WWW.POPKUNGEN.BLOGG.SE

MICHAELS BARN PÅ PROMENAD

Paris, 11, och Prince, 12, tog täten tillsammans med en av sina kusiner under promenaden. 7-åriga Blanket höll sig längst bak i ledet.

Paris och Prince.

Paris och Prince.

Paris

Blanket

Blanket

Prince

Paris

Häromdagen var Michaels tre barn Prince Michael, 12, Paris, 11, och Blanket, 7, och strosade omkring på gatorna i Los Angeles. Som sällskap under promenaden hade syskontrion ett gäng kusiner och sin barnflicka Grace.
Ser ni förresten att Paris har på sig halsbandet? Michael har den andra halvan av det runt sin handled i graven. Paris har sagt att hon aldrig ska ta av det :)

Bilderna är ifrån här.

DAGENS BILDHäftigt rum! :)

JANET BÄR SVART I ETT ÅR


Janet Jackson sörjer sin avlidne bror Michael och har bestämt sig för att bära svart i ett helt år.
Eftersom hon bara tänker ha på sig svarta plagg fram tills årsdagen av Michaels död har hon setts köpa på sig mängder av kläder i den mörka färgen.
— Som ett sätt att visa sin respekt har hon bestämt sig för att bara bära svarta kläder för att uttrycka sin sorg, och hon har fått ge sig ut på flera shoppingrundor för att leta efter svarta kläder att ha på sig ända tills den 25 juni 2010, säger en källa till Daily mirror.

Källa: Msn.

ROLIGA BILDERHaha. Han är så söt :)

EDDIE RAZAZ MED MAN IN THE MIRROR


Eddie Razaz sjöng Michaels låt Man In The Mirror igår på Idol! Det är nog bara en tidsfråga innan det blir Michael Jackson tema i Idol 2009 för att hedra Kungen av Pop. Jag tycker i alla fall han faktiskt sjöng den riktigt bra. Vad tycker ni?

BILLIE JEAN

 

Billie Jean är en låt av Michael Jackson och den andra singeln från världens mest sålda album Thriller från 1982. Låten är skriven av Michael och producerad av Quincy Jones och Michael Jackson. Låten ses ofta som låten som fick igång Michaels karriär och låten fick senare två Grammy Awards.
Michael är dessutom den första mörka artist som var med i MTV, med hitlåten Billie Jean.
Michael började skriva på låten i sitt hem i Hayvenhurst på hösten 1981. När han visade låten för sin producent Quincy så hade han lite problem med låtens titel och på låtens långa intro. Quincy var rädd för att publiken skulle tro att Michael sjöng om tennisstjärnan Billie Jean King. Michael sa också att det långa introt gjorde att han ville dansa. Michael vann senare på argumenten.
Med hjälp av Michaels solouppträdande på Motown 25th Anniversary 1983 (som du kan se här), blev låten oerhört populär. Låten gick in på förstaplatsen och den sålde senare över 2 miljoner exemplar, vilket gör den till en av Michael bästsäljande singlar. Uppträdandet spelades in och visades några månader senare på TV och hade då omkring 47 miljoner tittare. Företrädare för Motown Records menar att Michael Jackson nådde en ny slags publik den här kvällen. Michaels bror Jermaine har dessutom sagt att dansen under framträdandet var helt improviserad. Det var under just det här numret som den så välkända Moonwalkdansen först introducerades för den breda allmänheten.
I musikvideon till låten när Michael går längs den upplysta vägen i rosa skjorta och röd fluga jämnade han vägen för svarta artister att ta steget över till amerikansk mainstream-tv, ett föråldrat territorium som på den tiden fortfarande dominerades av vita rockartister. Vi behöver människor som spränger gränser och Michael Jackson lyckades vinna erkännandet högst upp i toppen med sitt sprakande konstverk - komplett med upprullade åttiotalsärmar...

DAGENS BILDIdag har vi skolfoto på skolan och vi ska klä ut oss. Och jag ska vara Michael Jackson! Och jag har försökt likna så mycket som det går av hans Billie Jean-kläder från det jag har i min garderob.
Kul, va? :)

JERMAINE'S TRIBUTE


  Jag börjar gråta... Jag kan inte beskriva hur mycket jag älskar honom! ♥

OCH VINNAREN AV VECKANS BLOGG ÄR...

Nr 9 speeechless.blogg.se


...Alicia! En massa grattis till dig! En sak jag älskar med din blogg är att en del av dina repliker på dina inlägg är texter från Michaels låtar! Väldigt häftigt. GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS!

Och jag vill tacka alla för de som har varit med och röstat! Och de som har varit med i tävlingen, bra jobbat allihopa! ♥

DAGENS BILD:D

FOR ALL TIME

 

For All Time är en låt som inte kom med på albumet Thriller. Älskar den här låten.

"JAG VILL VILA BREDVID MICHAEL"


Elizabeth Taylor, 77, var nära vän med Michael Jackson och hans plötsliga död i somras tog henne hårt. Nu gör hon allt för att hennes sista viloplats blir bredvid Jackson, skriver National Enquirer Magazine.
Enligt samma källa upplevde skådespelerskan en "inre frid som hon aldrig tidigare känt" när hon närvarade på den gudstjänst som hölls för Michael Jackson på The Great Mausoleum. Taylor kom aldrig till den publika begravningsceremonin eftersom hon var förkrossad av sorg, fortsätter tidningen.
– Jag älskade Michael av hela mitt hjärta och jag kan inte föreställa mig ett liv utan honom. Vi hade så mycket gemensamt och så roligt tillsammans. Han kommer leva vidare i mitt hjärta förevigt, men det känns inte tillräckligt. Mitt liv känns tomt, jag tror inte någon kan förstå hur mycket vi älskade varandra, sa hon i ett offentligt uttalande dagarna efter bäste vännens bortgång.
Taylor sitter idag i rullstol på grund av sin svåra skolios och önskar inget hellre än att få vila bredvid sin käraste vän när den dagen kommer.

Källa: Nwt.

DAGENS BILDMy Love <3 ♥

THE OFFICIAL MICHAEL JACKSON OPUS


Hittade videon på KingOfPopMJ

The Official Michael Jackson Opus är ett projekt som Michael har tillåtit och arbetat med innan han dog. Det är en bok på 400 sidor. Och egentligen brukar en sådan bok kostar flera tusen men jag har hört att Michael ville att hans fans skulle ha råd att köpa den så den kostar mycket mindre. Om du vill beställa den så gör det fort för det är halva priset fram till 30 september (mer information läs här).

BILJETTERNA SLÄPPS IDAG!


Biljetterna till This Is It släpps idag! Det finns att beställa biljetter på SF.se. Ska någon av er fara och se den på bio? Det ska jag. Och det är verkligen häftigt att fans runt hela världen kommer se filmen samtidigt då det är världspremiär! :)

FLER VIDEOR FRÅN BEGRAVNINGENHär är fler videor från Michaels begravning. Jag kan fortfarande inte riktigt förstå att han har lämnat denna jord och jag kommer nog aldrig kunna förstå det heller. Men någon så underbar och fantastisk som Michael Jackson kommer leva för alltid. Han är odödlig.

MICHAEL JACKSON BLIR EN KULT

www.cultofmichaeljackson.org


Michael Jacksons död har gett upphov till en sällan skådad medieuppståndelse. Nu har ett par personer från den hippa stadsdelen Williamsburg i New York startat en mindre religion som de själva kallar: The Cult of Michael Jackson. Kulten tillhandahåller även ett mindre kapell i Williamsburg dit du kan gå och avge din respekt till Kungen av Pop.

Kulten har till och med ett eget testamente:
  • 1. You shall have no other pop Gods or Kings before MJ.
  • 2. You shall strive to make for yourself an idol, whether in form of anything that is in heaven above, that is on the earth beneath, or that is in the water under the earth, you shall boogie and keep thy faith and strive to be all that you can be.
  • 3. You shall blame it on the boogie, knowing you are a dancing machine and scream thy name.
  • 4. Observe the nine to five day, and then at night you shall enjoy yourself, groove as the MJ commands you.
  • 5. Start with the man in the mirror, honor yourself, make your father proud and your mother smile, love everyone, so that your days may be long and that it may go well with you in the land that thy idol idol MJ is commanding thee to enjoy
  • 6. You shall obey the rule that nobody shall hurt anybody else.
  • 7. You shall not stop until you get enough.
  • 8. Nor shall you be a smooth criminal, nor a macho man, and when in doubt just beat it.
  • 9. Neither shall you victimize or scheme, upon penalty of a scream. Be careful of what you do, 'cause the lie becomes the truth. Before you judge, try hard to love.
  • 10. Your girl is yours and my girl is mine. Neither shall you be a Billie Jean or cause a scene. Do as your mother says and be careful of who you love.


Källa: Nyheter24.

DAGENS BILDJag gillar jeansen, Mike! :)

WILL YOU BE THERE

 

"Will you be there" är skriven och sjungen av Michael Jackson. Låten är från Michaels album Dangerous (1991) och är också med på soundtracket från filmen Rädda Willy. Låten är en av de största hitsen från albumet Dangerous.

"Will you be there" vann MTV Movie Awards för Best Song in a Movie 1994. Låten finns också med på albumet All Time Greatest Movie Songs från 1999.
Låten handlar i första hand om religion, om en troende som tappat tron och vänder sig till gud för att fråga "will you be there?", i texten till låten kallas den sista delen som är talad för en bön. En annan sak som hänvisar till att låten handlar om religion är att Jackson sjunger: "Hold me like the river Jordan". Jesus döptes i floden Jordan. Åter igen bevisades religionsteorin när Jackson la in en ängel i live-uppträdandet och även lät bibeln vandra mellan dansarna i uppträdandet.

OMER SKA SPELA MICHAEL


Michael Jacksons nära vän Omer Bhatti, 25, ska spela Jackson i en film om stjärnans storhetstid, skriver The Sun.
- Familjen har ett nära förhållande till Omer, precis som Michael hade. Han är fantastiskt duktig på att uppträda, och de vill att han ska spela den vuxne Michael, säger en källa till The Sun.
Filmen uppges vara klar för inspelning nästa år, och ska skildra stjärnans liv, från barndomen till de stora framgångsåren i 20-årsåldern.
Norrmannen bor numera tillsammans med Jacksons i Kalifornien. Han har länge levt tätt inpå familjen, och stod tillsammans med de närmast sörjande familjemedlemmarna under Michaels begravning.

Källa: Expressen.

DAGENS BILDGud, så söt han är!

"MICHAEL JACKSON KOM PÅ MIN KONSERT"Michael Jackson dog i somras, Jay-Z, har du något personligt minne av honom?
– Ja, han ringde mig en gång och sa: ”Jag gillar verkligen låten ’Hard knock life’. Jag gillar sättet du rappar på.” Jag bara kollade på telefonen och tänkte: ”Va?” Han talade om min skiva och han talade om den som en artist, en musiker som gillade detaljerna. Han var en musiker i hjärtat. Jag frågade om han ville gå på en rapkonsert. Han sa ja, och kom på en. Det var verkligen konstigt. Haha.

Källa: Aftonbladet.

DIRTY DIANA


Dirty Diana är skriven och sjungen av Michael Jackson. Låten är med på Michaels album Bad från 1987. Michael vann en grammy för låten: Number One Video In The World.
Musikvideon var inspelad tidigt 1988. Och videon visar Michael stå och sjunga Dirty Diana på scen framför en publik. Efter konserten går han ner från scenen till sin bil och hittar Diana som sitter och väntar på honom, och videon slutar på samma not som låten började.

DAGENS BILDHelt underbar bild!

RÖSTA PÅ VECKANS BLOGG!


Nr 1 torpenbergs.blogg.seNr 2 cuitelinnea.blogg.seNr 3 lilomeandmylife.blogg.seNr 4 ellamor.blogg.seNr 5 mikaelaurbom.blogg.seNr 6 zomia.blogg.seNr 7 kittysviljestyrka.blogg.seNr 8 memorytokingofpop.blogg.seNr 9 speeechless.blogg.se

Det här är finalisterna i Veckans blogg! Och nu är det upp till er vem som blir vinnaren så rösta på!

L Y C K A  T I L L!


Avslutad.

NY SINGEL SLÄPPS 12 OKTOBER


Lagom till biopremiären av Michael Jacksons konsertfilm 28 oktober släpps en dubbel-cd med musik ur filmen. Men redan den 12 oktober släpps en helt ny singel som har samma titel som filmen, "This is it", skriver Rolling Stone.
Låten spelas över sluttexterna i filmen som bygger på filmat material från superstjärnans repetitioner inför comebackkonserterna i London som aldrig blev av.
Dubbel-cd:n släpps den 27 oktober. Albumet består av en skiva med originalversioner av låtarna som Michael Jackson framför i filmen, plus den nya singeln. Den andra skivan innehåller demoversioner av några av Michael Jacksons mest berömda låtar samt ett spår där Michael Jackson läser en dikt kallad "Planet earth".
Med skivan följer även en 36-sidig booklet med foton från repetitionerna.

Källa: Msn.

DAGENS BILDHahaahahaahahaahaaa! Det här är den roligaste bilden jag har sett på Michael! :D

JUST A LITTLE BIT OF YOU

 

En låt av Michael Jackson från hans album Forever, Michael. Släpptes 1975. Låten hamnade 
nummer 4 på R&B singellistan och nummer 23 på Hot 100 i Staterna.

TÄVLING - VECKANS BLOGG!

Nu ska jag börja med Veckans blogg! Jag kommer välja ut 7 till 10 bloggar som ni får rösta på. Och som ni vet så får den blogg som har flest röster vinner! Det enda ni behöver göra är att kommentera inlägget och lämna namn och bloggadress, och så är ni med och tävlar! :)

SIMULTAN PREMIÄR FÖR JACKSON FILM


Konsertfilmen This is it med Michael Jackson kommer att få en simultan premiär i drygt 15 städer runt om i världen när den kommer på bio nästa månad. New York, Rio de Janeiro, London, Berlin och Seoul är några av de städer som kommer att ha premiär exakt samtidigt som den stora galapremiären i Los Angeles. Stockholm tillhör dock inte den kategorin.
Den 27 oktober får Hollywoods kändisar beträda den röda mattan i Los Angeles och händelsen kommer att satellitsändas till de övriga premiärstäderna. Det innebär att Londons premiär sker strax efter midnatt lokal tid den 28 oktober medan Seoul har sin premiär på morgonen samma dag. För svenskarnas del kommer premiären ske först under förmiddagen.
This is it är regisserad av Kenny Ortega och kommer att visas på biograferna i två veckor.

Källa: UNT.se.

P.Y.T (PRETTY YOUNG THING)


P.Y.T (Pretty Young Thing) är en låt från Michael Jacksons album Thriller (1982). Låten är skriven av James Ingram och producerad av Quincy Jones. Låten hamnade på nummer 10 på Billboard Hot 100. Och två av Michaels systrar (Janet och LaToya) är bakgrundssångare i låten.

DAGENS BILDHaha! Michael skojar runt :)

WE ARE ALL BROTHERS AND SISTERS


"I remember a long time ago in Indiana, I was not more than like 6-7 years old, I had a dream that I want to be a performer, you know, an entertainer, I would be sleeping in the night and my mother would wake me up, "Michael, Michael, James Brown is on TV", I jumped out of bed and I stared at the screen and I remember every twist every turn every bump every... And there was Jackie Wilson... just on and on unlimited great talent. It's very sad to see that these artists are really paying for their... They made and created so much joy for the world and the system the... Millionaire record companies totally took advantage of them. And it's not like they always say, you know, they build a brick house, they spit a lot of money, they bought a lot of cars, that's stupid, it's a excuse, that's nothing. Not compared to what artists make.

I just need you to know that this is very important what we are fighting for because I am tired really really tired of all the manipulations. I am tired of how the press is manipulating everything that's been happening in this situation. They do not tell the truth. They are liers.

They manipulate our history books, the history books are not true, it's a lie, the history books are lying. You need to know that, you must know that. All the form of popular music from Jazz to HipHop, to Bebop, to Soul, you know, you talk about different dances from Catwalk, to Jitterbug, to Charleston, to Break dancing - all these are forms of black dancing. What's more important to giving people a sense of escapism, an escapism meaning entertainment , what would it be without a song, without a dance, and joy and laughter and music. These things are very important but if you go to the bookstore down the corner, you will not see one black person on the cover, you'll see Elvis Prisley, you'll see the Rolling Stones. But we're the real pioneers who started this.

Otis Blackwell was a prolific phenomenal writer who wrote some of the greatest Elvis Presley songs and this was a black man, he died penniless. I met his daughter today and I'm so honored. To me it was the same level as meeting the Queen of England.

I'm here to speak for all injustice. You got to remember something - the minute I started breaking the all times records record sales, I broke Elvis's records, I broke Beatles's records, the minute it became the all time best selling albums in the history of Guinness World Records - overnight they called me a freak, they called me a homosexual, they called me a child molester, they said I tried to bleach my skin. They said everything to turn the public against me. This is all complete complete conspiracy, you have to know that. I know my race, I just look in the mirror - I know I'm black.

You know the thing is... I love you more... It's time for a change and let's not leave this building and forget what has been said. Put it into your heart, put it in your subconscious mind and let's do something about it! You have to. We have to. It's been a long long time coming and a change is got to come. So let's hold our torches high and get the respect that we deserve. I love you. I love you. I wanna say... Please, don't put this in your heart today and forget it tomorrow. We will not have accomplished our purpose. We will not have accomplished our purpose. If that happens this has got to stop. It's got to stop! That's why I am here with the best to make sure it stops. I love you, folks. Thank you. And remember we are all brothers and sisters no matter what colour we are!"


DAGENS BILDLirar lite basket! :)

EARTH SONG

 

Earth Song är en hitlåt av sångaren Michael Jackson. Låten är skriven av Michael Jackson och också producerad av honom. Låten finns med på  albumet HIStory och i en remix på albumet Blood On The Dancefloor.

Earth Song är en låt som berättar en historia om hur människorna förstör jorden är en av Michael Jacksons mest sålda singlar kanske på grund av kontroversen kring den. Låten skrevs ursprungligen för albumet Dangerous med namnet What About Us där den inte kom med. What About Us är likadan som Earth Song förutom att i slutet av låten så sjunger Michael i falsett vilket han inte gör i slutet av Earth Song.
Musikvideon till Earth Song kretsade kring flera platser och händelser. Afrikaner står vid ett uttorkat vattenhål och betraktar sorgset en död elefant vars horn är borttagna, en östeuropeisk familj går till deras förstörda hemstad och de gör samma sak som afrikanerna, betraktar sorgset det som var deras hem. Sedan finns det centralamerikaner som ser regnskogen förstöras. Michael Jackson själv står i en nerbränd skog. I mitten av sången ungefär, faller alla på knä och drar händerna igenom det som förr var något vackert, dvs innan det förstördes. Mot slutet av sången snurrar jorden baklänges och allt spolas tillbaka och slutligen blir allt bra igen.

HE WAS SPECIAL"We have lost an incredible person. And I don't think we'll find a person as talented, a person who thought the way he thought, a person with the heart that Michael had - people aren't that way anymore. He was special. He wasn't God, but he was certainly god-like. He was the closest thing to a god that I knew. And I'm gonna miss that"

LIVE IN BUCHAREST: THE DANGEROUS TOURFor over four decades Michael Jackson has been entertaining the world. From his many #1 smash hits to his incredible short films that dominated MTV, Michael is one of the greatest performers of our lifetime. But to truly experience the creativity and genius of Michael Jackson, you must experience him LIVE. Here is your chance!

Michael's "Dangerous Tour" was the biggest tour any performer had done in history, breaking his own record from the preceding "Bad Tour." The incredible staging took nearly 3 days to set up and 20 trucks of equipment were shipped between countries on cargo plans, making headlines everywhere he went. The "Dangerous Tour" included 69 concerts reaching 3,5 MILLION fans.

This concert, "Live in Bucharest: The Dangerous Tour," aired on HBO in 1992. The special received the highest TV ratings in the history of HBO and Michael was honored with the Cable Ace Award. The Bucharest Concert was performed on October 1st, 1992 and was broadcast live on radio and shown on TV in over 60 countries around the world.

Now, for the first time on DVD, here is the complete concert in all its splendor. Experince the magic of The King of Pop...


Finns att köpa bland annat på Ginza.

HUMAN NATURE

 

Human Nature är en låt av Michael Jackson från albumet Thriller från 1982. Låten är skriven av Steve Porcaro och John Bettis och producerad av Quincy Jones. Några artister har gjort en cover av Human Nature, bland annat Miles Davis, Jason Nevis, Boys ll Men och Alicia Keys. John Mayer spelade upp låten på gitarr på Michael Jacksons minnesceremoni som hölls 7 juli 2009.

DAGENS BILD

Idag är det sista reprisen av Video Music Awards 2009! Det börjar klockan 21.45 på MTV.
Michael Jackson ligger i centrum under hela galan.

HEAL THE WORLD

 

Uppträdandet är i Bukarest 1992 på Michaels Dangerous turné. Ett av de finaste uppträdanden någonsin? Det tror jag det!!!

MICHAEL JACKSON TEMA?


I Idol 2009 har de spelat Michael Jacksons låtar. En sjöng Heal The World och en annan har sjungt I'll Be There. Och några dagar sedan har de spelat upp They Don't Care About Us. Och eftersom vår älskade Kung har gått bort så tror jag att Idol 2009 kommer ha ett Michael Jackson Tema för att hylla honom. Tror du? :)

DAGENS BILDSöt som alltid! :)

THE WAY YOU MAKE ME FEEL

 

The Way You Make Me Feel är en stor hit av Michael Jackson från albumet Bad. Låten är skriven av Michael Jackson och producerad av Quincy Jones. Precis som Bad-singeln nådde The Way You Make Me Feel nummer 1 på Billboardlistan som en av fem singlar från samma album.
The Way You Make Me Feel är en kärlekshistoria om en man som är förälskad i en kvinna och beskriver hur han känner för henne. Låten har blivit en av Michael Jacksons mest kända låtar. 2006 släpptes låten åter på singel men den här gången på en DualDisc-skiva som en del av Visionary-projektet.
Musikvideon till The Way You Make Me Feel finns i två versioner, en förlängd version och en kortare version anpassad för musikkanalerna. I musikvideon jagar Jackson en ung kvinna (Tatiana Thumbtzen) runt i ett förortskvarter men får gång på gång nobben av kvinnan, Jackson stannar henne och börjar sjunga på The Way You Make Me Feel, låten avslutas med en gruppdanssekvens typisk för en Michael Jackson-video.

BILDER FRÅN JANETS TRIBUTE

http://www.mtv.com/content/ontv/vma/2009/photo/flipbook/09-show-highlights/michael_jackson_getty90713111.jpg

http://www.mtv.com/content/ontv/vma/2009/photo/flipbook/09-show-highlights/jackson_tribute_getty90712911.jpghttp://www.mtv.com/content/ontv/vma/2009/photo/flipbook/09-show-highlights/michael_jackson_90712906.jpgSe Janets hyllning här.

MORPHINE

 

En låt från Michaels album Blood On The Dancefloor från 1997.

MICHAELS STAREtt mål för mig är att fara och se Michaels stjärna på Walk Of Fame i Los Angeles ♥

MAN IN THE MIRROR

 

"Man in the mirror" är en singel av amerikanska sångaren Michael Jackson från albumet Bad. Singeln nådde nummer 1 på Billboardlistan som en av 5 singlar från samma album. Låten blev en väldigt stor hit i USA där låten toppade Billboardlistan i hela två veckor. Anledningen till succén i USA kan bero på att låten har en viss gospelstil som lockade svarta amerikaner.
"Man in the mirror" handlar om att göra världen till en bättre plats. Låten är skriven av Glen Ballard och Siedah Garrett. Enligt producenten Quincy Jones skrev Garrett och Ballard låten väldigt fort, han lämnade dem i ett rum och när han kom tillbaka några minuter senare var låten så gott som färdig.
Låten var den sista låt som framträdes under varje konsert av Bad Tour såväl som Dangerous Tour. Musikvideon till låten består av flera klipp från olika platser i världen som visar rasism, fattigdom, våld och krig. En altenativ video finns i början av Jacksons långfilm Moonwalker från 1988 där den ursprungliga musikvideon är uppmixad med klipp från några uppträdanden av låten under Bad Tour.

DAGENS BILDVinner han? :)

YOU ARE LOVED


If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing
the same, then everything that happens in between can be dealt with.

LATOYA JACKSON INTERVJU

Del 1


Del 2


Del 3


Kolla in den nya intervjun med Michaels syster LaToya Jackson.

DAGENS BILDCowboy! Söt! :D

SCREAM

 

Scream är en hit av amerikanska sångarna och syskonen Michael Jackson och Janet Jackson. Singeln Scream var den första singeln från Michael Jacksons album HIStory, från 1995. Låten är skriven av Michael Jackson, Janet Jackson, Jimmy Jam och Terry Lewis. 

1995 fick Scream 11 MTV Video Music Awards nomineringar - mer än någon annan musikvideo - och vann "Best Dance Video", "Best Choreography", och "Best Art Direction". Ett år senare vann det en Grammy för "Best Music Video".
Musikvideon till Scream är ganska unik då den faktiskt spelades in med riktig rekvisita och kulisser inte med Bluescreen som kanske skulle vart det enklaste och billigaste. Videon är Sci-fi inspirerad och utspelar sig i ett rymdskepp där de båda Jacksons helt enkelt dansar, slår sönder saker och flyger runt i nollgravitation. Scream är världens dyraste musikvideo enligt Guinness Rekordbok, den kostade omkring 7 miljoner dollar att göra!

DAGENS BILDEn av de finaste bilder jag har sett på Michael! <3

THE MOTOWN YEARS


Det här albumet är en samling av Michael Jacksons och The Jackson 5's låtar då de arbetade för skivbolaget Motown. Albumet innehåller 3 CD:er och 50 låtar.
Finns att köpa bland annat på CDON.

JANETS TRIBUTE PÅ VMA 2009

Här är Janet Jacksons tribute till sin bror Michael Jackson på MTV Video Music Awards som var inatt. Jag älskar hennes uppträdande till Michael! Jag tycker det var det bästa under hela galan. Och Michael låg såklart i centrum under hela programmet. Vad tycker du om Janets tribute?

MADONNAS TAL PÅ VMA 2009

MTV Video Music Awards som var inatt inleddes av Madonna. Hon höll ett tal om Michael Jackson. Och det kan du se ovan. Jag såg galan inatt och jag kunde inte låta bli att gråta under Madonnas tal och Janets tribute till Popkungen. Någon mer som kollade? Och vad tycker ni om Madonnas tal?

THIS IS IT - OFFICIELLA TRAILERN!


 Nu har den officiella trailern till This Is It släppts! Filmen kommer ha världspremiär den 28 oktober 2009. Längtar ni?

DAGENS BILDMichael i Japan 1988.

MY GIRL


En låt av Michael Jackson/The Jackson 5 från 1972.

DAGENS BILDVärldens vackraste leende! <3

FÅNGAR FRAMFÖR THRILLER

Michael Jackson sprängde gränserna för nationalitet, färg och religion med sin inspirerande musik som levt vidare genom decennierna. 2007 blev videoklippet där orangeklädda filippinska fångar framför sin version av Thriller en jättehit på YouTube och har visats mer än en miljon gånger. Några av fångarna blev så inspirerade av Jacksons musik att de bytte ett liv i kriminalitet mot dans. Det var ett tydligt bevis på Michael Jacksons inflytande.

THE OFFICIAL MICHAEL JACKSON OPUSThe Official Michael Jackson Opus är det enda som Michael Jackson har tillåtit och varit med och jobbat fram - den officiella hyllningen och historien om Michael Jackson! Det innehåller bland annat exklusiva och opublicerade bilder, privata bilder och texter! Man får även med en skiva och via den ett medlemsskap på en tredimensionell hemsida där de hela tiden kommer uppdatera med olika videos och så vidare. Bara de som äger Opuset har tillgång till det.
I december är arbetet klart med den men man kan beställa den redan nu! Fram till 30 september är det halva priset! Och då kostar det omkring 1300 kronor. Ticketmaster är det enda som säljer det just nu. Du kan beställa det här!

För mig är det här en måste-ha-grej så jag ska beställa! Jag måste fixa fram resten av pengarna för det här är verkligen något jag vill allra mest just nu. Min syster berättade att de vita handskarna ska man ha på sig då man bläddrar så man inte förstör sidorna! Lite roligt att veta. Det skulle inte förvåna mig om det var Michael som kom på den grejen.

HYLLNINGSGALAN FLYTTAS TILL 2010


Hyllningsgalan för avlidne popikonen Michael Jackson som skulle hållas vid slottet Schönbrunn i Wien den 26 september har ställts in. Arrangörerna vill i stället att evenemanget ska hållas i London i juni 2010, rapporterar AFP.
"Det var väldigt svårt att få till stånd galan, vilket normalt kräver sex månaders arbete. På grund av det har vi bestämt oss för att boka om galan till början av juni nästa år, men inte i Wien utan i London", uppger konsertarrangören Georg Kindel i ett pressmeddelande.
Det har varit många turer kring hyllningsgalan för Michael Jackson. I tisdags presenterades artistuppställningen av Kindel och Michael Jacksons broder Jermaine vid en presskonferens i Wien. Namn som Mary J Blige, Chris Brown, Akon, Natalie Cole och Sister Sledge uppgavs vara klara för tillställningen.
Nu visade det sig att de flesta artisterna inte alls tackat ja och under veckan som gått har det ena efter det andra namnet trillat bort. Till sist återstod inget annat för arrangörerna än att ställa in hela konserten.
Michael Jackson avled den 25 juni, 50 år gammal. Polisen betraktar hans död som dråp och utredningen pågår.

Källa: Msn.

SHE'S OUT OF MY LIFE

 

She's Out Of My Life är en låt från Michael Jacksons album Off The Wall, från 1979. Låten är skriven av Tom Bahler, och producerad av Michael Jackson och Quincy Jones. När Michael spelade in den här låten - och de tog om den 8-11 gånger - började Michael gråta varje gång då han kom i slutet av den. Quincy Jones sa:

"And when we recorded it with Michael, I know it was an experience he'd never even thought about to sing in a song, because it's a very mature emotion. And he cried at the end of every take, you know. We recorded about—I don't know, 8-11 takes, and every one at the end, he just cried, and I said 'hey - that's supposed to be, leave it on there.'"

"JAG SJUNGER DUETT MED MICHAEL"

Jermaine Jackson hade tårar i ögonen under presskonferensen i Wien i går


När Michael Jackson den 26 september (men har nu flyttats till juni 2010 i London istället) ska hyllas med en konsert på slottet Schönbrunn i Wien kommer han själv att finnas på plats.  
Detta, när han med hjälp av teknikens under, åter ”blir till liv” för att sjunga en duett med sin bror Jermaine Jackson, 54. Det avslöjade storebrodern med tårar i ögonen på en presskonferens i går.  
— Vi tar tillbaka Michael Jackson till scenen. Det blir kvällens höjdpunkt. Han återuppstår på scen och sjunger en duett med sin bror Jermaine. Det blir ett magiskt ögonblick för miljontals fans världen över, säger Georg Kindel, som arrangerar minneskonserten.  
På presskonferensen berättade Jermaine också om saknaden av sin bror, som gick ur tiden den 25 juni.  
— Vi har inte haft tid att sörja ännu. Vi försöker hitta tid att vara en familj och försöker gå vidare. Men samtidigt måste vi inse att Michael inte tillhörde oss. Han tillhörde världen. Vi måste fortsätta ge världen vad den vill ha. Det är väldigt svårt, sa Jermaine enligt The sun.  

Källa: Msn.

MTV VIDEO MUSIC AWARDS 2009


Videon är en tribute till Michael Jackson av MTV. Ni glömmer väl inte bort MTV Video Music Awards 2009? Det är live från New York klockan 2.00 på natten till måndagen här i Sverige på MTV. Michaels syster Janet ska hylla sin bror på galan. Och enligt källor ska hon ha repat 15 timmar om dagen inför framträdandet och hon sägs ha hela 20 dansare som backar upp henne på scen. Spännande! Jag ska självklart vänta uppe och se galan! Men de som inte ska det så kommer det klart repriser.

Repriser på MTV:
Onsdag 16/9 13:30
Torsdag 17/9 13:30
Torsdag 17/9 19.30
Fredag 18/9 00:00
Lördag 19/9 kl 09:00 + 23:05
Söndag 20/9 kl 09:00 + 21:45


Läs mer om galan på MTV.se.

DAGENS BILD Så gulligt! <3

TIPS AV ANONYM


Fick ett tips av Anonym om vad hon/han vill att jag ska skriva om:

Skriv om alla barn han hjälpt och alla pengar han gett till fattiga.


Självklart kan jag göra det!
Jag kommer ihåg att Michael Jacksons mamma Katherine har berättat att då Michael var yngre tittade han på ett program på TV:n. Och han satt och grät. På TV:n visade dem ett program från Afrika, de visade svältande och magra människor. Och Michael grät och sa att han skulle göra en förändring. Och det är precis vad han har gjort! En stor förändring.

Michael Jackson har donerat många, många miljoner till välgörenhet under sin livstid - över en miljard kronor! Om du tänker att Jordens befolkning är omkring sju miljarder, så har han gett en sjundedel av alla människor på jordklotet! Det är häftigt. Och Guinness Rekordbok utnämner Michael till Popstjärnan som stött mest välgörenhets organisationer. Han har stött 39 stycken! Bland annat dessa projekt är stött av Michael Jackson; AIDS Project L.A., American Cancer Society, Angel Food, BMI Foundation, Brotherhood Crusade, Brothman Burn Center Camp, Childhelp U.S.A., Children's Institute, Youth Sports & Arts Foundation, Congressional Black Caucus, Dakar Foundation, Dreamstreet Kids, Dreams Come True Charity, Elizabeth Taylor Aids Foundation, Heal The World Foundation, med mera.
Michael Jackson har besökt väldigt många sjukhus också och gav presenter till barnen och en chans att få träffa honom. Och han lämnade inte många sjukhus utan att ge en stor check av pengar.
Alla pengar Michael tjänade under Dangerous turnéen gav han till välgörenhet. Och pengar från många andra uppträdanden. Michael har också gett många miljoner från inkomsterna av låtar till människor som behöver dem. Till exempel We Are The World som han skrev tillsammans med Lionel Richie gav han inkomsterna från den låten till de svältdrabbade i Etiopien. Och låten Man In The Mirror gav han pengarna till Camp Ronald McDonald for Good Times, vilket är en läger för barn som lider av cancer.
Michael har också hjälpt många barn personligen. Till exempel Ryan White som led av AIDS (Michaels låt Gone Too Soon är tillägnad honom), David Rothenburg som var allvarligt bränd, och Michael betalade operationen till Jordan Chandler som hade cancer, som egentligen skulle ha dött inom några få veckor.

Det finns så otroligt mycket att berätta om Michael Jacksons välgörenhets arbeten, du kan läsa mer här.

COME TOGETHER

 

Come Together är en låt av The Beatles. Men Michael Jackson som ägde rättigheterna till låten (som du kan läsa mer om här) gjorde en egen cover av den. Come Together är med på Michaels film Moonwalker, och den dyker också upp på Michaels album HIStory.

INSKICKAD BILD


Tack Jenny för bilden! Jättefin! He's still dancing in Heaven, som du sa.

DAGENS BILD"Well they say the sky's the limit
And to me that's really true"
MJ

THIS IS IT


Nu har postern och trailern kommit ut till This Is It filmen som ni ser ovan.

Spännande?

CRY OUT OF JOY


Den här låten är en hyllning till Kungen av Pop av Akon. Älskar låten - den är så bra men så sorglig. Den får mig att gråta. Men lyssna, vi "cry out of joy" för den underbara mannen han är.

DAGENS BILDThe Jackson 5 ♥

JANET SKA HYLLA MICHAEL PÅ VMA

Janet Jackson ska hylla sin framlidne bror på MTV-galan i helgen


Janet Jackson ska göra ett uppträdande tillägnat sin framlidne bror Michael Jackson när MTV Video Music Awards går av stapeln på söndag.  
Enligt MTV är planen att Janet ska öppna showen med ett hyllningsnummer som ska hedra Michaels minne och karriär.  
Kungen av Pop gick bort den 25 juni i år. Under sin karriär hann han bidra med en hel del minnesvärda framträdanden på den årliga MTV-galan. 1984 belönades han för videon till ”Thriller”. Tio år senare blev hans galakyss med dåvarande hustrun Lisa Marie Presley förstasidesstoff. Janet Jackson har belönats niofaldigt på galan under årens lopp. 

Källa: Msn.

MICHAEL NEVER STOPPED!"All over the world today people are gathered in love viduals to celebrate the life of a man that taught the world how to love.

People may be wondering why there's such an emotional outburst. But you would have to understand the journey of Michael to understand what he meant to all of us. For these that sit here as the Jackson family - a mother and a father with nine children that rose from a working class family in Gary, Indiana. They had nothing but a dream.

No one believed in those days that this kind of dream could come true, but they kept on believing and Michael never let the world turn him around from his dreams. I first met Michael around the 1970 Black Expo, Chicago, Illinois. Rev. Jesse Jackson, who stood by the family till now, and from that day as a cute kid to this moment, he never gave up dreaming. It was that dream that changed culture all over the world. When Michael started, it was a different world. But because Michael kept going, because he didn't accept limitations, because he refused to let people decide his boundaries. He opened up the whole world.

In the music world; he put on one glove, pulled his pants up and broke down the color curtain where now our videos are shown and magazines put us on the cover. It was Michael Jackson that brought Blacks and Whites and Asians and Latinos together. It was Michael Jackson that made us sing We Are The World and feed the hungry long before Live Aid.

Because Michael Jackson kept going; he created a comfort level where people that felt they were separate became interconnected with his music. And it was that comfort level that kids from Japan and Ghana and France and Iowa and Pennsylvania got comfortble enough with each other. Until later it wasn't strange to us to watch Oprah Winfrey on telivision. It wasn't strange to watch Tiger Wood golf. Those young kids grew up from being teenage, comfortable fans of Michael to being 40 years old and being comfortable to vote for a person of colour to be the President of the United States of America.

Michael did that! Michael made us love each other. Michael taught us to stand with each other. There are those that like to dig around mess. But millions around the world, we're going to uphold his message. It's not about mess, it's about his love message! As you climb up steep mountains, sometimes you scar your knee, sometimes you break your skin. But don't focus on the scars, focus on the journey. Michael beat them, Michael rose to the top. He out-sang his cynics, he out-danced his doubters; he out-perfomed the pessimists! Every time he got knocked down, he got back up. Every time you counted him out, he came back in. Michael never stopped! Michael never stopped! Michael never stopped!

I want to say to Mrs. Jackson and Joe Jackson, his sisters and brothers; we thank you for giving us someone that taught us love, someone that taugh us hope. We want to thank you because we know it was your dream too. And we know that your heart is broken. I know you have some comfort from the letter from the President of the United States and Nelson Mandela. But this was your child. This was your brother. This was your cousin. Nothing will fill your hearts lost. But I hope the love that people are showing will make you know he didn't live in vain. I want his three children to know: wasn't nothing strange about your Daddy. It was strange about what your Daddy had to deal with. But he dealt with it! He dealt with it anyway. He dealt with it for us.

So, some came today, Mrs Jackson, to say goodbye to Michael. I came to say thank you; Thank you because you never stopped. Thank you because you never gave up. Thank you because you never gave out. Thank you because you tore down our divisions. Thank you because you eradicated barriers. Thank you because you gave us hope. Thank you Michael! Thank you Michael! Thank you Michael!"

                                                                      ♥

MICHAEL JACKSON MEDLEY

 
  Man blir jätteglad av att se det här uppträdandet. Dem är så bra!
  Vad tycker ni? :)

  Hittade videon på KingOfPopMJ.

MICHAEL JACKSON: FOR THE RECORD


Michael Jackson first entered a recording studio in November 1967, just three months after his ninth birthday. Two years later he and his older brothers scored their first hit, 'I Want You Back' - and, despite set-backs that would have ended the career of a lesser man, Michael's legion of fans remain as loyal today as they have ever been. This is the story of the man and his music...

Du kan köpa boken bland annat på CDON.

MADAME TUSSAUDS HYLLAR MICHAEL JACKSON

R.I.P. MJ

Otroligt likt!


På kända Madame Tussauds har man tagit fram en helt ny vaxfigur av King of Pop, Michael Jackson! Den nya figuren av MJ avporträtterar honom när han har på sig sin berömda vita handske och i en klassisk pose. Den nya dockan kommer bara dagarna innan Michael ska begravas.

Källa: Posh24.

DAGENS BILDHaha :)

ROCK WITH YOU

 

Rock with You Släpptes den 3 november 1979, från Michaels album Off The Wall. Låten är skriven av Rod Temperton. Den nådde förstaplatsen på både Pop och R&B singellistan och blev en av Jacksons mest älskade låtar. Musikvideon till låten visar en leende Michael Jackson som dansar i en glittrande outfit. Enligt Billboard var låten den fjärde största singeln från 1980.

HYLLNINGSGALA FÖR MICHAEL


Mary J Blige, Akon och Chris Brown hör till de artister som kommer att vara med vid hyllningsgalan för Michael Jackson i Wien den 26 september. Under tisdagen presenterades delar av artistuppställningen av Michael Jacksons broder Jermaine och konsertarrangören Georg Kindel vid en presskonferens i Wien, skriver Reuters.
Andra klar namn är Natalie Cole och Sister Sledge.
Sammanlagt 13 artister är hittills bekräftade för hyllningskonserten som kommer att hållas vid slottet Schönbrunn i centrala Wien. Sammanlagt 20-25 artister ska medverka och de resterande namnen presenteras i Berlin och London senare i veckan.
Ett av de mer udda inslagen lär bli Jermaines virtuella duett med sin avlidne bror, där Michael Jackson framträder på en filmskärm på scenen. Artisterna kommer att backas upp av samma band och dansare som skulle ha framträtt med Jackson under hans planerade "This is it"-konserter i London.
Tillställningen avslutas med att samtliga artister sjunger "We are the world" och "Heal the world" tillsammans.
Michael Jacksons tre barn och mamma Katherine ska också vara närvarande i Wien.

Källa: Msn.

MIN HISTORIADen 25 juni vid 12.00 på natten satt jag vid datorn. Jag var inne på min MSN och plötsligt skrev min (bonus)bror "Michael Jackson är död". Jag kan inte direkt beskriva känslan. Min kropp frös till is och jag blev rädd. Jag läste meningen om och om igen, sakta. Sedan blev jag arg för jag trodde han bara skämtade. Jag skrev "Du ljuger!". Han skickade en länk till Aftonbladet. Jag tvekade men sedan klickade jag upp sidan och jag behövde bara läsa rubriken för att veta att han talade sanning. Tårarna började rinna och jag fick svårt att andas. Jag kunde inte tänka klart, eller jag kunde inte tänka alls. Tankarna for överallt. Jag lämnade datorn och gick mot badrummet. Mina ben kunde inte bära mig längre. Jag sjönk ner på toalettgolvet och... jag levde inte längre. Jag satt där inne flera timmar. Hela natten. Jag kunde inte sluta gråta. Jag var överväldigad av sorg. Det kändes som om jag aldrig skulle bli glad igen. Det kändes som om mörkret skulle förstöra mig vilken sekund som helst, jag ville bara att det skulle försvinna men det gjorde det inte utan jag fick lida. Mitt hjärta skrek av sorg, det kändes som om allting hade fallit samman... Som om all kärlek och hopp bara var bortblåst...
Klockan började närma sig 5.00 på morgonen och jag satt fortfarande på toalettgolvet. Jag satt och stirrade, och mina ögon var alldeles röda och de var överfyllda av tårar. Jag försökte röra på mig, det brände i axlarna. Jag försökte ställa mig upp. Jag började gå mot mitt rum för att lägga mig i min säng. Min kropp böjde sig automatiskt då jag tog första steget, jag började gråta ännu mer. Jag ville bara lägga mig ner i mörkret och vara ifred. Jag lade mig ner i sängen och grät mig till sömns. Jag vaknade nästan direkt igen av att min storasyster satt på sängen, jag hörde att hon sa något men jag vet inte vad. Jag somnade om. Jag vaknade senare vid 11.00 och brast i gråt. Jag somnade om igen. Jag vaknade igen vid 13.00 och brast i gråt. Någon timma senare blev mamma orolig och låste upp dörren till mitt rum med en extra nyckel. Senare satt min mamma, min storasyster och storebror i mitt rum och försökte trösta mig.
Det var det värsta ögonblicket i mitt liv. Jag kan fortfarande känna sorgen i hjärtat och bröstet då jag tänker på den här natten. Jag vill aldrig mer uppleva något sådant igen. Den här händelsen att han har gått bort har förändrat mig som person. Det har gått över två månader sedan det hände och jag har gråtit nästan varje dag. De senaste månaderna har varit väldigt jobbiga. Men nu börjar det bli bättre. Men mitt hjärta kommer aldrig läka från det här, det kommer vara öppet som ett sår för alltid. Och så kommer det vara för fans runt hela världen. Men Michael kommer för alltid leva i mitt hjärta. I alla våra hjärtan.

Idag skulle jag ha sett honom
Idag skulle jag ha sett min kung
Idag skulle jag ha sett Michael Jackson!

Idag skulle jag ha sett honom i London, i 02 arenan. Jag skulle verkligen ha gjort det. Även fast jag knappt kan tro det själv så är det verkligt. Jag skulle ha fått se hans moonwalk, hans lutning i "Smooth Criminal", hans spark, hans diamanthandske, han dansa till "Billie Jean", han slänga sin hatt! Men bäst av allt – jag skulle ha fått se Han! Mannen som jag älskar så oerhört, av hela mitt hjärta. Att verkligen få se han i verkligheten... Det skulle betyda så mycket! Men jag tror att jag kommer få se honom. Inte i det här livet. Men på en annan plats. Jag måste tro det! ♥

DAGENS BILD"Hej, hur är läget?"

Så söt bild! :)

R KELLY SLÄPPER MICHAEL JACKSON LÅTAR


Sångaren R Kelly tänker släppa fem låtar som han spelat in med Michael Jackson.
Enligt NME hade de båda ett pågående samarbete fram till Jacksons död i juni. De jobbade med fem låtar tillsammans, och nu tänker R Kelly se till att de kommer ut.
- Michael gillade att jag försökte sjunga dem precis som han, säger han till Black Voices.
Enligt NME finns en stor skatt av outgivna låtar som Michael Jackson före sin död arbetade med tillsammans med artister som Will.i.am, Akon and Ne-Yo.

Källa: Msn.

HEAL THE WORLD

 

Heal the World är skriven och sjungen av Michael Jackson. Det är en hit från albumet Dangerous 1991, där sången är spår nummer sju. Sången uppmanar folk till att kämpa för fred. 1992 utkom Heal the World på singel. Sången finns även med på Michael Jacksons skiva History från 1995. 2006 släpptes Heal the World Dual Disc som en del av Visionary-projektet.
Över en chat på Internet 2001 med fans skall Michael Jackson ha sagt att Heal The World är den sång han är mest stolt över att ha skrivit.
Musikvideon visar klipp på svältande sjuka barn som genom videon springer omkring och ler medan soldater tittar på och får sympati.

SAY SAY SAY

 

När Michael Jackson arbetade med Paul McCartney på deras två hitsinglar "The Girl Is Mine" (1982) och "Say Say Say" (1983), blev de vänner och besökte varandra då och då. Vid ett tillfälle berättade McCartney för Jackson om de miljontals dollar han tjänat genom musikkataloger; han hade tjänat uppskattningsvis $40 miljoner per år från andra personers sånger. Jackson började då slå sig på affärer och började köpa, sälja och distribuera rättigheterna att ge ut musik från ett stort antal artister. Kort därefter kom musikkatalogen Northern Songs ut till försäljning. Den innehöll tusentals låtar, inkluderat flera låtar av Beatles! Jackson visade omedelbart intresse, men blev varnad att han skulle komma att möta hårt motstånd vid budgivningen. Jackson förklarade att han inte brydde sig om det utan gav sin advokat Branca i uppgift att skaffa dem. Branca kontaktade då McCartneys advokat som klargjorde att McCartney inte var intresserad i budgivning, eftersom priset var för högt. Efter att Jackson påbörjat förhandlingar ändrade sig dock McCartney och försökte övertala Yoko Ono att bjuda på skivan tillsammans med honom, men hon avböjde och han drog sig då ur budgivningen. Jackson vann, efter tio månader, slutligen budgivningen och betalade 47,5 miljoner för katalogen.

DAGENS BILDJag älskar verkligen den här bilden!

MJ-SPEL KOMMER UT


Efter Michael Jacksons död har det ryktas om om ett spel med superstjärnans röst, liknelse och musik. Och spelet kommer släppas i höst, enligt spelsajten MCV som menar att Jacksons produktionsbolag MJJ Productions har arbetat på spelat i flera månader.

Källa: här.

"LUTET" I SMOOTH CRIMINAL
Michael Jackson och hans bakgrundsdansare lutade på ett oförklarligt sätt, mer än vad som egentligen är mänskligt. År 1993 offentliggjorde Michael att han uppfunnit och använt speciella skor som man på något sätt sätter fast i ett scengolv och som gör det möjligt att luta sig fram på detta övernaturliga sätt.

Michael har alltså uppfunnit det. Är han bra eller är han bra? ;)

RANDY ARG PÅ MEDIA


Randy Jackson, Michael Jacksons bror, går till hårt angrepp mot mediernas agerande under Michaels begravning.
Han säger att journalisternas helikoptrar allvarligt störde ceremonin, trots att familjen vädjat om en flygfri zon runt kyrkogården, skriver AFP.
-Vi hade bett medierna att respektera det privata och heliga i ceremonin; att ge oss en stund av avskildhet för att sörja som en familj, utanför strålkastarljuset. Många medieorganisationer valde att ignorera vår önskan, sade han efter fredagens begravning. Nu vädjar Randy Jackson till medierna att ta bort helikopterbilderna och aldrig använda dem igen.

Källa: UNT.se.

350 000 FÖR JACKSONS HANDSKE

 

Den juvelklädda handsken som bars av Michael Jackson såldes på lördagen på en auktion i Melbourne i Australien.
Priset landade på rekordsumman 350 000 kronor, skriver Reuters.
Det flockades av människor under auktionen i Melbourne när handsken gick under klubban.
Men bara en av dem gick hem med juvelhandsken – Warwick Stone, som budade över telefon från Hard rock hotel och casino i Las Vegas. Det är också där handsken så småningom kommer att visas upp, uppger Reuters.
Handskens utgångspris låg på nära hälften av slutbudet.
Michael Jackson kom till Australien med handsken under ”History”-turnén 1996. Under besöket var han med på premiären av ”Ghosts” där han hade huvudrollen.
Under filmen kastade Jackson handsken åt vännerna Bill Hibble och Peter Holmes håll som belöning för att de två skrattade åt skämten i filmen, skriver ABC. Den nu avlidna Hibble ägde handsken fram till sin död.
Enligt ABC kommer tre liknande handskar auktioneras ut i USA senare i år.


Källa: Aftonbladet.

JAM

 

Jam är en hit från Michael Jacksons album Dangerous från 1991. Låten är skriven av bland annat Michael Jackson och Bruce Swedien.

Jam handlar i huvudsak om hur världen har förändrats till det sämre och hur man ska hjälpas åt för att göra den bättre. Rapdelen i låten rappas av Heavy D och i musikvideon till låten medverkar basketspelaren Michael Jordan.
Musikvideon är egentligen inte särskilt kopplad till texten, utan videon går ut på att Michael Jackson ska lära Michael Jordan dansa och Michael Jordan ska lära Michael Jackson att spela basket.

MICHAEL JACKSON I THE SIMS
Jag sökte på Michael Jackson i The Sims på Google, och jag hittade dessa bilder. Bilderna ska likna ifrån Michaels musikvideo Beat It. Jag tycker figurerna är jättelika! :) Jag har försökt göra en Michael Jackson-figur i The Sims, men lyckades inte så bra.

DAGENS BILDHaha!
Bröderna Jermaine och Michael.

BEGRAVNINGEN KOSTADE 7 MILJONER KRONOR
Familjen tog farväl för 7 miljoner.
Michael Jacksons begravning tidigt i går morse rapporteras ha kostat mer än sju miljoner kronor.
Hans släktingar slog på stort när stjärnan fördes till sin sista vila.
Macaulay Culkin, Elizabeth Taylor, Lisa Marie Presley och fler än 200 andra gäster var på plats på den privata ceremonin på Forest Lawn-kyrkogården i Glendale i Kalifornien.


Källa: Aftonbladet.

JUST GOOD FRIENDS


Just Good Friends är duett med Michael Jackson och hans goda vän Stevie Wonder. Sången finns på Michaels album Bad, från 1987.

MOONWALK


Superstjärnan Michael Jacksons enastående och lysande karriär och hans väl skyddade privatliv har väckt miljoner beundrares nyfikenhet och intresse världen över. Hans dubbel-platina-singlar har nått popularitetstoppen med en hastighet som endast kan mäta sig med den fart som ryktena om hans excentriska privatliv sprids med. Ny bryter Michael Jackson för första gången den tystnad kring den egna personen som han alltid omgett sig med och talar ut i en ovanlig öppenhjärtig och djärv självbiografi - MOONWALK.
I denna intima och engagerande berättelse skildrar Michael Jackson sitt offentliga och privata liv. Han berättar om en barndom som var både svår och rolig, men alltid händelserik. Michael och hans bröder uppträdde i amatörtävlingar och på obskyra nattklubbar i Chicago innan det amerikanska skivbolaget Motown upptäckte dem och förvandlade Jackson 5 till internationella superstjärnor. Michael Jackson och Jackson 5 har tillsammans sålt mer än 200 miljoner LP-skivor. Michael berättar om ungdomsårens skämt och upptåg under den tid han turnerade med sina bröder, och om sitt tidvis spända förhållande till andra medlemmar i familjen. Han talar öppet om vad som inspirerar honom när han skriver sin musik och om hur han skapar danssteg som trollbinder publiken. Han berättar om det skapartvång som gjort honom till en av de allra största stjärnorna i musikbranschen och till en levande legend. Guinness Rekordbok utnämner Thriller till världens mest sålda LP-skiva genom tiderna.
I MOONWALK avslöjar Michael Jackson sitt personliga förhållande till några av sina mest kända vänner i det offentliga livet, vänner som Diana Ross, Berry Gordy, Quincy Jones, Paul McCartney, Fred Astaire, Marlon Brando och Katherine Hepburn. Han talar öppet om den ensamhet som följer med berömmelsen, om sin första kärlek, sina plastikoperationer och hela sin enastående karriär samt de ofta bisarra och falska rykten som omgett den.
Boken är illustrerad med unika fotografier ur familjens album och ur Michaels personliga arkiv, samt med en teckning som Michael gjort speciellt för boken. MOONWALK är en minnesvärd resa rakt in ett modernt musikgenis själ och hjärta.

DAGENS BILDÄlskar dig, Mike!

BIG BOY


Det här är Michaels/The Jackson 5's första inspelade låt! Den heter Big Boy och släpptes 1968 då Michael bara var 10 år gammal. I Michaels självbiografi Moonwalk har han skrivit att han inte direkt förstod vad texten handlade om för han var så liten, han bara öppnade munnen och sjöng. Och riktigt bra är den, tycker jag! Vad tycker ni? :)

VÄRLDEN HYLLAR OCH SÖRJER

GONE TOO SOON"Michael will live forever in all of our hearts"
Janet Jackson

MICHAEL JACKSON ÄR NU BEGRAVD

           

 
Popstjärnan Michael Jackson är nu begravd i Forest Lawn Memorial Park, där ett rikt utsmyckat mausoleum blev hans sista vilorum. I högtiden deltog Jacksons barn tillsammans med 200 släktingar och vänner.
"Jackson-familjen vill ännu en gång tacka alla Michaels fans runt om i världen för deras generösa stöd under denna fruktansvärt svåra tid", löd ett uttalande från familjen efter att megastjärnan lagts till sin sista vila.
Begravningen var från början planerad till klockan sju på torsdagskvällen, lokal tid. Men Michael Jacksons familj anlände först vid åttatiden till jordfästningen på i Los Angelesförorten Glendale. En kolonn med över 20 fordon, bland dem sex svarta Rolls Roycelimousiner, svepte in på begravningsplatsen Forest Lawn Memorial Park.
En halvtimme efter familjen och vännerna anlände den guldbelagda kistan med Michael Jacksons stoft och en två timmars akt tog sin början - två månader efter Jacksons ännu ouppklarade död.
Tv-bilder visade när Jacksons barn Prince Michael, 12 år, Paris, 11 år, och Prince Michael II, 7 år, kom till utomhusbegravningen. Hans föräldrar Katherine och Joe Jackson tog plats nära barnen.
Jacksons bröder bar fram kistan från begravningsbilen till ceremonin.
Ett stort antal filmstjärnor var bland vännerna på jordfästningen, bland dem Hollywoodlegendaren Elizabeth Taylor och skådespelaren Macaulay Culkin.
Polisen hade spärrat av området runt begravningsplatsen för att inga obehöriga skulle kunna tränga sig in. Över platsen svävade polishelikoptrar för att tillsammans med spårhundar och civilklädda poliser förhindra störningar av den privata högtiden.
Jackson är inte ensam superstjärna på Forest Lawn Memorial Park. Där ligger sedan årtionden skådespelarna Humphrey Bogart och Spencer Tracey liksom grundaren av ett världens största nöjesimperier - Walt Disney.

Källa: AftonbladetBegravningen ser väldigt fin ut, men så sorgligt. Nu är han på en plats där han försöker lära änglarna moonwalka. Älskar dig så mycket, Michael! <3

NU BEGRAVS MICHAEL JACKSONMichael Jacksons begravning inleddes strax efter 5.00 på morgonen svensk tid på Forest Lawn-kyrkogården i Los Angeles.
Ceremonin är privat och endast Michael Jacksons familj och närmaste vänner var inbjudna.
Det var länge oklart vilka av Michael Jacksons kända vänner som skulle närvara.
Sent i natt anlände flera av dem. Bland andra stjärnans exfru, Lisa Marie Presley, Corey Feldman, Macaulay Culkin, Culkins tjej, Mila Kunis, Chris Tucker, pastor Al Sharpton och Elizabeth Tayor med flera.
Vid klockan 05.10 på morgonen svensk tid kom även Michael Jacksons familj.
När de kom in sattes sig gästerna på vita stolar som ställts upp i flera rader.
I mitten gick det en gång som ledde upp till kistan.
Michael Jacksons föräldrar, Katherine och Joe, satte sig bredvid varandra, enligt Radaronline.
Dansarna som skulle ha uppträtt med Michael Jacksons på hans sista show hjälpte de sista gästerna att hitta sina platser.
Vad som kommer ske på begravningen är hemligt, men vissa uppgifter har läckt ut.
Brodern Jermaine Jackson kommer enligt NBC hålla minnestalet vid den öppna guldkistan.
Barnen, Prince Michael, Paris och Blanket kommer lägga handskrivna brev och ett par av de berömda vita handskarna som en sista hälsning till sin pappa.
Guldkistan - värd drygt 210 000 kronor - kommer slutligen att placeras i ett valv 13 våningar ner under marken.

Källa: Expressen.

SMOOTH CRIMINAL

Själva musikvideon:


Kortfilm:


Smooth Criminal är en låt från Michael Jacksons album Bad från 1987 och även släppt som singel i november 1988. Låten är skriven av Michael.
Låten framfördes live på alla konserter under "Bad Tour", "Dangerous Tour" och "HIStory Tour". Speciellt med denna låten var att Michael Jackson och hans bakgrundsdansare lutade på ett oförklarligt sätt, mer än vad som egentligen är mänskligt. År 1993 offentliggjorde Jackson att han uppfunnit och använt speciella skor som man på något sätt sätter fast i ett scengolv och som gör det möjligt att luta sig fram på detta övernaturliga sätt.
Videon till låten är en klassiker där Jackson dansar omkring i en nattklubb i 40-talets Chicago samtidigt som han genomför några teatriska akter såsom att krossa en biljardkula med handen och blåsa dammet i ansiktet på en gangster. Jackson sade i en av sina hemvideos att han redan 4 år tidigare hade planer på att göra en Smooth Criminal-video ute i öknen, men att han sedan ändrade sig och bestämde att den skulle ske i en nattklubb. Det finns även en lång version, en "Short film".

DAGENS BILDMichael Jackson, en ängel :)

KONSERTFILM


Michael Jacksons konsertfilm "This is it" får biopremiär även i Sverige den 30 oktober. Filmen bygger på inspelat material från Jacksons repetitioner inför comebackkonserterna i London som aldrig blev av. Det mesta av material är inspelat så sent som i juni.
Filmen får världspremiär den 30 oktober och öppnar även i Sverige samma dag, uppger Sony Pictures i Sverige.
Filmen är sammanställd av "High School musical"-regissören Kenny Ortega som skulle ha regisserat de 50 comebackkonserterna med start 13 juli.

Källa: UNT.se

JANET PÅ BET AWARDSMichaels syster Janet pratar om Michael på Bet Awards.

"I WOULD LIKE TO LIVE FOREVER"

Michael begravs inatt...

Ett hjärta slutade slå, en hel värld slutade andas
Jag vet att du är på en plats där du mår bra
Du sitter på din tron och vakar över oss alla
Himlen saknade en ängel
Och vilken ängel, om inte du?
Du var en gåva
Du var allt vi någonsin behövde
Du gav oss hopp
Du gav oss kärlek
Du gav oss ditt hjärta
Jag tänker inte säga farväl
Jag vill säga tack
Du fick framtiden mer ljus
Du fick en förändring i oss alla
Alla kan se det
du fick det hända
Tack för allt du har gjort
min underbara ängel

VI ÄLSKAR DIG


MICHAEL BEGRAVS INATT


Här, på Forest Lawn Memorial Park-kyrkogården, försvinner i natt Michael Jackson för allmänheten.
I framtiden blir det så gott som omöjligt för fans att besöka hans grav.
Kyrkogården är stängd och besökare måste visa leg.
I natt begravs Michael Jackson intill en rad andra Hollywoodstjärnor som Clark Gabel och Humphrey Bogart.
– Det här blir Michael Jacksons sista show. Hans skal är borta men hans själ lever vidare, säger brodern Marlon Jackson.
Den privata ceremonin väntas bland annat bjuda på ett framträdande av Aretha Franklin. Popstjärnans tre barn, Prince Michael, 12, Paris, 11, och Blanket, 7, har skrivit små minnesbrev som ska placeras på den guldförgyllda kistan.
När Aftonbladet i går kväll svensk tid besökte kyrkogården i Glendale, Kalifornien, rådde intensiva föreberedelser.
Området runt Memorial Terrace – den största byggnaden i det jättelika parkområdet – hade spärrats av. På vändplanen utanför stod kravallstaket uppställda och vakter körde bort alla nyfikna.

Sedan Jackson dog 25 juni har hans kropp förvarats i ett kylrum på kyrkogården. I natt planeras en öppen kista.
– Michael har försetts med en specialtillverkad peruk som ger honom axellångt, lockigt hår. Han har också sminkats som om han var på väg till sitt sista uppträdande, säger Marlon Jackson.
Efter ceremonin kommer den guldförgyllda kistan att omslutas med betong. Gravplatsen har försetts med kameraövervakning och sensorer.
– Det ska vara en stilla plats som hans barn kan besöka, säger Marlon Jackson i Daily Mirror.

Källa: Aftonbladet.

BRITNEY OCH JUSTIN SÖRJER MICHAEL JACKSON

        

Sångerskan Britney Spears uppträdde med Michael Jackson på hans 30-årsjubileum som artist 2001 (Videon där nere).
Nu såg hon fram emot att se honom uppträda igen på hans comebackturné.
- Jag var så spänd över att få se honom i London. Vi skulle åka på turné i Europa samtidigt och jag skulle flyga dit för att se honom, säger Britney Spears till Us Magazine.
- Han har varit en inspiration genom hela mitt liv och jag är förkrossad över att han är borta, säger hon.

Justin Timberlake, har också uppträtt med Michael Jackson (bland annat videon där nere) och inspirerats av stjärnan.
I videon till "Cry Me a River" hyllade han idolen genom att bära hatt och en handske liknande Jacksons klassiska.
- Jag kommer alltid att vårda minnet av stunderna jag delade med honom på scen, av alla saker jag lärt mig om musik från honom och tiden vi umgicks, skriver Justin Timberlake på sin hemsida.

Källa: Expressen.


               
                                      Michael kommer ut på scenen vid tiden 4:00.


 

DAGENS BILDSöt som alltid! :)

I JUST CAN'T STOP LOVING YOU


I Just Can’t Stop Loving You är en hitsingel av amerikanska sångaren Michael Jackson från hans album Bad.

I Just Can’t Stop Loving You släpptes som debutsingel från albumet och gjorde succé över hela världen; den gick bland annat upp på förstaplatsen på Billboardlistan. Låten är en duett mellan Michael Jackson och Siedah Garrett. Ursprungligen var den menad att vara en duett med Barbra Streisand eller Whitney Houston. Även Agnetha Fältskog tillfrågades.

LISA MARIE'S MYSPACE


LM Presley skrev det här om sin exman Michael på sin blogg dagen efter hans bortgång:


He Knew.
Years ago Michael and I were having a deep conversation about life in general. 
I can't recall the exact subject matter but he may have been questioning me about the circumstances of my Fathers Death.
At some point he paused, he stared at me very intensely and he stated with an almost calm certainty, "I am afraid that I am going to end up like him, the way he did."
I promptly tried to deter him from the idea, at which point he just shrugged his shoulders and nodded almost matter of fact as if to let me know, he knew what he knew and that was kind of that.
14 years later I am sitting here watching on the news an ambulance leaves the driveway of his home, the big gates, the crowds outside the gates, the coverage, the crowds outside the hospital, the Cause of death and what may have led up to it and the memory of this conversation hit me, as did the unstoppable tears.
A predicted ending by him, by loved ones and by me, but what I didn't predict was how much it was going to hurt when it finally happened.
The person I failed to help is being transferred right now to the LA County Coroners office for his Autopsy.
All of my indifference and detachment that I worked so hard to achieve over the years has just gone into the bowels of hell and right now I am gutted.


