WWW.POPKUNGEN.BLOGG.SE

TRUST IN ME, JUST IN ME

 
Nu är det så här va, att jag har lyssnat på "Morphine" om och om igen ikväll. Denna låt får mitt hjärta att likt en dränkt trasa att kramas i diskhon men istället för vatten så är det en uttömning av allt jag anser är rätt och gott, och vad som återstår är medkänsla och en massa frustration. Denna låt är ren guld.

Instrumenten är genialiska; finns det någonting liknande i andra låtar? Texten är genialisk; den behandlar alla perspektiv i en drogsituation av användning som läkemedel – den innehåller personifieringar av användaren, drogen, utomstående och läkaren. Denna låt är en svåröverkomlig strid i sinnet, med innehav av plåga, ilska, press, förvirring och ett skrik efter hjälp.
 
I första delen talar drogen där den säger saker som I need your body och Trust in me, samtidigt som den säger att den är A swine och So unreliable. I en lugnande, melodisk röst sjungs Relax, this won't hurt you. Before I put it in, close your eyes and count to ten. Don't cry, I won't convert you. There's no need to dismay, close your eyes and drift away, vilket är något en läkare skulle säga innan injektionen. Även de utomstående, eller övriga personer i användarens omgivning, är inkluderade, där de i sin förskräckelse och alienation av ämnet kommenterar och kritiserar Oh God, he's taking Demerol!
 
Sedan berättas historien om striden i sinnet (där "she" är drogen och "he" användaren): He's tried hard to convince her, to be over what he had – today he wants it twice as bad. Don't cry, I won't resent you. Yesterday you had his trust, today he's taking twice as much. Den första meningen refererar till att användaren har försökt att överkomma drogbehovet, men misslyckas. I andra meningen lovar drogen att inte skada sin partner, och i tredje meningen skrattar drogen bakom dens rygg för att ha lyckats bli ett behov.
 
Nu far låten tillbaka till hardcore och aggression, men ännu mera så.
 
En tankeställare; inte en låt som man förstår dess betydelse rakt av. Balansen mellan det snabba, hårda och mittdelarna älskar jag.
 
Men vad annat kan man förvänta sig när den är skriven av Michael Jackson ensam? Min beundran för honom kommer aldrig att svalna. För hans intention var att förmedla sanning i allt han skapade.
 
 
(Detta är min tolkning av låten, det finns naturligtvis andra tolkningar)

Isabelle | Datum: 2014-06-16 Tid: 14:06:38

Otroligt bra skrivet! Det är alltid roligast att läsa inlägg där du skriver & reflekterar över olika saker :)1 Kommentarer | Startsidan
Publicerat det: 2014-06-15 | Klockan: 23:29:00 | Kategori: Jag skriver


KOMMENTERA INLÄGGET HÄR!

Namn:
...................... Bloggadress:

E-postadress: (publiceras ej)
Kom ihåg mig?

Kommentar: