WWW.POPKUNGEN.BLOGG.SE

PAUL ANKA FÅR 50 %Den nya Jackson-låten blir en guldgruva.
För familjen Anka.
Jackos advokater ger Paul Anka 50 procent av intäkterna.
I går kunde Nöjesbladet berätta om kontroverserna kring Michael Jacksons omtalade sista låt "This is it". En låt som enligt många var förvillande lik "I never heard", som ska ha skrivits av Jackson och Paul Anka i början av 80-talet.
"I never heard" spelades senare in av den förhållandevis okända sångerskan Safire.
Nu är det klart att Paul Anka, 68, får 50 procent av intäkterna för "This is it", vilket välkomnas av låtskrivarlegendaren.
– Skivbolaget gjorde det rätta, säger Anka till Variety. Jag tror inte att de var ute efter att lura någon. Det var ett ärligt misstag.
Det är fortfarande mycket som är oklart om låten. Sony Music är inte säkra på när den spelades in, men gissar att det kan ha varit i samband med Jacksons "Off the wall"-album för 30 år sedan.
Men enligt Variety säger Paul Anka att den kom till några år senare – samtidigt som "Thriller" exploderade i skivaffärerna världen över.
När "This is it" upptäcktes låg den i en låda med kassettband och bestod bara av Jacksons röst samt pianokomp. Låten släpptes midnatt natten mot måndag på Michael Jacksons officiella hemsida för att göra pr för den kommande dokumentären med samma namn.

Källa: Aftonbladet.

Anonym | Datum: 2009-10-15 Tid: 19:28:02

fin blogg, kommentera min om du har tid :)1 Kommentarer | Startsidan
Publicerat det: 2009-10-14 | Klockan: 19:49:32 | Kategori: Michael Jackson


KOMMENTERA INLÄGGET HÄR!

Namn:
...................... Bloggadress:

E-postadress: (publiceras ej)
Kom ihåg mig?

Kommentar: