WWW.POPKUNGEN.BLOGG.SE

SHAKE THAT BODY

 
 

DAGENS BILD

 
Så fin bild!

OM FILMEN THE LIFE OF AN ICON

 
Anonym: Kollade på filmen "Life of an icon" som Michaels vänn gjorde, och älskade början frön slut men kunde inte sluta gråta på slutet. Så många människor som utbjyttade han, dom ville att han skulle vara svag och tappa massor med fans, men han var stark. Men jag tror inte på exakt allt i den filmen som vissa personer tror på honom.. för han delade inte allt med dom. Mest med Jermaine så i Jermaines bok står det ganska mycket. Måste läsa den! Men har du sett den filmen? & vad tyckte du om den? <3 och din älskar din blogg, den är så bra! :)
 
Förlåt för sent svar! Jag tycker väldigt mycket om den filmen, just därför att den bjuder på så många fina historier om Michael som man aldrig hört förut osv, den fick mig att le och skratta många gånger. Dock fick den mig att gråta jättemycket också. Den handlar ju mycket om pedofilanklagelserna, och jag tycker det är väldigt bra. Jag känner att filmen är gjord inte bara i det syfte för fansen utan också för människor som tror på lögnerna. Jag är säker på att filmen har fått många tvivlare där ute att inse sanningen. Tom Sneddon (som Michael sjunger om i sin låt "D.S") var advokaten som vittnade mot MJ – alltså han var en ADVOKAT och jag kan inte fatta att en advokat kan LJUGA så som han gjorde. Det är vansinnigt vad många människor är beredda att göra för pengar.
 
Det finns ju en hel del arga låtar på albumet HIStory som är det senaste albumet efter incidentet.. Jag tycker Michaels ilska kommer ut så glasklart i denna acapella-version av "They don't care about us"! Ryser när jag hör den. Särskilt "I'm tired of bein' the victim of shame! They're throwing me in a class with a bad name, I can't believe this is the land from which I came!" gör ont i hjärtat. Det jag dock inte gillar med filmen är att den slutar som på ett olyckligt vis, som om Michael aldrig blev glad igen efter anklagelserna 2005, vilket inte är sant. Hans bröder har ju till exempel sagt att han hade en "wonderful time" de sista åren, så den sista biten gillade jag inte.
 
Men jag försöker inte tänka på dessa ledsna perioder i Michaels liv. Jag försöker inte heller tänka på att han är död (jag tror jag till och med jag förnekar det rätt mycket). Jag vill minnas honom som han var, och inte som den mörka delen av världen målade honom som. Jag behöver inte det. Michaels barn talar ju inte om dessa grejer och jag tror bara genom att de visar hur fina människor de är så kommer världen sedan upptäcka vilken fin människa Michael var, vilket jag till och med tror är lite av deras strategi. "Lies run sprints, but the truth runs marathons" ~ Michael Jackson.
 
Känner att jag fokuserade för mycket på anklagelserna i filmen nu, haha. Det är ju absolut inte bara det den handlar om! En av mina favoritscener är då Dionne Warwick berättar om när hon första gången träffade Michael då han var liten. Så gullig historia!
 
Ni som inte sett filmen kan se den här.
 
(Om ni inte sett denna och dessa videor som jag publicerade för länge sen kan ni göra det.)

EN ÖVERDRIVET SNÄLL SJÄL SÖKES

 
Hej! Skulle någon av er vilja göra en header till bloggen? Det behöver inte vara någon speciell, bara det är en annan än den jag har nu. Skulle vara jättetacksam! Hehehehe. :) Om någon känner sig sugen så klicka här och spara bilden eller nått så ni vet hur stor headern måste vara (den måste vara i exakt den storleken annars passar den inte).

MY FRIEND MICHAEL

 
Du måste läsa boken "My friend Michael" av Frank Cascio. Den boken är så himla bra, jag har inte läst ut hela men jag älskar den! Du får veta massor med saker om Michael som jag är helt säker på att du inte vet, jag var helt chockad på vissa saker (på ett bra sätt) hehe. Boken är både sorlig och rolig, en sida av Michael som inte många vet om, och en sida där det visar att han inte var perfekt i allting, han gjorde också misstag. Men vem är perfekt? Ingen ju. Ett stort tips från mig till dig! :) Sök på Google så kommer boken komma upp, och den finns säkert på CDON och Akedamibokhandeln. Själv köpte jag min i NYC för drygt 2 veckor sedan i Madame Tussados (dom hade massor med mj saker där med hans vaxdocka) hehe.
 
Anonym tipsade, tack! Visste inte att Frank Cascio hade skrivit en bok om Mike! Den vill jag läsa!

FUN AT NEVERLAND

 
Visst, man kan kalla Michael ett musikaliskt geni och The greatest entertainer of all time, och jag håller med om att han är det. Men samtidigt var han så jordnära och, ja, normal. Jag tycker det är så kul när jag ser Paris intervju med Oprah och då Oprah tyckte det var så chockerande då Paris berättade att Michael brukade göra frukost åt dem. Oprah typ "The world don't see him as a dad who's making breakfast", och jag ba "Vaaaa!?". Vad tror vissa egentligen? Att han typ sitter på en tron hela dagarna? Det är skrattretande hur folk tänker ibland. :P

PURE

 
"For me, love is something very pure."

I AM SO HAPPY ABOUT THAT

 
"I am sensitive to other kids because of my past and I am so happy about that."

SHE'S OUT OF MY LIFE

 
Älskar det här uppträdandet med "She's out of my life"! Men blir lite irriterad på det där "fanet" som fick komma upp av flera tusentals människor och hon hade chansen att krama Michael i flera sekunder! Hallå vad gjorde hon?! Haha! Det blev lite awkward så Michael gick upp på scenen igen. xD

-

 

TACK

 

Fiona: Hej! Jag är precis som dig ett STORT FAN AV MJ! Jag älskar allt som har med han att göra. Jag har tittat in här senaste dagarna. Jag ville bara säga TACK för allt du skriver och lägger upp här på bloggen. 

 

Hans musik kommer alltid finnas bland oss!

 

"Music has been my outlet, my gift to all of the lovers in this world. Through it - my music, I know I will LIVE FOREVER - Micheal Jackson"

 

Tack ännu en gång för en toppen blogg om vår kung! <3

 

Tack själv! Vad glad jag blir. <3

MICHAEL OCH VINCENT PATERSON

 
Ni som inte såg dokumentären om Vincent Paterson kan jag berätta lite om vad som sades. Vincent är idag en av de kändaste koreograferna, och det första stora jobbet han hade var assistent till koreografen till musikvideon av "Beat it". Michael lade sin tillit till honom då han frågade Vincent om han ville jobba tillsammans med honom på koreografin till "Smooth Criminal" (vilket jag tycker är så coolt av Michael, eftersom han hade kunnat välja vilken känd koreograf som helst men han bestämmer sig för att tro på en "icke-upptäckt" koreograf). Vincent sa själv att han aldrig hade haft den positionen som han har idag om det inte vore för Michael, eftersom Michael satte honom på kartan. 
 
Ni kan läsa lite om vad Vincent tyckte att jobba med Michael här.
 
(Ignorera att media kallar MJ för Jacko i första videon. *suck*)

DAGENS BILD

VINCENT PATERSON

 
Jag såg nyss att det ska vara en dokumentär på SVT2 IKVÄLL klockan 20.00! Det handlar om mannen som står bredvid MJ i bilden, Vincent Paterson, som är koreograf. Dokumentären heter Michael Jacksons koreograf – The man behind the throne. Gillar inte den titeln, eftersom det får det att låta som om han har kommit på alla Michaels moves. MJ har ju skapat mycket själv koreografmässigt, så..
 
Programmet visas även i morgon och den 24:e på SVT2.

OM FANTASTERNA

 
Fabian ville att jag skulle skriva om vad jag tyckte om Fantasterna i ett inlägg, så då gör jag det, haha. :) Vinnaren, Damóne, hejade jag på redan från början. Blev lite chockad då de spelade typ en not och han visste att det var "In the closet". Men det galnaste var ju att han inte visste hur många låtar MJ hade skrivit på Thriller (jag ba' "The girl is mine", "The girl is mine" när han inte kom på den) men han visste typ de fem första städerna under HIStory Tour, haha. Lite knäppt. Hade aldrig kunnat det.
 
Annars tyckte jag det var kul att se. Dock tycker jag finalfrågan (då man skulle nämna de första städerna) var lite tråkig. (Hahaha, men det säger jag ju bara för att jag inte kunde den.) Då de skulle fortsätta att sjunga till musikvideorna var kul, och då de skulle peka ut felen på mini-dockorna. (Undra hur mycket dem där dockorna måste ha kostat! De var verkligen klädda i detalj). 
 
Jaaaa, det var väl allt. Kunde ni många frågor? :)
 
(Apropå bilden, den får mig att skratta. Fina reaktioner.)

#WISHIWROTETHAT

CHAPLIN

 
Bara för att det idag är Charlie Chaplins födelsedag, som var en av Michaels favorit underhållare, så tänkte jag lägga upp bilder från en fotografering där Michael hyllar honom. Om ni inte har sett någon av Chaplins filmer borde ni göra det. Typ alla finns att se på YouTube. Se The Kid, den är bäst. ;)

DAGENS BILD

-

 

I NEED YOU

 
Gråter. Så fin video. Aldrig hört låten förr heller. Letade upp den och det är visst en låt Michael har gjort tillsammans med 3T, sina brorsöner. Så fin. Den heter "I need you".

"HE WAS AN INCREDIBLE FATHER"

 
He was the most iconic pop star of the late 20th century. Now Michael Jackson's daughter, who was just 11 when he died, gives an unprecedented insight into her extraordinary life.
 
Paris Jackson wants to see part of he father's billion dollar legacy used to restore his Neverland estate for sick children to enjoy, she has revealed.
 
The schoolgirl has spoken of the happy times she shared at the ranch with her father who died when she was just 11.
 
She made an emotional pilgrimage to her childhood home two years ago and was dismayed to see its famour Ferris wheel had been removed. "I cried and cried", said Paris. "It's beautiful there. It still has good energy."
 
She said it should be restored for the benefit of less priviliged children.
 
Paris said she plans to start the project as soon as she is an adult herself.
 
Her declaration will stun the superstar´s millions of fans arouns the world who have seen Jackson's dreams for a place of eternal childhood fall into decay.
 
Paris, now 15, also plans to pay tribute to her father by having the words of a loving note he wrote her tattooed on her wrist when she is old enough.
 
And until recently she kept a "shrine" to him on the wall of her bedroom in the sprawling home where she now lives with her brothers Prince, 16, and Blanket, 11, in the hills above Los Angeles.
 
The youngsters are cared for by the Jackson family matriarch Katherine, 82.
 
"I have a lot of memories of my father", says Paris. "He was an incredible father. We all loved him to death. He'd try to educate us as much as he could and was always looking out for us. He was very protective."
 
She explained why Jackson made his children wear masks when they were out in public. "He didn't want anyone to see what we looked like. That way we could have what he didn't, which was a normal childhood," she said.
 
 
"He wanted the best for us", said Paris.
 
She spoke movingly of her father's attempts to give his family an ordinary childhood even when he was on tour. This included turning hotel bedrooms into home cinemas with a portable and a bed sheet.
 
The adoring anecdotes cast new light on the singer's complex private life and underline the depth of his devotion to Prince and Paris, who were born to his ex wife Debbie Rowe, and Blanket who was by a surrogate mother.
 
The teenager is funded by the Michael Jackson Family Trust which pays out on landmark birthdays and settles family expenses. It also pays for 15 full-time staff, including bodyguards, a personal chef, two nannies, maids, maintenance men and gardeners at the $26,000-a-month home. Neighbours in the heavily protected, paparazzi prrof complex include Justin Bieber and Britney Spears.
 
Despite her wealth and family name, Paris has started attending an ordinary school, she says: "I want to have a normal high-school experience."
 
She has been a cheerleader and played women's ball, and has also dabbled in protography.
 
She has inherited her father's passion for music and revealed that he used to give her dance lessons. But she has no plans to follow him into show business. Her ambition is to be a heart surgeon. "I want to help people, that's it," she said.
 
Paris spoke to Event as the Jackson family prepares to bring a staggering $40 billion wrongful death civil lawsuit against AEG, the promoter of teh Thriller star's ill-fated "This is it" concerts in London's 02 arena.
 
In court documents Katherine Jackson accuses AEG of "putting its desire for massive profits from the tour over the health and safety of Michael Jackson".
 
She and her elder brother are expected to take the stand to reveal further details of their father's private life when the case comes to court.
 
Källa: DailyMail.

FANTASTERNA

 
I ett program som heter Fantasterna, där fans i ett visst område tävlar mot varandra om vem som vet mest i det området. Michael Jackson-fans ska tävla i nästa program, som är på måndag klockan 20.00 på fyran. Det ska bli kul att se, tycker jag, haha.

EVERYDAY CREATE YOUR HISTORY

LOL THAT'S ME

MICHAEL WAS A THINKER

 
"He was a different kind of genius. Michael was a thinker. He did more research than any of the artists that I’ve mentioned. He was a researcher. He researched me, he researched all of the great people came before him. So at nine, he was researching and looking and studying, so he was different - a researcher. He wanted to do something, he knew how to talk to me about it in a very shy, nice way, and respectful and everything else, and when he’d get on the stage he’d become this impresario and really, his whole attitude would change." ~ Berry Gordy

HEAL THE WORLD

APPLEHEAD

STYLISH

 
(Om ni vill spara dessa bilder i större format, klicka här)

UNCONDITIONAL LOVE

 
Do you feel unconditional love from your fans?

 

“That’s hard, ‘cause I’m not in their skin. I think after discovering who I am and how I see them and make them feel good about themselves, they love me unconditionally. I know they do… I feel it, I see it. You go with me sometime and we go out and you’re gonna run into the diehard fans, you’re going to see something. It’s unbelievable, it’s like a religious experience. They sleep on the street, hold up candlelight and they have their families out there, it’s just so beautiful. I love seeing the children come, that makes my heart so happy… They discovered what I’m about, what I’m trying to say, I love them.”

PAYS FOR BURIAL

BY KATINKA

 
Katinka har målat denna i en app i mobilen och ville dela den här på Popkungen. Jättefin!

THEY GET IT

 
"I love my fans to pieces, and what makes my heart happy is when I see they support my beliefs about family and children. They have these big billboards of children and babies and they're with me, they get it, you know? They get what I'm saying."

RANDOM BILD

 
Bette Midler, David Bowie, MJ och Cher.

I'M BAD! I'M BAD! SHAMONE!

 

REWARDED

 
"Michael is the single most rewarded entertainer the world has ever known. As you listen to and enjoy his music, I'm sure you'll agree that we, his fans, are the ones who are the most rewarded." ~ Steven Spielberg

CAN YOU FEEL IT/HEARTBREAK HOTEL

 
Korta klipp av då The Jacksons uppträder med "Can you feel it" och "Heartbreak hotel" på Triumph Tour. Så dåligt att det inte finns bättre videor av deras uppträdanden. Michael är så sexig!

RIGHT

 
"Everything Michael Jackson does on stage is exactly right." ~ Sammy Davis Jr

FAKTA #7

 
På sin Bad Tour i Japan gav Michael fribiljetter till handikappade barn och besökte japanska skolor. Han skickade även 20.000 dollar till en familj vars 5-åriga son Yoshiaki Ogiwara blev kidnappad och mördad. Michael tillägnade konserten i Japan till den pojken, vilket många fans fick tårar i ögonen av.

DAGENS BILD

IMAGINATION IS UNLIMITED

 
“Imagination is unlimited, so we can go anywhere, do anything, and become anything, be anything, see anything, at any time we want. That is a very powerful medium.”

BLACK OR WHITE REHEARSEL

 
Toppkommentarerna på YouTube till detta klipp:
 
"awwhh Mike was so cool... and that woman was so lucky! :p"
 
"thank you for posting this adorable clip of mj it made my day!! i always get excited about new mj stuff. even when its 10 seconds lol"

 

Haha, håller med. :)

-

 
 

NATE GIORGIO

 
Så fin målning! Gjord av Nate Giorgio.

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN PARIS!

~ DEBBIE ROWE

 
"They don't see the Michael that I do, which is a shame for them. It's too bad because he's such a wonderful... *gråter* Sorry. He's really wonderful, loving, caring man and he's not portrayed as he really is and it really pisses me off."

EVER

 
Intervjuare: How would you like him to be remembered?
Paris: As one of the greatest and nicest guys ever.

LENS

 
Michael in the back yard of his family’s home in Encino. Brother Tito is visible in the shadowed background. As photographer Jim Britt was changing the lens on his camera, “Michael came up inquisitively to see what that lens was about. I was able to capture that moment.”

SVARTVITT

EXTRAMATERIAL FRÅN THIS IS IT

 
Alicia: Jag var inne på youtube och såg massor med gamla klipp från Michael, sedan kom ett videoklipp upp där det stod "Dansarna från this is it" och så klickade jag på länken och kollade hela videon, den var så bra! Varje dansare berättar hur dom blev inspirerad av Michael och hur Michael arbetade med dom. Sedan läggde dom upp massor med videon med Michael & dom tillsammans som jag aldrig har sett förut, dom fanns inte ens med på this is it filmen. Så du borde verkligen kolla! :)
 
Videon Meet the dancers finns som extramaterial med på andra disken av This is it – Limited black edition. Det finns också att se Meet the band, Meet the vocalistsDancing Machine och Staging the return. Kan inte bädda in videorna så ni får se på YouTube. :) Tack så mycket för tipset, Alicia! Visste inte att de fanns att se på YouTube.

EASTER EGG HUNT

 
Inte glömma att lägga upp när Michael är på påskäggsjakt på Neverland när det är påsk! ;) Det bästa är ju när Michael sätter tillbaka hatten på huvudet i slutet, hahaha.
RSS 2.0