WWW.POPKUNGEN.BLOGG.SE

THIS IS IT


"This is it" är en sång skriven av Michael Jackson och Paul Anka. Den hade premiär världen över på Michael Jackson's officiella hemsida den 12 oktober 2009. Vilka instrument som används är piano, gitarr, slaginstrument och ledband.
Enligt Paul Anka spelades låten in 1983 och var tänkt att bli en duett mellan honom själv och Michael under titeln "I never heard", men planena gick inte igenom. När albumet This is it var under process hittade de Jackson's demo. Bröderna till Michael lade in sång till låten.

Den 13 september 2009 ryktades det om att en "hemlig singel" skulle släppas som skulle verka för Michael Jackson's This is it. Det rapporterades om att Michael hade planerat om att släppa "This is it" inför sin planerade turné under sommaren, men på grund av hans bortgång hände det inte. Som svar på denna rapport sade Sony att det var en slump att Michaels konsert också hade haft titeln "This is it", och att det inte fanns några bevis att Michael hade planer att släppa sången.

Den 27 december 2009 släpptes sångens officiella musikvideo, som regisserades av Spike Lee som tidigare hade jobbat med Michael Jackson när de spelade in "They don't care about us". Musikvideon innehåller klipp från Michaels liv. Den innehåller även klipp när fansen ger sin hyllning till Popkungen runt världen. Videon slutar med en scen där en svart stol är placerad utanför Michaels barndomshem under nattetid med Popkungens svarta fedora hatt och vita handske, och ett skinande strålkastarljus över de högst ikoniska sakerna.

J | Datum: 2010-10-03 Tid: 23:17:03

Åh, älskar den här sången! Och den sista scenen är verkligen rörande, ingen kommer någonsin att ta Michael Jacksons plats, han kommer för all framtid vara "The true King of Pop, Rock and Soul".L.O.V.E.1 Kommentarer | Startsidan
Publicerat det: 2010-10-03 | Klockan: 23:13:55 | Kategori: Musik


KOMMENTERA INLÄGGET HÄR!

Namn:
...................... Bloggadress:

E-postadress: (publiceras ej)
Kom ihåg mig?

Kommentar: