WWW.POPKUNGEN.BLOGG.SE

EN LEGENDS LIV - SISTA DELEN


Trots tumultet under åren närmast efter Invincible gick det inte att förneka att Michael var på väg att komma igen. 2006 hade han åtta rekord i Guinnes rekordbok, vilket visade hans unika ställning på toppen av popvärlden.
Förutom de här utmärkelserna kunde Michael fira tjugofemårsdagen av Thriller, detta genom att ge ut ett nytt album, Thriller 25. Ett annat skäl att fira fick han år 2008, då han fyllde femtio. Sony BMG gav ut ett samlingsalbum med titeln King of Pop för att fira tilldragelsen.
Den absolut största nyheten på flera år var emellertid Michaels stundande återkomst på scenen, med en rad konserter på den kända 02 Arena i London.

I mars 2009 tillkännagav Michael att han skulle hålla 50 konserter på 02 Arena i juli samma år. Hans ord till de jublande fansen ekar tragiskt idag; "Jag kommer att sjunga låtarna som mina fans vill höra. This is it, sedan går ridån ner, okej?"Biljetter till de första tio konserterna såldes ut på några timmar i en takt av 11 stycken per sekund, vilket sägs vara den snabbaste utsålda föreställningen i världshistorien. Många såg turné- och arenakonserterna som ett säkert tecken på att Jackson var på väg att återfå sin hälsa. För hundratusentals fans skulle konserterna bli en dröm som besannades - en chans att få se hjälten i deras liv på vad som kanske skulle bli hans sista turné i Storbritannien.
Men bara några dagar innan konserterna skulle dra igång chockades världen av en nyhet som ingen hade kunnat förutse. Michael Jackson hade gått bort.

Nyheten spred sig som en löpeld. På bara några timmar rapporterade internetsajter, dagstidningar och radio- och tv-kanaler samma ofattbara nyhet; Michael Jackson hade gått bort helt plötsligt och oväntat.
Michael hade av allt att döma kollapsat i sitt hem i Holmby Hills, Kalifornien, och livräddningsförsöken hade misslyckats. Ett läkarteam anlände efter ett akutsamtal, men deras upprepade livräddningsförsök gav inget resultat. Michael fördes till sjukhus, men snart tvingades man ge upp sina försök att rädda mannen som blivit en hjälte för miljoner fans.Vad hade hänt? Hela världen befann sig i chock och överallt väntade folk desperat på att få veta mer. Mediedrevet som hade jagat Jackson under en så stor del av hans liv lade in högsta växeln, men lika snabbt som svaren kom ökade mysteriet och förvirringen. Under de närmaste dagarna kom coronerns rapport, som visade att Michael hade varit allvarligt underviktig, av allt att döma utmattad och sliten av pressen inför de väntade konserterna, men spekulationer om vad som hade lett till hjärtstilleståndet gav näring åt rubrikerna i flera veckor framåt.
Mitt i sökandet efter mer information trycktes en rak och enkel sanning ha glömts bort; en man, en far till tre barn, hade tragiskt avlidit.Michael Jackson levde hela sitt liv i rampljuset, från barndom till medelålder, och bevakningen fortsatte efter hans bortgång. Det var oundvikligt att världens medier skulle suga ut allt de kunde ur tragedin. Men även om den ombytliga allmänna opinionen må svänga och med de rubrikerna, så kommer eftervärlden att skriva en annan historia, som ska bestå för evigt; historien om en man från en enkel bakgrund, en man som följde sitt hjärta, utvecklade sin gudagivna begåvning och arbetade oförtröttligt för att nå sina mål, en man som slog ett flertal rekord och med sina välgörenhetsinsatser hjälpte miljoner människor till ett bättre liv, en man som inspirerade och kommer att fortsätta inspirera hundratusentals musiker över hela jorden, en man som var en gigant i underhållningsvärlden.


MJ for love | Datum: 2010-11-15 Tid: 07:14:47

underbara bilder på honom!

Enmma | Datum: 2010-11-15 Tid: 17:48:19

den första bilden har jag inte sett. Jag blir glad av den, för att det är i slutet av hans liv och han ser faktiskt lycklig ut. Ibland brukade han le med munnen medans ögonen var tomma, uttryckslösa. Men här ler han faktiskt med hela ansiktet. Jag blir glad av att se att han kanske inte hade det så himla hemskt som man kanske kunde tro, nu på den senaste tiden.Hemskt fint skrivet också, den sista biten. Speciellt det med att han hjälpte så mycket människor. Det var nog faktiskt det finaste med Michael, tycker jag.Tack för en muy bien blogg! :)2 Kommentarer | Startsidan
Publicerat det: 2010-11-14 | Klockan: 20:47:01 | Kategori: En legends liv


KOMMENTERA INLÄGGET HÄR!

Namn:
...................... Bloggadress:

E-postadress: (publiceras ej)
Kom ihåg mig?

Kommentar: