WWW.POPKUNGEN.BLOGG.SE

BLACK OR WHITE


Black Or White är en antirasistisk megahit av och med Michael Jackson som toppade listorna över hela världen när den släpptes 1991 med albumet Dangerous.
I låten hörs förutom Michael den f.d Guns N' Roses-gitarristen Slash samt rapparen D-Flex.
Black Or White är förmodligen en av Michael Jacksons mest sålda singlar; närmaste konkurrenten är Earth Song från History-albumet.
Musikvideon till Black or White var väldigt tekniskt avancerad och innehöll effekter som tidigare bara används i storfilmer. Videon innehöll också ett gästspel av Michael Jacksons vän Macaulay Culkin, känd från Ensam hemma-filmerna.
Under videon dansar Michael flera traditionella folkdanser tillsammans med folk av olika etniska tillhörigheter, den nuvarande standardversionen av videon slutar sedan med en scen där människors ansikten morfas ihop och ändrar utseende.
Efter den scenen i den oklippta versionen av videon följer den så kallade "Panterdansen" när Michael bland annat slår sönder bilfönster, drar upp gylfen på sina byxor och slutligen förvandlar sig till en svart panter. Scenen kan verka helt oförståelig, men förklaringen är att i den helt ocensurerade versionen är Michael Jackson omgiven av diverse rasistiska tecken (hakkors), bland annat på bilrutan han slår sönder.

Johanna | Datum: 2009-08-24 Tid: 18:58:06

Sv: Tack så mycket! :D

Och tack för din underbara MJblogg.. jag älskar den! Är inne flera gånger per dag och bara njuter av alla underbara grejer du lägger upp med honom, och tack för all fakta.. kul och veta! :D

Emilia ♥ | Datum: 2009-08-24 Tid: 19:44:49

Åh tack så jätte mycket, allt bra? :)

nadosh | Datum: 2009-08-24 Tid: 20:28:40

jag dansar streetdance! :D du?

Weronika | Datum: 2009-08-24 Tid: 20:40:23

Rolig blogg, fylld av nostalgi :)4 Kommentarer | Startsidan
Publicerat det: 2009-08-24 | Klockan: 17:49:32 | Kategori: Musik


KOMMENTERA INLÄGGET HÄR!

Namn:
...................... Bloggadress:

E-postadress: (publiceras ej)
Kom ihåg mig?

Kommentar: