag att han har sålt mer än 750 miljoner skivor)! På World Music Awards 2006 sjöng Michael "We are the world" tillsammans med en barnkör. Och helt fantastiskt är det! Man kan verkligen se på Michael att han är så glad här. Underbara Michael, vi älskar dig!

DEN HÄR MÅNADEN I MJ'S HISTORIA


Den här månaden i MJ's historia (1988): Michaels självbiografi Moonwalk är #1 på New York Times Best Seller List!

Källa: MichaelJackson.

59 OSLÄPPTA LÅTAR PÅ G ATT SLÄPPAS59 osläppta låtar kommer inom kort att släppas. En del årtal är felaktiga men alla låtar finns registrerade.

NEW] Burn 2 Nite (Created in 2007 with Edward Cascio)
[NEW] Keep Your Head Up (Created in 2007 with Edward Cascio)
For The World (Created in 2009 with Theron Femster)
Beatbox 2010 (Created in 2009 with Michael Durham)
Shut Up And Dance (Created in 2009 with Michael Durham)
If You've Got It, Bring It (Video material)
A Place With No Name (Created in 2008 with Dr. Freeze)
All In Your Name (Created in 2003 with Barry Gibb)
I Was The Loser (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
Adore You (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
Boy No (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
Changes (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
Days In Gloucestershire (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
Don't Be Messin' (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
I Am A Loser (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
Innocent Man (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
Jungle (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
Just Remember (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
Light The Way (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
Neverland Landing (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
Pray For Peace (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
Rocker (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
Thank Heaven (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
World Of Candy (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
11pm (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
Bottom Of My Heart (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
Butter Funk (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
Children's Hour (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
Green Hornet Groove (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
I Love You More (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
King Tutankhamun (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
Lovin You (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
Pajamas (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
Photographs (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
Photographs 2 (Instrumental) (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
Pray For Peace (Instrumental) (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
Shut Up And Dance (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
That (Instrumental) (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
Think Twice (Instrumental) (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
Walk Away (Instrumental) (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
You Are There (Instrumental) (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
MJ / BB Orchestral Idea #1. (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
MJ / BB Orchestral Idea #3. (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
MJ / BB Orchestral Idea #2. (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
Brad Loop 3700 (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
Brad Loop 3.3.7 MJ (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
Michael's Affirmation (Instrumental) (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
Doing Dirty (Created in Victory era)
Man In Black (Created in Dangerous era)
Verdict (Created in Dangerous era)
Remember This Night (Created in Thriller era)
She Got It (Created in Dangerous era)
Seven Digits (Created in Dangerous era)
Who Do You Know (Created in Thriller era)
Pressure (Created in Dangerous era)
Just Feel It (Created in Victory era)
The Pain (Created in Invincible era)
The World Is No Church (Created in Invincible era)
Seduction (Created in Invincible era)

Källa: Jacksonthrill.

MICHAEL AND PAUL TALKING


- Michael, we're not going to fight about this, okay?
- Paul, I think I told you! I'm a lover, not a fighter.
- I've heard it all before, Michael. She told me that I'm her forever lover, you know, don't you remember?
- Well, after loving me, she said she couldn't love another.
- Is that what she said?
- Yes, she said it. You keep dreaming!
- I don't believe it!

- The girl is mine (mine, mine, mine)!

OMER BHATTI MED I SKAVLAN!


Michaels nära vän Omer Bhatti, en norsk som har vuxit upp med Michael Jackson och hälsat på Michael på Neverland många gånger under sitt liv, har varit med i Skavlan förra fredagen! Som tur kan man - om man missade det - se programmet om och om igen på SVT Play, klicka här för att se showen! (Spola fram till 39.40 om ni vill enbart se när Omer Bhatti är med!)

Omer talar lite om hur Michael var som person, han säger att Michael var större som människa än artist. Och han berättar även att de två kunde sitta i timtal och bara prata dans, och Michael gav Omer tips i sitt dansande som han även visar upp. De talar även om rykten om att Omer skulle vara Michael Jacksons hemliga son, men Omer vill inte kommentera spekulationerna. Michaels brors (Randy) dotter är även med i programmet - Genieve Jackson, som även uppträder tillsammans med Omer i slutet av programmet. Njut!

Själv tycker jag att det egentligen inte spelar någon roll om Omer är Michael Jacksons son eller ej, eftersom jag tycker han praktiskt taget är en i familjen Jackson i alla fall. Därför lägger jag detta inlägg i kategorin "Familjen"!
RSS 2.0