WWW.POPKUNGEN.BLOGG.SE

WE CAN TRULY LOVE FROM THE SOUL


Vissa människor kan fortfarande inte se skönheten hos honom. De kan inte förstå varför jag fortfarande lyssnar på samma låt om och om igen med honom, varför jag aldrig blir less det jag hör. Varför mina ögon tåras när jag ser honom skratta, eller när han gråter på scenen. Varför mina händer alltid skakar när jag håller i min biljett till This is it. Kanske har de aldrig gått in på djupet, aldrig gett honom chansen. Aldrig sett honom med sitt hjärta, bara sett honom med ögonen. Eller aldrig har brytt sig om att lägga sin tid på att se det jag ser. Verkligen förstått och tagit in.

Jag känner att man undgår och missar så mycket om man aldrig ger honom chansen. Lyssna på vad han har att säga. Det är värt det. Han är värd det.

DAGENS BILD

Vacker bild, va?

THE WORLD'S GREATEST


Ni vet nog kanske att R. Kelly har arbetat med Michael i olika album och låtar. Han har till exempel skrivit "You are not alone" och "Cry" till Michael, och han är även ev av producenterna till Michaels album Blood on the dancefloor och Invicible. Och han är en sådan underbar låtskrivare. I denna video sjunger R. Kelly sin låt "The world's greatest" medan Michael är med i videon och har just rollen the world's greatest.

50 CENT: LÅTEN MONSTER ÄR ÄKTA!


Som ni kanske vet så går det rykten om att Michael Jackson's låt tillsammans med 50 Cent skulle vara fejk. Så verkar det dock inte ligga till. 50 Cent gick för några dagar sedan ut på sin twitter och skrev följande:Så bara att acceptera. Låten is the real deal och vem vet, kanske kan det bli en stor hit? Snart vet vi.

Källa: Jacksonthrill.

MICHAEL JACKSON'S ONE MORE CHANCE! (FULL VIDEO)


Inspelad ursprungligen i Las Vegas år 2003, denna ofullbordade video av "One more chance" är den officiella videon, som är skriven av R. Kelly, från Number Ones-samlingen. Tidigare lades videon på hyllan, Michael Jackson godkände detta stycke och förvarade det originala materialet i hans personliga arkiv. Aldrig tidigare släppt eller sedd i dess helhet, "One more chance" fångar Michael Jackson's genomlysande magi as a performer.

Källa: MichaelJackson.

VECKANS FRÅGA! 27/11 - 2010


Nu tänkte jag starta med något nytt här på Popkungen - "Veckans fråga"! Det kan vara frågor om vad som helst, vad det blir får ni se vecka från vecka. Varje söndag blir det, men jag tjuvstartar.
Answer away!

Vilket uppträdande med Michael är din absoluta favorit? (skicka gärna länk)

Mitt svar: Ett uppträdande som jag kan titta på hur många gånger som helst är när han uppträder med "The way you make me feel" samt "Man in the mirror" på Grammy Awards år 1988, kolla på klippet här! Men jag älskar också när han uppträder med "Billie Jean" när han firar 30 år som soloartist, här! Och klart när han uppträder med "Man in the mirror" under Dangerous Tour på bilden ovan!

JUSTIN BIEBER TACKAR MICHAEL


Jag hittade på en fantastisk sida om Michael, TheMoonwalker, att Justin Bieber hade tackat Michael i sitt tal när han vann ett pris under American Music Awards 2010. Wonderful!

JANET TALAR I OPRAH WINFREY SHOW


Amerikansk pratshow från 2009. Säsong 24. Janet Jackson talar öppet om sin bror Michaels död, om hur hans barn har det och om anklagelserna mot hans läkare.

Ett fan av Michael Jackson tipsade mig om att idag klockan 13.05 på TV3 sänds Oprah Winfrey Show där Michaels syster, Janet, talar öppet om sin brors bortgång. Tack så mycket för tipset!

BUBBLES LÄDERKOSTYMER PÅ AUKTION


Michael Jackson vittnade om ett nära förhållande till apan Bubbles. Nu går schimpansens läderkostym på auktion tillsammans med en rad populärkulturella artefakter, uppger Reuters.
Bland de föremål som ska säljas på auktionen i Hollywood nästa månad finns även den poppiga paraduniform som John Lennon bar på omslaget till Beatles kultstämplade skiva "Sgt Peppers Lonely Hearts Club Band", en röntgenbild av Albert Einsteins huvud och en mängd kläder som tillhörde Michael Jackson.
Hälften av de pengar som Bubbles kostym drar in kommer att användas till omvårdnad av apan. Den 26-årige schimpansen bor i dag på ett hem för vilda djur i Florida.

Källa: Aftonbladet.

MICHAEL SVARAR PÅ FRÅGOR

 


Här kommer två videor där ni kan se Michael svara på frågor från sina fans. En sak man inser när man får höra hans svar på frågorna är att man inte blir förvånad på vad han svarar, det är liksom som om man förväntade sig något i närheten av de svaren på de frågorna, om ni förstår vad jag menar. Check it out.

LAILA BAGGE TALAR OM MICHAEL


Här är en video där Laila Bagge, en i idoljuryn, talar om Michael som är en av hennes idoler. En sak som hon sa som jag stannade upp på var; "Lika förvånad blev jag när alla kändisar började berätta hur bra Michael var och vilken legend han var och att pressen höjde honom till skyarna - var fanns alla när han hade det som svårast och när han mådde som sämst?" Riktigt bra sagt alltihopa, tyckte jag.

BARNEN VILL KÖPA NEVERLAND


Michael Jacksons äldsta två barn vill köpa tillbaka Neverland, ranchen sångaren kallade hem.
Prince Michael, 13, och Paris, 12, sägs vilja vända ranchen till en helgedom för sin pappa efter att ha gjort en hemlig pilgrimsfärd till Neverland.

Jackson, som avled i juni förra året, var tvungen att sälja den sprudlande ranchen efter att ha förlorat kontrollen över det till ett investmentbolag när kungen av pop föll i skuld.
En källa: "Paris och Prince minns deras rum från sin barndom."
Källan fortsatte med att säga att barnen är överens om att när de var gamla nog att de skulle göra om det till "någon slags gemenskap park och ett centrum för djur".

Källan tillade att sju-åriga Blanket också har förälskat sig i platsen efter ett besök förra sommaren.
Sångarens tre barn kommer att ärva miljoner dollar vid 21 års ålder vilket innebär att de har råd att köpa den berömda gården.

Källa: Jacksonthrill.

REKLAMER

Pepsi, 1992.


Pepsi, 1984.

 

Pepsi, 1984.

 

Suzuki, 1979.

Pepsi, 1987.

A HERO FELL (A MICHAEL JACKSON TRIBUTE)


Hittade en sång till hyllning till Michael Jackson av en artist vid namn Jason Malachi. "A hero fell (A Michael Jackson Tribute)" heter den och den är väldigt fin. Speciellt det Jason Malachi säger i början, dikten eller vad man kan kalla det.

DAGENS BILDJag blev alldeles speechless när jag hittade denna bild. So beautiful he is.

"HOLD MY HAND" HAR SLÄPPTS


LYSSNA PÅ "HOLD MY HAND" NU PÅ WWW.MICHAELJACKSON.COM!

Jag knapprade in på Michaels hemsida och ser att "Hold my hand" redan har släppts, "oh my god!" Jag ryser, så bra är den, underbar! Skynda er! KLICKA HÄR!

Kommentera gärna vad ni tycker om den slutgiltiga versionen av sången!

EN LEGENDS LIV - SISTA DELEN


Trots tumultet under åren närmast efter Invincible gick det inte att förneka att Michael var på väg att komma igen. 2006 hade han åtta rekord i Guinnes rekordbok, vilket visade hans unika ställning på toppen av popvärlden.
Förutom de här utmärkelserna kunde Michael fira tjugofemårsdagen av Thriller, detta genom att ge ut ett nytt album, Thriller 25. Ett annat skäl att fira fick han år 2008, då han fyllde femtio. Sony BMG gav ut ett samlingsalbum med titeln King of Pop för att fira tilldragelsen.
Den absolut största nyheten på flera år var emellertid Michaels stundande återkomst på scenen, med en rad konserter på den kända 02 Arena i London.

I mars 2009 tillkännagav Michael att han skulle hålla 50 konserter på 02 Arena i juli samma år. Hans ord till de jublande fansen ekar tragiskt idag; "Jag kommer att sjunga låtarna som mina fans vill höra. This is it, sedan går ridån ner, okej?"Biljetter till de första tio konserterna såldes ut på några timmar i en takt av 11 stycken per sekund, vilket sägs vara den snabbaste utsålda föreställningen i världshistorien. Många såg turné- och arenakonserterna som ett säkert tecken på att Jackson var på väg att återfå sin hälsa. För hundratusentals fans skulle konserterna bli en dröm som besannades - en chans att få se hjälten i deras liv på vad som kanske skulle bli hans sista turné i Storbritannien.
Men bara några dagar innan konserterna skulle dra igång chockades världen av en nyhet som ingen hade kunnat förutse. Michael Jackson hade gått bort.

Nyheten spred sig som en löpeld. På bara några timmar rapporterade internetsajter, dagstidningar och radio- och tv-kanaler samma ofattbara nyhet; Michael Jackson hade gått bort helt plötsligt och oväntat.
Michael hade av allt att döma kollapsat i sitt hem i Holmby Hills, Kalifornien, och livräddningsförsöken hade misslyckats. Ett läkarteam anlände efter ett akutsamtal, men deras upprepade livräddningsförsök gav inget resultat. Michael fördes till sjukhus, men snart tvingades man ge upp sina försök att rädda mannen som blivit en hjälte för miljoner fans.Vad hade hänt? Hela världen befann sig i chock och överallt väntade folk desperat på att få veta mer. Mediedrevet som hade jagat Jackson under en så stor del av hans liv lade in högsta växeln, men lika snabbt som svaren kom ökade mysteriet och förvirringen. Under de närmaste dagarna kom coronerns rapport, som visade att Michael hade varit allvarligt underviktig, av allt att döma utmattad och sliten av pressen inför de väntade konserterna, men spekulationer om vad som hade lett till hjärtstilleståndet gav näring åt rubrikerna i flera veckor framåt.
Mitt i sökandet efter mer information trycktes en rak och enkel sanning ha glömts bort; en man, en far till tre barn, hade tragiskt avlidit.Michael Jackson levde hela sitt liv i rampljuset, från barndom till medelålder, och bevakningen fortsatte efter hans bortgång. Det var oundvikligt att världens medier skulle suga ut allt de kunde ur tragedin. Men även om den ombytliga allmänna opinionen må svänga och med de rubrikerna, så kommer eftervärlden att skriva en annan historia, som ska bestå för evigt; historien om en man från en enkel bakgrund, en man som följde sitt hjärta, utvecklade sin gudagivna begåvning och arbetade oförtröttligt för att nå sina mål, en man som slog ett flertal rekord och med sina välgörenhetsinsatser hjälpte miljoner människor till ett bättre liv, en man som inspirerade och kommer att fortsätta inspirera hundratusentals musiker över hela jorden, en man som var en gigant i underhållningsvärlden.

"HOLD MY HAND" BLIR OFFICIELL SINGEL


New York, NY - Den första officiella singeln från det kommande Michael Jackson-albumet MICHAEL kommer släppas världen över på måndag, 15 november vid 12.01 am. Sången "Hold my hand" släpps på www.michaeljackson.com och går att köpa därefter.

"Hold my hand", en duett med Akon, är en sång som spelades in 2007. I ett handskriven meddelande från Michael till hans egendom skriver han om sin längtan att "Hold my hand" ska bli den första singeln på hans nästa projekt. Dock så läckte sången ut 2008. Nyligen färdigställde Akon den nya och sista produktionen av "Hold my hand".

Akon säger; "Världen var inte redo att höra "Hold my hand" när den läckte ut för två år sedan. Vi var förkrossde. Men dess tid har definitivt kommit; nu i sin sista version, den har blivit en otrolig och vacker sång. Jag är så stolt att jag hade chansen att arbeta med Michael, en av mina tiders största idoler."

14 december kommer Epic Records, tillsammans med Michaels egendom, släppa det nya albumet MICHAEL. Albumet innehållet tio sånger, producerade av en högaktad grupp producenter längs med Michael Jackson. Albumet är fokuserat på sånger som Michael har arbetat med nyligen före sin bortgång, det finns också tidigare sånger.

MICHAEL är den första släppningen på nio år av nytt material av en av musikens mest älskade ikoner som fortsätter beröra nya generationer av fans.

MICHAEL ALBUM TRACKLISTING:

1. Hold My Hand (Duet with Akon)
2. Hollywood Tonight
3. Keep Your Head Up
4. (I Like) The Way You Love Me
5. Monster (Featuring 50 Cent)
6. Best Of Joy
7. Breaking News
8. (I Can’t Make It) Another Day (Featuring Lenny Kravitz)
9. Behind The Mask
10. Much Too Soon

Källa: MichaelJackson.

"BREAKING NEWS" SLÄPPT!


Den 8 november, för två dagar sedan, släpptes låten "Breaking news" från Michael's nya album Michael. För att lyssna på sången, klicka här! Sången är inspelad i New Jersey år 2007 och är nyligen färdigställd. I december 2010 kommer det splitternya albumet släppas, och här ovan kan ni se hur omslaget av skivan ska se ut. Snyggt, va!

MICHAELS BARN I OPRAH'S TALKSHOW

"Michael var den bästa pappan"

Igår kväll amerikansk tid sändes specialavsnittet av Oprah Winfreys talkshow med Michael Jacksons tre barn och föräldrar som gäster. I den öppenhjärtiga intervjun, som spelades in i familjens trädgård i Los Angeles i förra veckan, berättar barnen bland annat hur Michael egentligen var som pappa.


Prince Michael, 13, avslöjar att han och Michael ofta brukade ta promenader på stranden tidigt på morgonen och dricka läsk och äta godis. 12-åriga Paris berättar om sina minnen då pappa tog med henne på konstmuseum. Hon säger dessutom att han var ”den bästa kocken någonsin”.


Sedan Michaels tragiska bortgång förra sommaren har det skett en hel del förändringar i barnens liv. Michael lät dem bland annat bära slöja eller andra förklädnader för att skydda sina ansikten, vilket inte längre är fallet. Prince Michael och Paris började även skolan för första gången i september, medan Blanket, 8, fortsätter att få undervisning i hemmet.


Michaels mamma Katherine Jackson säger i intervjun att hon vill ge barnen en så normal uppväxt som möjligt, och att hon inte är lika sträng som sin son. Paris berättar vidare att det inte alltid var bekvämt att bära slöja, men att hon förstår varför Michael inte ville att de skulle visa sina ansikten.
— Vi bar dem så att ingen skulle känna igen oss när vi gick ut utan pappa, säger Paris.
— Jag tror inte att någon förstår vilken bra pappa han var.


Michaels pappa, Joe Jackson, medverkar endast kort under intervjun och försöker först förneka att han slog sina barn, något som Michael avslöjade i en intervju med Oprah 1993. Men på Katherines uppmaning – ”du kan likaväl erkänna det” – avslöjar Joe att han piskade barnen med en rem.


Många amerikaner lär ha bänkat sig framför tv:n under gårdagen för att se Michaels närmaste tala ut, men alla har inte varit lika exalterade över intervjun. Förra månaden postade popstjärnans bror Randy Jackson en rad inlägg på Twitter där han sågade sina föräldrar för att ställa upp i programmet.

MICHAEL TALKING TO HIS FANS


Söt. Generad. Rolig. Snäll. Magisk. Goofy. Ni vet, the way Michael is.

MICHAEL JACKSON'S VISION (3DVD)


Nu kan du boka den splitternya musik-DVD:n som innehåller alla Michael Jacksons och Jacksons musikvideor, på CDON! Just nu är det 15% rabatt, så för bara 279 kronor kan detta set bli ditt. Det innhåller även Michaels och 3T's video "Why?" och Michaels "One more chance"!
RSS 2.0