WWW.POPKUNGEN.BLOGG.SE

DANSAR PÅ ELLEN SHOW


Videon är tagen från KingOfPopMJ.

Dansarna som skulle ha dansat tillsammans med Michael Jackson på This Is It konserterna fick visa vad dem kan på Ellen Degeneres Show den 29 oktober. Och dansa kan de verkligen! Det ser helt grymt ut. De gjorde en jättebra hyllning till Kungen av Pop med hans låt Shake Your Body (Down To The Ground).

Dansarna heter: Daniel Yao, Nicholas Bass, Daniel Celebre, Mekia Cox, Christopher Grant, Misha Hamilton, Shannon Holtzapffel, Devin Jamieson, Charles Klapow, Ricardo Reid, Danielle Rueda Watts, Tyne Stecklein, Timor Steffens.

DAGENS BILDHar ni saknat Dagens bild? Här är en söt bild på Michael i en stråhatt. :)


Jag antar att min header inte syns för er heller. Förlåt för det. Den har bara försvunnit utan att jag har gjort något, men jag ska försöka fixa det. Den är tillbaka snart, det lovar jag.

KENNY ORTEGA SLÅR TILLBAKA


Nu slår Kenny Ortega tillbaka.
Regissören bakom Michael Jackson-filmen ”This is it” förnekar att han använt en kopia av popstjärnan i filmen.
- Det är Jackson i alla­ scener, säger han när Nöjesbladet träffar honom i Beverly Hills.

Ortega är på strålande humör när han inleder ännu en i raden av intervjuer för att lansera repetitionsfilmen från det som skulle leda till Michael Jacksons Londonkonserter.
Men när vårt samtal glider in på det angrepp som Joe Jackson riktat mot honom och filmbolaget mulnar han snabbt.
- Oavsett vem som påstår det är det helt osant. Det är fullständigt osant.

Så det är alltså Michael Jackson i varje scen?
- Med undantag av en stuntman. Allt du ser av Michael Jackson är Michael Jackson.
Påståendet att den bortgångne popstjärnan pressats att göra fler shower än han ville avfärdar Ortega mindre irriterat men lika kategoriskt.
- Förutom att umgås med sina barn fanns det inget Michael ville göra mer än det här. Han var glad, spänd, driven och såg verkligen fram emot konserterna. Han ville inte bara göra 50 shower. Han ville slå världsrekord i antalet shower på en och samma scen.
- Sen ville han ge sig ut i världen. Till Afrika, Japan, Indien. Han ville ligga ute i 2–3 år. Han ville göra­ det här medan han kände att han fortfarande stod på topp och kunde klara det.

Ortega lärde känna Jackson redan när de var barn. Men det var inte förrän i slutet av 1980-talet, efter albumet ”Dangerous” som de började jobba ihop.
- Det var turnéer, välgörenhetsgig och enstaka framträdanden.
När sexanklagelserna skakade Jackson drog sig popstjärnan tillbaka.
Men några år sedan återupptog de kontakten.
- Vi hade massor av projekt vi diskuterade. Men han jobbade med andra också, med låtskrivare och manusförfattare. Han var långt ifrån färdig som artist.

Kände du till hans problem?
- Jag visste att han hade svårt att sova och inte ville äta när han repeterade.

Med tanke på att han om nätterna sövdes ner av en narkosläkare borde­ han väl ha varit groggy när han kom till repeti­tionerna?
- Nej. Till mig kunde han säga att han inte sovit på natten. Jag sa att han inte kunde leva så, att han riskerade sin hälsa, sitt projekt, sin dröm, sin framtid. Han svarade: ”Oroa dig inte. Jag kommer att klara mig. Jag mår bra”.
Ortega säger att det fanns gränser för hur mycket han och hans team kunde göra.
- Jackson hade anlitat oss. Vi ville inte snoka. Han var en 50-årig man.

En gång träffade Ortega Jacksons privata narkosläkare, den nu brottsmisstänkte Conrad Murray.
- Han försäkrade oss att Michael var vid god hälsa känslomässigt, fysiskt och mentalt.
Kvällen innan Jackson överdoserade slutade enligt Ortega som de föregående repetitionskvällarna i Los Angeles.
- Vi sa adjö, vi ses i morgon.

Källa: Aftonbladet och Cybéle.

MICHAEL JACKSON T-SHIRTS


Det finns att köpa jättesnygga t-shirts med Michael Jackson på CDON. Bland annat de fyra ovan. Jag är inne på CDON då och då för att kolla på MJ grejer och det verkar som om de får in fler och fler t-shirts med honom så man kan ju vänta ett tag och sedan köpa jättemånga. ;)

TVÅ HISTORISKA BLAD

Postad Bild

Kolla vad jag hittade! Ni känner säkert igen texten som står på de två bladen. Det är originaltexten till låten Billie Jean! Det här har alltså Michael skapat en av sina mest kända låtar på. Och dessa blad befinner sig på Rock and Roll Hall of Fame i New York. Det här vore verkligen något att äga, men jag vågar inte ens gissa hur mycket dessa två blad är värda! Vågar ni? :)

EN LEGENDS LIV - DEL 1Michael Jacksons artistkarriär började ofattbart tidigt. Även om det fanns andra musiker, som Stevie Wonder och Donny Osmond, som hade börjat som barnstjärnor var Michael annorlunda: han sköt upp som en komet på populärmusikens himmel och fick publikens ögon på sig som ingen före honom, tack vare sina fantastiska sånginsatser och sin scenbegåvning. Den intensiva fokuseringen på musikkariärren som färgade hans ungdomstid ledde till hans uppgång - och enligt många - hans fall. Berövad en normal barndom och tvingad till ständiga repititioner av den ambitiösa familjen skickades Michael ut i rampljuset vid en ålder då de flesta barn är ute och leker eller går i skolan.

De fyra pojkarna i bandet var bland de äldre av Joe och Katherine Jacksons nio barn. Joes bakgrund som stålverksarbetare i Gary, Indiana, gav barnen en enkel start i livet, och hela familjen bodde inträngd i ett hus med bara tre rum. Men hans passion för att utveckla sina barns unika talanger skulle bli den utlösande faktorn som lyfte familjen högre upp på den sociala rangskalan än någon hade kunnat förutse.Joe spelade gitarr i ett band som hette The Falcons, tillsammans med sin bror. Deras rock'n'roll-covers av Otis Redding, Little Richard och Chuck Berry ljöd i huset under helgerna, när bandet träffades för att repa, och det måste ha gjort ett väldigt starkt intryck på barnen. Mamma Katherine spelade dessutom klarinett och piano, så den musikaliska ådran löpte genom hela familjen.
Barnen var fascinerad av sin pappas skickliga gitarrspel, och så fort han gick hemifrån brukade de smyga bort till skåpet där han hade gitarren gömd, för att ta fram den och öva. Tito, Jackie och Jermaine brukade pröva skalor och ackord, i ett försök att efterlikna ljuden som deras far åstadkom och härma melodierna de hört på radio. Men en dag när Joe kom hem upptäckte han att en sträng hade gått av på gitarren. Först blev han arg, men sedan sa han till Tito: "Får jag höra vad du kan spela." När Tito visade honom hur skicklig han hade blivit insåg Joe att ungarna inte bara hade lekt, utan tog musiken på allvar. De tre äldsta bröderna var fast beslutna att visa sin pappa vad de kunde, och efter en tid, med uppmuntran från mamma Katherine, lät Joe dem börja öva tillsammans.
Michael var bara tre, fyra år när bandet bildades, men det rådde aldrig något tvivel om att han skulle bli en i gänget så småningom - hans begåvning lyste lika klart som någon stjärna på himlen. Med sin tidigt utvecklade sångtalang och skicklighet på congas hade han en given plats i bandet.
Bandets första konstellation, år 1964, var bröderna Jackie, Tito och Jermaine, som då kallade sig The Jackson Brothers, men följande år kom då den femårige Michael med, liksom brodern Marlon, och därmed etablerades den version av bandet som skulle bestå under det kommande decenniet. Till en början spelade de populära soul- och R&B-låtar, med influenser av allt från James Brown till Sly and the Family Stone.När Joe insåg vilken potential pojkarna hade övergav han så småningom The Falcons för att i stället satsa på att utveckla sina barns musikbegåvning. Han började anmäla dem till talangjakter och amatöruppträdanden, och ryktet om dem spreds i takt med att de fick större scenvana. Snart skulle deras liveframträdanden komma att förevigas för eftervärlden, då Joe skrev kontrakt med den lokala skivstudion Steeltown. Tack vare att den första skivan släpptes, singeln "Big boy" med nioåriga Michael Jackson på sång, fick de tillträde till större konsertlokaler, som Apollo Theater i New York och några av Chicagos största talangshower.
De började turnera bland nattklubbarna med svart publik över hela östra och södra USA - vad som kallades "the chitlin circuit" - och fick ofta uppträda på samma ställen dom den tidens storheter, bland annat James Brown. Det var så den unge Michael, som tittade på från kulisserna, fick sin utbildning. I stället för att sitta vid skolbänken iakttog Michael noga hur James Brown uppträdde: han lade vartenda steg och varenda liten rörelse på minnet, varje twist, gung, sväng och känslouttryck, som trollbunden av den äldre artistens skicklighet.
Efter den stora klubbrundan var Jacksons väl förtrogna med turnélivet, och just i den vevan fick de plötsligt ett telefonsamtal som skulle leda till en lång resa till Detroit. De hade blivit inbjudna till Motown.

JAG HAR SETT DEN!

 


Filmen var helt fantastisk! This is it var helt fantastisk! Kenny Ortega har verkligen gjort ett suveränt jobb med filmen och jag älskar verkligen den. Och jag kan försäkra er att det här ryktet att det skulle vara look-a-likes Michael Jackson var bara struntprat.
Jag kommer precis hem från bion med min syster. Hela vägen mot bion spände jag mig i kroppen men jag ... kände mig glad. Vi laddade med att lyssna på albumet Thriller lite fram och tillbaka. 
Senare då vi satt i biosalongen med många andra människor med varsin Coca-Cola och en stor popcorn var allt jag kunde tänka: "Herregud! Herregud! Herregud!" Filmen hade inte börjat ännu och plötsligt började "2 bad" spelas i högtalarna och jag tänkte: "Det visas ju ingen bild på skärmen". Då kommmer plötsligt några unga tjejer från sidorna av publiken som ska vara spöken och börjar dansa. De hade häftiga, gamla kostymer och är sminkade som de spökena i Michael Jacksons film Ghosts. Redan där då inte filmen ens börjat började jag gråta. Men av glädje. För jag börjar alltid gråta glädjetårar då jag ser hyllningar till honom för han är så värd allt han kan få!
Efter dansnumret stängs draperierna för bioskärmen och sedan öppnas igen. Det visades lite reklam från olika filmer. Men några minuter senare började filmen! "Herregud, Herregud, Herregud..." Filmen började med en text som gjorde mig och min syster gråta. Och säkert många andra i biosalongen.
Jag vet inte vad mer jag kan berätta om den. Man måste helt enkelt se den själv och skapa sina egna känslor för den... Jag kan sitta här och tala om små detaljer som jag tyckte var grymt roliga men är inte alls lika roliga som då man ser det med sina egna ögon.
Filmen var (som sagt) dessutom otroligt rolig! Och Michael var underbar som alltid. Han visste precis hur han ville ha allting i sina shower och då han sa hur slutade han alltid det med ett övertygat: "Jag säger det med kärlek. K-Ä-R-L-E-K". Hur gulligt är inte det? Han var rädd att de skulle bli sårade om de råkades göra något fel eller bara ta illa upp. Och han sa också ett par gånger: "Gud signe dig/er". Han var väldigt gullig! Man skrattade många gånger åt hans "gullhet". Alla skojade runt med honom och retade honom och han älskade det. En rolig sak var också när Kenny Ortega sa åt honom att "drink water", då vände sig Michael om och sjöng "Water, water.." Han såg väldigt lycklig ut. Och en sak jag älskade med hela filmen var att alla kallade honom för "MJ" - inte Michael, inte Mike - utan "MJ", hans initialer.

Jag trodde det skulle kännas hemskt att sitta där inne och se filmen. Men jag kände mig väldigt glad. Jag kände mig lugn och avslappnad. Och jag kan säga till er som jag sa till min syster på tillbaka vägen hem: "Jag vet inte varför. Men det känns lite som om vi har sett Michael på riktigt. ... Så jag känner mig glad." Och det kändes verkligen som om vi hade gjort det.
Jag köpte This is it albumet före filmen i kassan. Och vi lyssnade (nästan) igenom skivan i bilen på vägen hem. Och jag hade inte lyssnat på hela låten This is it än. Och då såg jag att vi var på spår nummer 15 bytte jag snabbt låt. Då frågade min syster om jag inte ville lyssna på den och det ville jag inte. Ögonblicket måste liksom vara perfekt. Men sen tänkte jag: "Hur kan ögonblicket vara mer perfekt än att lyssna på den direkt efter premiären av filmen This is it...?" Jag sa "Okej då" och vi lyssnade på den. Och jag älskar den! Speciellt refrängen. Det är en av mina favoritlåtar helt klart! Och jag såg dessutom att albumet var tillägnat Michaels tre barn; Prince, Paris och Blanket.

Jag hoppas verkligen alla ni ser filmen, för den var verkligen helt fantastisk! Jag kan inte förklara hur mycket denna film betyder för mig, den visar liksom allt jag skulle ha fått se den 8 september 2009 klockan 19.00...

Berätta gärna ni också vad ni tycker om filmen!

THIS IS IT PREMIÄRHär är några videor från premiären av This Is It i Los Angeles inatt. Det är så roligt att se alla fans som bär Michael Jackson-kläder; diamanthandskar, hattar, t-shirtar som det står King of Pop på. Och stämningen är enorm. Hela den här grejen är enorm! Hans låtar spelas överallt. Man blir så otroligt glad då man ser alla hyllningar till honom. Jag önskar han vore här och kunna uppleva det tillsammans med sin familj och sina vänner och fans.

Så idag är det alltså premiär för filmen här i Sverige! Ska någon av er fara?

SAMLA MICHAEL JACKSON SKIVOR


En Anonym tipsade om att man kan samla Michael Jacksons skivor med Aftonbladet! Vilken kul grej Aftonbladet har kommit på, och en otroligt smart sådan!
Varje vecka, och varje tisdag och onsdag kommer en skiva säljas med tidningen. Först ut är Bad, därefter kommer Thriller, Dangerous, Off The Wall och sist Invincible.
Idag är det sista dagen av Bad så om ni vill köpa den för ett väldigt bra pris kan ni ju göra det. :)

TABLOID JUNKIE


Tabloid Junkie är en låt av Michael Jackson från dubbelalbumet HIStory (1995), och är som spår nummer 11 på andra skivan. Låten handlar om att man inte ska tro på allt som media skriver och säger är sanning.

Man kan inte hålla tillbaka tårarna då man hör Michael sjunga den här låten. Många tankar går runt i ens huvud då man lyssnar på låten; alla falska rykten och falska anklagelser mot Michael som ... knäckte honom ganska så mycket.. :'(

It's slander!
You say it's not a sword
But with your pen you torture men
You'd crucify the Lord!
And you don't have to read it (read it)
And you don't have to eat it (eat it)
To buy it is to feed it (feed it)
So why do we keep foolin' ourselves?!

Just because you read it in a magazine
Or see it on the TV screen
Don't make it factual!
Though everybody wants to read all about it!
Just because you read it in a magazine
Or see it on the TV screen
Don't make it factual!

We'll always believe you, Michael ♥

THIS IS NOT IT

fronttiniTHIS IS NOT IT

Den 25 juni 2009 dog Michael Jackson. Han var bara 50 år gammal och far till tre små barn
Blev du chockad? Det borde du ha varit. Verkligheten bakom Michael Jacksons vacklande hälsa har varit väl dold från dig av dem som går med vinst i kväll genom visningen av denna filmen.


Detta är vad du kommer att se

 • Den största artisten som någonsin levt, ger sitt allt på repetitionerna till något som kunde ha blivit en otrolig show.
 • En motiverad personal, som arbetar hårt för att åstadkomma ett extraordinärt projekt.
 • Specialeffekter, otrolig koreografi, belysning och iscensättning.
 • En förskönad bild av verkligheten när den i själva verket var något helt annat ...

Det här är vad ni inte kommer att se

 • Du ser inte när Michael Jackson gradvis gick ner i vikt under de sista veckorna av repetitioner och vägde slutligen 49 kg den dagen han dog.
 • Du får inte se Kenny Ortega, chef för både turnén och filmen, hjälpa Michael Jackson uppför trappan, skära upp hans mat och skedmata honom.
 • Du får inte se Michael Jacksons växande oro. I maj, när han tränade mer än 10 timmar per dag, berättade Michael Jackson för några fans att han inte kände sig redo att göra 50 föreställningar. När han skrev på kontraktet var det endast 10 föreställningar planerade. Han kände sig enormt pressad eftersom turnéplanen var för tung och att det inte fanns tillräckligt med vila i mellan konserterna.
 • Du ser inte Michael Jackson ställa in repetitionerna eftersom han inte mådde bra eller se Travis Payne, hans koreograf, när han hämtade upp Michael från sitt hem för att tvinga honom till jobbet.
 • Michael Jacksons allt växande sömnlöshet och aptitlöshet, den förlamande press han var under, vilket fick honom att bli övermedicinerad med tunga läkemedel av kriminella läkare som höll honom i ett förändrat, dåsig skick hela dagarna och i nedsövd koma på natten.
 • Du kommer inte få se att Michael Jackson upphöra med att äta på grund av den allt växande pressen, men också att han inte kunde sova. När repetitionerna började, behövde han receptbelagda läkemedel för att kunna sova. Dr Conrad Murray tog hand om det. Bieffekterna av dessa farliga droger varade hela dagen och under repetitionerna blev Michael förändrad. Hans dåsiga tillstånd var uppenbart för alla som kom nära honom. Han glömde texter och övade inte sångerna grundligt. Ändå höll hans omgivning tyst och fortsatte förse honom med receptbelagda läkemedel för att hålla honom avslappnad, utvilad och under "kontroll". Just dessa läkemedel anges som dödsorsaken i rättsläkarens rapport.
 • Du kommer inte heller att se Michael Jacksons trogna fans och ett par av hans vänner som försökte ingripa, skrev vädjade brev till personerna omkring honom att ta hand om hans hälsa. Och slutligen efter att ha ignorerats, överöstes Michael själv med oroliga brev och telefonsamtal. Tyvärr så agerade inte de som hade makten, utan i stället valde de att hålla Michael Jackson isolerad och kontrollerad.

Du kommer inte att se något av detta ikväll


Det var omänskligt. Michael behövde hjälp, men AEG och var för upptagna med att njuta av vinsten som denna turné skulle ge dem. AEG, turnéns förespråkare och Michaels eget följe fortsatte att pressa på och ingrep inte för att stoppa situation som alla visste kunde få en tragisk utgång.
Den 25 juni 2009 förlorade världen sin största stjärna. Michaels fans gråter fortfarande och deras brustna hjärtan kommer aldrig läka.
Michael Jackson hade så mycket mer att ge till världen, men hans hjärta stannade på grund av den otroliga press som tvingades på honom. Inte bara från den krävande turnén, utan även från år av misshandel och lögner av media och omvärlden.
Michael Jackson förtjänade och behövde den hjälp fick han inte. I stället genom redigering och filmskapande försöker de berätta en helt annan historia i ett försök att rentvå sitt eget samvete, och samtidigt sprida lögner för att dölja sitt ansvar. Det är tragiskt att vi var där för att bevittna vad som verkligen hände under veckorna som ledde till hans död och vi är här nu för att berätta om det.

Om du väljer att titta på filmen, hoppas vi att du också tänker på den girighet som ligger bakom produktionen. För du tittar på en produkt av de personer som istället för att stå upp för sin skuld i bortgången av världens största underhållare Michael Jackson, redan börjat skörda vinsterna av hans död.

Industrin ville ha Michael Jackson på scen LIVE! Fansen ville ha honom levande -ALIVE!

Det här behövde inte vara slutet.

This is Not it…


Alexandra tipsade om det här och bad mig sprida det vidare. Jag kopierade texten från sidan hon tipsade om, ni kan ju gå in och kolla på den här. De har också en video ute på YouTube som ni kan se om ni klickar här. Texten kan man faktiskt tro på, det låter som personen/personerna som har skivit det här har undersökt och vet vad den/de talar om. Jag vet att Michael hade väldigt mycket press att klara dessa konserter, men då det står så här "rakt ut" vill man bara börja gråta för det här är något man kan tro på. Mycket av det här som står vet vi är sant. Och jag tycker det är på tiden att sanningen kommer ut nu! Vad tycker ni?

"DET ÄR INTE MICHAEL"


"This is it" ska visa Michael Jackson "som du aldrig sett honom förr". Nu anklagar hans familj Sony för att ha använt sig av flera imitatörer.
- den här filmen förekommer ersättare, det finns inga tvivel om det, säger pappa Joe Jackson enligt News of the World.
Pappa Joe Jackson och Michaels syster La Toya är arga över att Sony, som ligger bakom filmen från popstjärnans sista repetitioner, använder look-a-likes vilket kommer lura tittarna.
Joe Jackson har enligt News of the World sett tolv minuter av filmen.
- tror att folk kommer att rasa mot den, säger han enligt tidningen.
La Toyas kollega Jeffre Phillips har också bekräftat för tidningen att familjen identifierat flera tillfällen då det inte är Jackson som uppträder.

- Jag har sett alla dessa fantastiska danssteg i trailern, men jag tror inte att de flesta var Michaels. Han var inte frisk nog. Jag har sett klipp när jag till och med tänkt: "Det där är inte Michaels röst". Det är väldigt upprörande för La Toya, säger Jeffre Phillips.
En brittisk imitatör har dessutom erkänt att han fick en förfrågan från Sony om att vara med i filmen.
- De bad mig göra flera olika typer av filmningar, säger Navi Parasram.
Sony vägrade kommentera, skriver News of the World.

Källa: Expressen och Cybéle.

BILDER FRÅN THIS IS IT

Här är några otroliga bilder från This Is It-repititionerna. Så om två dagar smäller det - då är det världspremär för filmen! Hur känner ni er inför det? Berätta.

OPRAH WINFREY TALAR OM INTERVJUNOn February 10, 1993, Oprah sat down with Michael Jackson for what would be the most-watched interview in television history. Michael, a fiercely private entertainer, had refused to give an interview for 14 years. The unprecedented live event, which took place before any allegations were made about sexual abuse, drew a worldwide audience of 90 million people. "It was the most exciting interview I had ever done," Oprah says. "It certainly was going to be the most watched interview I had ever done."

Sixteen years after that memorable special, and just a few months after Michael's untimely death, Oprah opens up about what she really thought of the candid discussion.
Oprah's done thousands of interviews since she sat down with Michael, but she can still remember her excitement at going to the King of Pop's home. "We are coming in the gates of Neverland, and it's like a moment in The Wizard of Oz," she says. "It was literally like going to see the wizard. We couldn't believe it. I felt like a kid."

During their interview, Michael spoke to Oprah about missing out on a normal childhood. "I remember going to the recording studio, and there was a park across the street, and I'd see all the children playing and I would cry. It would make me sad that I would have to go to work instead," he said. "People wonder why I always have children around. It's because I find the thing that I never had through them. Disneyland, amusement parks, arcade games—I adore all that stuff because when I was little, it was always work, work, work."

Looking back, Oprah says she realized in that moment that she had a fondness for Michael. "He's very likable there, and I can tell you I really, really liked him," she says. "After this interview, I thought I could be his friend, because I felt that he was really honest."

Michael's relationship with his father, Joe Jackson, has made plenty of headlines throughout the years. When Michael spoke with Oprah, he was extremely open about the sensitive subject, saying his father called him ugly, beat him and frightened him. "I love my father, but I don't know him. ... Sometimes I do get angry. I don't know him the way I'd like to know him," he said. "My mother's wonderful. To me, she's perfection. I just wish I could understand my father."

When Oprah asked Michael why Joe beat him, Michael wasn't entirely sure. "I don't know if I was his golden child or whatever it was. Some may call it a strict disciplinarian or whatever, but he was very strict. He was very hard. Just a look would scare you," Michael said. "There's been times when he'd come to see me, and I would get sick. I'd start to regurgitate."

Joe Jackson has repeatedly denied any allegations that he beat Michael.

Oprah says she was surprised that Michael was so candid in his revelations about his father. "Even in saying it, [Michael tried] to temper it by saying, 'Please, don't be mad at me, Joseph.' So obviously you know that he still carried that fear and pain," she says. "Look in his eyes when he starts to talk about his father. His eyes shift."

In 1993, controversy about Michael's skin color was at an all-time high. "He kept getting whiter and whiter and whiter, and nobody understood why," Oprah says. "Anybody who knew Michael Jackson will tell you that when you are up close to him—he had absolutely no pigmentation in his skin—you are looking at his veins when you look at his hand. You are seeing through to the blue veins, and they're very, very apparent. At first that's a starling thing. Nobody ever talks about that, but it takes you aback at first. You're looking at a person who is almost translucent."

In one of the most memorable moments of Oprah's interview, Michael told her he had a skin disorder that destroyed the pigmentation of his skin. The disease, called vitiligo, was in his family, Michael said. "It is something I cannot help. When people make up stories that I don't want to be who I am, it hurts me," he said. "It's a problem for me. I can't control it. But what about all the millions of people who sit in the sun to become darker, to become other than what they are. Nobody says nothing about that."

Michael told Oprah that he used makeup to control blotchiness, but that he had never purposely bleached his skin.

This was one of Michael's most defensive moments of the interview, Oprah says. "You can see he got a little testy there about the skin issue. I think in 1993 nobody understood what it was. Nobody knew anything about vitiligo," she says. "I could see that that was one of the areas that was very sensitive to him, obviously."

Plastic surgery was another much-talked about issue surrounding Michael Jackson in the early 1990s. His appearance had changed so much since he was a child star that there was much speculation about the work he'd had done. When Oprah broached the subject, Michael wouldn't get into specifics but said he'd had less plastic surgery than people thought. "You can count them on two fingers," he said.

Michael did admit to having a nose job, but said most of the cosmetic surgery rumors were false. "I have never had my cheekbones done, never had my eyes done, never had my lips done," he said.

Regarding his appearance at the time, Michael said he wasn't pleased. "I try not to look in the mirror," he said. "I'm never happy with what I see."

In 1994, Michael married Lisa Marie Presley. The marriage lasted only two years, but when Michael talked with Oprah a year before his nuptials, everyone was wondering if—and who—he dated. Michael told Oprah that he was in a relationship with Brooke Shields. Then Oprah asked the question even she says was embarrassing: "Are you a virgin?"

Michael never answered. "I'm a gentleman," he said. "That's something that's private, that shouldn't be spoken about openly. You can call me old-fashioned if you want, but to me that's very personal."

Oprah says she hadn't been sure how, or if, she was going to ask Michael about sex, but she knew it was something audiences wanted to know. "There was this sort of mystery about him. At the same time he's holding his crotch and wants to rock with us all night, we don't know who he's rocking with. That's what you really want to know," she says.

If there's one dance move for which Michael will forever be remembered, it's unquestionably the moonwalk. During the interview, Oprah got a private lesson in the signature move. "The moonwalk came from these beautiful black kids who live in the ghettos in the inner cities, who are brilliant. They just have that natural talent for dancing any of the new, hot dances. They come up with these dances," Michael said. "All I did was enhance the dance."

"We all remember when we first saw the Motown 25 special and Michael Jackson moonwalked. There are seminal moments in our life, and that's one of them," Oprah says. "So to be able to see him do that live and experience it, that was a little 'thriller' for me."

Toward the end of her interview with Michael, Oprah talked with him about his life's purpose.

"To give in the best way I can through song and through dance and through music," Michael said. "I believe that all art has as its ultimate goal the union between the material and the spiritual, the spiritual and the divine. I believe that that's the reason for the very existence of art, and I feel I was chosen as an instrument to give music and love and harmony to the world."

In the closing moments of the special, Oprah asked Michael what he wanted to be most known for. Though Michael thought she was asking what he wanted to be remembered for, Oprah quickly corrected him. She, like Michael's fans, never imagined he would be gone so soon. "Obviously, if I had known that we'd be sitting here talking about the memory of Michael Jackson, I would have let him finish what he wanted to be remembered for," she says. "What I remember about Michael the most is that he was a person who was passionate about life. He was really passionate about his work … and [passionate about] his desire to try to be a good force in the world."Den 10 februari 1993 satt Oprah med Michael Jackson för vad som skulle bli den mest sedda intervjun i TV-historien. Michael, en grym privat underhållare, hade vägrat ge en intervju i 14 år. Den makalösa live händelsen, som hölls före anklagelserna hade brutit ut om sexuellt ofredande, tog en världen över publik av 90 miljoner människor. "Det var den mest spännande intervjun jag någonsin gjort," säger Oprah. "Det skulle säkerligen bli den mest sedda intervjun jag någonsin gjort."

Sexton år efter den minnesvärda resan, och bara några månader efter Michaels olämpliga död, öppnar Oprah sig om vad hon verkligen tänkte av den uppriktiga diskussionen.
Oprah har gjort tusentals intervjuer sedan hon satt ner med Michael, men hon minns fortfarande hennes spänning då hon åkte till Kungen av Pops hem. "Vi kommer in genom grindarna till Neverland, och det är som ett ögonblick i Trollkarlen från Oz," säger hon. "Det var precis som att se trollkarlen. Vi kunde inte tro det. Jag kände mig som ett barn.

Under intervjun pratade Michael om den missade barndomen. "Jag minns då vi skulle gå till inspelningsstudion, och där fanns en park över vägen och jag såg alla barnen som lekte och jag grät. Det gjorde mig ledsen att jag var tvungen att arbeta istället," sa han. "Människor undrar varför jag alltid har barn omkring mig. Det är för jag hittar grejen jag aldrig hade genom dem. Disneyland, nöjesparker, arkadspel — jag beundrar allt det där för när jag var liten var det alltid arbete, arbete, arbete."

När Oprah ser tillbaka inser hon i det ögonblicket att hon hade ömhet för Michael. "Han var väldigt sympatisk där, och jag kan säga att jag verkligen, verkligen gillade honom," säger hon. "Efter den här intervjun tänkte jag att jag kunde bli hans vän, för jag kände han var väldigt ärlig.

Michaels relation till hans far, Joe Jackson, har gjorts massor av rubriker genom åren. När Michael talade ut med Oprah var han väldigt öppen om de känsliga ämnena, han sa att hans far kallade honom ful, slog honom och skrämde honom. "Jag älskar min far, men jag känner honom inte. ... Ibland blir jag arg. Jag känner honom inte som jag skulle vilja känna honom," säger han. "Min mor är underbar. För mig är hon perfektion. Jag önskar bara jag kunde förstå min far."

När Oprah frågade Michael varför Joe slog honom var Michael inte säker. "Jag vet inte om jag var hans älsklingbarn eller vilket som. Vissa kanske kallar det hård disciplin eller nåt, men han var väldigt hård. Han var väldigt hård. Bara en blick skrämde en," sa Michael. "Det har funnits gånger då han har kommit för att träffa mig och jag börjar må illa. Jag börjar kräkas."

Joe Jackson har upprepande gånger nekat anklagelserna att han skulle slå Michael.

Oprah säger att hon var överraskad att Michael var så uppriktig om avslöjandena om hans far. "Även då sa han, [Michael försökte] säga 'Snälla, var inte arg på mig, Joseph.' "Så uppenbart att han fortfarande hade den rädslan och smärtan," säger hon. "Titta i hans ögon när han börjar prata om hans far. Hans ögon skiftar."

Vid 1993 talades det om Michaels hudfärg ofta. "Han fortsatte bli ljusare och ljusare och ingen förstod varför," säger Oprah. "Vem som helst som kände Michael Jackson kan säga att den som tittade på honom nära — han hade absolut ingen pigment i hans hud — man kan se hans ådror då man ser på hans hand. Man kan se genom till de blåa ådrorna och de är väldigt, väldigt synliga. Först stirrar man på det. Ingen talar någonsin om det men det tar dig tillbaka ett tag. Man tittar på en person som är halvgenomskinlig.

En av de mest minnesvärda ögonblicken av Oprahs intervju är när Michael berättar för henne att han har en hudsjukdom som förstörde pigmenten i hans hud. Sjukdomen, som kallas vitiligo, fanns i hans familj, Michael sa. "Det är något jag inte kan hjälpa. När människor hittar på historier att jag inte vill vara den jag är sårar mig," sa han. "Det är ett problem för mig. Jag kan inte kontrollera det. Men alla miljontals människor som sitter ute i solen för att bli mörkare, för att bli någon annan än vad de är. Ingen säger något om det."

Michael berättade för Oprah att han använde smink för att täcka fläckar, men att han aldrig avsiktligt blekt hans hud.

Det här var en av Michaels mest försvarbara ögonblick i intervjun, Oprah säger. "Man kan se att han är ganska lättstött där om hudproblemet. Jag tror runt 1993 ingen förstod vad det var. Ingen förstod någonting om vitiligo," säger hon. "Jag kunde se att det var en av områdena han var väldigt känslig om, antagligen."

Plastikoperationerna var ett annan mycket omtalat problem omkring Michael Jackson i början av 1990-talet. Hans yttre hade förändrats så mycket sedan han var en barnstjärna att det var många spekulationer om de arbeten han hade utfört. När Oprah tog fram ämnet var Michael inte specifik men sa att han hade mindre plastikoperationer än människor trodde. "Du kan räkna dem på två fingrar," sa han.

Michael erkände att han hade hade opererat näsan men sa att de flesta ryktena var falska. "Jag har aldrig opererat mina kindben, aldrig mina ögon, aldriga mina läppar," sa han.

Angående hans utseende var Michael aldrig nöjd. "Jag försöker att inte titta i spegeln," sa han. "Jag är aldrig nöjd med det jag ser."

Vid 1994 gifte sig Michael med Lisa Marie Presley. Äktenskapet varade bara två år, men när Michael talade med Oprah ett år före vigseln undrade alla om — och vem — han dejtade. Michael sa till Oprah att han var i en relation med Brooke Shields. Sedan frågade Oprah frågan som även hon var generad om: "Är du oskuld?"

Michael svarade aldrig. "Jag är en gentleman," sa han. "Det är någon som är privat, det borde inte talas öppet om. Du kan kalla mig gammalmodig om du vill men för mig är det väldigt privat."

Oprah säger att hon inte hade varit säker hur, eller om, hon skulle fråga Michael om sex, men hon visste att det var någonting publiken ville veta. "Där var det här slags mysteriet om honom. På samma gång höll han sitt skrev och vill rocka med oss hela natten, vi vet inte vem han rockar med. Det är vad man verkligen vill veta," säger hon.

Om det finns något danssteg Michael alltid kommer minnas för är det ingen fråga om moonwalken. Under intervjun fick Oprah en privat lektion i danssteget. "Moonwalken kom från de vackra, mörka barnen som bodde i getton i innerstäderna, som är briljanta. De bara har den naturliga talangen för de nya, heta danserna. De hittar på dessa danser," sa Michael. "Allt jag gjorde var att träna upp den."

"Vi kommer alla ihåg då vi första gången såg Motown 25 special och Michael Jackson moonwalka. Det finns betydelsefulla ögonblick i våra liv och det är en av dem," säger Oprah. "Så att få en chans att se han göra det live och få uppleva det, det var en liten 'thriller' för mig."

Mot slutet av hennes intervju med Michael talade Oprah med honom om hans livs syfte.

"Att ge sig in så bra som jag kan genom sången och genom dansen och genom musiken," sa Michael. "Jag tror att all konst har sitt ultimata mål mellan fysiskt och andligt, det andliga och det gudomliga. Jag tror det är den väldiga orsaken för artens existens, och jag känner att jag var utvald som ett intstrument att ge musik och kärlek och harmoni till världen."

I de intima ögonblicken frågade Oprah Michael vad han vill bli mest känd för. Michael trodde hon frågade vad han ville bli mest ihågkommen för, Oprah rättade honom snabbt. Hon, liksom Michaels fans, kan aldrig föreställa sig att han skulle gå bort så snabbt. "Självklart att om jag hade vetat att vi skulle sitta här och tala om minnet av Michael Jackson hade jag låtit honom tala klart om vad han ville bli mest ihågkommen för," säger hon. "Vad jag minns mest om Michael är att han var en person som var passionerad till livet. Han var väldigt passionerad till hans arbete ... och [passionerad till] hans åtrå att vara bra i världen."

MUSIC AND ME

 

Det här är en av mina absoluta favoriter av Michael. Den är så vacker och Michael låter helt fantastisk (som vanligt). Och jag tycker det är en väldigt personlig låt till Michael eftersom han och musiken "har varit vänner" en väldigt lång tid även i den här åldern han var då han spelade in den. Låten heter Music And Me och kom ut 1973.

CHANSEN ATT KÖPA


Gör biobesöket till en upplevelse att minnas. När du ser Michael Jacksons avskedskonsert This is it på bio, har du chansen att köpa CD:n och en konsert-tröja i biografens kassa! Det måste jag göra! Ska ni? Och tack så mycket för tipset Cybéle!

MICHAEL FÖRÄNDRADE POPVÄRLDEN


Michael Jacksons största solo­album är som en lång roman i fem delar.
Den handlar om vår tids största popstjärna.
Hans uppgång och framgång och fall.

Basgången växer.
En vit lacksko dyker upp i rutan och får gatstenarna att lysa. Där började Michael Jacksons gyllene år. Och där förändrades pophistorien för alltid.
Nånstans där, i de första scenerna i musikvideon till ”Billie Jean”, blev popstjärnan Michael Jackson en legendar och myt. Där fick den svarta pop­musiken sin Elvis Presley.
Jag är nog inte den enda som helst vill minnas den Jackson som dansar fram och hickar i ”Billie Jean”. Han har kavajen nonchalant slängd över ena axeln. Och allt han rör vid – staketet, lyktstolpen, trappstegen – börjar skina med ett övernaturligt ljus.
Där har Jackson fortfarande en personlighet och gatusmart coolness som han senare i karriären opererade bort. Samma element förstärktes och blev ännu tuffare på ”Bad”, den magnifika uppföljaren till världens mest sålda skiva, ”Thriller”.

Jackson jobbade på den tiden med sin dåvarande husproducent Quincy Jones. Tillsammans skar de ner musiken tills bara skelett och senor återstod. De uppfann ett funkigt, komprimerat och stenhårt sound som sprang rakt igenom alla genreväggar. Det var rock, pop och soul på samma gång. Och melodierna trollband människor över hela världen, oavsett kön och klass och ras och ålder. Duon gjorde global pop innan begreppet ”globalisering” ens fanns.
Michael Jacksons makalösa framgångar var en magisk kombination av talang och tidsanda. Talangen hade drillats i mer än ett decennium i skivbolaget Motowns artist- och hitfabrik.
På 60- och 70-talet var Michael Jackson en av världens mest kända barn- och tonårsstjärnor och naturligtvis syskongruppen Jackson 5: s störste profil. Och när solokarriären sjösattes på allvar, efter discoalbumet ”Off the wall” från 1979, var samtiden redo för att ­bära fram Jackson på sina axlar.
Då kom 80-talet. Då kom MTV. Då kom musikvideon.


Om 2000-talet fostrat en ­massa ”Idol”-artister så var 80-talet ett decen­nium där det tillverkades superstjärnor på löpande band. I en värld utan ­internet blev musikvideons genomslagskraft enorm. Det fanns ingen effektivare kanal att marknadsföra musik i än tv-kanalen MTV. Och i en värld utan fildelning kunde skivbolagen ha total kontroll över konsumenterna. Ett enda album kunde generera sex, sju hitsinglar. Därför kunde samma album – och i förlängningen också artisterna – få en helt annan livslängd och tyngd än i dag. Dessutom betalade publiken för musiken.
Vi fick Prince och Madonna och U2. Vi fick Guns N’ Roses och Whitney Houston och ”Born in the USA” med Bruce Springsteen. Men ingen var större än Michael Jackson. Ingen var mer allomfattande. Han var banbrytande i allt. Musiken, marknadsföringen, musikvideorna, sången, dansen …


Michael Jackson var den ultimata popartisten på 80-talet. En sorts blandning av Fred Astaire, James Brown och en varelse från ­yttre rymden. Vi hade aldrig ­tidigare sett nåt liknande då. Och vi kommer kanske aldrig att se nåt liknande igen. Det skapas inte artister som Michael Jackson längre. Den digitala popvärlden är alldeles för fragmentarisk, rastlös och svårman­övrerad.
Så här i ­efterhand är det alltid lätt att rama in en artists absoluta storhetstid. I Jacksons fall handlar det om åren mellan 1982 och 1989.
Det började med skivan ”Thriller”och singeln ”Billie Jean” och slutade med att skådespelerskan Elizabeth Taylor delade ut ett pris för ”decenniets artist” till Jackson, 1989. I sitt tal utnämnde hon Michael Jackson till ”the true king of pop, rock and soul”. Fansen, och Jackson själv, förkortade senare titeln till ”The King of Pop”.


Men det är en storhetstid som har ett viktigt förord och en epilog. Grunden för ”Thriller” ­lades på ”Off the wall”. Inledningen ”Don’t stop til’ you get enough” är en av ­tidernas bästa disco­singlar. Och de två renodlade studio­albumen som Jackson släppte efter ”Bad” – ”Dangerous” och ”Invincible” – innehåller ett förbluffande stort antal starka låtar som inte går att ignorera.
Att vara utan dem vore som att riva bort de sista sidorna i en bok.

Källa: Aftonbladet.

LÄKAREN PANK EFTER JACKSON


Dr. Conrad Murray, som anklagats för dråp i samband med popstjärnan Michael Jacksons död, riskerar nu att häktas efter att ha underlåtit betala sin exfru underhåll för deras gemensamma barn.

Läkarens advokat skriver i en inlaga till rätten att stjärnans död är orsaken. "Mot bakgrund av mediabevakningen av Michael Jacksons död, i kombination med de skadliga effekterna av den nuvarande lågkonjunkturen, har Murray helt enkelt inte kunnat leva upp till sina förpliktelser."

I dokumentet skriver advokaten att Murray inte har för avsikt att fly undan sina förpliktelser, men att han i dagsläget "tillfälligt inte kan driva en klinik eller få anställning på grund av den omfattande mediebevakningen kring Michael Jacksons död", enligt TMZ. Doktorn hoppas på att rätten ska tillåta honom att betala endast ett minimibelopp i underhåll medan han söker efter ett nytt jobb. I delstaten Nevada, där han bor, kan beloppet vara så lågt som 100 dollar, ca 700 kronor.

Källa: Nyhetskanalen och Cybéle.

2 BAD

2 Bad är en låt av Michael Jackson från hans album HIStory (1995), och finns även som remix på albumet Blood On The Dancefloor (1997).

Videon som är överst är själva låten. Och den andra videon är ett klipp med låten 2 Bad från Michael Jacksons kortfilm Ghosts från 1997. Jag är tvungen att klämma in den videon också, för jag tycker den är så otroligt grym. Jag minns fortfarande då jag såg det klippet för första gången. Allt jag kunde tänka var "WOW!".

Vill ni se Ghosts filmen? Se den här.

KENNY ORTEGA TALAR UT


De sista dagarna av Michael Jacksons liv, sägs det att han hade "gått upp i en högre växel" då han repeterade inför konserterna och visade inga tecken på drogberoende, säger Kenny Ortega i en intervju med Reuters.

"Jag tror det Michael ville göra var att dra sig tillbaka från uppträdandet och fokusera på att göra film och andra saker," säger Ortega, som har arbetat med Jackson och koreograferat This Is It uppträdandena.

"Han har tidigare sagt till mig att han inte planerade att uppträda mycket längre, så det här tillfället kom an då han trodde att han var ung nog att kunna göra det han älskade, han ville dela det med sina barn ... göra det för sina fans.

Ortega fick frågan om Jackson hade visat några tecken på drogberoende, han svarade: "Nej."

"Han var ivrig, såg fram emot det, glad, nöjd med det vi hade åstadkommit och såg fram emot att avsluta repititionerna i Los Angeles och fortsätta till London," säger Ortega.

"De få sista nätterna av rep verkade det som om han hade gått upp i en högre växel, och alla trodde verkligen att vi skulle gå ombord på någonting som skulle bli helt fantastiskt."

Källa: Reuters.

KLIPP FRÅN THIS IS ITHär är tre klipp från då Michael Jackson tränar inför This Is It-turnén. I första videon sjunger han The Way You Make Me Feel; andra videon They Don't Care About Us och i tredje sjunger han Human Nature. Och som vanligt är han helt fenomenal! Och det är ingen tvekan att filmen också kommer vara det. Som sagt, filmen har världspremiär den 28 oktober. Längtar ni? Jag vet inte om jag längtar precis... Det kommer nog vara en av de värsta timmarna i mitt liv. Men jag kommer nog aldrig bli redo att bemöta This Is It så det spelar ingen roll. Jag ska försöka vara stark och sitta i biosalongen och se klart filmen. I alla fall, om åtta dagar smäller det!

Vill ni se trailern? Se den här.

JUST A LITTLE BIT OF YOU

 

Här framför Michael "Just A Little Bit Of You" i TV. Och man kan ju inget annat än att älska det här uppträdandet! Han dansar runt och korsar benen bakåt jämt, det ser så bra ut! Och han är så gullig i slutet. :)

MICHAEL JACKSON UTSTÄLLNING


Jag vill tipsa om den här häftiga utställningen: Michael Jackson - The Official Exhibition. Den kommer att hållas på O2 Arena (där han skulle ha haft sin This Is It-turné) mellan 28 oktober och 31 januari. Det kommer att ställas ut över 250 objekt och många av dem har aldrig visats publikt förut, bland annat kläder, priser, videofilmer och personliga tillhörigheter. Vill ni läsa mer eller kanske till och med boka biljetter gör ni det här!

Källa: Oakiz.

RÖSTA PÅ MICHAEL!


I år är Michael Jackson nominerad till fem kategorier (Artist Of The Year, Favourite Pop/Rock Male Artist, Favourite Soul/R&B Male Artist, Favourite Soul/R&B Album, Favourite Pop/Rock Album) och nu måste vi rösta på honom så han kan ta hem dessa vinster! Hoppas han vinner alla för det förtjänar han verkligen. Ni kan rösta på honom här! Rösta, rösta, rösta! :)

DAGENS BILDVackrare leende finns bara inte! <3

DAGENS BILDSöt och urgullig - Michael i ett nötskal! ;)

IDOL 2009 - MICHAEL JACKSON TEMA


Vad kan jag säga? Att sjunga Michael Jackson låtar är verkligen en utmaning, men jag tycker alla idolerna lyckades bra! Det var så fantastiskt då Rabih sjöng You Are Not Alone! "Michael var här" sa Laila Bagge efter han hade sjungt. Och Erik som sjöng Thriller var också helt sjukt bra! Så mina favoriter ikväll var helt klart Rabih och Erik! Ringde och röstade på båda två också. Men jag tycker också Erika, Mariette och Reza var väldigt duktiga också!

Vem är eran favorit? (Klicka på låtarna för att lyssna på idolerna).

Calle Kristiansson - Bad

Camilla Håkansson - Human Nature

Reza Ningtyas - The Way You Make Me Feel

Mariette Hansson - I Want You Back

Eddie Razaz - They Don't Care About Us

Tove Östman - Will You Be There

Nicklas Hocker - Black Or White

Rabih Jaber - You Are Not Alone

Erika Selin - Beat It

Erik Grönwall - Thriller

Det var bäst då alla idolerna sjöng We Are The World tillsammans i slutet av programmet! Man kunde inte låta bli att börja gråta och sjunga med! Det var så fint. :)

DAGENS BILD

 


Om ungefär en timme börjar Idol med Michael Jackson tema! Det ska bli så otroligt roligt att se de uppträda med hans låtar. Nu ska jag själv gå och fixa så jag kan spela in det! Ha en trevlig
Idol-kväll, gott folk! :)

BUBBLES BLEV BLÅST

 

Enligt Michael Jacksons testamente skulle elva miljoner kronor gå till att se till att Bubbles fick en bra, långvarig framtid.
Men apan får inga pengar säger förre ägaren Bob Dunne, som tror att familjen Jackson tänker fortsätta ignorera Bubbles.
Vi har inte hört något och jag är övertygad om att vi inte kommer göra det heller, säger Bob Dunne enligt Daily Star.
Bubbles blev popstjärnans bästa vän efter att han räddat honom från ett forskningscenter i Texas för 24 år sen. Apan sov till och med i Jacksons säng och gick klädd i små miniatyrkopior av hans scenkläder.

Källa: Expressen och Cybéle.

DAGENS BILDHan ser lite finurlig ut :D

ALL I DO IS THINK OF YOU


En låt av The Jackson 5 från albumet Moving Violation (1975).

IDOLERNAS VAL


Här kan ni se vilken låt idolerna har valt inför fredagen då det är Michael Jackson-tema! Det ska bli så otroligt roligt att se de sjunga hans låtar, jag längtar jättemycket! Vi får se om dessa uppgifter stämmer att det verkligen är dessa låtarna de kommer sjunga:

Calle Kristianson - Bad

Camilla Håkansson - Human Nature

Reza Ningtyas - The Way You Make Me Feel

Mariette Hansson - I Want You Back

Eddie Razaz - They Don't Care About Us

Tove Styrke - Will You Be There

Nicklas Hocker - Black Or White

Rabih Jaber - You Are Not Alone

Erika Selin - Beat It

Erik Grönwall - Thriller

DAGENS BILDHihi :D

PAUL ANKA FÅR 50 %Den nya Jackson-låten blir en guldgruva.
För familjen Anka.
Jackos advokater ger Paul Anka 50 procent av intäkterna.
I går kunde Nöjesbladet berätta om kontroverserna kring Michael Jacksons omtalade sista låt "This is it". En låt som enligt många var förvillande lik "I never heard", som ska ha skrivits av Jackson och Paul Anka i början av 80-talet.
"I never heard" spelades senare in av den förhållandevis okända sångerskan Safire.
Nu är det klart att Paul Anka, 68, får 50 procent av intäkterna för "This is it", vilket välkomnas av låtskrivarlegendaren.
– Skivbolaget gjorde det rätta, säger Anka till Variety. Jag tror inte att de var ute efter att lura någon. Det var ett ärligt misstag.
Det är fortfarande mycket som är oklart om låten. Sony Music är inte säkra på när den spelades in, men gissar att det kan ha varit i samband med Jacksons "Off the wall"-album för 30 år sedan.
Men enligt Variety säger Paul Anka att den kom till några år senare – samtidigt som "Thriller" exploderade i skivaffärerna världen över.
När "This is it" upptäcktes låg den i en låda med kassettband och bestod bara av Jacksons röst samt pianokomp. Låten släpptes midnatt natten mot måndag på Michael Jacksons officiella hemsida för att göra pr för den kommande dokumentären med samma namn.

Källa: Aftonbladet.

MICHAEL JACKSON ÄR NOMINERAD


Under sin livstid vann Michael Jackson 22 priser vid American Music Awards, och nu kan det bli ännu fler. Fyra månader efter sin död har han fått fem nomineringar till galan, skriver Reuters. Postumt tävlar han med countrystjärnan Taylor Swift, popdivan Lady Gaga, rapparen Eminem och rockbandet Kings of Leon om att bli årets artist. Nomineringarna till den kategorin baseras på skivförsäljning och på hur mycket artisten spelats i radio, och hittills i år har Michael Jackson sålt 5,7 miljoner skivor bara i USA.
Han har även nominerats till bästa manliga artist och bästa album (för "Number ones") i kategorierna pop/rock och soul/r'n'b.
American Music Awards arrangeras den 22 november.

Källa: Msn.

"JACKSON STAL MIN LÅT"


Michael Jackson har stulit sin ”nya” låt – av Paul Anka.
– När vi skrev den ihop hette den ”I never heard”, säger svenska Anna Ankas berömde make syrligt.
Och advokaterna som sköter superstjärnans dödsbo erkänner stölden.
På det kan Anna Ankas make tjäna miljoner.
”This is it”, heter låten som vid midnatt i söndags lanserades på Michael Jacksons hemsida.
Den beskrivs som tidigare helt outgiven och borde följaktligen vara guld värd för fans som fortfarande sörjer den avlidne idolen.
Men många reagerade med irritation och ilska när de fick höra ”This is it”.

Källa: Aftonbladet och där kan du läsa mer.

AGYNESS DEYN STÅR MODELL


Supermodellen Agyness Deyn står modell på de här GRYMMA bilderna i septembernumret för modetidningen Harper's Bazaar till minne av Michael Jackson. Jag tycker bilderna är sjukt häftiga och kläderna vill jag ha! :D

DAGENS BILDHelt härlig bild. Älskar den! :D ♥

MOONWALK I BUTIK


Nu kan man köpa Michael Jacksons efterlängtade självbiografi Moonwalk från 1987 i butik! Boken har ju varit "försvunnen" från butikerna här i Sverige ett tag men nu finns den att köpa! Du kan köpa den på engelska bland annat här. Och på svenska här. Alla fans av Michael borde verkligen läsa den här boken. Det är verkligen en minnesvärd resa rakt in i ett musikgenis själ och hjärta. Så här börjar boken:

"Jag har alltid velat kunna berätta historier. Den där sortens historier, du vet, som kommer inifrån själen. Jag skulle vilja sitta framför brasan och berätta för folk - få dem att se bilder, få dem att gråta och skratta. Kunna ta med dem vart som helst i fantasin med något så till synes enkelt som ord. Jag skulle vilja berätta saker för dem som skulle nå ända in i själen på dem och förvandla dem. Jag har alltid velat kunna göra det. Tänk dig hur det måste kännas för stora författare att veta att de har den förmågan. Jag känner ibland att jag skulle kunna göra det. Det är en förmåga som jag skulle vilja utveckla hos mig själv. På sätt och vis gör man det när man skriver sånger. Man skapar glädje och sorg hos lyssnaren, men själva handlingen är bara en skiss. Det är kvicksilver. Det finns inte särskilt många böcker om hur man berättar en historia, hur man fängslar lyssnaren, hur man samlar en grupp människor kring sig och hur man bär sig åt att roa dem. Inga dräkter, inget smink, ingen rekvisita - bara du och din röst och din förmåga att trollbinda dem, föra dem med dig och förvandla deras liv, om än bara för en kort stund..."

Läs mer om boken här.

DON'T STOP 'TIL YOU GET ENOUGH

 

Don't Stop 'Til You Get Enough är en låt av Michael Jackson från hans album Off The Wall (1979). Det var Michaels första singel som hamnde nummer ett på U.S Charts på sju år och det var hans första låt som kom nummer ett på The Soul Single Chart. Michael vann också hans första solo Grammy och American Music Awards.
i Michaels självbiografi har han skrivit att Don't Stop 'Til You Get Enough betyder väldigt mycket för honom eftersom det är den första låt (som har kommit ut) som han har skrivit alldeles själv.

THE WIZ


The Wiz är en rockigare version av Trollkarlen från Oz och handlar om en flicka som heter Dorothy (Diana Ross), som genom en storm förs till landet Oz. Där ska hon försöka finna trollkarlen; hon tror att han kan hjälpa henne att komma hem igen. På vägen träffar hon fågelskrämman (Michael Jackson) som saknar en hjärna, plåtmannen som saknar ett hjärta och lejonet som saknar mod. Tillsammans beger de sig på den gyllene vägen på väg till trollkarlen - och den vägen kantas av många faror och hinder.

Du kan köpa filmen bland annat på CDON.

DAGENS BILDHelt gullig bild :)

FINNS ATT KÖPA NU!


Här kan ni lyssna på Michael Jacksons nyaste och sista låt - This Is It! Jag har inte lyssnat på den än. Ögonblicket måste liksom vara perfekt! Och det känns som om jag inte är redo att lyssna på den än... Men jag ska snart! Och ni vet väl att man kan köpa albumet nu i butik! Du kan köpa det bland annat på CDON! Det här är stort.

Disk 1
1. Wanna Be Startin’ Somethin'
2. Jam
3. They Don’t Care About Us
4. Human Nature
5. Smooth Criminal
6. The Way You Make Me Feel
7. Shake Your Body (Down To The Ground)
8. I Just Can’t Stop Loving You
9. Thriller
10. Beat It
11. Black Or White
12. Earth Song
13. Billie Jean
14. Man In The Mirror
15. This Is It
16. This Is It (Orkestversion)

Disk 2
1. She’s Out Of My Life (Demo)
2. Wanna Be Startin’ Somethin’ (Demo)
3. Beat It (Demo)
4. Planet Earth (Dikt)

FOREVER CAME TODAY


En låt av The Jackson 5 från 1975. Jag älskar den här låten så otroligt mycket, blir tårögd av att lyssna på Michael. Han låter så fantastisk och det känns verkligen som han är här då han sjunger ♥

DAGENS BILDBusig och urgullig :D

THIS IS IT SÅNG KLIPP


Här kan ni lyssna på ett klipp av Michaels nya låt This Is It! Bestäm själv om ni vill lyssna på det nu eller spara det och lyssna på det senare då man för höra hela låten. För den som väntar på något gott väntar aldrig för länge! :)

THIS IS IT SLÄPPS!


På tolvslaget (midnatt) 12 oktober, en osläppt låt av Michael Jackson, singelns titel "This Is It" - kommer bli beslöjad för världen på www.MichaelJackson.com "This Is It," en splitterny låt, markerar ännu ett spännande slag i musikhistorien för en av världens största artister.

Disk ett visar några av Michael Jacksons största hits som "Billie Jean," "Smooth Criminal," "Human Nature," och "Thriller" arrangerade i samma ordnigsföljd som de visas i filmen. Disken slutas med två versioner av "This Is It," en originell och en orkest version. "This Is It" visas i filmens ordningsföljds slut och innehåller bakgrundsångare av Michaels bröder, The Jacksons.  

Disk två erbjuder fans en sällsynt tidig demo av klassiska "She's Out Of My Life," "Wanna Be Startin' Something," och "Beat It." Den här disken visar också en nyligen talad dikt av Michael Jackson som heter "Planet Earth."

Disk 1

 • Wanna Be Startin' Something
 • Jam
 • They Don't Care About Us
 • Human Nature
 • Smooth Criminal
 • The Way You Make Me Feel
 • Shake You Body (Down To The Ground)
 • I Just Can't Stop Loving You
 • Thriller
 • Beat It
 • Black Or White
 • Earth Song
 • Billie Jean
 • Man In The Mirror
 • This Is It
 • This Is It (Orkestversion)

 • Disk 2

 • She's Out Of My Life (Demo)
 • Wanna Be Startin' Something (Demo)
 • Beat It (Demo)
 • Planet Earth (Dikt)

 • Källa: MichaelJackson.com och där kan du läsa mer.

  DAGENS BILD  Michael i musikvideon The Way You Make Me Feel.

  DE RÄTTA SVAREN


  ♥ Vilket år och datum är Michael född?
  Svar: 29 augusti 1958.

  ♥ Vilket djur sjunger Michael om i låten "Ben"?
  Svar: Om en råtta.

  ♥ Hur många barn har Michael?
  Svar: 3 stycken.

  ♥ På vilket album är låten "Baby Be Mine" med på?
  Svar: Thriller.

  ♥ Vad heter Michaels lillasyster?
  Svar: Janet Jackson.

  ♥ Varför gillar just du Michael Jackson?
  Svar: -

  De som hade rätt på alla frågor var Carolina, Cybéle, Alicia, Karolina, MJackson och Anna. Bra jobbat allihopa! Nästa gång jag har en liten frågesport blir det fler frågor.
  Det var verkligen roligt att se era svar på den sista frågan. Det värmde verkligen i hjärtat att läsa dem. En person sa att Michaels hjärta måste vara i guld, och det är nog inte fullt omöjligt! :)

  MICHAEL JACKSON TEMA!


  Jag visste det! Det blir Michael Jackson Tema i Idol! Nästa vecka på fredag! Då Peter Jihde sa att det blir det slängde jag mig upp ur soffan och sprang igenom huset och skrek "Michael Jackson tema!", haha. Så gott folk, missa inte Idol nästa vecka för det kommer bli en galet rolig show! :D

  DAGENS BILD  I love you more :) ♥

  THE MICHAEL JACKSON TRIBUTE PORTRAIT  Den största Michael Jackson tributen i världen!

  Miljontals av fans från mer än 165 länder ska tillsammans bli en del av Michael Jacksons legend.

  Kändiskonstnären David Ilan skapar ett originellt porträtt av Michael Jackson med bara prickar. Varje prick representerar ett riktigt fan. Alla som registrerar sig får en handgjord prick i deras ära en prick till porträttet.

  1 Prick = 1 Fan

  Du kan registrera dig här.
  Och för att komma till hemsidan klicka här.


  JAG ÄR EN PRICK, ÄR DU?

  FRÅGOR TILL ER

  Postad Bild


  Jag har lite frågor om Michael Jackson som jag vill att ni ska svara på! De personer som svarar rätt på alla frågor får en länk till sin blogg. Så det blir en liten tävling! :) Här kommer frågorna:

  ♥ Vilket år och datum är Michael född?
  ♥ Vilket djur sjunger Michael om i låten "Ben"?
  ♥ Hur många barn har Michael?
  ♥ På vilket album är låten "Baby Be Mine" med på?
  ♥ Vad heter Michaels lillasyster?
  ♥ Varför gillar just du Michael Jackson?


  Det ska bli jätteroligt att få se era svar! Lycka till!

  DAGENS BILD  Tummen upp :)

  BLAME IT ON THE BOOGIE

   

  Blame It On The Boogie är en succélåt av The Jacksons från deras album Destiny från 1978.
  Jag älskar den här låten. Älskar allt om den!

  JORDAN CHANDLER ERKÄNNER


  Jordan Chandler erkänner att han ljög då han anklagade Michael Jackson för att Michael sexuellt begripit sig på honom 1993. Nyheten har rapporterats av BGNES nyhetsbyrå, som citerar en intervju med Chandler på en amerikansk nyhetssida på internet. Chandler har sagt 1993, då han var 13 år gammal, att han var tvungen att ligga bredvid sin far. Chandlers anklagelser blev en skandal som fläckade ner ett ohjälpligt rykte om Kungen av Pop. Fallet övergrepp på barn mot Michael slutade efter att sångaren gick med på att betala Jordan Chandlers familj USH 22 M.

  Källa: Novinite och InMemoryOfMJ.

  Du kan läsa mer här.

  DAGENS BILD  Han målar verkligen jättefint! :D

  OUTGIVNA LÅTAR SLÄPPS I HÖST!


  Skivbolaget Motown har grävt i arkivet och plockat fram några outgivna låtar med Jackson 5. De nästan 40 år gamla låtarna, med Michael Jackson som sångare, finns med på en ny samling med gruppen som släpps i november.
  Bland låtarna finns "That's how love is" som släpps på singel i dagarna, skriver Billboard.
  I övrigt består albumet av en brokig samling låtar; främst coverversioner, medleyn och demoinspelningar.
  Senare i höst ger Motown även ut julskivan "The Jackson 5 ultimate christmas collection", med 21 låtar däribland klassiker som "Rudolph the red nosed reindeer".

  Källa: Msn.

  OBDUKTIONEN VISAR HÄLSOSAM JACKSON  Popstjärnan Michael Jackson hade ett starkt hjärta och var vid ganska god hälsa när han dog, visar obduktionsrapporten.
  Även Jacksons njure och andra vitala organ fungerade normal och stjärnans vikt – 62 kilo för hans 175 centimeter – var acceptabel, enligt nyhetsbyrån AP.
  - Hans generella hälsa var bra. Resultaten är inom de normala gränserna, säger doktor Zeev Kain vid University of California, som granskat obduktionsrapporten för AP:s räkning.
  Michael Jackson hade dock nålstick på armarna, ledinflammationer och viss nedsättning av lungorna. Rapporten avslöjar även att popstjärnan hade ett antal ärr på kroppen, bland annat bakom öronen och på båda sidor av näsborrarna. Enligt doktor Kain kommer de troligen av plastikoperationer och några andra – till exempel på knäna – bör ha medicinska orsaker.
  Enligt obduktionsrapporten var Jacksons konstant inflammerade lungor stjärnans största hälsoproblem, men det var inte tillräckligt för att bidra till hans död. Jackson dog av en hjärtattack i juni. Dödsorsaken tros vara höga doser av läkemedlet propofol som stjärnan fick av läkaren Conrad Murray, som utreds för dråp.

  Källa: Nyhetskanalen.

  DAGENS BILD  Michael älskar nöjesfält. Så himla rolig bild! Haha :D

  POST-IT-LAPPAR I MICHAELS BADRUM


  Enligt News of the World fanns flera post-it-lappar med små anteckningar på Michael Jacksons badrumsspegel som hittades strax efter hans död. Vänner säger till tidningen att de tror att stjärnan använde meddelandena för att peppa sig själv inför de 50 spelningarna i London som Jackson repeterade för när han plötsligt avled.
  På den första lappen står att läsa: "Jag är så glad att jag är en mirakelmagnet".
  Den andra lappen säger: "Kärlek, aldrig någonsin våld! Kom ihåg en vacker framtid löften om i morgon".
  På den tredje verkar Jackson ha påmint sig själv om att inte glömma att framföra "We are the world" under konserterna.

  Källa: Expressen.

  NY SINGEL SLÄPPS PÅ SÖNDAG


  Söndagen 12 oktober släpps en ny singel med den bortgångne superstjärnan Michael Jackson. Singeln blir den första nyproducerade låten med Michael Jackson som släpps sedan 2003 och heter "This is it"  - precis som turnén Jackson hade planerad men inte hann genomföra innan han dog. Medverkande på inspelningen är även Michael Jacksons bröder.

  Källa: Filmnytt.

  CHRISTIAN AUDIGIER KÖPER HUSET

  Det enorma huset ligger i Beverly Hills

  Jackson spenderade sina sista timmar i detta hus  Det här enorma "slottet" i Beverly Hills kanske ni känner igen som huset Michael Jackson bodde i då han avled och spenderade sina sista timmar i. Huset byggdes 2002 och har 8 sovrum och 11 badrum utspridda på knappt 1500 kvadratmeter. Sedan Jacksons bortgång har huset köpts av designern Christian Audigier för närmare $30 miljoner.

  Källa: Posh24 + fler bilder, och KingOfPopMJ.

  DAGENS BILD  Michael, ett proffs som gör allt fantastiskt inom musik :)

  KÖRSLAGET SJUNGER BEAT IT


  I lördags sjöng alla körer i körslaget Michael Jacksons låt Beat It tillsammans! Även fast jag hör ganska många fel i texten, till exempel en av dem sjöng fel tiden 1.07 (Don't wanna be a man, you wanna be a man), så var det väldigt häftigt gjort! Eller vad säger ni? :)

  JANET JACKSON TALAR UT


  Janet Jackson har gett sin första intervju sedan sin bror Michael Jackson dog i juni. Hon berättar för Harper’s Bazaar att hon finner tröst i sin musikkarriär men att hon undvikit att se på tv och läsa nyheter.
  I intervjun säger hon: ”Folk kan ha noshörningshud, men det finns en gräns där du kommer att bli sårad. Alla består inte av sten.” Den 43-åriga sångerskan är stolt över sitt syskonbarn Paris som höll ett kort tal till pappa under en minnesceremoni.
  Janet Jackson träffade sin bror mindre än sex veckor (fjortonde maj) före hans död. Familjen träffades och de åt thailändsk mat. ”Vi hade så kul den dagen. Vi fortsatte att ringa efteråt och sa till varandra hur bra det hade varit.”

  Källa: SvD.

  REMEMBER THE TIME

   

  Remember The Time är en hitlåt som är skriven och sjungen av Michael Jackson från albumet Dangerous (1991). Låten hamnade på plats nummer tre på Billboard Hot 100 och nummer ett på Billboard's R&B singles chart (Billboard's R&B singellista). Och Michael vann Soul Train Award för Best Male R&B Single (bästa manliga R&B singel).
  Musikvideon till Remember The Time utspelade sig i det Forntida Egypten och var väldigt påkostad då den till exempel innehöll skådespelaren Eddie Murphy och - precis som Black Or White videon -ny teknik som aldrig tidigare setts i musikvideor.

  DAGENS BILD  Michael som Charlie Chaplin :D

  LATOYA JACKSON INTERVJU

  Här kan ni se intervjun med Michaels syster LaToya då hon var med i det engelska programmet The Paul O'Grady Show. Hon talar om Michael och familjen Jackson.

  TWYMMF/MITM

   

  Michael uppträder med "The Way You Make Me Feel" och "Man In The Mirror" på Grammy Awards 1988. Jag älskar det här uppträdandet så otroligt mycket. Speciellt i början av "The Way You Make Me Feel" då han visar mycket attityd; slänger med huvudet, gångstilen osv! Jag börjar alltid gråta då han sjunger "Man In The Mirror", det berör verkligen.

  DAGENS BILD  Underbara Michael har världens underbaraste leende och skratt! :D

  HYLLNING PÅ MOBO AWARDS 2009  På MOBO Awards 2009 hölls en hyllning till Michael Jackson av Popkungens två syskon LaToya och Jermaine, Shaheen Jafargholi framförde I'll Be There och ävén dansgruppen Divirsity höll ett dansnummer. Det var verkligen en riktigt vacker hyllning till Michael. Vad tycker ni?

  JANET SÅLDE SIN BRORS SKOR


  Ett par paljettskor som Michael skulle ha haft på sig under sina sista konserter såldes. Syster Janet sålde skorna under en välgörenhetsauktion för drygt 100 000 kronor.

  Se video från auktionen på Sydsvenskan.

  ERIK GRÖNWALL MED BEAT IT


  Igår sjöng Erik Beat It i Idol! När jag såg Idol igår och hörde att han skulle sjunga Beat It av Michael Jackson gav jag till ett glädjetjut :D Riktigt roligt att Erik och Eddie har sjungt MJ-låtar!

  CAN'T LET HER GET AWAY

   

  En låt från Michaels album Dangerous från 1991.

  ROLIG VIDEO!  "I guess Mikey didn't like it"
  Haha! Jag kan se videon hur många gånger som helst
  och ändå skratta högt. Bäst video!

  DAGENS BILD  Stiliga Michael :)

  NY DESIGN  Som ni kanske märker så har jag fått en ny design! Tusen tack till Annika som har gjort hela den här designen och även tack till min vän Anna som har hjälpt mig att sätta den på plats ♥ TACK! Den här gången ville jag ha designen lite mer "ball" så jag sa till Annika att jag ville ha hela designen svart. Och som text på headern ville jag att det skulle stå WHO'S BAD vilket Michael säger i slutet av musikvideon till Bad. Och ni kanske märker också att Michaels namn är skrivet i vitt snett som det är på hans Bad album! Och jag älskar den där bilden, den passar till temat. Jag tycker i alla fall designen blev riktigt snygg! Eller vad tycker ni?

  MICHAEL BEGRAVDES MED SIN VITA HANDSKE


  När Michael Jackson lades till sin sista vila fick han med sig sin vita handske i kistan. Det berättade hans syster La Toya i en teveintervju.
  Popikonen, som avled den 25 juni och begravdes på Forest Lawn Cemetery i Hollywood Hills den 3 september fick med sig några av de mest kända föremålen från sin karriär när han sänktes ned i kistan.
  - Han hade en vit dress med pärlor och ett stort bälte i guld liknande det som boxare får när de vinner en titel, berättade La Toyo för ABC-reportern Barbara Walters.
  Dessutom hade han en av sina vita handskar och ett par solglasögon på sig.

  Källa: DN.

  DAGENS BILD  Tänk om man skulle få höra hans skratt hära :)

  RSS 2.0