I am going to say now what I have never said before because I want the truth out there for once.
Our relationship was not "a sham" as is being reported in the press. It was an unusual relationship yes, where two unusual people who did not live or know a "Normal life" found a connection, perhaps with some suspect timing on his part. Nonetheless, I do believe he loved me as much as he could love anyone and I loved him very much.
I wanted to "save him" I wanted to save him from the inevitable which is what has just happened.
His family and his loved ones also wanted to save him from this as well but didn't know how and this was 14 years ago. We all worried that this would be the outcome then.
At that time, In trying to save him, I almost lost myself.
He was an incredibly dynamic force and power that was not to be underestimated.
When he used it for something good, It was the best and when he used it for something bad, It was really, REALLY bad.
Mediocrity was not a concept that would even for a second enter Michael Jackson's being or actions.
I became very ill and emotionally/ spiritually exhausted in my quest to save him from certain self-destructive behavior and from the awful vampires and leeches he would always manage to magnetize around him.
I was in over my head while trying.
I had my children to care for, I had to make a decision.
The hardest decision I have ever had to make, which was to walk away and let his fate have him, even though I desperately loved him and tried to stop or reverse it somehow.
After the Divorce, I spent a few years obsessing about him and what I could have done different, in regret.
Then I spent some angry years at the whole situation.
At some point, I truly became Indifferent, until now.


As I sit here overwhelmed with sadness, reflection and confusion at what was my biggest failure to date, watching on the news almost play by play The exact Scenario I saw happen on August 16th, 1977 happening again right now with Michael (A sight I never wanted to see again) just as he predicted, I am truly, truly gutted.
Any ill experience or words I have felt towards him in the past has just died inside of me along with him.
He was an amazing person and I am lucky to have gotten as close to him as I did and to have had the many experiences and years that we had together.
I desperately hope that he can be relieved from his pain, pressure and turmoil now.
He deserves to be free from all of that and I hope he is in a better place or will be.
I also hope that anyone else who feels they have failed to help him can be set free because he hopefully finally is.
The World is in shock but somehow he knew exactly how his fate would be played out some day more than anyone else knew, and he was right.


I really needed to say this right now, thanks for listening.


~LMP

MICHAEL JACKSONS SISTA DYGN I LIVET


21.00
Repetitionerna inleds. Superstjärnan ser ut att vara i bra form.

00.00
Repetitionen pågår till långt in på natten. Jackson kommer inte hem till sin hyrda bostad på 100 North Carolwood Drive i Holmby Hills-området i Los Angeles förrän kring midnatt. Där träffar han sin personlige läkare, Conrad Murray, som nu utreds för sin inblandning i stjärnans död.

01.00-07.00
När Michael Jackson lägger sig drogas med det kraftfulla sömnmedlet propofol interavenöst. Enlight vad Murray själv säger till polisen från Michael den sista dosen tidigt på dödsdagens morgon. Efteråt lämnar Conrad Murray rummet. När han kommer tillbaka är Michael död. Läkaren försöker rädda sin patient med hjärtmassage, utan att lyckas.

12.21
Michael Jacksons livvakt Alberto Alvarez, 32, ringer efter en ambulans som anländer tre minuter senare. Conrad Murry följer med till sjukhuset där han förtsätter sina upplivningsförsök.

13.14
Michael Jackson dödförklaras. Murray försvinner och är borta i flera timmar. Polisen kommer i kontakt med läkaren samma kväll.

Källa: Expressen.

OBAMA HYLLAR MICHAEL JACKSON


Efter Michael Jacksons plötsliga och chockerande död kommenterade USA:s president, Barack Obama, händelsen.
– Jackson går till historien som en av de absolut största artisterna, sa Obama i en intervju med AP.
– Jag växte upp med hans musik och jag har alla hans låtar på min iPod, fortsatte Obama, som bara är tre år yngre än Jackson.
USA:s president tillade dock under intervjun att han betraktar Jacksons livsöde som "tragiskt och sorgligt".
I stället för att direkt efter Jacksons död gå ut med ett offentligt meddelande skickade Obama ett privat brev till familjen Jackson där han framförde sina kondoleanser, rapporterar People Magazine.

Källa: Nyheter24.

MICHAELS SKRATT


Michael har världens gulligaste skratt! När han skrattar så kan man inte låta bli att skratta själv.
Eller vad tycker ni? :)

DAGENS BILDMichael och Bubbles :)

"HOW MUCH PAIN CAN ONE TAKE?"


Jag hittade den här videon på YouTube idag, och jag hade inte sett den förut. Och jag kunde inte låta bli att börja gråta då jag ser Michaels ansikte i plågor av dessa frågor. Jag tvingade mig själv att ta bort händerna från ansiktet och se klart videon.
Jag tror inte ni har missat ryktena om att Michael Jackson skulle ha förgripit sig på en pojke sexuellt. Många tror det är sant, att han har gjort det. Men själv hör jag defenitivt inte till dem!
Nu tänker jag berätta för er vad jag vet om det här.
Jordan Chandler var 13 år gammal och var en väldigt nära vän till Michael Jackson under 1993. Senare påstod Jordans pappa Evan att Michael hade förgripit sig på hans son. Polisen genomsökte hela Michaels hem Neverland, och fotograferade honom naken efter bevis. Polisen tog alla kassetter, videoband och bilder för kontroll. Men de kunde inte hitta någonting som kunde bevisa att Michael var skyldig. 
Utanför rätten kom Evan med ett förslag till Michael att om han betalade Evan 22 miljoner dollar så skulle han ta tillbaka anklagelserna. Först vägrade Michael göra det, men senare bestämde han sig till slut att göra det för att allt bara skulle få ett slut.
Men nu då Michael är död kom Jordan fram och erkände att det inte var sant. De förolämpade Michael bara för pengarna.


Vad tycker ni om allt det här?

SVAR PÅ FRÅGORNAHur började du gilla Michael?
Det var två år sedan då jag var 12 år gammal. Jag tittade på Körslaget på TV:n. Jag visste nästan ingenting om Michael då. Och en av körerna sjöng Michaels låt Thriller. Och jag blev intresserad av vem han var, och hans musik. Så efter det programmet gick jag på datorn på YouTube och sökte på hans namn. Jag klickade på den första låt som kom upp - Dirty Diana. Och den låten var faktiskt grymt bra! Jag lyssnade på fler och fler låtar och blev helt förälskad!

Vilken är din favoritlåt?
Oj. Det är en fråga jag inte kan svara på. För jag älskar alla Michaels låtar! Jag älskar Man In The Mirror, Rock With You, Billie Jean, Forever Came Today, Thriller, Beat It, You Are Not Alone, Bad, Will You Be There, Jam, I'll Be There, Smooth Criminal, Earth Song,  Baby Be Mine, Dirty Diana, For All Time, You Rock My World, I Want You Back, 2 Bad, Black Or White... Alla! :D Men om jag måste välja så väljer jag nog We Are The World då han sjunger ensam, för jag tycker verkligen världen behöver lyssna på budskapet, ta in orden och göra en förändring.

Är det sant att Conrad Murray dödade honom?
Det var Conrad Murray som gav honom alla dessa mediciner som var orsaken till Michaels bortgång. Men det är ni själva som får bestämma om Murray dödade honom eller inte.

Vad är Michaels favoritmat?
Enchiladas. Han gillade mycket mexikanskt.

Stämmer det att hans favoritfärger är svart och röd?
Det stämmer.

Gillar du honom jättemycket?
Jag älskar honom av hela mitt hjärta. Jag kan inte beskriva hur mycket.

Vad var Michaels favoritdjur?
Schimpanser.

Det här med vita handske på handen och tyget på armen längst upp typ, riktigt snyggt och coolt men hur kom han på det eller ligger det något bakom det?
"Jag hade brukat ha på mig en handske flera år före Thriller. Jag tyckte det var elegant. Att bära handskar på båda händerna var så vanligt, men att gå med en enda handske var annorlunda och gav defenitvt en speciell image. Jag hade gått med den där handsken länge, men det hade inte uppmärksammats förrän samband med Thriller 1983."
Så sa Michael i sin sjävbiografi Moonwalk. Angående "tyget på armen" finns det nog inte något speciellt bakom det förutom att Michael var väldigt uppfinningsrik! :)

Vart tror du man kan hitta sådana handskar som liknar hans så mycket det går? Affärer, web?
Hans diamanthandske är världens mest kopierade plagg, men jag har inte heller hittat någon affär där man kan köpa en kopia! Det är konstigt. Men om jag hittar en web eller affär där man kan köpa kopior informerar jag er!

Hur många syskon har han, och vad heter de?
Han har 8 syskon (tre systrar och fem bröder). Och de heter Maureen (men kallas oftast för Rebbie), Jackie, Tito, Jermaine, LaToya, Marlon, Randy och Janet.
Michael har dessutom en halvsyster som heter Joh'Vonnie. Michaels far Joseph hade en otrohetsaffär med en annan kvinna.

Vilken var hans favoritlåt?
Den heter Smile och är skriven av Charlie Chaplin.

Stämmer det att han våldtog en liten pojke?
Nej! Nej! Nej! Verkligen inte!

Vilket år spelade Jackson 5 in sin första låt?
År 1968 för skivbolaget Steeltown. Låten heter Big Boy.

Hur många album har han släppt?
Michael har släppt 7 album. Som ni kan läsa om i kategorin "Album/Collection".

DAGENS BILDHaha! Älskar den här bilden! :)

RSS 2.0