WWW.POPKUNGEN.BLOGG.SE

EN LEGENDS LIV - DEL 1Michael Jacksons artistkarriär började ofattbart tidigt. Även om det fanns andra musiker, som Stevie Wonder och Donny Osmond, som hade börjat som barnstjärnor var Michael annorlunda: han sköt upp som en komet på populärmusikens himmel och fick publikens ögon på sig som ingen före honom, tack vare sina fantastiska sånginsatser och sin scenbegåvning. Den intensiva fokuseringen på musikkariärren som färgade hans ungdomstid ledde till hans uppgång - och enligt många - hans fall. Berövad en normal barndom och tvingad till ständiga repititioner av den ambitiösa familjen skickades Michael ut i rampljuset vid en ålder då de flesta barn är ute och leker eller går i skolan.

De fyra pojkarna i bandet var bland de äldre av Joe och Katherine Jacksons nio barn. Joes bakgrund som stålverksarbetare i Gary, Indiana, gav barnen en enkel start i livet, och hela familjen bodde inträngd i ett hus med bara tre rum. Men hans passion för att utveckla sina barns unika talanger skulle bli den utlösande faktorn som lyfte familjen högre upp på den sociala rangskalan än någon hade kunnat förutse.Joe spelade gitarr i ett band som hette The Falcons, tillsammans med sin bror. Deras rock'n'roll-covers av Otis Redding, Little Richard och Chuck Berry ljöd i huset under helgerna, när bandet träffades för att repa, och det måste ha gjort ett väldigt starkt intryck på barnen. Mamma Katherine spelade dessutom klarinett och piano, så den musikaliska ådran löpte genom hela familjen.
Barnen var fascinerad av sin pappas skickliga gitarrspel, och så fort han gick hemifrån brukade de smyga bort till skåpet där han hade gitarren gömd, för att ta fram den och öva. Tito, Jackie och Jermaine brukade pröva skalor och ackord, i ett försök att efterlikna ljuden som deras far åstadkom och härma melodierna de hört på radio. Men en dag när Joe kom hem upptäckte han att en sträng hade gått av på gitarren. Först blev han arg, men sedan sa han till Tito: "Får jag höra vad du kan spela." När Tito visade honom hur skicklig han hade blivit insåg Joe att ungarna inte bara hade lekt, utan tog musiken på allvar. De tre äldsta bröderna var fast beslutna att visa sin pappa vad de kunde, och efter en tid, med uppmuntran från mamma Katherine, lät Joe dem börja öva tillsammans.
Michael var bara tre, fyra år när bandet bildades, men det rådde aldrig något tvivel om att han skulle bli en i gänget så småningom - hans begåvning lyste lika klart som någon stjärna på himlen. Med sin tidigt utvecklade sångtalang och skicklighet på congas hade han en given plats i bandet.
Bandets första konstellation, år 1964, var bröderna Jackie, Tito och Jermaine, som då kallade sig The Jackson Brothers, men följande år kom då den femårige Michael med, liksom brodern Marlon, och därmed etablerades den version av bandet som skulle bestå under det kommande decenniet. Till en början spelade de populära soul- och R&B-låtar, med influenser av allt från James Brown till Sly and the Family Stone.När Joe insåg vilken potential pojkarna hade övergav han så småningom The Falcons för att i stället satsa på att utveckla sina barns musikbegåvning. Han började anmäla dem till talangjakter och amatöruppträdanden, och ryktet om dem spreds i takt med att de fick större scenvana. Snart skulle deras liveframträdanden komma att förevigas för eftervärlden, då Joe skrev kontrakt med den lokala skivstudion Steeltown. Tack vare att den första skivan släpptes, singeln "Big boy" med nioåriga Michael Jackson på sång, fick de tillträde till större konsertlokaler, som Apollo Theater i New York och några av Chicagos största talangshower.
De började turnera bland nattklubbarna med svart publik över hela östra och södra USA - vad som kallades "the chitlin circuit" - och fick ofta uppträda på samma ställen dom den tidens storheter, bland annat James Brown. Det var så den unge Michael, som tittade på från kulisserna, fick sin utbildning. I stället för att sitta vid skolbänken iakttog Michael noga hur James Brown uppträdde: han lade vartenda steg och varenda liten rörelse på minnet, varje twist, gung, sväng och känslouttryck, som trollbunden av den äldre artistens skicklighet.
Efter den stora klubbrundan var Jacksons väl förtrogna med turnélivet, och just i den vevan fick de plötsligt ett telefonsamtal som skulle leda till en lång resa till Detroit. De hade blivit inbjudna till Motown.

CLIP | Datum: 2009-10-29 Tid: 17:29:30

ja precis!:)vad fint skrivet, har du skrivit själv?=)

CLIP | Datum: 2009-10-29 Tid: 17:44:07

jaså! aja, fint ändå:)

sanna | Datum: 2009-10-29 Tid: 18:05:26

bra skrivet=)

J.CARLSSON -PORTRÄTT,KONSERT,DJUR,NATUR- | Datum: 2009-10-29 Tid: 18:08:03

sv: tack ska du ha! :D

AWA | Datum: 2009-10-29 Tid: 18:35:48

sv: På premiären? :)

andrea | Datum: 2009-10-29 Tid: 19:05:12

Okej, Svarar för fullt på kommentarer ;P Vad har du gjort idag? :)

h a i d i s - | Datum: 2009-10-29 Tid: 19:49:42

*SV:* tack tack :)Ursäkta för sent svar, fick din kommentar i början av oktober (a)

mj fan<33333333333 | Datum: 2009-10-29 Tid: 20:06:13

Ja det va väldigt fint skrivet! verkligen .:)

Man ser direkt vem som är michael på familje bilden och så söt bild på han när han va lkiten .:)

CLIP | Datum: 2009-10-29 Tid: 20:09:04

jag gör inte så mycket, sitter och tittar på tv och så=) vad gör du?

the real biatch ;* | Datum: 2009-10-29 Tid: 20:34:08

Läs svaret på din fråge som du ställde på min frågestund! :).

Hoppas du vart nöjd över svaret :)-puss ;*

CLIP | Datum: 2009-10-29 Tid: 21:20:06

Hmm.. jag kanske vet felet, men först måste jag fråga, för att kunna besvara din fråga, haha, har du gjort din design själv eller har någon annan gjort den?=)

Clara - vardag, foto & mode ♥ | Datum: 2009-10-29 Tid: 21:33:39

Han är så bra !!

PussN | Datum: 2009-11-15 Tid: 20:39:24

Hej, har du skrivit detta själv??För jag tyckte att det var så bra text och jag undrade om man kunde kopiera. Fast om du har skrivit det själv fattar jag:)

ellen | Datum: 2011-04-18 Tid: 15:39:44

Gud vad duktig du är på att skriva! Har än så länge bara läst kap..1 Men ska såklart läsa alla 10! Nu får man veta lite saker man inte visste ♥Du kommer gå långt!14 Kommentarer | Startsidan
Publicerat det: 2009-10-29 | Klockan: 15:46:11 | Kategori: En legends liv


KOMMENTERA INLÄGGET HÄR!

Namn:
...................... Bloggadress:

E-postadress: (publiceras ej)
Kom ihåg mig?

Kommentar: